Neverjeten fake news: Še leta 2013 so v Dnevniku svarili pred neizbežnim izumrtjem medveda v Sloveniji, danes imamo eno najštevilčnejših populacij in številne konflikte!

Foto: STA

Kako ekosocialisti vedno prevalijo krivdo na človeka, zanikajo stroko in znanstvene raziskave, kaže šolski primer lažne novice v Dnevniku o stanju medvedje populacije v Sloveniji. “V Sloveniji se medvedom še nikoli ni godilo tako slabo, odkar imajo status ogrožene in trajno zavarovane vrste. Od leta 1998 do leta 2010 so v Sloveniji po uradnih podatkih pobili kar 1.120 medvedov oziroma v povprečju 93 medvedov na leto. Nikjer na svetu ne izvajajo tako radikalnega odstrela kot ravno v Sloveniji,” so septembra 2013 svarili v Dnevniku.

Medved v Sloveniji vdira v človekov bivanjski prostor, toda po mnenju ekosocialistov je ravno obratno – za vse je kriv človek, kot da ta ni del narave in mu narava ne pripada enako kot vsem divjim živalim. Zaradi omenjenega razloga so levičarski mediji skupaj z raznimi okoljevarstvenimi aktivisti navijali za ohranitev divjih zveri kljub očitno nesorazmernemu staležu. Namesto da bi se število divjih zveri ohranjalo v primernem obsegu, so poskrbeli za njihovo povečanje, pri tem pa lovce, kot je to storil Dnevnik, prikazali kot peklenščke, ki “morijo” medvede zgolj zaradi trofej.

Pri Dnevniku so takrat napadali lovce, ki naj bi po njihovih trditvah lovili medvede zgolj zaradi trofej. Pri tem jih dejanske številke niso zanimale.

Ko dejstva na laž postavijo levičarje
Še enkrat pa je postalo jasno, da ko levičarski moralizatorji začnejo s svojim vreščanjem, to počnejo zgolj zaradi lastnega boljšega počutja. Dejanskih pozitivnih učinkov za okolje, naravo ali človeka enostavno ni.

Leta 2013 so pri Dnevniku medvedu napovedovali izumrtje, danes ima Slovenija eno najštevilčnejših medvedjih populacij glede na velikost države in številne konflikte.

“Grozi mu izumrtje,” so svarili v Dnevniku, medtem ko je število medvedov v Sloveniji v resnici naraščalo. Število medvedov v Sloveniji se je samo od leta 2007 do leta 2015 povečalo za 41 odstotkov in naj bi šteli med 657 in 767 primerkov. Po ocenah Biotehnične fakultete Univerze v Ljubljani je bilo v Sloveniji leta 2018 že med 875 in 1.130 medvedov. Pri tem so poudarili, da se je velikost populacije medveda v Sloveniji v zadnjih letih povečala za okoli 150 odstotkov.

Medvedov vedno več
Zaradi raznih dušebrižnikov v medijih in raznih aktivističnih organizacijah, ki so vršili pritiske, pa smo zdaj v situaciji, ko medved dejansko ogroža človeka in vdira v njegov bivanjski prostor. Na to so ves čas opozarjali lovci in kmetje, tisti, ki dejansko poznajo stanje na terenu.

Rihard Orel

 • Andrej

  Bolje bi bilo, če bi Dnevnik izumrl.

  • IZBIRA

   Podgane so trdožive.

 • tramal

  Medvedi niso izumrli ,komunajzerji pa bodo sle kot prej.Par rdečih norcev ,še osmraduje Slovenijo.

  • IZBIRA

   Teško, da bodo. To je najhujša golazen, ki se je pojavila na planetu. Podobno kot s komarji je treba z njimi, rešit se jih pa ne moremo, na žalost.

 • xtc

  Levak = lažnivec=prevarant= zločinec-zgodovina potrdila.

 • Skrajno Desni

  So se začeli parit kot čefurji.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!