Neverjetno! Demokracija postavlja umetniške smernice: Kar je bila lani poleti naslovnica revije, je ta teden performans na ljubljanskih ulicah!

Na levi, naslovnica Demokracije, zaradi katere je ljubljanska policija sprožila kazensko preiskavo, na desni plakat sredi Ljubljane, ki je del "performansa" (vir: Demokracija, twitter)

Ko to počnejo desni mediji, je sovražni govor. Ko isto stvar naredijo levičarski “performans” umetniki, ki se v veliki meri financirajo iz državnega proračuna, je to “umetnost.” Lahko bi govorili o dvojnih merilih, a treba si je priznati, desnica je nova subverzivna kultura.

Pravijo, da je posnemanje najvišja oblika laskanja. Namreč, po Ljubljani so se za teden dni v okviru “festivala performansa” pojavili oglasni plakati, ki močno spominjajo na naslovnico avgustovskega izvoda Demokracije, na katerem je bila upodobljena ženska, s katere neznane temnopolte roke trgajo oblačila.

A kakor je videti, je šla sodobna umetnica Katarina Stegnar s svojimi plakati, označenimi s #hatebetter, še dlje. Ti namreč kažejo golo žensko, ki jo grabijo “pobarvane” temnopolte roke, ki so z nje že strgale vsa oblačila z izjemo modrca.

Se bo policija odzvala?
Zanimivo bo spremljati, kako bo na nekaj takega reagirala policija. Ta je namreč v januarju 2019 kar dvakrat zaslišala odgovornega urednika Demokracije Jožeta Biščaka, ker naj bi naslovnica, na kateri se črne roke stegujejo po beli ženski, javno spodbujala sovraštvo po 297. členu Kazenskega zakonika RS.

https://twitter.com/talkaboutmag/status/1128296129878265857

Glede na to, da je Stegnarjeva svojih 19 po Ljubljani razstavljenih plakatov pospremila z geslom “sovražite bolje”, pričakujemo, da bo policija ravnala vsaj enako, če ne ostreje. Saj za razliko od Demokracijine naslovnice, na kateri je pisalo opozorilo, da “z migranti v Slovenijo prihaja kultura posilstev”, Stegnarjeva mimoidoče dejansko poziva k močnejšemu sovraštvu.

https://twitter.com/Tuniekc/status/1128253149909803008

Izgovarjati se, kaj je bil namen plakatov oziroma kako je bilo to storjeno “ironično”, tu nima smisla. Kajti zakon mora biti za vse enak. Lahko pa prosto priznamo in se zahvalimo umetniški srenji, da je sama nase prevzela odgovornost ozaveščanja o nevarnosti prihoda migrantov v Slovenijo. Bil je že čas, da so se tudi sami zavedli resnosti situacije, v kateri se nahajamo zaradi neodgovornosti vladajoče politike pri zaščiti svojih lastnih državljanov.

Kot je zaznati tudi na socialnih omrežjih, pa je celo med progresivci veliko zmedenih, saj sporočilo, ki naj bi ga plakat Stegnarjeve sporočal, ni najbolj jasno. Nekateri tako menijo, da plakat govori o rasnem profiliranju, ki velja za sprejeto prakso organov pregona v ZDA.

Ivan Šokić

 • skorpijon93

  multikulturnost in njeno propagando je treba zakonsko zatreti !

  • Slovenec

   Absolutno z vsemi sredstvi.

 • Lustrator

  Noro, noro in še enkrat noro! Naši miličniki bodo nedvomno zaslišali in temeljito kaznovali vse te prikoritne “umetnike”. Aja ne, opozarjanje na tradicijo kulture posilstev prišlekov je kriminal, vsegliharski udarec v smer avtohtonega prebivalstva pa umetnost.

  Končno sem le dojel bistvo ideje multikulturalizma, pa sem že mislil, da mi nikoli ne bo uspelo!

 • Rožle

  Zakaj ni okol obrnjena, če že plonkajo ..?

  • Preberi si moj zgornji komentar, zakaj je bolje da ni slikana od spredaj :-))))))

   • Rožle

    sem ravnokar :) zato je pa okoli obrnjena …

 • Janez Kepic-Kern

  DA VESTE VSI.
  INFO S SEJE
  DZ
  PARLAMENTARNEGA ODBORA – ZA NOTRANJE ZADEVE.
  VODJA
  TEGA ODBORA . CENJENI GOSPOD – ZVONE ČERNAČ je dejal:
  “pred
  KRATKIM SO
  AFROISLAM MIGRANTI ODPRLI NOVO MIGRANTSKO POT – preko – H A L O Z !
  Toliko
  v vednost tistim aktivnim na tem OK E-PORTALU NOVE24TV,
  KI
  SO DOMA NA OBMOČJU – H A L O Z . PTUJA !
  Zna
  se zgoditi, da jim bodo V KRATKEM – AFROISLAM MIGRANTI – ZAČELI DVIGOVATI ROLETE
  NA
  NA OKNIH NJIH VIKENDOV, STANOVANJ,
  da
  bi videli – ALI SO DOMA – ALI JIH – NI – DOMA !? L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

 • Rožle

  Domkracija jih lahko toži za avtorske pravice …

  • šmentanamuha

   Avtor naslovnice v Demokrraciji je upravičen do odškodnine zaradi kraje avtorskih pravic. Mrtvo hladno naj toži plagiatorja.

 • Olga101

  Verjetno je za levičarje oseba na sliki specialno dovolila “inštalacijo”? Mogoče tista, ki se je javno hvalila, da je za moško revijo kazala “luliko”?

 • šmentanamuha

  Naši levičarji so hudo moteni, to dokazujejo praktično z vsakim svojim dejanjem ali javnim nastopom. Dejansko so vredni usmiljenja.

  • Felikss_AH

   NITI SLUČAJNO NE!

   • šmentanamuha

    Okej, pol pa ne.

 • skorpijon93

  muslimani ne sodijo sem, imajo svoje mesto in tam naj bodo !

 • Common Sense

  Meni se zdi cisto v redu, ce je bil namen poslati sporocilo, da najvec nasilja nad zenskami storijo v Evropi beli moski. Okay. A potem je treba imeti iste vatle za posiljanje provokativnih sporocil. Ce to naredi nekdo z desnice je sovrazni govor. Ce to naredi samozvana “avantgarda”, je to umetnost.

  • skorpijon93

   točno tako, sama multikulturna svinjarija

  • Lustrator

   “Meni se zdi cisto v redu, ce je bil namen poslati sporocilo, da najvec nasilja nad zenskami storijo v Evropi beli moski.”

   Meni pa ne, ker gre za laž. Precej bolj kot absolutna številka kriminalnih dejanj, ki jih zagrešijo prišleki, je zaskrbljujoč ODSTOTEK prišlekov, ki so jih zagrešili – sploh ko ta odstotek primerjamo s povprečjem avtohtonega prebivalstva. Načeloma bi morali biti prišliki daleč najbolj zgledni državljani, saj so v Evropi GOSTJE, v praksi pa bolj obratno od tega ne bi moglo biti.

   • Common Sense

    Lustrator, da smo si na jasnem. Akoravno razumem kaj je “umetnica” hotela povedati, se tudi meni zdi vsebina sporočila zgrešena. Relativizira namreč rastoči problem neukih negroidnih migrantov v “najboljših letih”, ki preplavljajo Evropo. Migrantov, ki prihajajo iz kulturnega področja in metalitete, ki je pogosto diametralno nasprotna odnosu do žensk kot ga poznamo v zahodnem svetu.

    Ampak, če rečemo A, moramo reči tudi B. Akoravno menim, da v svobodni družbi mora obstajati toleranca do provokativnih sporočil, pa tudi menim, da ta “toleranca” poteka samo v eno smer, v drugo pa ne. V primeru Demokracije je bil cel vik in krik, v primeru “inštalacije” posvečene umetnice pa bo to najverjetneje razglašeno kot umetnost. E vidiš, to ni prav. Sicer jaz s plakati nimam problema. Nisem tako hitro užaljen;)

    • Lustrator

     Se absolutno strinjam. Je pa dejstvo, da je tudi glavno sporočilo “umetnice” zavajajoče in zato ne bi smelo imeti neposredne podpore nikakršnega davkoplačevalskega fonda, to je to. Sicer pa se zaradi mene lahko komiji za SVOJ denar smešijo s kakršnimikoli lažmi (dokler ne napeljujejo na nasilje ali žalijo najgloblja človeška čustva in dostojanstvo). Vem pa, da do tega ne bo prišlo, ker komiji že v svoji teoretični naravi temeljijo na prerazporejanju “skupnega” bogastva (beri: prislinim dajatvam = ropu), v svoji praktični naravi pa iz LASTNIH ŽEPOV nikoli ne podpirajo lastnih ideoloških projektov niti s procentom vnetosti, ki ga izkazujejo pri “državnem interesu”.

     • Common Sense

      Se strinjam. “Provokacije” po mojem načeloma ne bi smele biti financirane s sredstvi davkoplačevalcev. Časnik Demokracija je privaten medij, “umetnica” pa je financirana s strani davkoplačevalcev. Tu je razlika.

   • Povprečen Državljan

    Dejstvo je, da slovenske ženske pretapajo in zanemarjajo njihovi slovenski, beli možje.Pravi kerlci, ki se pijani iz dneva izživljajo nad ženami in otroci.Ampak, v nedeljo gre vzorna družina k maši in na zunaj so slika ljubezni in harmonije.

    • JANEZ GUS

     Ato ti sklepaš po sebi.

    • Common Sense

     Tu sicer malce ekstrapoliraš in generaliziraš nek zajebantski stereotip, ampak naj ti bo. Jaz sicer mislim, da je človeška neumnost, pomanjkanje samozavesti (kaj pa drugega je izživljanje nad šibkejšimi?), pomanjkanje osebne integritete in tako naprej približno enakomerno razporejena med “levičarji” in “desničarji”. Močno dvomim, da ima zanemarjanje žensk korelacijo s političnim prepričanjem, vsaj ne v Sloveniji. Bolj je to običajno povezano z otroškimi leti, vzorci obnašanja staršev. In roko na srce, v mestih je deviantnih primerov kolikor hočeš. Pravzaprav največ, saj tudi v mestih največ prebivalcev živi. In tam je najmanj “vzornih družin”, ki hodijo k maši;), tako da tvoja zajebantska trditev je bolj iz trte zvita.

    • AG Eric Holder

     Hahhahahahahahah. :)

     PS: A zato meni “čefurju”, zmeraj skačejo na ……….. Vsi vemo, kaj. :)

    • Lustrator

     Res? Imamo kakšno merodajno statistiko, ki potrjuje to tezo? Osebno hodim k nedeljski maši že vse življenje in ne vem če sem tam enkrat samkrat (razen mogoče pri kakšni polnočnici, kamor tako ali tako hodijo tako verniki kakor občasno neverniki) videl pijanega človeka.

     S kateraga stripa si torej pobral ta stereotip? Mogoče Mladine, ki so še eni specialisti za katoliško skupnost, čeprav se njihovo celotno uredništvo skupaj najbrž ni niti približalo pragu cerkve na manj kot 5 metrov?

     • AG Eric Holder

      Si ti ravnokar priznal, da tepeš svojo ženo???!!! :)

      PS: Sram vas je lahko. :) #FujFej

     • Povprečen Državljan

      Se 1x preberi, kaj sem napisal. K maši gredo ti junaki seveda trezni,lepo oblečeni in ljubeče držeč se za roko ljubeče žene…Ne razumem pa, kako imaš lahko kot vzoren kristjan, v sebi toliko sovraštva, jeze,nestrpnosti, nespoštovanja drugih.Pa mimogrede, tudi Mladina je dala ogromen prispevek k osamosvojitvi.Samo spomni se na naslovnic(štafeta izpod Triglava), pa zapis Mamula go home….Vaš veliki vodja je pogosto nastopal s svojimi članki..

     • Lustrator

      Ok, še enkrat: Odkar pomnim, hodim k nedeljskim mašam in pri njej enkrat samkrat nisem videl pijanca, ki bi nanje redno prihajal trezen (kaj bolj butastega si nisi mogel izmisliti???), potem se ga pa med tednom zapijal. Prav tako pri maši še nisem ugledal ženske s podpludbami na obrazu, kar sicer ne pomeni, da katoliki družinskega nasilja ne poznamo, ampak to, da gre za izjemno redkost, ne pa nekakšen vsakdanji pojav kot je to v drugih kulturah ali družbah – sploh pri ateistih, kjer spoštovanje do žene ne nese niti do zaobljube pred matičarjem, kaj šele pred Bogom in celotno cerkveno skupnostjo.

      Omenil si moje sovraštvo in nespoštovanje – mi daš kakšen primer, kjer le to ni bilo upravičeno? Samo zato, ker se po tvojih relativističnih šarcizmih sprehajam z valjarjem argumentov, še ne pomeni, da te sovražim ali preziram.

      Glede Mladine: pa si opazil, da je vmes minilo 30 let in se je v tem času popolnoma zamenjalo celotno lastništvo, uredništvo bralstvo in seveda osnovni svetovnonazorski stav, ki je dobesedno diametralno nasproten tistemu iz leta 89? Danes gre za daleč najostrejše prokomunistično, projugoslavistično, promultikulti, protidemokratično, protidomoljubno trobilo režima, takrat pa je šlo za: protikomunizem, protijugoslavizem, proslovenstvo, demokracijo, domoljubje in drzno protirežimsko disidentstvo.

      Se samo delaš površnega z namenom relativizacije resnice in zamegljevanja dejstev ali si dejansko pravkar prilezel izpod kamna in mi tule prodajaš nekakšne intelektualno osiromašene povzetke “javnega mnenja” naših družbenopolitičnih delavcev?

 • Rožle

  Pa črnega globina za čevlje namazat.. jim je tut zmankal ..
  Seveda. Karkoli se lewak loti,… naredi vse na pol ..

 • Sonce

  Neverjetno!

  Banda rdeča

 • Antonius

  Najbrž je Prešernova nagrada za prihodnje leto že oddana za performans Katarine Stegnar.
  Zanima me tudi, še se je za tale performans, do modrca oblekla evropska poslanka in podpornica šerijatarjev, Tanja Fajon?
  Kakšen zaupen podatek lahko prispeva tudi kdo sodelujočih komentatorskih šerijatarjev, če jo je videl oblečeno v modrcu.

  • JANEZ GUS

   Bolj me spominja na Evgena.

 • JANEZ GUS

  Ta Stegnarjeva Katarina,bo drugo leto nominirana za Prešernovo nagrado,Biščak pa za čuzo.Rdečuharska morala in uravnoteženost.

 • JANEZ GUS

  Fasala ga je,samo ni bila podpluta.

 • Ampak rečte kar čte. ‘Naša’ (naslovnica Demokracije) je lepša in ‘greha vredna’ tale iz levičarskega plakata pa je kele v rit kot ena shirana narkomanka … si sploh ne znam predstavljati, kako ‘ovenela’ je šele od spredaj – ploh v joške, uvela ‘češpla’ v obraz pa kot bi gledal zombija. Skratka čista karikatura FDV progresivne LGBT levičarke :-)))

  • Rožle

   Po moje ji ni tut photoshop rešil kurja prsa ..

   • šmentanamuha

    Reče se “kurje PRSI” !!! Prsa je po hrvaško.

    • Rožle

     Reče se … joške od kokoške :)

 • Lustrator

  Seveda nisi zasledil – policija ima že cca 30 let navodilo, da se o narodnih ali verskih identitetah kriminalcev ne izreka, enaka verbalni delikt bdi nad mediji, ki bi si drznili javnost ozaveščati o pravi realnosti, ne tisti, ki jo na svojih zrežiranih tiskovkah predstavlja režim. Kaj se zgodi z medijem, ki si drzne o kruti realnosti vsaj posredno spregovoriti, pa si lepo videl s pogromom, ki so ga vsi režimski stebri diktature izvedli nad Demokracijo in njihovim urednikom – podobne zgodbe kot na Švedskem, Belgiji, Nizozemskem, Franciji in drugje, kjer je še dandanes ko je vse kristalno jasno, prepovedano pisati o napadih, ropih, posilstvih muslimanov nad domačini. Ker tako pridno spremljaš režimske medije, pa si najbrž temeljito poučen o tem da se je Notredamska katedrala po 8 stoletjih naključno vžgala prav v času največjih varnostnih ukrepov (obnovitvena dela) v velikem tednu po tem ko je bilo tam samo v zadnjih mesecih zabeleženih 12 požigov cerkva. Prav tako sem prepričan da se ti tudi sanja ne, da je migrant v Sloveniji pred časom že ubil policista in seveda to, da belokranjca niso ugrabili migrantje, ampak Domovci, da si malo popestrijo kampanjo.

  Saj ne vem ali naj te pomilujem v tvoji popačeni sliki realnosti ali pa ti želim da v njej še naprej ostaneš, če boš zaradi tega živel in umrl srečnejši.

  • Povprečen Državljan

   Mi zaupaš ime migranta in kje je ubil policaja?

   • AG Eric Holder

    Brežice ali Krško. Ne vem točno. :)

    PS: Resnično. :)

 • Janez Korenjak

  .. fasala kaj…? Batine mogoče ali kakšno spolno prenosljivo bolezen? Oboje se dogaja, realno – ker pa uradna statistika pač ne beleži storilcev kaznivih dejanj glede na izvor, ker je v statistiki vse mogoče prikriti – pa naj bomo kar vsi krivi za to, kar počnejo posamezniki…?
  Daj no, to me spominja na UTD (vsi enake plače od države, ne glede na sposobnosti).

 • AG Eric Holder

  SDS to skuša izrabiti, kot da migranti napadajo ženske….. :)

  PS: A vsi imajo Rolex-e in diamantne prstane. :)

  • Luiggi

   I don’t care,migranti brez dokumetov in osebne ID,nimajo v Sloveniji kaj iskati!

   • AG Eric Holder

    Se strinjam. :)

    PS: Čeprav nisem o temu govoril. :)

 • garfi

  leWiČĆarske feministke si želijo dolge črne
  če teh ni dovolj so dobri tudi psi

  • AG Eric Holder

   Si malo fouš, garja? :)

   PS: Samo vprašam. :)

 • Luiggi

  Tud jes sm slisou,da imajo Nierj dobre otpace,ce ga ena dobi v roke,ka kar tako ne izpusti!

 • AG Eric Holder

  Ne vem, zakaj taka “frka”……….. Dokazano je, da Slovenke imajo rajši Balkance, kot slovenclje. :)

  PS: Za črnuhe, pa še ne vemo. :)

  • xtc

   Ja posebej tiste,ki jih noče več pobrat noben pošten Slovenc zaradi prevelike kilometrine,podobno kot tvoj oče tvojo mamo.

   • AG Eric Holder

    Hahahahahahah……. You funny as hell! :)

    PS: Nisi ti fasal prijave, zato, ker si zalezoval otroke v vrtcu? Ledina? Ring a bell? :)

    • xtc

     A tud to počneš?
     Ja pri čefurskem pedigreju res ne moreš biti drugačen.

     • AG Eric Holder

      Tebe ta demenca “full fuka”, ane?

      PS: Vsak dan si hujši. :)

     • xtc

      Ne vem kaj te f*** vidim pa da imaš oodobne težave kot muslimanska populacija v Franciji o kateri se je razgovoril BMZ.

 • JANEZ GUS

  Apeliram na vse tu komentatorje,dajte za božjo voljo stisnit kakšen plus tem bogemu salafistuHolderju.Smili se mi,ker si jih mora sam dajat.Njegovi globoki,pronicljivi komentarji to zaslužijo.

 • AG Eric Holder

  Janšisti, če vas žena prevara, je to vaša krivda. :)

  PS: Če pa vas prevara z Čefurjem, bi se jaz ubil. :) #Hahahahhaha

  • xtc

   He,he,he torej si seznanjen z zgodnejšimi aktivnostmi tvoje mame?

   • AG Eric Holder

    Nobeden vi moji družini nima niti kapljice slovenske krvi. :)

    PS: Niti sem Janšist, niti je moja žena moja mati……… Pri vas izrodkih, pa je to možno. :) #Hahahhahaha

    • JANEZ GUS

     Socialnega turizma za ubrisane bo kmalu konec.Potem pa taki salafisti na oduzem krvi in pot pod noge ali pa solkanske toplice

     • AG Eric Holder

      Si se našel, ane? :)

      PS: Joj, Janezov. :)

    • xtc

     Torej se po Afriško in BV jevsko parite med sabo?
     No čisto tebi podobno.

 • xtc

  Preje bi se reklo kraja intelektualne lastnine,sicer pa,da vidimo reakcijo policije sedaj.

  • šmarnica je večna

   Naj ti policist porine pendrek v rit… ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha …

   • xtc

    A ti to prakticiraš razen nategovanja cuckov?

    • šmarnica je večna

     Ne, to prakticirajo vaši farji…

     • xtc

      Torej se redno družite v garažah?.

 • šmarnica je večna

  Gamad desničarska in klerofašistična spet laže!!! Umetnica na spletni strani festivala jasno sporoča, da je poanta podobe, da je ženska gospodarica svojega telesa in da “ljubi svojega slovenskega fanta, ne glede na to, ali je črne, rumene, bele, rdeče ali mavrične barve.”… Kapish oprode SDS-ove???

  • AG Eric Holder

   Prijava zaradi “spam”. :)

   PS: “šmarnica je večna” Je retardirani aktivist SD-ja Dobranić. :) #Hahahahhaha

   • šmarnica je večna

    Čuj Eric, kakšen spam…ne seri. A ti veš kaj je umetnost? Njen performans izhaja iz spletnega komentarja, ki se je lani pojavil pod fotografijo Maje Smrekar, dobitnice nagrade Prešernovega sklada, na kateri umetnica doji psa… Tudi jaz bi Majo Smrekar podojo…kapish?

    • AG Eric Holder

     Dokler se ne opravičiš zaradi žaljenja Srbov in Pravoslavne vere………… bom storil vse, kar je v moji moči, da te “zjebem”. :(

     PS: I tought you were my friend. :( :( :(

     • šmarnica je večna

      Čuj, jaz ne žalim Srbov…imam celo dobrega prijatelja iz Beograda…Zoran Obradović… Sam dejstvo je, da ste Srbi napadli nas Slovence, Hrvate in na koncu še Bosance. Srebrenica je vaša sramota :( :( :(… Žal.

     • AG Eric Holder

      Them the war is on. :)

      PS: Jebem li ti mrtvu majku na grob. :) #Hahhahahaha

     • šmarnica je večna

      No problem… we Haložani…will beat you Serbs… Capish?… ha ha ha ha ha ha ha …

     • AG Eric Holder

      Bodo videli. :)

      PS: Če je treba se udružim z Janšisti, da ti zjebem familiju. :)

     • šmarnica je večna

      Če treba se udružim z ustaši, da ti zjebem čerku, ženo in taščo :)

     • AG Eric Holder

      Slobodno. :)

      PS: A da se sretnemu u real life………. Joj, kako bi kosti pucale. :) #Hahhahaha

     • šmarnica je večna

      Da jaz tebe srečam…s koso ti jajce odrežem in zvežem na haloški klopotec, da ti vrane oči izkljujejo :)…ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha …

     • AG Eric Holder

      Sav se tresem. :)

      PS: Boring!!!!!!!! :)

     • šmarnica je večna

      Ka imaš parkinsovo :)

      PS: Bogi !!!

     • AG Eric Holder

      Iste odgovore daješ, kot Janšisti. :)

      PS: Demenca je huda, ane? :)

     • Perkele

      To je stara fora v ZDA, so called “black friend”, ki je potem izgovor za vse rasizme in sovraštvo.

  • Common Sense

   Si pil? Kar se tiče tega, da je večina spregledala pobarvane roke, drži. Vse ostalo kar pišeš pa kaže, da si pijan.

 • šmarnica je večna

  Ha ha ha ha ha ha ha ha … plakat je na spletu v nekaj dneh postal viralen in povzročil pravi vihar. To je prava umetnost. Na njem je fotografija gole ženske, po kateri segajo roke, ki pa niso roke temnopoltih, ampak so le na črno prebarvane roke belopoltih… KAPISH???… Prav to so spregledali številni spletni desničarski posrani komentatorji in plakate, ki bodo na ogledu do 20. maja, označili za rasistične…Evo vam verbalno umetnot…”Jebo vam pas desničarsko mater!!!”

  • JANEZ GUS

   To so rdeči dimnikarji.

 • AG Eric Holder

  “šmarnica je večna” pod tem vzdevkom se skriva —– Filip Dobranić, aktivist Levice in peder, kateri rad natepava brezdomce. :)

  PS: Jebem li ti mrtvu majku na grob. :)

 • šmarnica je večna

  AG Eric Holder je srbski četnik…malikovalec Draže Mihajlovića …. in klavec Bošnjakov!!!

  PS: Jebem mu pas četniško mater :)

  • AG Eric Holder

   Kopiraj moj stil. Pathetic! :)

   PS: Se že ve, da nisi izviren in primeren le za “guzenje” s strani Muslijev. :) #hahahahahahha

  • alojz

   Te bo kakšen srb pribil. Mihajlovič je zdaj srbski junak. Uradno rehabilitiran.

 • šmarnica je večna

  AG Eric Holder je postal janšist. Tako sam pravi !!!

  • AG Eric Holder

   Omejeni Filip se zopet oglaša. :)

   PS: HAhahahahahhaha. :)

   • šmarnica je večna

    A praviš, da se boš začel družiti z Branko Grims Goebbelsom?

    • AG Eric Holder

     Branko po pojebal take, kot si ti………… potem pa bom jaz njega odjebal. :)

     PS: Ne rad si mažem rok z izmečki. :)

     • šmarnica je večna

      Mislim, da ga boš kar pojebal…brez kondoma :)

     • AG Eric Holder

      Svoje fantazije zadrži zase, Filip. :)

      PS: Med tem, ti bom pa jaz pojebal ženo, hčero, mati,…. Sam veš, da imajo čefurje rajši. :)

     • šmarnica je večna

      Moja žena, hči, mati in babica imajo rade čistokrvne Haložane. Lahko pa pofu*** mojo babico…ima 95 let in je brez zob. Zna fajn kurca žlemat… ha ha ha ha ha ha ha ha ha …

     • AG Eric Holder

      Boring! :)

      PS: Boring! :)

 • AG Eric Holder

  “šmarnica je večna” Filip upam, da si plačan za provociranje……….. ker če nisi, si res ena žalostna oseba. :)

  PS: Jaz sem plačan. :) #Hahahahahahha

  • šmarnica je večna

   Mene Kučan plačuje več…100% :)

   • AG Eric Holder

    Hhahahahahahahah. :)

    PS: Filipe, malo si preveč na računalniki. :) #Hahahahh#KojiDebil

    • šmarnica je večna

     Sem pa za to lepo plačanm :)

     • AG Eric Holder

      Seveda si………. kaj dobiš za plačilo? :)

      PS: Kito u usta? :) #Hahahahaha

 • AG Eric Holder

  Dosti je bilo! Se vidimo jutri. :)

  PS: “šmarnica je večna” aka. Filip, jebem ti mrtvu majku na grob. :)

  • šmarnica je večna

   Boring… so fuck off :)

 • šmarnica je večna

  Nekateri desničarski butli menijo, da gre za rasizem, večina pa, da gre za plakat proti rasizmu, saj so roke na črno le prebarvane. Tako naj bi plakat problematiziral predsodke, ki jih ima družba do temnopoltih. Sam desničarji ste preveč zabiti, da bi to razumeli !!!

  • ehnaton

   Še dobro, da si ti pojasnil.

  • Rožle

   … sam ti pa nočeš razumet glih najbolš ..

 • stajerc5

  Da ne boste rdecekakeci vedno govorili, da smo vedno MI krivi za razprtije, predlagam eno samo skulpturo vseh treh problematicnih “umetniskih dosezkov”:
  Skozi preluknjano slovensko zastavo porinem mojega CRNO pobarvanega pimpeka, katerega mi ziza tista ista oseba, ki je dala zizati psu, v ozadju pa tista nosecnica rojeva podgano!
  Mat kurja, ce pa to ne bi bilo za Fracetovo nagrado!?

  • šmarnica je večna

   Lahko te tudi far nabija v rit…zraven pa moli Oče naš… ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha …

   • Anton

    Titu so pa nogo evtanaziral.

    • stajerc5

     Ne samo to! Varda ga je dala po narocilu proc spraviti, drugace bi se danes zivel.To boli tardece najbolj,da smo ga ravno mi proc spravili. Sicer pa, kdo ve? Mogoce preganjata z Dolfijem mlade pi..ke po Argentini!?

  • stajerc5

   Rekord, pod mano imam 34 “This user is blocked.” v paketu. Hihihi, ali se rdecke bojijo migrantov ali pa dezja!

   • sodnikisozločinci

    Jaz jih imam 54.

 • trumpet2018

  će prav razumem , nisem prebral članka v celoti, levičarski kvazi umetniki hočejo normalizirati posilstva muslimanskih osvajalcev, prav tako pedofilijo, ki je v domeni prišlekov iz usranih muslimanskih lukenj. Pasjejebci in kozjejebci hočejo s skupnimi moćmi uničiti europsko civilizacijo, samo ne bo jim nikoli uspelo

  • Common Sense

   Ne. Če pozorno pogledaš sliko vidiš, da so bele roke prebarvane v črno. Umetnica provocira. A meša hruške in jabolka. Meša migrantsko problematiko s problematiko nasilja nad ženskami nasploh. Itak. Levičarska kvazi inteligenca ima v glavi vse pomešano;)

   • trumpet2018

    ja res, nisem opazil prebarvanih rok, leftardi spet demonizirajo belo raso, oziroma podtikajo drugim in lažejo, to je edina stvar ki jo obvladajo. res neokusno do konca

 • Zgornji

  Hja, no, saj, v bistvu je prav, da se “hate better”, zato, da se sovraži Prave Zlobneže ki so Mohamedanci , Ne pa Napačne – Nemohamedance !!! ! !!! Okej, to bo pol v redu .

 • Rožle

  Sem najprej raje preveril …
  če mata spodaj slučajno borbe, feyk Tunnek in feyk AG Eric Holde ..
  no, pa nista ..

 • šmentanamuha

  Zdajle sem gledala tole plagiatorko na Odmevih, kako se dela pametno in pomemebno, ker njej je pa dovoljeno to, kar drugim (reviji Demokracija) ni, ker to, kar dela ONA, je pomembno. Ker je sama sporočilnost plagiata prešibka oziroma zavajajoča, zdaj daje intervjuje in odgovarja na novinarska vprašanja “pravih novinarjev” (to je levorežimskih, ki jo predstavljajo kot silno umetnico), kaj je ONA pravzaprav v resnici hotela povedati. Če bi bila kaj prida od umetnice, ne bi bilo treba ničesar pojasnjevati.
  Leftardi bodo zdaj nadlegovali mimoidoče s svojimi “umetniškimi performansi”, da nam pokažejo, kaki smo … ker oni pa so fajn, da veste. Lahko bi našli vsaj eno z lepšo ritjo ali pa tudi NJEGA, saj je to njihov pravi podpis.

  • Rožle

   Da ni slučajno avtorica celo sama tudi akter na tem plakatu .. :)

  • Common Sense

   Izgleda, da so vsi razen redkih wannabe intelektualcev in kvazi levičarske inteligence, neizobražena drhal;) Vključno z drugimi “pravovernimi” novinarji, ki tudi ne štekajo njenega sporočila (obenem pa ne gledajo dovolj pozorno – desni del slike).

   • Rožle

    Seveda ..
    punca ima opraskan hrbet od nohtov …

 • sunday

  je pa res, da s satanovimi iztrebki prihaja “kultura” posilstev !!!

 • Andrej

  Morda je Stegnarjeva nova kandidatka za Prešernovo nagrado. Se ne bi čudil.

 • Ryuk

  Več kot očitno imamo tu plagiat. Pri Demokraciji bi lahko razmislili o tožbi.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE TU.
  Kako konkretno izvesti
  PRENOVO NAD 70 LET
  VSILJEVANE NAM STALIN, TITO KOMUNUSTIČNE IN
  SD, “FAKE” LEVICA, SMC, SAB, DESUS, LMŠ – V S I L J E V A N E NAM
  POKOMUNISTIČNE
  “MISELNOSTI”?
  Samo kako to izvesti, ko imamo z nad 70 let
  ex KP, ZK
  TERORJA ZASTRAŠENE PRAVNIKE. IN
  PREMALO
  POKONČNIH NARODNO ZAVEDNIH SLOVENCEV,
  KI SE UPAJO
  – JAVNO IZPOSTAVITI ? A najbrž bi šlo. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  SE VE KDO NAJ BO ORGANIZATOR.
  POMLADNE STRANKE.UDI TU.

 • Janez Kepic-Kern

  POSREDUJEM – Z INTERNETA. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  PISMO SPODNJE SLOVENKE J.C. JUNCKERJU.

  ne bom napisala SPOŠTOVANI, ker vas ne spoštujem, niti GOSPOD, ker niste niti ena črka te besede, niti ne bom napisala VAS z veliko začetnico, ker niste veliki.

  Po videnem in slišanem dne 14. 2. 2018, ko ste (spet) izkazovali politično-ljubezenske jezične mišice na mlin vašega takratnega obiskovalca, namesto da bi izpostavili pravno disciplino ter priznavanje in spoštovanje le-te, ste ponovno pokazali svojo klovnovsko, norčevsko licemerno igro. Prav tako se je tega dne pokazala diskriminacija do slovenske besede, slovenski novinarji so morali molčati – morda bi morali postavljati vprašanja v hrvaškem jeziku?!

  S svojega stolčka še kar naprej blebetate in meketate kozlovske nesmiselne šale s političnimi osebki, ki so tisti hip ob vašem boku. S stola dol! je moja osebna zahteva, ker nategujete vso Evropo,ves svet, nategnili ste našo bivšo premierko, nategnili ste NAŠ teran, nategnili ste Piranski zaliv, nategujete vse Slovence.

  Ponižana in ogorčena Slovenka sem, ker se norčujete iz moje domovine in kot Slovenka vas ne priznavam in izstopam iz EU, četudi mi je trenutno omogočeno le utopično in miselno.

  Avtor: Sonja Votolen
  Pisno je bilo izvirno objavljeno na portalu klip.si.

 • Janez Kepic-Kern

  TO JE PA JA VSAKOMUR RAZUMLJIVO !

  KAJ KOMPLICIRAJO
  S TEMI ILEGALNIMI AFROISLAM MIGRANTI ?

  MIGRANTI ?

  KOLIKO ILEGALNIH AFROISLAM
  MIGRANTOV
  BODO VZELI
  – V BIVANJE NA NJIH DOM ”
  TER NA
  STROŠKE
  – PREHRANE IN OSTALEGA:
  TANJA F.AJON, ,NJEN ŠEF D. ŽIDAN, LUKA MESEC, VIOLETA T. , I.JOVEVA, SAB MLINARJEVA itd.

  SPLOŠNO
  STALIŠČE NAS SLOVENCEV !

  GLEDE SV- VOJSKE NA MEJI ?

  NE RAZUMEM-O,
  KAJ TU NI JASNO ! ?

  Če je imela ex TITO KP, ZK YU
  NON-STOP Z VOJSKO, Z JLA OBOROŽENIMI GRANIČARJI, – VAROVANE VSE MEJE !
  NAJ
  IMA
  NAŠA R. SLOVENIJA – Z OBOROŽENO SV- VOJSKO VAROVANO – VSAJ – JUŽNO – MEJO.!

  Tamkajšnji prebivalci – IMAJO VSO PRAVICO
  DO NORMALNEGA, VARNEGA ŽIVLJENJA,

  Se razume. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA