fbpx

Nezakonito vdiranje policije v osebno komunikacijo slovenskih državljanov. Kdo je lagal?

Foto: STA

Poslanec SDS in predsednik Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb Branko Grims je spregovoril o sklicu nujne seje KNOVS, kjer bodo obravnavali očitne zlorabe informatorja za nezakonito vdiranje Policije v osebno komunikacijo slovenskih državljanov.

Dejan Ornig je izpovedal nekaj, kar se v demokratični državi ne bi smelo nikoli zgoditi,” je na današnji novinarski konferenci dejal Branko Grims. Ob tem je dodal, da bodo verodostojnost njegove izpovedi še preverili, prav tako tudi verodostojnost navedb, da je po nalogu oziroma z vednostjo kriminalistične policije Republike Slovenije nezakonito v zasebno komunikacijo vdiralo več kot 300 posameznikov, kar je po njegovem nedopustno in predstavlja grobo kršitev ne samo zakonskih, ampak tudi ustavnih norm. Seja komisije bo potekala v petek zjutraj.

Desni ekstremizem ali obračun z SDS?
“Dimenzije tega, kar bomo obravnavali, so izjemne, kajti med drugim je Dejan Ornig povedal tudi, da je bila ena od njegovih nalog vdiranje v zasebno komunikacijo v povezavi s preiskovanjem različnih ekstremističnih skupin,” je pojasnil Grims. Poudaril je tudi, da se je ena preiskava, ki jo je komisija povsem soglasno že opravila, ukvarjala izključno z desnim ekstremizmom, z levim pa popolnoma nič, in kjer je bil ves “desni ekstremizem” izrabljen za obračunavanje s SDS.

Pokazalo se bo, kdo ni govoril resnice
Po Grimsovem prepričanju gre za dogodek, ki mu po doslej znanih primerjavah in podatkih ni para, kajti če se izkažejo za resnične prav vse Ornigove navedbe, potem se bo po njegovem pokazalo, da marsikdo v preteklih mesecih in letih ni govoril resnice, ne v komisiji, ki jo vodi v sedanji sestavi, niti v komisijah, ki so delovale prej, so zapisali na spletni strani SDS.

“Glede na dimenzije tega, kar te izjave razkrivajo, je to vsekakor začetek zgodbe, ampak upam, da bo petkova seja pokazala prva dejstva, ko bomo preverjali tisto, kar je bilo javnosti sporočeno, pa tudi navedbe, ki smo jih prejeli na to temo iz preteklosti,” je še dodal Grims.

Dokumentacija je že zbrana
Na vprašanje o tem, ali bo KNOVS uspelo zbrati vso ustrezno dokumentacijo do petka, pa je Grims odvrnil, da je dokumentacija že zbrana, strokovne službe komisije pa še nadalje preverjajo vse, kar je bilo relevantnih podatkov tudi v preteklosti, povezanih s primerom gospoda Orniga, saj je nekatere druge izjave omenjenega gospoda komisija že obravnavala. “Če bomo ugotovili, da je bilo tudi za nazaj kaj napačno posredovano, pa bo to še razširilo razsežnosti problema, ki ga bomo obravnavali,” je bil jasen poslanec SDS.

N. K.