fbpx

Nika Kovač se sploh naj ne bi oglasila na policiji na prepoznavo svojega “napadalca”

Nika Kovač (Foto: STA)

Neuradno so pri Demokraciji izvedeli, da se Nika Kovač, šefica Inštituta 8. marec, ki je po “napadu” na Bavarskem dvoru v Ljubljani zagnala vik in krik, kako je ogrožena, sploh ni oglasila na policiji na prepoznavo osebe.

“Sliki domnevnega napadalca, katerega fotografijo je objavila tudi policija, sta bili posneti pri Maximarketu in Bavarskem dvoru,” so še zapisali.

Še nikoli v zgodovini samostojne države ni bližnje srečanje z nekom sprožilo tolikšen medijski odziv kot ponedeljkovo srečanje domnevno jeznega človeka z Niko Kovač, kjer naj bi jo nepridiprav odrinil in ji zagrozil z ubojem njenega psa.

Dejstvo je, da je vsako nasilje vredno obsodbe, ne glede na to, kdo je žrtev. Tako seveda velja tudi v tem primeru. Ne glede na resničnost trditev pa je vlada domnevno dejanje izkoristila za poskus poglobitve medijske represije in napad na svobodo do izražanja.  vlada “po nedavnem napadu na aktivistko Niko Kovač” vzpostavlja posebno akcijsko skupino za preprečevanje sovražnega govora, v ta namen bo imenovala tudi nacionalnega koordinatorja, kar je napovedal predsednik vlade Robert Golob.

Peter Truden, Demokracija/S.K.