Nina Betetto kot super babica

Nina Betetto (foto: STA)

Saj se še spomnite super babice. Ne glede na to, da je bila že precej ostarela gospa, je zmogla vse. Od vožnje z motorjem in še marsikaj drugega.

Toda neke vrste super babico imamo tudi v našem pravosodju. Nina Betetto je trenutno podpredsednica Vrhovnega sodišča RS, ker pa je predsedniku potekel mandat, Betettova dejansko opravlja naloge predsednice Vrhovnega sodišča RS.

Nina Betetto – kršiteljica človekovih pravic

Foto: Youtube

Foto: Youtube

To pa nikakor še ni vse. Nina Betetto je bila podpredsednica Vrhovnega sodišča RS že vrsto let. V njeni zgodovini je bilo mogoče zabeležiti številne sodbe, ki so jih višje sodne instance razveljavile in razglasile za kršitve človekovih pravic.  Takšna oseba bi v sodno povprečnih sistemih nikoli ne kandidirala za sodnika na Evropskem sodišču za človekove pravice. Toda naša super babica – Nina Betetto je to vendarle poskušala in na celi črti pogorela.

Toda, če je v Evropi pogorela na celi črti, to še ne pomeni, da ne more kandidirati za ustavno sodnico doma, v Sloveniji. No, Nina Betetto se je prijavila tudi na to mesto.

Tudi to še ni vse. Nina Betetto je res prava super babica. Ona zmore še veliko več, kot le voditi vrhovno sodišče. Najdete jo tudi na seznamu predavateljev različnih seminarjev, ki jih organizira Vrhovno sodišče RS, najdete pa jo tudi na seznamu izpraševalcev za pravniški državni izpit.

Nina Betetto kot mediatorka
Ne, ne, tudi tu se seznam naše super babice ne konča. Ona zmore še več. Pred dnevi me Višje sodišče v Ljubljani ni presenetilo s ponudbo, da bi bila Nina Betetto mediatorka v sodnem sporu, ki ga imam z Mitjo Kunstljem in podjetjem Hitrost.com iz Jesenic.

Nina Betetto torej zmore vse in še več – prava super babica.

Dr. Vinko Gorenak blog