fbpx

Niso upoštevali varnostne razdalje!

Voditelj oddaje Vikend paket Jože Robežnik, igralka Tanja Ribič, raper Zlatko s hčerkama, pevka Tanja Žagar in voditeljica Vikend paketa Bernarda Žarn. (Foto: Twitter)

“Pred nekaj dnevi je RTV Slovenija uradno izjavila, da so se pri snemanju oddaje striktno držali navodil vlade (distanca). OČITNO se jih niso. In še huje: RTV laže državljanom, ki jo v celoti financiramo iz svojih neto plač. Perverzno,” se je na novo laž RTV Slovenije glede oddaje Vikend paket odzval Domen Cukjati. Ta je opazil, da je Tanja Ribič delila skupno fotografijo vseh gostov, na kateri pa ne upoštevajo ukrepov Vlade RS in Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

V javnosti še vedno odmeva zadnji glasbeni nastop raperja Zlatka ter gostovanje igralke Tanje Ribič v oddaji Vikend paket, kjer je glasbenik nastopil z raztrgano masko. V zagovor kritikam so na RTV pojasnili, da so držali varnostno razdaljo in se držali ostalih pravil Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Njihovo laž je na spletu razkrila kar udeleženka Tanja Ribič. Na sliki pa poleg nje še voditelja oddaje Vikend paket Bernarda Žarn in Jože Rebežnik, pevka Tanja Žagar in Zlatko s svojima mladoletnima hčerkama.

Verjamemo, da večina prebivalstva v Sloveniji ostaja na realnih tleh in si ne predstavlja strahotnega virusa, tako kot si ga Tanja Ribič iz hollywoodskih poletnih filmskih spektaklov. Za Ribičevo, Zlatka, Marka Potrča ter ostale “covid nerazumneže” naj opomnimo: virus je veliko bolj nepredvidljiv kot bi si želeli vplivniki, zato je njihovo ravnanje sporno in škodljivo.

RTV na okopih, kjer ni potrebe
V našem mediju smo že problematizirali del oddaje Vikend paketa. V njem smo kritično ovrednotili nastop raperja Zlatka, ki je s pomočjo besedila ekipe Vikend paketa zarepal blago kritično pesmico o Tanji Ribič. Nastopil je z razrezano masko in tako še dodatno prilil ogenj na vročo in burno debato o maskah. Zato je prav svetohlinsko in otročje delovanje ključnih posameznikov na RTV Slovenija, da po eni strani kritizirajo slovensko vlado, da ni naredila dovolj za zajezitev drugega vala epidemije, po drugi strani pa v svojih najbolj gledanih oddajah gostijo prav tiste goste, ki najbolj javno nasprotujejo ukrepom sedanje vlade za zajezitev virusa.

Ekscentriki vse bolj osamljeni 
Nekdanja poslovna direktorica Naše male klinike in “Princ Fužinc” iz ideoloških in političnih prepričanj ne verjameta besedam stroke NIJZ , toda k sreči se ob številnih okužbah le krepi zavest, da se je potrebno razmeram ustrezno tudi obnašati ter tako tudi javno delovati. Spet večjo odgovornost imajo pri tem mediji, ki se morajo odločiti, ali bodo politično agitirali ali pa bodo pomagali Slovenijo vrniti v normalno življenje.

Luka Perš