Noro: V 48 urah prijeli 228 ilegalcev in štiri tihotapce

Foto: Izdvojeno.ba

V 48 urah, od srede do petka, 16. avgusta, do 7. ure (v 48 urah), so slovenski policisti izsledili in prijeli kar 228 ilegalnih migrantov, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeli so še 4 prevoznike oziroma tihotapce. Kar polovico vseh so prijeli na območju Policijske uprave Novo mesto, kjer so bili v dveh dneh priča pravi invaziji ilegalcev, prijeli so še 3 tihotapce.

PU Novo mesto: Prijeli 114 ilegalcev in 3 tihotapce

– Sreda, 14. avgusta 2019: Prijeli 53 ilegalcev in 2 tihotapca
V sredo zjutraj so pri Hrastu pri Vinici policista, ki sta bila na poti v službo, opazila in nato pomagal prijeti skupaj 8 tujce, za katere se je izkazalo, da so državno mejo prestopili izven mejnih prehodov.  Šlo naj bi za štiri državljane Pakistana in štiri državljane Bangladeša. V naselju Drašiči so metliški policisti prijeli domnevnega državljana Bangladeša. V bližini Ručetne vasi so policisti ustavili kombinirano vozilo italijanskih registrskih tablic, ki ga je vozil državljan Romunije. Pri pregledu vozila so v tovornem prostoru odkrili 36 državljanov Pakistana, ki so državno mejo prestopili izven mejnih prehodov. Vsem so odvzeli prostost, 51-letnega državljana Romunije pa so s kazensko ovadbo privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku.

Črnomaljski policisti so na Drenovcu pri Vinici dopoldne ustavili osebni avtomobil, ki ga je vozil državljan Indije. Vozilo francoskih tablic so zasegli, tujcu pa odvzeli prostost, saj se je izkazalo, da je državno mejo med Italijo (od koder je prišel) in Slovenijo prestopil na nedovoljen način. Zaradi suma, da je sodeloval pri izvajanju nezakonitega prehajanja državne meje, so mu odvzeli prostost.

V bližini Radovice pri Metliki so policisti prijeli šestčlansko družino iz Iraka. Štirje od njih so mladoletni, stari med tri in šestnajst let. V postopku so ugotovili, da so državno mejo prestopili na nedovoljen način. Izven naselja Bojanja vas so prijeli še 2 tujca, državljana Sirije in državljana Palestine.

– Četrtek, 15. avgust: 61 prijetih in 2 tihotapca
Brežiški policisti so na avtocesti za smer Ljubljana nekaj pred sedmo uro ustavili osebni avtomobil in kombinirano vozilo. V postopku so ugotovili, da se v kombiniranem vozilu nahaja 33 tujcev, ki so v državo prišli izven mejnih prehodov, in sicer domnevno 15 državljanov Afganistana, 14 državljanov Turčije, 3 državljane Sirije in državljan Palestine. Voznika kombija in avtomobila, oba državljana Hrvaške, so pridržali zaradi suma storitve kaznivega dejanja. Postopek z njima so prevzeli kriminalisti.

Pri Starem trgu ob Kolpi so nekaj pred poldnevom prijeli državljana Libije. Nekoliko kasneje so na istem območju prijeli še 3 Alžirce. V bližini Črešnjevca pri Dragatušu so prijeli državljana Kameruna in Iraka. Zvečer so v Kanižarici prijeli 3 Eritrejce. V Učakovcih so prijeli 18 Pakistancev, med njimi tudi 13-letnega otroka brez spremstva, ki so ga nastanili v center za tujce.

Trebanjski policisti so nekaj po polnoči v Trebnjem prijeli Sirijca, za katerega se je izkazalo, da je v Slovenijo prišel na nezakonit način. Policijski postopki z vsemi prijetimi še potekajo.

PU Ljubljana: Prijeli 13 ilegalcev
Prijeli so jih v Novih Selih (2), Kočevju, Predgradu pri Starem Trgu in v Ljubljani (6). Izrekli so se za državljane Tunizije, Maroka in Palestine, Alžirije in Albanije.

PU Koper: Prijeli 51 ilegalcev
Največ so jih prijeli na območju Ilirske Bistrice (40), v Kozini pa 9. Največ, kar 22, je bilo Afganistancev, kar 14 pa je bilo Egipčanov.

PU Maribor: Prijeli 34 ilegalcev in tihotapca
V Malem Okiču so ustavili 40-letnega državljana Srbije, ki je v najetem vozilu ljubljanskega registrskega območja, preko državne  meje  z  Republiko Hrvaško prepeljal kar 14 tujcev, od tega 10 Pakistancev in 4 Indijci. Srba so pridržali, ostale pa vrnili na hrvaško stran.

Policisti PP Ormož so na železniški postaji v Središču ob Dravi prijeli 3 Alžirce. V Loperšicah na območju Ormoža so prijeli 12 ilegalcev (8 Iračanov in 4 Irance). Na območju Ormoža so prijeli še 3 Alžirce.

V Slovenski Bistrici so prijeli 2 Libijca, ki sta zaprosila za azil.

PU Murska Sobota: Prijeli 16 ilegalcev

Iz drugih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

Več si oglejte na portalu moja-dolenjska.si

 • John Kovacs

  Vse na dom Jureta Trampuza.
  Se bodo skupaj cudili kurentom in Juretovi dekapitaciji.

 • AlojzZ

  V 48 urah prijeli 228 ilegalcev in štiri tihotapce

  Slovenija, odkod lepote tvoje?

  • rrrrr

   Po mojem od Nove Slovenije….

 • Marija

  No zdaj že gre v stotine čez en mesec tisoče.Kot sem na začetku leta napovedala.In se vlada brani pomoči zakaj le?Ja smo žep.Povsod so.

  • John Kovacs

   Serpentinsek bo reku Smrt fasizmu in se pokakal v hlace.
   Ko bo tudi njemu zagustilo bo poklical na pomoc Melanijo

 • mona lisa

  Mizar pa bluzi in laže spet kako varna država smo in kako je vse pod nadzorom. In to so samo tisti sovražni muslimana ki vojaki ki so ji ujeli koliko pa jih je ki jih niso ujeli. Pa še ujeti gredo

 • mona lisa

  Vlažilni dom in bodo živeli na naš račun. Bravo Mizar.

 • Kju

  Javnomnenjske raziskave so prav to jutro pokazale izjemen dvig ograjnega zidu okrog domovanja bana bruseljske vlade šarplaninška zedinitelja. Zgledne številke pa so tako dvignile njegov rating pri samem pralcu stopal presvetlem Frančku von Vatikan, da bosta naslednjo mašo za dvig ljubezni in tolerance do šeriatarjev pela kar skupaj. Medtem zakonodajna telesa intenzivno razmišljajo o vključitvi nekaterih osnovnih določil šeriatskega prava v ustavo, vendar se jim je nekoliko zataknilo pri določitvah glede LGTB, saj je metodologija povsem nasprotna s sedanjo prakso.

  Dobro jutro Slovenija…

  Vaš Pavliha

 • zaton

  Kako lahko od te vlade pričakuješ, da bo reševala migrantsko problematiko, saj je celo ena od članic vidne stranke tihotapila migrante.

 • John Kovacs
 • Lisjak

  Smo na pragu največje katastrofe samo,da se rešimo medvedov in volkov pa bo vse vredi,je rekla opozicija.

  • centurion

   O ataku muslimigrantov je del opozicije(SDS) opozarjal
   že leta 2015 in v nadaljevanju še vedno in kontinuirano, za
   razliko vladnih LEVIH in žlahtnih strank.
   O odstrelu volkov in medvedov pa tebe skrbi, a ne?
   Očistiti bo treba hosto tako medvedov, volkov, migrantov
   in zblojenih partizanov.
   S puškami, se ve.

 • Morala

  Sama policija bi morala na to opozarjati! Res je noro….

 • Janez Kepic-Kern

  tudi tu
  ŠALA

  NASLEDNJI SHOD BO NA – H A L O Z A H !
  Shod
  šakalov-kojotov – ali kaj že so – s HALOZ – bo to.
  So
  haloški šakali ali kojoti ugotovili, da se je HALOŠKI F. TUNEK -PREVEČ ZREDIL.
  Pa
  se bodo zgleda – NA SHODU NA HALOZAH
  šakali- kojoti dogovorili – se zdi,
  ZA KOLIKO BODO OBGRIZLJALI – F. TUNKA
  da
  BO BOLJ NORMAlL IN ŠLANK,
  ne pa kot en okrogel ČEBER MESA IN ŠPEHA- kot ena prleška – “TUNKA”
  Zdi se,
  da se s tem, da ga haloški KOJOTI-ŠAKALI – OBRGRIZLJAJO
  se zdi,
  se haloški ex DON JUAN- F. TUNEK – se zdi – KAR STRINJA.
  Zdi se,
  DA BI BIL SPET RAD – F. TUNEK – DON JUAN iz Haloz?. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!