fbpx

Nova neumnost Alema Maksutija, ki ne zna niti napisati besede Afganistan!

Alem Maksuti (Foto: STA)

Politični analitik dr. Alem Maksuti, ki redno nastopa v oddajah, kot sta 24ur Zvečer in Odmevi, pogosto pa se podpisuje proti antiSDS in antivladno nastrojene kolumne na spletnem portalu 24ur, s svojimi nebulozami ponovno razburja na družbenih omrežjih.  

Da je zunanja politika za “hišnega” političnega analitika 24ur Alema Maksutija španska vas, govori njegov današnji zapis, kjer se predstavlja kot nekakšen strokovnjak za zunanjo politiko. V nekakšni “spakedranščini”, kot bi bil pod vplivom kakšnih prepovedanih substanc, je zapisal:  “A zdaj bi Trump, ki je ukazal umik US vojske iz Avganistana, rešil situacijo? Vi mali, maloumni ljudje, brez mozga! idioti, ki mislite, da veste nekaj več. Glupani vesoljskih razsežnosti, ki ne znate gledati na uro, radi bi pa reševali svet. Čemer i jad ljudskog roda.”

Prevoda tega norega zapisa verjetno ne potrebujete, ker je popolnoma neuporaben. Bi bilo pa dobro, da bi Maksuti vsaj državo AFGANISTAN imenoval pravilno. Koga je imel v mislih s stavkom o malih in maloumnih ljudeh brez mozga, sicer ne vemo. Glede na to, da je znano, da se je Maksuti v izjavi o avtorstvu diplomskega dela pomladil za celih 10 let (če bi letnica rojstva držala, bi diplomiral pri neverjetnih 15. letih starosti), vse skupaj niti ne preseneča preveč.

E-Maribor