fbpx

Organizatorja nasilnih protestov Ličina in Stevanović večkrat videna skupaj!

Zoran Stevanović s prijateljem Anisom Ličino

O mestnem svetniku in organizatorju protesta Zoranu Stevanoviću prihajajo na dan vedno nove informacije. Ne le, da naj bi bil pred leti v navezi z nekdanjim šefom protikorupcijske komisije Dragom Kosom v zadevah pri Hypo banki, pač pa se je zanesljivo družil tudi s kriminalcem Anisom Ličino. Slednji je bil označen kot organizator nasilnih protestov 5. novembra lani, v času protestov to sredo pa je bil domnevno v priporu. Je morda Stevanovića pooblastil za organizacijo? Tudi nedavni protest se je namreč izrodil v nasilnega, kar močno spominja na stil Ličine. Možno je, da sta se glede tega dogovorila na Petrolu v Kranju, tam sta Ličina in Stevanović menda pogosto videna na kavi. 

Včeraj smo pisali o organizatorju anticepilskih protestov, ki so potekali to sredo, Zoranu Stevanoviću. Stevanović je kranjski mestni svetnik, ki pa ima višje zastavljene politične cilje, na kar kaže dejstvo, da je letos registriral stranko Resni.ca. Leta 2018 se je v Kranju potegoval za mesto župana, a ga je premagal sedanji župan Matjaž Rakovec, sicer iz vrst stranke SD. “Nikoli nisem bil tako vesel, da so zmagali Socialni demokrati,” je zapisal nekdo, ki sicer ni simpatizer te stranke. O Stevanoviću ima namreč marsikdo precej slabo mnenje. Omenili smo tudi to, da naj bi nesojenega župana tožila celo Mestna občina Kranj, ker ni vrnil denarja, ki ga  je iz proračuna “vzel” za osebne stroške pravdanja. V spor pa naj bi se zapletel tudi z aktualnim županom in podžupanom Kranja. Mestna občina Kranj nam sicer navedenega še ni potrdila.

V uredništvo pa so tudi danes prišle informacije o ustanovitelju stranke Resni.ca. Javnosti je sicer že znano, da je bil Stevanović nekoč policist. Nikoli pa se ni pojasnilo, zakaj je odšel iz vrst Policije, čeprav bi lahko sklepali, da zaradi političnih ambicij. Vendar pa obstaja možnost, da je bil scenarij nekoliko drugačen. Po naših informacijah naj bi ga namreč vrgli iz službe na Policiji. Policijo smo sicer povprašali po tem, vendar pa nam zaradi varstva osebnih podatkov ne odgovarjajo. Vprašali smo jih tudi, ali drži, da je Stevanović v času službe streljal v pisarni na policijski postaji.

Anis Ličina in Stevanović imata marsikaj skupnega. Nasilne proteste 5. novembra lani in nedavne 15. septembra.(Foto: STA)

Prejeli smo namreč tudi ta podatek, ki bi se ga načeloma dalo potrditi, saj morajo obstajati dokumenti notranjega postopka, ki se je vodil. Odgovorili so nam le to, da Policijska uprava Kranj ni obravnavala primera, v katerem bi policist streljal v svoji pisarni. V Ljubljani nam na to niso odgovorili. Odpuščen naj bi bil sicer iz drugega razloga. Po neuradnih podatkih, naj bi zakrivil zavarovalniško goljufijo, in sicer naj bi uprizoril fingiran karambol in bil zato tudi pravnomočno obsojen. Ovadbo naj bi sestavili v PU Kranj. Čakamo še  na odgovor Okrožnega sodišča.

Sara Kovač