fbpx

Patricija Šulin: Zaradi slabega vodenja države ne smemo obupati!

“Brez Janše in Krkoviča domovina ne bi bila naša,” je na shodu Odbora 2014 povedala evropska poslanka Patricija Šulin. Skupaj z Metodom Berlecom in Alešem Primcem je spregovorila pred številnimi udeleženci shoda pred Vrhovnim sodiščem RS.

“V teh kriznih razmerah ne smemo obupati zaradi slabega vodenja naše vlade – potrebujemo več, ne manj Evrope,” je potrebe Slovenije ocenila Šulinova.

Naslednji je pred člane Odbora 2014 stopil Aleš Primc. Udeležencem shoda je podal svoje videnje glede tega, kaj je v Sloveniji potrebno za dobro delo v sodstvu. “V sodstvu moraš biti igralec, sposoben si kaj izmisliti, znati moraš lagati.” Omenil je tudi novo medijsko hišo Novo24TV, ki po njegovem mnenju dela za demokratizacijo in pluralizacijo slovenskega medijskega prostora.

Janševo pritožbo rešujejo kršitelji Ustave RS

“O Janševi pritožbi bodo odločali sodniki, ki so kršili Ustavo RS,” je bil jasen Metod Berlec. V svojem govoru se je dotaknil tudi migrantske krize. Vlado je pozval, naj nemudoma začne postavljati ograjo na meji s Hrvaško. V skoraj isti sapi je dejal, da je početje Radia Študent neodgovorno, saj ta s svojo referendumsko pobudo onemogoča vojski, da bi nas varovala.

Odbor 2014: Slovenija mora stopiti na pot normalnosti

Slovenijo pesti velika stopnja nezaupanja v slovensko pravosodje. Zaupanje državljanov in državljank Republike Slovenije v institucije pravne države predstavlja pomemben dejavnik stabilnosti demokratičnega sistema, brez katerega sodobna in demokratična zahodnoevropska država ne more delovati.

V Odboru 2014 si želijo, da bi Slovenija krenila na pot normalnosti, kar bi posledično pomenilo, da bi spoštovanje človekovih pravic in temeljnih svoboščin ne glede na raso, spol, vero in politično prepričanje predstavljalo konstantno prakso in bi bilo samo po sebi samoumevno.

Ž. K.