fbpx

Okužba z novim koronavirusom terjala že tretjo smrtno žrtev v Sloveniji!

Ljubljana, UKC. Klinika za infekcijske bolezni in vročinska stanja (Foto: STA)

Televizija Slovenija poroča, da je okužba z novim koronavirusom terjala še eno življenje. Tretji okuženi je umrl na Infekcijski kliniki v Ljubljani. Po informacijah z Ministrstva za zdravje gre za 67-letnega moškega, ki je imel poleg okužbe s Covid-19 še več pridruženih bolezni in v preteklosti zdravstvene zaplete.

V nedeljo je minister za zdravje Tomaž Gantar poročal o drugi smrti zaradi novega koronavirusa. Umrla je 90-letna oskrbovanka doma starejših v Metliki. Prvi dve smrtni žrtvi sta bili stari okrog 90 let in sta imeli tudi druge spremljajoče bolezni.

Okužbo z novim koronavirusom so v nedeljo do 14. ure potrdili pri skupno 414 osebah v Sloveniji, kar je 31 več kot v soboto. Doslej je bilo opravljenih skupno 13.098 testiranj. Po navedbah Gantarja je trenutno zaradi okužbe s koronavirusom hospitaliziranih 55 oseb, kar je ena manj kot v soboto. Od teh jih je v intenzivni terapiji deset oziroma en več kot v soboto.

Kompleksna situacija

Kakor so pojasnili na Ministrstvu za zdravje, je pri 3. primeru smrti šlo za 67-letnega moškega, ki je bil v našo največjo bolnišnico pripeljan od doma, umrl naj ne bi neposredno zaradi okužbe, ampak je šlo po pojasnilih ministrstva “za kompleksno situacijo”. Po trditvah Ministrstva za zdravje je imel moški več pridruženih bolezni in v preteklosti zdravstvene zaplete.

Več sledi.

Hana Murn