Opozicija ustavila Šarčeve interventne globe za Šiškove varde

Foto: Twitter

Poslanci ne bodo po interventnem postopku omogočili policiji, da bi vaške straže ob meji s Hrvaško in drugod po državi oglobila z od petsto pa do nekaj tisoč evrov, če jih ulovijo z imitacijami orožja in v uniformah. Predstavniki strank so zavrnili zahtevo vlade po interventnem odločanju.

Nujni postopek za uvedbo visokih grob, je vlada predlagala z oceno, da vardisti ogrožajo nacionalno varnost. Vodje opozicijskih poslanskih skupin v kolegiju predsednika državnega zbora Dejana Židana pa so ga danes zavrnili z ocenami, da so vladne ocene, kaj ogroža nacionalno varnost, ko preko mejo množično na črno prihajajo migranti, povsem mimo realnosti.

Podpredsednik zbora Jože Tanko (SDS) je ocenil celo, da bi vladni predlog moral ustaviti že predsednik zbora Dejan Židan (SD), ker je očitno neutemeljen. Židan je ugovarjal, da nima takšne pristojnosti zavračanja. Odločajo vodje poslanskih skupin z glasovanjem. Ti so vlado na koncu zavrnili. Zelo oster, da “Šiškovi kljukci” nič ne ogrožajo nacionalne varnosti in da jim vlada Marjana Šarca (LMŠ) s cirkusom in trditvami o ogroženi varnosti države dela le reklamo, je bil Zmago Jelinčič (SNS).

Brane Golubović (LMŠ) in Zmago Jelinčič (SNS) Foto DZ/Matija Sušnik

Vladno oceno, da smo v izrednih razmerah, ko je za zagotovitev varnosti države nujno interventno odločanje parlamenta z višanjem glob, so podprli vodje poslanskih skupin vladnih LMŠ, SD, SMC, DeSUS in SAB. Ker pa ne združujejo 46 poslancev, je s tem vladna zahteva za naglico propadla in državni zbor bo zakona o varovanju državne meje in o varstvu javnega reda in miru popravljal po običajnem rednem postopku.

Levica: Bi oglobila običajne protestnike?
Vladi na pomoč ni priskočila niti Levica Luke Meseca, kjer ocenjujejo, da bi varde policija lahko bolj učinkovito pregnala že zdaj brez vsake spremembe zakona. Zakaj je bila opozicija proti interventnemu višanju glob, kaže nekaj izjav. Jože Tanko (SDS) je dejal, da “to kar predlagate, ni zaradi interesov varnosti, zagotovo ne. Ker če bi bilo zaradi interesov varnosti, potem bi predlagali po nujnem postopku zakon o dodatni zaščiti državne meje, glede na to kar se dogaja, koliko je teh množičnih prehodov, ilegalnih, in to oboroženih ilegalnih skupin, da smo si na jasnem.”

Zmago Jelinčič (SDN): “Je država ogrožena, ali bo propadla zaradi tega, ker se eni kljukci sprehajajo tam gor v enih uniformah in pa z enimi imitacijami orožja? To se pravi, tudi srednješolec, ki ima oblečen kos uniforme zato, ker se mu fino zdi, ker je ponosen na slovensko vojsko, bo kaznovan, če bo šel v šolo v recimo tisti jakni. Pa kam smo prišli? Namesto, da bi vzbujali občutek varnosti in namesto, da bi vključili te varde v sklop policije, tako kot so oni že sami predlagali in jim dali neke naloge, bomo zdaj to prepovedali. In kaj bo končni rezultat? Končni rezultat bo, da bo imel gospod Šiško v naslednjem mandatu Državnega zbora 7 do 9 poslancev. Potem boste pa imeli hec, ker bo vse skupaj tukaj notri. Iz njih delate narodne heroje. Zaradi neumnosti in strahu. Ne pred njimi. Zaradi strahu pred Evropsko unijo. Kaj bodo oni v Bruslju rekli? V Bruslju se jim fučka za Slovenijo. Dajte si že enkrat to dopovedati. Če sami ne bomo varovali svojih meja, jih nobeden ne bo.”

Nataša Sukič (Levica): “Tukaj bo policija, recimo, dobila pooblastilo za ukrepanje zoper povsem mirne protestnike. Recimo, okoljevarstvenike, ki bodo tam nekaj protestirali. Taki bodo na koncu isto tretirani kot štajerska varda, ki paradira in vemo kaj počne. Vsem je popolnoma jasno, kaj počne in se kljub vsemu ne ukrepa, čeprav bi se moralo in čeprav imamo vse podlage za to. Skratka, ocenjujemo, da gre za goli slepilni manever Marjana Šarca, Boštjana Poklukarja in Damirja Črnčeca za prazno piar potezo, kajti, kot sem že najmanj trikrat poudarila, vse zakonske podlage že imamo in ukrepati bi morali že včeraj.”

Peter Jančič, spletni časopis

 • cosmosjasnovidec

  Kaj se sploh še čaka,da se končno ne vrže ven iz parlamenta tega zblojenega šiptarskega “šarac planinca”?
  Pa vsak dan je več njegovih kriminalnih ter manipulacijskih podvigov na vidiku se pa še vedno sprehaja po parlamentu namesto zaporu.
  Še celo njegova sama stranka je že proti njemu,ker spoznava,da ima z navadnim psihično bolanih osebkom nokontrolirano razmerje in,da je potreben psihičnega zdravljenja v norišnici.
  ——————————————————————————————————————————
  Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec,vsakemu,lev…,kom……,čef……,mus….,se,po……,………ostalo je pa znano.
  ——————————————————————————————————————————–

  • črnaovca

   A rabiš družbo v ustanovi

 • koza

  V Haagu in Londonu vihtijo nože, halo zemlja kliče Slovenijo, v Londonu so meščani ukrotili divjaka, nakar ga je policaj 3-4 ustrelil, Črni petek v Haagu v nakupovalnem središču, divjaka še iščejo, a ovi levakarji še vedno jamrajo o lepem vedenju v parlamentu, da bi zgledali lepi na TV, iz grških otokov so prepeljali več kot 2o.000 soc. turistov, Bosanci ne morejo mimo sultana, srbija ima probleme, ker je ista kri kot erdoganova oz. denar se tam dela ali Beograd na savi, eni se veselijo, da bi se ruta premaknila v Hercegovino, torej štala bo

  • Marija

   Saj so jih vihteli tudi že pri nas.

   • SIMON ROZIC

    …samo pri nas to ni kaznovano, ampak visoko cenjeno…(Fajonka, Brglez,
    Levica …) fuj in fej!

 • Oregon

  dajmo se mal tabornike preverit, se mi zdi da nosihjo uniforme poleti po raznih taborih in tudi ene pipce sem videl, ko so delali mlincke za na vodo. To je treba razgnat, ker lahko vse v luft spustijo in drzava je ogrozena od njih.

  • Oliva

   Pozabil si na partizanske fešte, za njih ne velja zakon o prepovedi nošnje orožja, pa imajo pravo orožje. Vsa ta zborovanja in pijančevanja je treba prepovedat.

   • Oregon

    Točno, drži.

 • Ivan Ivanovič

  Strah pred Štajersko vardo in brezbrižn0st do migrantov, ki ilegalno vdirajo v državo in so neprimerno večje varnostno tveganje za državljane, kaže na to, da je vlado strah lastnih državljanov bolj kot ilegalnih migrantov. Pravzaprav kaže, da vlada podpira ilegalne migracije. Kaže, da smo izdani od lastne oblastne garniture.

  • Slovenec 33

   Okupatorji in veleizdajalci slovensga naroda, ki so združeni v hordah redečih klerikalcev se boje Slovencev oziroma drugorazrednih. Je prvorazrednih izgleda premalo, čeprav se njihovo število povečuje z invazivnimi živalmi, ki vdirajo k nam.

 • črnaovca

  Tako se začne

  • Schemva Miro

   Kaj se začne?

 • kokobily

  Če se zaradi česa počutin ogroženega, to je zaradi Šarca in njegove parlamentarne varde…
  Šiško dela cirkus v goši, OVI pa v parlamentu..

 • črnaovca

  Tako se začne, s črnosrajčniki v Italiji, rjavosrajčniki v Nemčiji pleškotom Leninom v Rusiji in dobili smo pol stoletni mrk

  • Olga101

   Ali pa VOS v Sloveniji. Nadaljuje pa z oboroženo vardo Zveze norcev!

  • Milan Onič

   Ni enako, Vardisti želijo preprečiti nezakonite prehode migrantov, zunaj mejnih prehodov, ne pa po državi etikirati različnih nacionalnosti, ali jih preganjati! Ti, katerim želijo preprečiti nezakoniti prehod meje, pa, ker se jih ne da varnostno preveriti in dokazljivo izvajajo huda kazniva dejanja in terorizem, pa sam ne vidim, da je kaj narobe! Vem, da niso vsi kriminalci in teroristi, samo, kako pa naj se to preveri, če nimajo dokumentov, ali so velikokrat lažni! Pa iz držav od koder prihajajo ni baz podatkov, ali so bile uničene v vojni ki je več ni! “Vohati” kdo bo izvedel posilstvo, ali vozil tovornjak po pešcih, ali kaj razstrelil, se pa ne da! Pa tudi vera in vse kar ta zraven prinese, samo nasilje, in kršitve človekovi pravic, zlasti do žensk, pa tudi, milo rečeno, ne paše v naš prostor Toliko o črnosrajčnikih, NI PRIMERJAVE!

 • Ne me zajebavat. Jaz sem si pa že kupil oblačila za opazovanje metuljev in provociranje levih džihadistov.

  Sedaj pa pravite, da ne bo nič od tega in sem po nepotrebnem zapravil denar??

 • Lisjak

  Že,že,ampak zakon bo kljub temu sprejet tudi,če bo šel v ustavno presojo.

 • PLavi-mil

  Še je nekaj pametnih ljudi, drugače pa vsi vedo, da naša policija ni sposobna zaščititi meje ali jo pa ne sme.

  • Milan Onič

   Mislim, da oboje drži, pa še ena stvar mi je najmanj posrečena, zdaj so dobili en kup novih limuzin za “varovanje” državne meje, je pa slednja le teren, ki prav gotovo dela težavo tudi terenskim vozilom, ne pa to kar so dobili, mislim da ni uporabno za mejo!

 • milanček

  zelo kmalu, upam, da čim preje, mara ves zaqvedni del Slovencev postati VARDA, saj se ta F21 golazen s golaznikom kućanom, ter jugo svinjarija z čefurjem jankovićem, dobesedno delajo norca iz Slovencev in naše države Slovenije! To golazen pod urgentno, ODSTRANITI!

 • milanček

  spremljam jelinčića, vedno so ga polna usta proti jugovičem, sedaj pa samo gleda, računa, kje je boljše za njega osebno! jelinćić, nisi vreden, da te garjev pes poščije!

 • Antonius

  Kdor podpira vardo, naj tega ne pozabi na volitvah. Koalicijski skupek anti-Janša je vse naredil, da meja muslimanskim šerijatarjem ostaja odprta. Če bi Janševa vlada zaprla mejo, kot je pred volitvami napovedala, potem se po Šiškovi vardi ne bi pojavila nobena potreba.
  Se pa Jelinčič Šiška zagotovo boji. Nacionalno zavedanje je vendarle nekaj več, kot ga v parlamentu igra bivši kriminalec, nato padalec in danes plemeniti Zmago Jelinčič.

 • Ivan Ivanovič

  Ta vlada komikov postaja tragedija za Slovenijo.

 • Ružla Čkapi

  Ob prijetju Šiška ste se na Nova24 trudil zveste bralce prepricat da so njegovi vaški vardaši tavariši borcev NOB pustnih šem.

  • marijan

   Ti še kar TROL– aš tule !

   • Ružla Čkapi

    Trolajo se tebi možgani oz spomin

 • Ružla Čkapi

  Vaški vardaši zamaskirani kot levičarski aktivisti, huligani, roparji, talibani, separatisti, teroristi, paravojščaki ….

 • Garbage man

  (Mesec,Jelinčić, Sukić) ej slovenceljni, kam smo prišli (prihajali po sukićevi) ?

 • freedomfighter

  Vsec mi je kako se vse stranke delajo norca iz teh vard…mislim da je poslancem to zelo komicno…no pa saj vsakic ko vidim posnetke teh bebckov s pivskimi trebuhi in plasticnimi igrackami umiram od smeha…take stvari smo se mi igrali ko smo imeli deset let…le v rahlo boljsi kondiciji smo bili od tehle klovnov…me pa zanima kje ljudje najdejo cas za paradiranje ob meji…ne poznam nobene delacne osebe ki bi imela dosti casa da lovi migrante ob meji…me prav zanima kje je zaposlen sisko…no ze to da je pripadnik najnizje stopnje ljudi nogomentnih huliganov pove vse…poznam nekaj dragonsov in vijol pa vam povem to so opice na stopnji migrantov…ce ne se slabsi

  • Olga101

   Vsi pa poznamo vssj eno, osebo ki jih šverca – vinsko kraljico iz SD! Za to gre, za biznis?

 • Olga101

  Šiško je pokazal pogum, pa če nam je prav ali ne! Bravo Šiško!

 • saturnsky23 saturnsky23

  Tega zblojenega šiptarja Šarca je pod nujno treba zaustavit. Imel je katastrofalno težko otroštvo in ni primeren udeležbe, kaj šele vodenje. Sigurno mu je interno želja škodovati Sloveniji. Potrebno bi ga bilo napotiti Roman Vodebu, da mu našteje vsa psihološka pomankanja.

 • gabrijelobid

  Država naj poskrbi za meje in zaščiti ljudstvo pa ne bo potrebnih nobenih vard.O Šarcu in Poklukarju ne bi izgubljal besed,ker jih nista vredna.Kako neki se počutijo domačini,ko gre horda migrantov mimo tvojega dvorišča ali pa pride celo na dvorišče.V večini so to osebe,ki mogoče nimajo dobrih namenov.
  NOVINARJEM PRIPOROČAM,DA GREDO TJA KJER SE PREČKA MEJE IN O TEM MALO VPRAŠAJO DOMAČINE.