fbpx

Orban rešuje Slovenijo: našo mejo branijo madžarski policisti, zavarovali jo bomo z madžarsko ograjo

Foto: Policija

V Dolgo vas je prispelo 52 madžarskih policistov, ki bodo slovenskim kolegom pomagali pri varovanju meje. Glede na današnje izjave vlade o prihajajočem močnem begunskem valu bomo pomoč madžarskega premierja Viktorja Orbana še kako potrebovali.

Kot so sporočili s PU Murska Sobota, bo 32 policistov razporejenih na območje Murske Sobote, 20 pa na območje PU Maribor. Izvajali bodo policijska pooblastila, ki jih izvajajo slovenski policisti.

“Gre za uporabo vseh pooblastil ob prisotnosti slovenskih policistov. Namen skupnega patruljiranja je pomagati slovenski policiji pri upravljanju povečanega migracijskega toka z vzdrževanjem javnega reda in miru, s preprečevanjem kaznivih dejanj in prekrškov in s skupnim patruljiranjem na zunanji, schengenski meji,” so navedli v sporočilu za javnost.

Madžarski policisti bodo pri nas ostali do 21. januarja prihodnjega leta.

Cerar se nekoliko z zamudo uči od Orbana
Toda to še ni vse. Na POP TV so namreč poročali, da naj bi v Slovenijo neuradno že prispelo 120 kilometrov žičnate ograje, ki jo je Slovenija kupila prav od Orbana, saj je bila na Poljskem čakalna vrsta predloga.

Pristojni naj bi že pridobivali soglasja lastnikov zemljišč za postavitev ograje. Župan Zavrča Miran Vuk je za STA povedal, da konkretna zaprosila za soglasja še niso prišla, prepričan pa je, da jih bodo dali vsi.

Zavrnili pomoč Hrvaške
Znova pa je slovenska vlada zavrnila pomoč Hrvaške, ki nam je bila pripravljena na meji pomagati tudi s svojimi policisti. Spomnimo: slovenska vlada je sprva zavačala tudi pobudo Hrvatov, da bi vlaki preprosto migrante vozili preko meje do avstrijske meje. Po bizarnih epizodah, ko smo videli reke migrantov broditi prek Sotle, pa je slovenska vlada le spoznala, da je bil Hrvaški predlog dober in so migrante začeli v Slovenijo voziti z vlaki.

B. O.