fbpx

Organizacija Planned Parenthood zaposlene z največ opravljenimi splavi spodbujala z zastonj picami

Foto: epa

Po poročanju Catholic News Agency je Organizacija za življenje Live Action prejšnji teden razkrila še eno neverjetno zgodbo, povezano s klinikami za končanje življenj nerojenih otrok, Planned Parenthood.

Organizaciji Life Action je objavila video, v katerem skesani sodelavki Planned Parenthooda pričata o zahtevi vodstva Planned Parenthooda, da morajo zaposleni v klinikah dosegati mesečne kvote končanja življenj nerojenih otrok. Za nagrado so jim obljubljali zabave z zastonj pico, dodaten plačani dopust in druge ugodnosti.

Zaposlene so k doseganju kvot spodbujali na različne načine, tudi z organizacijo pica zabav: Sliši se noro, vendar je zastonj pica res delovala kot spodbuda,” je povedala nekdanja vodja klinike Storm Lake v Iowi, Sue Thayer.

Planned Parenthood – trgovci z življenji nerojenih otrok
Tayerjeva in nekdanja medicinska sestra Marianne Anderson pričujeta o tem, da nobena ženska, ki je obiskala njihovo kliniko, ni dobila pričakovane pomoči za varno nosečnost in porod, ampak so njeno nosečnost obravnavali kot bolezen, ki jo je treba odpraviti. Po ukazu vodstva Planned Parenthood so morali doseči mesečne kvote končanja življenj nerojenih otrok in izdajati napotnice ženskam za opravljanje kirirških posegov končanja življenj nerojenih otrok. Če so bili 10 odstotkov pod kvoto, je vodstvo sklicalo sestanek o tem, zakaj niso dosegli “cilja” in kaj bodo za to storili v prihodnje.

“Svoje zaposlene sem urila tako, kot so urili mene, torej, da smo zares vsako žensko spodbujali, naj naredi splav; in da ga opravi na kliniki Planned Parenthood, saj je bil to naš cilj. Poskušali smo določiti termin za splav še preden je ženska zapustila našo kliniko,” je povedala nekdanja upraviteljica klinike.

“Počutila sem se bolj kot prodajalka splavov. Redno so nas opozarjali, da moramo doseči kvote, da bo klinika ostala odprta,” je o svojih izkušnjah spregovorila Marianne Anderson.

Ustanoviteljica Live Action, Lila Rose, vztraja pri tem, da ameriška družba v polnosti uveljavi Trumpov ukaz, da se Planned Parenthoodu odvzamejo sredstva in se jih nameni tistim zdravstvenim centom, ki nudijo pravo oskrbo ženskam. Takšen zakon je v ameriškem senatu že v obravnavi.

Industrija smrti iz koncentracijskih taborišč za bleščeče zidove klinik za končanje življenj nerojenih otrok
Kultura smrti v nacističnih in komunističnih koncentracijskih taboriščih je imela drugačne metode, vendar zelo podobne cilje. Doseči je bilo treba dnevne in mesečne kvote smrti tistih, ki so jim odrekli pravico do življenja. Potem so se izvrševalci smrti po mili volji gostili z opojnimi pijačami in izbrano hrano, medtem ko so njihovi jetniki nekaj metrov stran v hudih mukah umirali od lakote in drugih oblik trpinčenja. Vzporednica med najhujšimi totalitarnimi zločini nacistov in komunistov s t. i. “pravico ženske, da odloča o svojem telesu”, se zdi na prvi pogled morda pretirana. Ko družba ženskam sporoča, da je “normalno”, če prekinejo najbolj sveto vez med materjo in nerojenim otrokom, potem na svetu ni več ničesar, kar bi kot družba brezpogojno spoštovali. Ne živih, ki jim odrekamo pravico do življenja, ne mrtvih, ki jim odrekamo pravico do pokopa.

Franci Donko