Oskrbnik koče na Kredarici razkril: Protestniki so skakali po mizah!

Protestna ljudska skupščina (Foto: Twitter/STA)

Primitivizem Tee Jarc in njenih somišljenikov je pokazal nivo kulture petkovih protivladnih protestnikov. Ne samo, da so se sposobni primitivno spraviti na nekoga, ker ga pač ne prenesejo, očitno niti ne vedo, da miza v civilizirani družbi predstavlja kos pohištva, kamor se odlaga hrana in pijača.  Oskrbnik koče na Kredarici Herman Uranič je namreč razkril, da so protestniki celo skakali po mizah. 

Herman Urančič je v izjavi za Slovenske novice povedal, da je bil priča incidentu in dodal, da o samem dogajanju ne želi na veliko razpravljati in postavljati na to ali drugo stran. Izpostavil je, da takšen način obnašanja ni primeren ne glede na to ali nekdo pripada levi ali desni politični opciji. “Ni mi bilo všeč, da protestniki skačejo po mizah, tudi doma tega ne počnemo,” je zatrdil Urančič, ki sicer zase pravi, da podpira svobodo govora, a ne na takšen način.

Žaljivke letele tudi v smer Tonina in ekipa ministrstva za obrambo
Kljub provokaciji politkolesarjev sta premier Janez Janša in minister Aleš Hojs ostala mirna. Kot je bilo mogoče slišati iz posnetka, pa so na svoji poti na Triglav srečali tudi ministra za obrambo Mateja Tonina. Glede na pokazan primitivizem ne čudijo besede ministra Tonina, ki je pojasnil, kako je bilo, ko je šel v petek na Triglav skupaj z ekipo ministrstva za obrambo. Ko je bil na poti na naš najvišji vrh, je na poti srečal protestnike, ki so mu izrekli žaljivke in pokazali neprimeren način obnašanja. Za brezobzirno obnašanje, kot se je zgodilo včeraj na Kredarici, ne v javnosti ne v politiki ne smemo imeti tolerance. Narediti moramo vse, da takšno nestrpnost, ki je pogosto le uvod v fizično nasilje, zaustavimo. Uspe pa nam lahko le z zgledom, spoštovanjem in strpnostjo,” so sporočili iz stranke NSi.

Kljub temu, da se sindikalistka Tea Jarc navzven poskuša prikazati, kot predstavnica “ljudstva”, ki naj bi dobro vedela, kakšne so tegobe in prepričanja večine ljudi, je dejstvo, da je v resnici pripadnica kaviar levice. Spomnimo. Konec lanskega leta, ko večina sploh ni mogla zapuščati svojih občin, mnogi pa si česa takšnega ne bi mogli privoščiti, četudi bi po zakonu lahko, je Jarčeva objavila fotografije iz eksotične destinacije, kjer je “dopustovala” in se “upirala”.

Tea Jarc. (Foto: Facebook)

Izpad, ki si ga je privoščila Jarčeva pa po eni strani niti ne čudi, saj je že v preteklosti pokazala, da nima nikakršnih težav pri napadanju tistih, ki ji niso povšeči. Spomnimo. Na enem izmed julijskih protestov se je namreč meni nič tebi spravila na enega izmed rumenih jopičev, ki je v novinarski vlogi in z uradno ekipo NTA Press Jenullu ukradel vso pozornost.

Sara Kovač