fbpx

Osnovna šola v Ljubljani, katere ravnatelj je bivši član SD, na exkomunistični praznik pripravila proslavo

Fotografija je simbolična (Foto: Twitter)

Do nas je prišla informacija, da so 29. novembra v Osnovni šoli Vita Kraigherja v Ljubljani pripravili “sprejem otrok v šolsko skupnost”. To ne bi bilo nič sumljivega, če se to ne bi zgodilo ravno na nekdanji komunistični praznik Dan republike in če ravnatelj ne bi bil pred tem član stranke Socialnih demokratov – stranke naslednice Zveze komunistov. 

In ravno na včerajšnji dan, ko se je v nekdanji Jugoslaviji praznovalo Dan republike – postavitve temeljev za gradnjo Nove Jugoslavije, so v ljubljanski Osnovni šoli Vita Kraigherja pripravili sprejem otrok v šolsko skupnost. Poklicali smo ravnatelja te osnovne šole Ljuba Brezočnika, ki nam je to potrdil in odgovoril, zakaj so ta sprejem otrok v skupnost izbrali prav na omenjeni dan: “Tako smo si sestavili koledar in je pač zgolj slučajno padlo na današnji dan. Zakaj sprašujete to?”

In smo ga spomnili, da je na ta dan tudi eden največjih nekdanjih komunističnih praznikov. “Ta datum je predlagala šolska skupnost učencev, ki je pripravila to zadevo, in so izbrali današnji dan. To je to. Dan republike pa nima zveze s tem, to je zgolj slučajno prišlo tako. Že deset let vsako leto jeseni imamo sprejem v šolsko skupnost učencev. Prejšnja leta smo imeli druge datume, danes je pač slučajno tako prišlo. Tako smo se zorganizirali tudi glede prostorov, ker moramo izprazniti telovadnico, in tudi druge zadeve so tako nanesle, da je današnji dan prišel. Nima veze s tem. Dejansko nima veze s tem,” je dejal ravnatelj.

Priznal, da je bil član SD
Če pa bi to imelo kakšno “vezo s tem”, pa to tudi ne bi bilo tako zelo presenetljivo. Ravnatelj Brezočnik je namreč priznal, da je bil nekoč član SD. “Absolutno nisem član nobene stranke že 25 let, 23 let sem pa ravnatelj. Pred tem sem pa bil v stranki – v tej, ki ste jo omenili. Ampak odkar sem ravnatelj, nisem več član te stranke.”

Marjanca Scheicher