Osrednji mediji si izmišljujejo, da lahko potem KUL-ovci sklicujejo izjave za medije – in krog je sklenjen!

Foto: Zajetje zaslona

V levi opoziciji se ponovno pogovarjajo sami s seboj. Včeraj je portal 24ur.com ustvaril zavajajoč članek, češ da naj bi stranka SDS spodbujala k državljanski vojni – le zato, da je lahko voditeljica stranke SD danes sklicala izjavo za medije o osnutku resolucije SDS in drugih aktualno-političnih zadevah. Očitno so ugotovili, da se princip izvoza ter uvoza vesti v tujino in nazaj domov kar obnese, zakaj ne bi torej zadeve uporabili tudi na relaciji domači večinski mediji – KUL koalicija – mediji. Tanja Fajon je v izjavi za medije izpostavila, da je zelo zaskrbljujoče, da premier Janez Janša načrtuje prihodnost naše države. Predlog resolucije za junijski SDS kongres se ji zdi absurden, nevaren in zakrbljujoč – tudi zato, ker Janša 30 let po osamosvojitvi opozarja na avtoritarni režim ter na padec demokracije.

SDS ne svari pred državljansko vojno, ampak z njo grozi, da vnaprej legitimira represijo nad drugače mislečimi. Obstaja le ena možnost: to je mir. Obstaja le ena strategija: to je sodelovanje. Obstaja le ena rešitev za Slovenijo: to so predčasne volitve,” je kot vedno prodorno zapisala voditeljica stranke SD Tanja Fajon. Včeraj je namreč portal 24ur.com sproduciral članek z manipulativnim naslovom “SDS o obnovitvi državljanske vojne” . Vsebina članka pa je poročala o tem, da je Slovenska demokratska stranka pred prihajajočim strankarskim kongresom vsem občinskim in mestnim odborom poslala osnutek resolucij. Ena od resolucij je nova, so zapisali, in sicer “za obrambo ustavnih temeljev slovenske države”. “V njej izpostavljajo prednost stranke SDS, nevarnost Levice, ekstremistov, levičarjev in globoke države ter pripravo na obrambo pravnega reda: “Nedavni ‘nacipožig’ poslanskih stolov pred parlamentom napoveduje usodno zaostrovanje razmer, kar lahko vodi v obnovitev državljanske vojne,” so levici v prid interpretirali dotično resolucijo.

Stranka SDS seveda ne grozi z državljansko vojno, resnica je seveda popolnoma drugačna, “stranka SDS v svoji resoluciji opozarja na nevarnost ponavljanja zgodovine, ki je temu narodu že prinesla nemalo gorja in opozarja na nujno previdnost,” je pisanje portala komentiral sociolog dr. Borut Rončević. pri SD, ki jih vodi Tanja Fajon, smo priča hujskaštvu, kar je daleč od resne drže, ki prevladuje v uspešnih evropskih demokracijah. Kot ocenjuje zgodovinar dr. Stane Granda, je njihova politična strategija le še besedno netenje mržnje in sejanja strahu ter vplivanje na najnižja čustva. “V poldrugem letu so ekstremisti dokazali, da jim ni nič sveto, ne zakoni, ne pravila, ne domovina, niti zdravje ljudi,” je med drugim zapisano v osnutku resolucije Za obrambo ustavnih temeljev slovenske države ter v nadaljevanju: “Doživljamo ulično nasilje, ki jih s podporo levih političnih sil izvajajo ekstremisti, dostikrat povezani s tujimi omrežji in gibanji (Antifa, BLM, Woke-ism ipd). Protidemokratični refleks se je že pred leti najbolj očitno pokazal v okviru t. i. ljudskih vstaj, zaznamovanih z nasiljem. Brezkompromisno so napadali policiste, javne ustanove, novinarje, celo reševalce, obešali lutke politikov, jim grozili na domu, širili grožnje, kot na primer “smrt Janši”, “smrt janšizmu”, “politike v Barbarin rov” … Rdeče zvezde in napisi na transparentih, kot so “volitve prinašajo le iste obraze” in da je “tudi Hitler bil izvoljen”, jasno kažejo, da demokratične volitve zanje sploh niso cilj ali vrednota.” Tako na nenavadno dogajanje zadnjih let opozarja osnutek resolucije, ki sicer vsebuje tudi kritike nedemokratičnih in totalitarnih ciljev stranke Levica. V Levici so v odzivu med drugim navedli, da se zastraševanja SDS ne bojijo in bodo storili vse, da jo z volitvami čim prej spravijo z oblasti. Fajonova pa je, kot že rečeno, na Twitterju ocenila, da SDS ne svari pred državljansko vojno, ampak z njo grozi.

In ključno dejstvo v slovenskem primeru je vstop ekstremne politične stranke Levica v Državni zbor leta 2014. Od takrat naprej so se demokratične razmere le še poslabševale. To je stranka, ki živi za totalitarno preteklost in črpa iz nje. V ideji, ideologiji, načinu dela in govorici ali slengu vselej spominja na tipično kardeljevsko pozicijo iz prejšnjega režima. Pred časom je prišla v javnost politična platforma Socializem 21. stoletja, ki je v bistvu povzetek programa s spletne strani Levice. Ko se to bere, se dobi občutek, kot da je po dolgih desetletjih spregovoril ‘zombi’. Problem bi bil obroben, če ne bi užival tako močne podpore, na širši levici.

Kaj torej ponuja Program stranke Levica? Najprej odpravo moderne politike s parlamentarno demokracijo vred, ki da vsake štiri leta omogoča le to, da si ljudje izberejo svojega gospodarja. Ponovno bi uvedli delegatski sistem in oblike neposredne demokracije! Namesto trga, zasebne lastnine in zasebne pobude hočejo uvesti eko-socialistično gospodarstvo, ki naj bi temeljilo na delavskem upravljanju, družbeni lastnini (državna lastnina) in demokratičnem planiranju (plansko gospodarstvo). Podjetja bi podržavili in ustanovili delavske, kmečke in konzumne zadruge. Kolektiv je nad posameznikom, zato si lahko le predstavljamo, kako bi bilo s človekovimi pravicami in temeljnimi svoboščinami. V EU ne vidijo projekta miru in razvoja, ampak ‘v praksi najbolj razvit primer ortoliberalnih načel in praktične demonstracije njihovih škodljivih učinkov’. Gre torej za radikalno preobrazbo celotne družbene strukture, za prevrat! Vse to je že videno in doživeto v prejšnjem režimu. Mlajše generacije pa tega ne poznajo, zato smo jih dolžni opozoriti. Res pa je, da je to prvi program kakšne politične stranke ali gibanja, ki je v neposrednem nasprotju z ustavno ureditvijo Republike Slovenije. V tem smislu pričakujemo demokrati ustrezno reagiranje državnih ustanov.

V osnutku kongresne resolucije stranke SDS je tudi del, ki govori o sindikalnih zaveznikih levice in SD: “Sočasno so se aktivirali starorežimski sindikati, da bo fronta popolna pri rušenju demokratično izvoljene vlade, demokracije in pri vzpostavljanju novega družbenega reda. Nič ne pomaga dokazljivo dejstvo, da je sedanja vlada ena od najbolj socialno usmerjenih v novejši slovenski zgodovini. Ekstremisti in sindikalni elitneži hočejo ne glede na dejstva in trende stvari prikazati, kot da se preobrat mora zgoditi takoj. Bila bi prava katastrofa, da se režimi, ki so že na smetišču zgodovine, vračajo v življenje ravno v naši domovini. Grozna je misel na to, da bi neka samooklicana elita nasilno odpravila parlamentarno demokracijo, trg, zasebno lastnino, podržavila gospodarstvo, šolstvo, zdravstvo, medije in kulturo ter spet uvedla zadruge, komune, kombinate in t. i. petletne plane razvoja. To je najkrajša in najbolj smrtonosna pot v revščino, bedo, v človeka nevredno življenje.

Fajonova je danes v izjavi za medije izpostavila, da je zelo zaskrbljujoče, da premier Janez Janša načrtuje prihodnost naše države. Predlog resolucije za junijski SDS kongres se ji zdi absurden, nevaren in zakrbljujoč – saj Janša 30 let po osamosvojitvi opozarja na avtoritarni režim ter na padec demokracije  “Poslanke in poslance, ki imajo izjemno odgovornost, pozivam, da ko bo prišlo do glasovanja o ustavni obtožbi predsednika vlade Janeza Janše, ki krši ustavo, demokracijo in vrednote te države, da razmislijo o prihodnosti Slovenije. Upam, da so te dni spoznali, da je na kocki varna in mirna prihodnost naše države. Ta SDS resolucija nas vrača v temno mračnjaško preteklost, v nekaj, kar si Slovenke in Slovenci ne bi zaslužili,”  je dejala zaskrbljena telefonistka.

Storili bomo vse, da preprečimo vzpostavitev eko-socialističnega sistema, ki pomeni v bistvu restavracijo totalitarnega sistema. Ti pa so, zlasti socializem in komunizem, v Sloveniji napravili ogromno škode. Posledice videvamo in čutimo še danes, med drugim v več kot 700 moriščih po vsej domovini, ki so jih povzročili predniki ravno tistih, ki sedaj ponujajo alternativo,” pa so opozorili v resoluciji stranke SDS in na koncu še napovedali: “Da, branili bomo ustavne temelje slovenske države, branili bomo svojo domovino!”

Sara Bertoncelj