fbpx

Strahopetni policisti se bojijo Thompsona. “Gre za izmišljen policijsko-političen konstrukt totalitarnih struktur,” odmevajo komentarji

Policisti Policijske uprave Maribor so včeraj na Upravno enoto Maribor podali predlog za prepoved prijavljene javne prireditve koncerta glasbenika Marka Perkovića Thompsona, in sicer zaradi “novo pridobljenih informacij in zaznav dogodkov, ki kažejo na povečano varnostno tveganje zaradi nevarnosti, da bo koncert izrabljen za izvrševanje kaznivih dejanj”. Socialna omrežja so ob novici ponorela, pojavljajo se komentarji, naj si policisti najdejo drugo službo, če zmorejo varovati nogometne tekme, koncerta pa ne.

S Policijske uprave Maribor so tako sporočili, da so dali predlog za prepoved Thompsonovega koncerta naslednji teden, in sicer zaradi vzdrževanja javnega reda na javnih prireditvah ter varnostnih razmer. Pri tem se sklicujejo tudi na prodajo vstopnic na Hrvaškem in v Avstriji ter s strahom napovedujejo udeležbo njegovih radikalnih poslušalcev.

V resnici pa gre za potezo, za katero že ptički na veji čivkajo, da je povsem politična odločitev trenutne oblasti in boj za prestiž dedičev komunizma nad preostalim delom, ki želi v duhu svobode poslušati zgolj dobro glasbo. Gre za čisti akt levega fašizma. Dejstvo je, da Thompsonove koncerte nikoli ne spremljajo izgredi in ima verjetno bolj kultivirano publiko od poslušalcev pevskega zbora Kombinat, partizanskih zborov, ki opevajo partizansko klanje, ali pa Cece in Baje Malega Knindže, ki intepretira do Bošnjakov sovražna besedila, na POP TV pa so mu celo delali medijsko reklamo. Omrežja iz ozadij še kako boli razprodanost koncerta, medtem ko morajo sami svoje partizanske proslave zapolniti z avtobusi poslušalcev, podkupljenih z brezplačnim golažem, tistih najbolj gorečih pa z drugimi privilegiji.

C. Š.