fbpx

Pa jih imamo: Toliko denarnih dodatkov so na račun medijskih zavajanj dobili izbrani RTV voditelji!

Nataša Markovič, Dejan Ladika in Erika Žnidaršič. (Foto: RTV)

Pa smo jih dobili! Podatke RTV Slovenija, ki potrjujejo navedbe naših virov, da je Igor Kadunc, generalni direktor javne televizijske hiše RTV Slovenija proračunska sredstva delil izbranim novinarjem. Kot piškotke, oziroma dodatke.

Pri tem ne gre pozabiti, da je sta Erika Žnidaršič in Nataša Markovič na vrhuncu prvega vala koronavirusa enostransko prikazovali vladne nakupe zaščitne opreme in ustvarjali oddaje, v katerih besede tistih, ki bi obrazložili, kako so nakupi potekali, niso bile slišane.

K podatkom so zapisali: “Dodatki izhajajo iz obsega in narave dela in so izplačani v skladu z zakonskimi določili. Kot je razvidno iz tabele, je Erika Žnidaršič prejela dodatke za delo prek polnega delovnega časa (januar), za delo v izrednih razmerah po KPJS (v marcu in aprilu) in dodatek po 71. členu interventnega zakona (v aprilu) ter nočni dodatek v aprilu in dodatek na državni praznik, prav tako v mesecu aprilu. Nataša Markovič je prejela dodatek za delo v izrednih razmerah po KPJS (marca in aprila) in dodatek po 71. členu interventnega zakona (aprila), nočni dodatek, dodatek na državni praznik in dodatek na nedeljsko delo (vse v aprilu). Dejan Ladika pa je marca in aprila prejel dodatek za delo v izrednih razmerah po KPJS in dodatek po 71. členu interventnega zakona (aprila), marca pa je prejel še dodatek za delo v neenakomernem razporejenem delovnem času.”

Za osvežitev spomina, tako se je na pristransko poročanje tarče odzval minister za obrambo Matej Tonin. Kadunc je sicer javni RTV servis odpeljal globoko v rdeče številke.

Na koncu se vedno izkaže resnica …

Na koncu se vedno izkaže resnica … V zadnjih 14. dneh sem bil tako jaz kot moja mama žrtev številnih orkestriranih, zlonamernih in popolnoma neosnovanih napadov glede poslov z maskami in zaščitno opremo. V sinočnji oddaji Tarča pa je g. Ivan Gale jasno povedal, da nisem nikoli klical ali posredoval, da bi podjetje Acron dobilo kakršen koli posel pri dobavi mask! Po mučnih tednih je bila zame in za mojo družino nocojšnja noč veliko bolj spokojna in mirna …Vendar naš boj ni končan. V oddaji Tarča sem namreč jasno povedal, da ni prav, da se dobesedno kriminalizira vse ponudnike in zaposlene javne uslužbence, ki so v tistih kritičnih časih pregorevali, da bi Sloveniji zagotovili zaščitno opremo. To ni fer in te ljudi moramo zaščititi! Na drugi strani pa zahtevam transparento in neodvisno preiskavo vseh poslov dobav zaščitne opreme. Morebitne "vojne dobičkarje" ne glede na to, kako se pišejo in kateri stranki pripadajo, je potrebno sankcionirati – nesprejemljivo je, da nekateri zlorabijo epidemijo in krizne razmere za osebno okoriščanje. Zato ponovno povem: NSi bo prispevala podpise za parlamentarno preiskovalno komisijo. Naj se posli preiščejo do potankosti!Hvala vam za vso izraženo podporo v preteklih tednih. Želim vam lepe in mirne praznične dni!

Gepostet von Matej Tonin am Freitag, 1. Mai 2020

Andrej Žitnik