Pismo partizana: “Deklico smo posilili, jo ubili, skuhali in jo pojedli”

Foto: (komunistični zločini.net)

Zgodba, ki je predvsem neverjetna, grozljiva, nepojmljiva in kjer se ti naježi koža. In zgodba, iz katere se moramo marsikaj naučiti tudi mi.

Posilijo jo je kar 42 partizanov. Potem pa so jo ubili in pojedli. Po zaslugi predvsem slovenskega  publicista Romana Leljaka se je razkril marsikateri zločin, Na dan pa prihaja grozljiv zločin, eden bolj šokanten kot drugi. Gre za razkritje izpovedne skrivnosti! Zaradi resnice in opozorila vsem, ki opravičujejo gnusne zločine komunističnega režima, pa tudi zločine vseh drugih totalitarnih ideologij, smo se tudi mi odločili, da to zgodbo objavimo.

Gospa Marija Paulitsch in njen sin Anton iz Železne Kaple sta 16. april 1985, v torek, okoli poldneva dobila pošto. Pismo je bilo dostavljeno dva dni prej, v Celovcu, Na ovojnici ni imena pošiljatelja. Gospa Marija je sumljivo odprla natipkano pismo in ga začela brati. Poklicali so jo k nekdanjemu partizanu, ki je umiral in mi je med zadnjo spovedjo priznal grozovit dogodek.

“Nekdanji partizan je na smrtni postelji priznal je, da je ob koncu vojne skupaj s 44 partizani ujel neko gospodično Paulitsch (Pavlič). Partizanov ni hotela ubogati in se jim je upirala. Nato je prišlo do prepira, dekle so razglasili za vohuno, Posililo pa jo je kar 42 partizanov, nato pa jo je odpeljal v gozd in jo ubili. Le ena prijateljica je vedela, da je njeno telo odrezano, iz njega pa so naredili enolončnico, ki so jo postregli partizanom, zelo začinjeno s soljo, poprom in papriko, da ne bi ničesar opazili. Zgodilo se je nekje na Spodnjem Koroškem.”

Nemogoče je razumeti , kako se je ob izpovedi počutila mati Marija, ki je morda gojila še kanček upanja, da bo od nekod prišla Friedina hči, ko je izvedela, kakšno strašno usodo je doživela njena nedolžna, mladoletna hči. Primer nesrečne deklice Friede Paulitsch pa je le eden od stotih drugih partizanskih zločinov, storjenih na avstrijskih tleh maja 1945. Zločinov za katere ne bo nihče odgovarjal.

Mi pa še vedno, tudi v letu 2022 poslušamo, da so nekateri ponosni nasledniki zveze komunistov.

E-maribor