fbpx

[VIDEO] Po lanski “miški” je bil Pahor pred maturanti spet poreden

Borut Pahor ima na maturantskih paradah očitno že tradicionalno poredne misli. Letos je ponovno stopil pred množico maturantov in svoj govor začel s stavkom: “Ali lahko rečem nekaj porednega?” Dijakov nova epizoda “miške male” očitno ni presenetila preveč, saj so mu le glasno pritrdili.

Predsednik Borut Pahor je v svojem nagovoru dijake najprej vprašal, ali lahko reče nekaj porednega. “Dobro me poslušajte,” je nadaljeval, iz množice dijakov pa se je takoj slišalo: “Ajde, miška mala!” Nato je v imenu vseh staršev dijakom sporočil, da so vsi skupaj ponosni nanje. “V življenju boste imeli sanje. Ko vam bo kdo rekel, da niso realne, morate iti mimo njega in preslišati ta nasvet. Srečno!” To je bil ta njegov poredni govor.

“Ajde, miška mala, greva!”
Pred točno letom dni pa je Pahor izrekel besede, ki so šokirale velik del javnosti, saj tega s strani predsednika države ni nihče pričakoval. Mladino je najprej pozval, naj se poveseli in naj ne pozabi tega trenutka. “Ajde, miška mala, greva,” je dejal v mikrofon in pristavil: “To mi delaj.” Nato je pomigal v ritmu elektronske glasbe in se poslovil, njegove besede pa so v medijih odmevale še mesece.

Najprej miška, nato opravičilo
Po tednu dni je se je zaradi zgražanja velikega dela slovenske javnosti Pahor odločil, da se opraviči. “Izrekel sem nekaj besed, za katere mi je bilo takoj žal. Kljub prešernemu vzdušju jih je bilo mogoče razumeti kot nespoštljive,” je med drugim povedal. Celotno opravičilo si lahko ogledate v spodnjem posnetku.

N. K.