fbpx

Levi fašizem: Po Mihi Kovaču so brez kančka slabe vesti lagali tudi na Kanalu A – partijska mašinerija se je zagnala s polno paro!

Ko se je na nacionalni televiziji samooklicani strokovnjak Miha Kovač mirno zlagal, da je “Janševa TV” javno zanikala holokavst, smo mislili, da smo dosegli dno javnih izjav. Ne le, da je laži izrekel “strokovnjak”, laž se je zgodila na javni RTV, ki jo moramo plačevati vsi državljani. Včeraj pa se je zgodil popoln napad laži in sovraštva na Kanalu A. V oddaji Svet na Kanalu A je Gregor Trebušak kot pravi severnokorejski napovedovalec z ostrim tonom napadel zanikovalce holokavsta in tiste, ki si upajo trditi, da so nacional socialisti in navadni socialist/komunisti kadarkoli sodelovali.

Perverzno pa je, da gre za popolno laž in zavajanje. Na Kanalu A so navedli, da je Bernard Brščič, ki so ga kot pravi profesionalci podpisali z Bogdan Brščič, zanikal holokavst v intervjuju, ki ga je objavilo več lokalnih televizij in Nova24TV. Objavili so celo posnetek intervjuja z gospodom Brščičem in napisali: “VIR: Sreda v sredo, Nova24TV”. Ni mi povsem jasno, a odkar delam na tej televiziji (Novi24tv namreč), vem, da imamo oddaje Aktualno, Tema dneva, Objektiv, Hobotnica, Soočenje, Iz oči v oči …, oddaje Sreda v sredo pa še nikoli ni bilo in je tudi nikoli ne bo. Vsaj ne na Novi24tv. Posnetka intervjuja z gospodom Brščičem niti nismo posneli niti ga nimamo v lasti niti ga nismo nikoli predvajali.

A to še ni vse. Trebušak je v prispevku večkrat povedal, da je Nova24tv strankarska televizija, Janševa televizija, delnice da imajo tudi poslanci SDS. In nato vehementno zaključil: “Nova24tv zanika holokavst, lastniki pa so poslanci SDS, to torej vse pove o stranki.” Na takšen perverzen način se medij, katerega lastnik je nabiralnik v davčni oazi, spravlja z lažmi na politično konkurenco stricev iz ozadja. Prav tako želijo prikazati nove medije v slabi luči, a ravno zaradi novih medijev lahko njihove laži zdaj razkrijemo, tako da so vsem na očeh.

Priznati pa moramo, predvsem gospodu Trebušaku, ki je na koncu zvenel že prav morbidno, da so se v partijskih šolah dobro naučili. Najprej so govorili o tem, da se zgodovine ne sme potvarjati. Nato je šel prispevek o Brščiču z napisom, da je govoril na televiziji Nova24TV (kar je laž svetovnega pomena – Brščiča pri nas nismo gostili). Nato ganljiva zgodba slovenske Judinje, ki je preživela Auschwitz in izjava izraelskega veleposlanika. In tu leži vsa ogabnost levice. Staro gospo, ki je preživela grozote nacionalnega socializma, so neo-socialisti izkoristili za napad na, kot sami pravijo, opozicijsko televizijo. Klasično zavajanje. Laž, ganljiva zgodba, laž. Tako nekako je šel prispevek na Kanalu A.

Kaj je bila resnična zgodba, ki so jo vam želeli prodati?
Če nam ne verjamete, preglejte vse naše oddaje, preglejte naš Youtube, a oddaje Sreda v sredo ne boste našli. Dejstvo pa je, da se je Kanal A spravil v veliko poročanje o holokavstu le zato, ker je bilo treba pripraviti teren za res pomembno temo: “Komunisti niso nikoli kolaborirali z nacisti!” To je bil pravi namen zgražanja nad domnevnimi antisemiti, saj je Trebušak takoj spet začel ‘tolči po mizi’: “Zgodovine nam ne bodo vzeli!” Nakar je sledilo najbolj slaboumno prikazovanje dejstev. Za potrditev teze so izbrali dva gosta. Prvi je bil znani dvorni zgodovinar Bojan Godeša, ki spada v krog revolucionarnih neodvisnih zgodovinarjev.

Za Godešo, ki trdi, da se kolaboracija med nacisti in komunisti ni nikoli zgodila, je že Jože Dežman napisal, da takšni  zgodovinarji skušajo v okviru Foruma 21 ohranjati identitetno kontinuiteto titoizma. Tako opravljajo ideološko poslanstvo, ki je le v škodo zgodovinske stroke in resnice: “Obenem gre za obupen in beden poskus, da bi zločinski paket prepeljali na račun poštenih partizanov in domoljubov v demokracijo. Sicer pa, naj teče razprava, naj se nadaljuje komedijantstvo in vsa klavrna maškarada. Izid je tako ali tako jasen, saj ima laž kratke noge,” je še zapisal Dežman. Za prvi vir Kanala A je torej razvidno, da ni ravno kredibilen.

Drugi vir pa, ne boste verjeli, je bila neka nemška zgodovinarka Marie-Janine Calic, ki so jo na Kanalu A predstavili kot tujo, torej “neodvisno” strokovnjakinjo. O Calicovi, razen tega, da je navdušena nad odprtimi mejami in migracijami, ne vemo prav veliko, a to, kar je Kanal A predstavil kot dokaz, je naravnost smešno. Na zgornji fotografiji lahko vidite, da je Calicova svojo utemeljitev napisala v enem stavku: “Pozdravljeni. Nacisti niso nikoli sodelovali s komunisti. Nasvidenje.” Prvič, takšna utemeljitev je povsem bleda z vidika zgodovinskega DEJSTVA, pakta Ribbentrop – Molotov. Drugič, dejstvo je, da so komunisti sodelovali z nacisti, česar gospa ne zanika. Seveda na Kanalu A vse skupaj pospremijo še z napisom: “ČISTO ZAVAJANJE”. Na tej točki se zahvaljujemo Kanalu A, da z velikim napisom, ki se prebere Svet – ČISTO ZAVAJANJE, svojim gledalcem sporočajo, kakšnih vsebin bodo deležni.

Za konec. Očitno je, da se bližajo volitve. Ideološke teme so spet stvar javne razprave, medtem ko se zgodovino potiska v blato. Dvorni zgodovinarji branijo mitologijo, televizije, ki so vedno sovražno poročale o Izraelu, so zdaj največje zaščitnice Judov. Politične skupine, ki so zahtevale palestinsko državo, zdaj zahtevajo boj proti antisemitizmu. Spoštovani bralec, bralka. Taktike levice so v zadnjem času postale tako prozorne, da so vidne več kilometrov daleč. Kradejo nam pred očmi, goljufajo brez sramu, poročajo laži. Alternativni mediji pa se borimo z oznako “fakenews”. No, Kanal A je v v včerajšnji oddaji Svet dokazal, da si lovoriko #fakenewsleta zagotovo zaslužijo!

Aleksander Rant