fbpx

Po raziskavi javnega mnenja na vrhu SDS, zelo nizka podpora vladi

Foto: STA

Po raziskavi javnega mnenja, ki jo je za Novo24TV opravila družba Parsifal SC, se je na vprašanje, katero stranko bi volili, če bi bile volitve to nedeljo, največ anketirancev opredelilo za Slovensko demokratsko stranko.

Za SDS bi glasovalo 12,5 odstotka vprašanih. SDS sledijo SMC (8,5 odstotka) in SD (7,4 odstotka). Na zastavljeno vprašanje o volilnih in strankarskih preferencah 17,6 odstotka anketirancev ni znalo odgovoriti, 18,9 odstotka ne bi volilo nobene stranke, 8,9 odstotka vprašanih ne bi šlo na volitve, 1,1 odstotka pa bi volilo kakšno drugo stranko.

Po raziskavi javnega mnenja na vrhu SDS, zelo nizka podpora vladi 2

Če pa upoštevamo samo opredeljene volivce, pa bi za SDS volilo 23,4 odstotka, 15,9 za SMC in 13,99 odstotka za SD. Sicer pa v zadnjih mesecih tudi druge raziskave javnega mnenja, ki jih opravljajo agencije za razne medijske hiše, postavljajo SDS na prvo mesto.

rjm-anketa-popravek

Zavezništvo Alenke Bratušek na dnu, krepi se Nova slovenska ljudska stranka
Javnomnenjska raziskava na zadnje mesto postavlja parlamentarno stranko Zavezništvo Alenke Bratušek, kar krepko pa že zaznava Novo slovensko ljudsko stranko (NSLS) in Gibanje za družino in otroke. Med opredeljenimi volivci bi Nova slovenska ljudska stranka (NSLS) že prestopila parlamentarni prag.

Po raziskavi javnega mnenja na vrhu SDS, zelo nizka podpora vladi 4

Več kot polovica anketiranih ne podpira vlade
Podpora vladi Mira Cerarja še vedno pada in sedanjo vlado podpira samo 37,2 odstotka anketiranih, 56,3 odstotka vprašanih pa vladi ne izkazuje nobene podpore. 6,5 odstotka vprašanih pa je anketarjem odgovorilo, da so o tej tematiki še vedno neodločeni.

Raziskava javnega mnenja je potekala v času od 30. 11. do 2. 12. 2016 na vzorcu 614 anketirancev. Anketiranje je bilo telefonsko, od tega 30 odstotkov preko stacionarnega omrežja, 70 odstotkov pa preko mobilnega omrežja.

M. S.