fbpx

Po “ritokazniku” z Gorenjske s škandaloznim ravnanjem razburja še en učitelj, tokrat iz Maribora: poziva k likvidacijam!

Profesor zgodovine na Srednji ekonomski šoli maribor Boris Krabonja (Foto: Marko Pigac)

S pozivanjem k smrti kolesari pedagoški koordinator na mariborski srednji ekonomski šoli Boris Krabonja, sicer predavatelj geografije in zgodovine. Posnetek na Facebooku sicer promovira sam, ali je človek, ki poziva k javnemu linču primeren pedagog za mlade, pa bo morala odločiti ravnateljica šole Andreja Zver Dobaj.

Sejalec pozivov k likvidaciji Boris Krabonja je v preteklosti sodeloval v lokalnem humantirnem društvu, od koder pa je odšel, ko so se pojavili namigi, da je posegel po mahinacijah.

Iz Maribora je sicer tudi generalni državni tožilec Drago Šketa, ki se je proslavil po kazenskem pregonu zoper nekdanjega mariborskega župana Franca Kanglerja. Šketin pregon zoper Kanglerja sicer ni bil uspešen. Pozivi k likvidacijam, kakršen je Krabonjin, pa ga doslej niso motili.

Dijake uči, da je revolucija legitimna pravica vsakega posameznika

Krabonja je 1. junija 2020 na Facebooku zapisal, da je revolucija legitimna pravica vsakega posameznika. “Učim svoje dijake, da je revolucija legitimna pravica vsakega posameznika, če vladarji ne delajo v korist in srečo svojega naroda.”

Boris Krabonja je profesor zgodovine (vir: Facebook)

Glede na to, da po Mariboru kolesari opremljen z napisom “Smrt janšizmu”, si lahko predstavljamo kako zelo zadovoljen je s trenutno vlado v Sloveniji in kaj želi storiti z vsemi podporniki SDS. Tak človek še zdaleč ni primere za učitelja, kaj šele za profesorja zgodovine.

Ne bi nas presenetilo, če bi odkrili, da Krabonja odobrava rdečo oktobersko revolucijo s kateros v v Rusiji prišli na oblast komunisti, ki so brutalno pomorili na milijone svojih ideoloških nasprotnikov.

Humanitarno dejavnost opstil zaradi mahinacij?

Starejši prosvetniki sicer na shodih kažejo vse prej kot prosvetniški obraz. Tako je učitelj na Osnovni šoli Lesce in Srednji gostinski šoli v Radovljici pred desetimi dnevi po Ljubljani kazal svojo golo zadnjico in povešena moda.

Smo pa našli na spletu kar nekaj zanimivosti o njem. Med drugim naj bi bil Krabonja tudi mariborski “Robin Hood”, ki pa je pred štirimi leti opustil dejavnost s humanitarnim društvom Žvižgač. Tudi sicer je na spletu precej objav o tem, da naj bi Krabonja kot humanitarec “nategoval” ljudi. Znana zgodba? Ga bo sedaj reševal antijanšizem?

Demokracija