Podjetnik Boscarol bo gasilcem nakazal toliko, kot jim bo namenila vlada

Datum:

Vlada je včeraj sprejela sklep, da bodo vsi, ki sodelujejo pri gašenju požara na Krasu, prejeli nadomestilo. Za gašenje do osem ur na dan bodo prejeli 63 evrov, za več kot osem ur pa 94,5o evra.

Podjetnik Ivo Boscarol pa je v sinočnji oddaji 24ur povedal, da bo za gasilce na terenu na Krasu doniral toliko, kot jim bo namenila vlada. Kar pomeni, da bo še vsakemu dodatno dal po 63 evrov ali 94,50 evra.

Zdaj javnost pričakuje, da se bo oglasil še Robert Golob, predsednik vlade, ki je letos napovedal, da bo nagrado, ki jo bo prejel za vodenje GEN-I v letu 2021, v celoti namenil eni od nevladnih organizacij. Po neuradnih podatkih (poslovno poročilo javno še ni objavljeno) bo ali pa je že za 10 mesecev vodenja GEN-I prejel 1,9 milijona evrov. Zdaj se pričakuje, da bo svojo obljubo izpolnil in denar doniral gasilcem.

Nadalje je vlada pred dnevi sporočila, da nameravajo iz evropskih sredstev za nevladne organizacije preusmeriti pol milijona evrov. Javnost tudi v tem primeru pričakuje, da bodo ta denar preusmerili neposredno h gasilcem.

Tudi gasilci spadajo med nevladne organizacije, res pa je, da ne med tiste, ki delujejo na Metelkovi 6 v Ljubljani. Kakorkoli. Javnost zdaj čaka na donacijo Roberta Goloba (po vzoru Iva Boscarola) in vladno preusmeritev pol milijona evrov  evropskih sredstev neposredno h gasilcem.

Moja Dolenjska

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Strokovnjak opozarja: “Najusodneje pri kanalu C0 je, da se sploh gradi”

Najusodneje pri kanalu C0 je, "da se sploh gradi"....

Trump pridobiva prednost v ključnih bojiščnih državah

Novembra bodo v ZDA volili predsednika in trenutno vse...

Oblast bi za 10 odstotkov višje cene elektrike, da bi se paneli bolje prodajali?!

Včasih za kakšno državo pravijo, da ji vlada mafija,...

Nakup stavbe na Litijski financiran s sredstvi za sanacijo škode po poplavah

Golobova levičarska vlada je sredstva za odpravo škode po...