fbpx

Poglejte, kako je očetu iz Celja bivša partnerka s pomočjo pokvarjenega policista uničevala življenje!

Ta zgodba iz oddaje Drugorazredni prikazuje dramo v Celju, kjer je policist neskrbni materi pomagal ubežati kazni zaradi nasilja nad svojim otrokom. Bivši partner jo je namreč ovadil, policist pa je spremenil obtožnico in gospodu očital krivo ovadbo. Zdaj je bil gospod obsojen zaradi krive ovadbe, čeprav je punčka že nekaj časa dodeljena prav njemu, saj je od matere pobegnila in z njo noče več imeti stikov. Kako je to mogoče? Zgodba razkriva individualno moč policista, ki je že nekaj časa brez službe, saj je bil pravnomočno obsojen tudi zaradi nadlegovanja neke druge osumljenke.

Zgodba Srečka Mešička iz Celja je bizarna! Pred leti se je zapletel v razmerje z žensko, ki je imela sina iz prejšnjega zakona. Kmalu potem, ko je rodila hčerko, pa se je začela do obeh otrok nasilno obnašati. Zadeva je šla tako daleč, da niti pogovor na CSD, kjer je prosil za nasvet, a ga niso hoteli poslušati, ni več zalegel. “Šel sem na policijo, ker sem moral otroka zaradi posledic pretepa matere odpeljati k dežurnemu zdravniku kar petkrat. Imel sem tudi zdravniška potrdila in sem povedal kriminalistu, kaj se dogaja,” danes pripoveduje Mešiček in pravi, da je bil partnerkin sin, takrat star 12 let, tako obupan, da je za pomoč prosil njega. “Tu so tudi rokopisi njenega sina, ki je pisal, kaj se dogaja, tudi z datumi podprto, kaj se je dogajalo doma, s čim mu je mati grozila, da je cigan, da je prasec, da ga bo ubila, trikrat ga je s svečnikom udarila po roki in tako naprej. Vse to so dejstva,” se spominja Mešiček.

“Takrat sem imel dobro leto in pol staro hčerko in nisem mogel svojega otroka zapustiti,” pove Mešiček. Naš sogovornik je upal, da bo policija ukrepala, toda tukaj se naša zgodba pravzaprav šele začne. Razgovor z njim in pozneje z njegovo partnerko je opravil policist po imenu Iztok Šimek, za katerega se je zdelo, da ga popolnoma razume, dejal je celo, da je “to njegova zgodba izpred desetih let. Tudi on se je ločil. Samo dobite dobrega odvetnika, je rekel. A on je že vnaprej vedel, kako bodo zadeve tekle”. A zadeve so se kmalu spremenile, ko je pri Šimeku zagovor opravila tudi njegova partnerka. “Ona je bila vse do tistega dne zelo pod stresom, ker se je bala, kaj bo, ko bo prišla na policijo. Ko pa je opravila ta razgovor, se še domov ni pripeljala, med potjo me je klicala po telefonu in mi grozila,” je še povedal Mešiček. Začele so se dogajati nenavadne reči: Mešiček je prijavo obrnil proti njemu in ga obtožil krive ovadbe, češ partnerica ni naredila nič narobe. Kmalu zatem, ko se je zaradi slabih odnosov moral odseliti od doma, pa mu je bila na novi dom napotena tudi policija, ki je opravila hišno preiskavo. Vse to na podlagi anonimnih prijav, ki naj bi prihajale od anonimnih sosedov, da naj bi bil Mešiček tisti, ki v resnici pretepa partnerko in svoje otroke. “Vse je bila čista laž,” pravi Mešiček. Zadeva je šla celo tako daleč, da je partnerka na policijo odnesla njegovo službeno pištolo. “Zaposlen sem na ministrstvu za obrambo kot podčastnik Slovenske vojske. In je odnesla od moje službene pištole reverz in povedala temu kriminalistu, da sem ji grozil, da jo bom s to pištolo ubil,” pojasnjuje.

Vsa dejanja matere so skrbno zabeležena. (Foto: Nova24TV)

Zaradi partnerke za nekaj časa izgubil celo službo in dohodke
Ne da bi preverili situacijo, so v SV z njim prekinili pogodbo, je razkril Mešiček in dodal: “Seveda sem se moral pritožiti, z odvetnico sva dala ugovor na delovno sodišče in ga junija tudi uspešno dobila. Nobenega zagovora nisem imel pri SV, samo enostransko odpoved sem dobil. Na zavodu za zaposlovanje nisem dobil niti nadomestila, kljub 25 letom delovne dobe.” Nazaj v službo so ga morali vzeti šele po tem, ko je bilo na sodišču dokazano, da so bile vse prijave zoper njega lažne. Partnerka mu je nagajala in ga psihično izčrpavala še naprej. Ko sta bila ločena in je prihajal po hčerko, ga je večkrat na policiji lažno obtoževala, da jo je napadel. “In je rekel meni policist, da bi vse to verjel, ampak se še vedno bolj verjame mamicam kot očetom, in to bi bilo dobro, če bi imel kje posneto. Jaz sem povedal, da imam posneto na telefonu, vzel sem telefon z glasovnim posnetkom in jim ga dal. Večkrat so ga poslušali in to je bila podlaga, da mi takrat niso mogli izdati plačilnega naloga,” še pojasnjuje.

Šele ko je prišlo do vrelišča, so se zadeve začele reševati
Zadeve so se začele v prid našega sogovornika obračati šele potem, ko je od doma pobegnila hčerka, saj je mati tudi z njo ravnala vse bolj nasilno. Zatekla se je k zdajšnji očetovi partnerki in dejala, da noče več domov, saj da ji grozita mati in polbrat, ki je zaradi težkega otroštva tudi sam postal nasilen. Irena Škorc tako pripoveduje: “K nam je pritekla, bila je čisto izmozgana, ni upala teči niti po cesti, saj se je bala, da bo kdo pritekel za njo. Mati in polbrat sta že predhodno grozila, da bosta ubila očeta in da jo bosta vrgla iz hiše. Sama je pritekla po gozdu, ker se je bala, da ji bosta sledila.” Mešiček pripoveduje: “Takrat sem obvestil policijo in pa odvetnika, na koncu pa še njeno mater. Po dveh urah sploh ni vedela, kje je njen otrok. Epilog tega je bil, da otrok ne more več bivati pri njej zaradi nevzdržnega stanja.” Škorčeva še pripoveduje: “Že nekaj časa je razmišljala o pobegu, ker so ji stalno grozili. Povedala je, da se mati in polbrat pogosto pretepata med sabo, in da je ona velikokrat temu priča in se boji. Pripovedovala je celo o dogodku, ko je polbrat razsekal omaro in je rekel mami, da bo prenehal, ko mu bo prinesla sto evrov.”

Pokvarjeni kriminalist ima na vesti številna kazniva dejanja! (Foto: Nova24TV)

“CSD in šola sta želela hčerko vrniti materi, šele po pisni izjavi hčerke pa ta živi pri očetu, kateremu jo je dodelilo tudi sodišče. Vseeno pa bo oče letos na sodišču obsojen zaradi krive ovadbe, za kar ga je pred leti obtožil policist. Epilog tega je, da sem naredil prijavo zoper partnerko Petro Baručič zaradi grdega ravnanja z otrokoma, na koncu pa sem ovadbo dobil jaz. Vse te zadeve sem podprl z izjavami, rokopisi, pričami in zdravniškimi potrdili,” se zgroženo spominja Mešiček.

Šimek odpuščen šele po spolnem napadu na osumljenko, in to štiri leta po dogodku!
Iztok Šimek je bil lani odpuščen, ker je bil na sodišču spoznan za krivega, da je leta 2013 spolno nadlegoval žensko, ki je bila pod preiskavo. Otipaval jo je in si želel seksa, nehal je šele, ko je padla v histeričen jok. Ugovarjati mu ni mogla, ker je bil kriminalist. A četudi je bil odpuščen iz službe, je še letos na prvi celjski osnovni šoli predaval o pasteh interneta in spolnih zlorabah. Iz službe je bil odpuščen šele po štirih letih. Strokovnjak Jože Romšek pojasnjuje, da je policija velik sistem, ki ima za to namenjene svoje službe, v primerih kaznivih dejanj, ki jih storijo policisti, pa imamo specializirani oddelek državnega tožilstva, ki pa policije o poteku preiskave ne obvešča, dokler postopek ni zaključen.

Tudi Bernard Ravnak je ena izmed žrtev: partnerka ga je prav tako lažno obtoževala nasilja, policist Šimek pa je verjel njej. “Povabil me je na razgovor, kjer sem mu s konkretnimi dokazi neizpodbitno dal vedeti, da do tega dejanja ni prišlo,” pripoveduje Ravnak o tem, kako se je otresel Šimeka.

J. Ž.