Poglejte, kako so RTV-mudžahedinke napadle našo novinarko Marjanco Scheicher, ker je na Twitterju delila prispevek o tožbi dr. Zimmermanna!

Foto: Nova24TV

Na Televiziji Slovenija sredinega prispevka o tožbi dr. Janeza Zimmermanna proti novinarki Eugeniji Carl zaradi lažnivega poročanja in obrekovanja niso najbolje sprejeli. Naj spomnimo. Na Novi24TV smo razkrili, da priznani žilni kirurg, ki že več let deluje čez mejo, v Trstu, toži RTV za več milijonov evrov, Carlovo pa za več sto tisoč evrov, ker je novinarka pripravila več kot 30 žaljivih prispevkov na temo dela dr. Zimmermanna, ob tem pa zavajala gledalce, objavljala neavtorizirane fotografije njegovih pacientov in jih ščuvala proti svojemu zdravniku. Naš prispevek je v sredo odmeval na družbenih omrežjih, na svojem Facebook profilu ga je objavila tudi Eugenija Carl, ga označila za zmazek in zraven zapisala, da se že dolgo ni tako nasmejala. Kateri del v Zimmermannovi tožbi zoper njeno lažnivo poročanje jo tako neizmerno zabava, sicer nismo izvedeli, so se pa potem razpravi na Facebooku priključili tudi njeni podporniki in celo sodelavka, nadrejena Mojca Pašek Šetinc. Obregnili sta se ob dejstvo, da je naš prispevek na svojem Twitter profilu delila tudi naša priljubljena voditeljica TV-oddaje Iz oči v oči, Marjanca Scheicher – Carlova in Pašek Šetinčeva sta se, točno tako, kot o “taktiki RTV-mudžahedink” piše Bojan Požar, naše novinarke lotili z žaljenjem na osebni ravni.

“Nikoli ne delim izdelkov podmedijev – strankarskih trobil, ampak tale zmazek sem pa morala. Priznam, že dolgo se nisem tako prešerno nasmejala,” je Eugenija Carl v sredo nekaj čez dvanajsto zapisala na svojem Facebook profilu in ob tem pripela povezavo do našega prispevka o tožbi dr. Janeza Zimmermanna. Med komentarji se pojavi tudi urednica dnevno-informativnih oddaj Televizije Slovenije, Mojca Pašek Šetinc. Zadovoljna, ker ji je dana medijska pozornost, Carlovo javno pozove, naj čim prej spiše nadaljevanje svoje serije.

“Oj, tole je za nas in rtv najboljsa mozna reklama! Aja, Eugenija, upam, da so te spomnili na nadaljevanje zgodbe o razvpitem “žilnem” operaterju! Kljub vrocini je prav, da se nemudoma odpravis na teren! Pricakujemo prispevek,” Mojca Pašek Šetinc Carlovo spodbuja, naj nadaljuje s RTV-jevskim konstruktom zoper žilnega kirurga, ki se je zameril predvsem slovenskim kolegom, ker uspešno operira po tehniki, ki jo sami ne obvladajo. Prav tako naj bi za vsem skupaj stala tudi zdravstvena zavarovalnica, ker je primorana pacientom vračati denar, ko se ti odločijo za operacijo v tujini, saj so naveličani čakati v vse daljših vrstah v slovenskih bolnišnicah.

Kdo je dr. Janez Zimmermann?
Naj spomnimo. Dr. Janez Zimmermann je eden izmed najbolj priznanih slovenskih žilnih kirurgov, ki pa dela drugačne posege od ostalih slovenskih kirurgov. Zimmermann namreč vene operira po metodi chiva, ki jo slovenska stroka ne uporablja oziroma jo ne zna uporabljati. Gre za metodo, ki je svetovno priznana in v posameznih zahodnih državah edina skladna z medicinsko doktrino. Gre za manj invazivno tehniko, kjer se pacientu ob lokalni anesteziji na nogi naredi kratek rez in pod kožo obdela vensko žilo. Število rezov je odvisno od števila razširjenih žil. Metoda je posebej primerna za poseg pri golenskih razjedah. Rezi so kratki, pri čemer po posegu bolnik še isti dan hodi in odide domov, v večini primerov ni potreben niti bolniški stalež.

Foto: Nova24TV. Marjanca Scheicher.

Med komentarje je eden izmed Eugenijinih prijateljev pripel tudi t. i. printscreen iz Twitter profila naše novinarke, ki je delila prispevek Nove24TV. Marjanca Scheicher je ob tem zapisala, “da naravni zakoni delujejo. Kar seješ, to žanješ”. S tem je mislila na tožbo dr. Zimmermanna, ki so mu na RTV s serijo lažnivih prispevkov skoraj uničili kariero. Da pa RTV-mudžahedinke ne poznajo milosti, ko jim prekrižaš pot, so dokazale tudi tokrat, z javnim obračunavanjem z našo novinarko.

“Pa glih ona, ki mi je morala plačait odškodnino zaradi laži in diskreditacij na moj račun. Vrhunsko,” je zapisala Carlova. Drži, da je Carlova pred časom tožila Marjanco Scheicher, a do sodbe takrat ni prišlo, saj sta se novinarki poravnali. Carlova sicer spodaj še piše, da je odškodnino namenila ekonomskim migrantom.

Tudi Planetova novinarka skočila v bran svojima RTV-jevskima kolegicama
V drugi objavi na Facebooku gresta Eugenija Carl in Mojca Pašek Šetinc še korak dlje. Najprej je uporabnik Mitja Resnik zapisal, da upa, da je tudi naši novinarki krčne žile operiral dr. Zimmerman, nakar se je pojavil še skrajno primitiven komentar uporabnika Klemena Svoljšaka, ki je zapisal, “da je dr. Zimmermann Marjanci prišil tiča”.

Nato sta udarili tudi obe RTV-mudžahedinki. Mojca Pašek Šetinc je zapisala: “Naravni zakoni so nekaj najboljšega!”. In potem še: “Eugenija, Marjanca že ve, kakšen je tvoj bič božji!” Carlova je odgovorila: “Vi vsi ste čist nesramni. To so pač novinarske specializacije. Eni so za notranjo politiko, eni za zunanjo, gospodarstvo, črno kroniko … Eni pač za …” Odgovorila ji je Šetinc Paškova: “Eugenija, ja, pač, za takozvano žilno kirurgijo”. Takšno otročje dopisovanje na Facebooku pravzaprav samo dokazuje, da še kako drži tisti stari slovenski pregovor, ki pravi, da ko mački stopiš na rep, zacvili.

Foto: Facebook. Novinarka Planeta Barbara Pance.

Razpravi se je pridružila celo novinarka iz Planeta, Barbara Pance, in skočila v bran svojima “novinarskima kolegicama” iz RTV: “Priznani kirurg in izprijena novinarka. Pa saj to ti je material za telenovelo. Grammy zagotovljen! Kakšen prvovrsten konstrukt! Bruham.” Sicer ne vemo, če je Pancetova pravočasno našla pot do stranišča in si je toliko opomogla, da se je vrnila na delo, zagotovo pa lahko zapišemo, da njeni komentarji dokazujejo, kako si novinarji režimskih medijev ščitijo hrbet, ko je njihovo “delo” ogroženo.

Marjanca Scheicher se sicer na nizek nivo za lažnivo poročanje “specializiranih” novinark ni želela spuščati. Je pa zapisala: “Na Twitterju delila članek Nova24TV, pa EC in MŠP že sklepata, da sem ga jaz napisala. Oni lahko žalita, drugorazrednim ni dovoljeno.” In nato še v elegantnem slogu dodala: “Najbrž mi zavidata mladost.”

Verjamemo, da nas RTV-jevski novinarki tudi tokrat ne bosta pustili hladnokrvnih in bosta hitro vključili svojo družbeno mašinerijo.

T. F.