fbpx

Poglejte te laži Eugenije Carl o fizičnem napadu podpornikov vlade na skupino, zbrano okoli Ivana Galeta v Izoli! Napada pa še vedno niso prijavili – zakaj že?

Eugenija Carl (vir: vFokusu)

Petkov dan je minil tudi v znamenju protestnega shoda v Izoli. Še enkrat se je pokazala znana resnica, da so protesti vodeni iz starih centrov moči, ki najprej angažirajo mainstream medije, da nahujskajo ljudi. Tako je bilo tudi z aktualno “izolsko afero” kmetijske ministrice Aleksandre Pivec, za omenjeno afero pa se skrivajo tudi interesi Rusov ter njihovega prijatelja Karla Erjavca, ki bi rad spet prišel nazaj v politično “prvo ligo”.
Vendar pa se protestni shod v Izoli ni ravno razvil po željah organizatorjev, zato je za njegovo “popularizacijo” poskrbela kar tamkajšnja dopisnica nacionalne televizije, ki je poročala, da je na protestnem shodu prišlo do prerivanja in nasilnega izgreda. Kot poročanje TVS povzema STA, naj bi prišlo do prerivanja, do katerega je prišlo med njihovim snemanjem izjave izpostavljenega uslužbenca Zavoda za blagovne rezerve Ivana Galeta. Pred tem je pristopila skupine moških, nekateri so bili oblečeni v modro-rumene majice z napisi Podpiram vlado Janeza Janše. Vodil naj bi jih izolski občinski svetnik iz vrst SDS Leopold Žlogar, trdijo. Med prerivanjem jih je skupil tudi občinski svetnik Levice, grobi pa so bili tudi do novinarjev.

Eugenija Carl, znana po svojem tendencioznem in pristranskem poročanju, pa je preko Facebooka sporočila: “Na današnjem protivladnem protestu v Izoli, ki se ga je udeležil tudi Ivan Gale, je prišlo do nasilja, ki so ga povzročili podporniki vlade in Janeza Janše. Novinarka Sandra Boršič iz našega koprskega dopisništva TVS je snemala pogovor z Galetom, ko je pristopila skupina kakih osmih moških, oblečenih v modro-rumene majice z napisi “Sem za vlado”, “Podpiram Janeza Janšo”. Vodil jih je izolski občinski svetnik SDS in predsednik lokalnega odbora SDS Leopold Žolgar. Eden od njih je nato fizično napadel Galeta, ga med zmerjanjem in žaljenjem odrinil , nato odrinil še našo ekipo, skupina pa je nadaljevala z zmerljivkami, žaljivkami, kazanjem sredinca…Radijski kolegici Tjaša Škamperle so grobo prijeli in hoteli iz rok iztrgati mikrofon. Napadli so tudi svetnika Levice in ga stisnili za vrat. Ostro obsojam napad na Ivana Galeta in svetnika. Ostro obsojam napad na našo ekipo in radijsko kolegico. Napad na enega novinarja je napad na vse novinarje tega sveta. Je napad na medijsko svobodo in s tem na demokracijo. Upam, da bodo organi pregona opravili svoje delo!”

No, če bi do incidenta res prišlo, potem bi verjetno o tem obvestili tudi policijo in naredili zapisnik. Na Policijski upravi Koper za STA sicer pojasnili, da ta dan v Izoli niso obravnavali nobenega prekrška ali kaznivega dejanja. So pa na Televiziji Slovenija navedli, da bodo opisani dogodek sami prijavili policiji.

Vendar pa fotografije, ki smo jih objavili na Nova24tv (TUKAJ), kažejo na to, da tudi če je do prerivanja res prišlo, zagotovo ni bilo povezano s podporniki vlade, kot je to hotela prikazati Carlova. Očitno je torej šlo za insceniran incident kot izraz nemoči, ker je bilo število protestnikov zanemarljivo majhno. S posnetka, ki ga je objavila TVS, je razvidno, da se je v času, ko je Gale dajal izjavo, vmešal precej jezen moški, ki pa ni nosil majice v podporo vladi. Skratka, še ena manipulacija nacionalne televizije.

Na PU Koper pa smo poslali novinarsko vprašanje o tem, ali so dobili kakšno prijavo kaznivega dejanja z omenjenega shoda. Ob 11:25 so nam odgovorili, da še vedno niso dobili nobene prijave kaznivega dejanja ali prekrška.

Demokracija.si