Poslanec Černač v DZ: Šarec laže o podpori opozicije noveli insolvenčne zakonodaje iz 2013, ko je bila na oblasti Jankovićeva Pozitivna Slovenija, katere član je bil tudi sam Šarec

Predsednik vlade Marjan Šarec (foto: STA)

Premier Marjan Šarec že dober mesec vztraja pri laži, da je opozicija leta 2013 podprla novelo insolvenčne zakonodaje, ki je bila podlaga za odpis milijonskih dolgov Jankoviću. Poslanec SDS je opozoril, da to ni res, pri tem pa se je obregnil tudi ob dejstvo, da premier ne spoštuje reda v DZ, predsedujoči v državnem zboru pa mu to dopušča.

“Sicer sem računal, da se boste vi odzvali v odgovoru na poslansko vprašanje kolega Rebrška, kjer je predsednik vlade polemiziral z mano,” se je poslanec SDS Zvonko Černač najprej obregnil ob kršitev poslovnika državnega zbora s strani premiera Marjana Šarca.

Premier je namesto, da bi odgovoril na poslansko vprašanje poslanca Aleksandra Reberška iz NSi, začel napadati Černača, ki pa mu po pravilih DZ ni smel odgovoriti. Na to kršitev ni opozoril niti predsedujoči v DZ.

https://twitter.com/kopacevs/status/1179063955244888070

“In druga zadeva, računal sem, predsedujoči, da boste predsednika vlade opozorili na to, da v tej hiši ni lepo lagati,” je v svojem nastopu povedal Černač.” (Premier Šarec) se je namreč zlagal, ko je govoril o tem, kdo je novembra 2013 sprejel novelo insolvenčne zakonodaje na predlog takratne vlade, ki jo je vodila gospa Alenka Bratušek, članica Pozitivne Slovenije takrat, ko je bil član Pozitivne Slovenije gospod Šarec, je opozoril Černač.

“Jankovićeva koalicija je to insolvenčno zakonodajo novembra 2013 potrdila, glasov takratne opozicije Slovenske demokratske stranke, Nove Slovenije in Slovenske ljudske stranke ni bilo zraven,” je pojasnil Černač.

Dobro jutro. Mnogi ste se obrnili name v svojih zasebnih sporočil, nekaj pa tudi javno, zaradi zadeve odpisa dolgov…

Gepostet von Marjan Šarec am Dienstag, 3. September 2019

Kljub temu pa je Šarec po trditvah Černača to laž tako v parlamentu kot drugod ponavljal vse od prve objave na njegovem Facebook profilu 4. septembra 2019. “Najmanj, kar je, sem pričakoval, da boste predsednika vlade opozorili, da ni lepo, če se v parlamentu laže,” je Černač opozoril predsedujočega v DZ.

Ivan Šokić

 • SIMON ROZIC

  Šarec se je rodil iz laži, živel z lažjo in bo lagal, dokler mu bomo dovolili mi, volivci!
  …pa še volitvam ne bo več verjeti, prav tako kot anketam – vse prirejeno!

 • Beli Sneg

  Spodaj je tvit Serpentinška na obtožbe. V treh stavkih se trikrat zlaže: Nobeden mu ne očita zunaj zakonskega razmerja temveč zlorabo položaja. Za omenjeno gospo se trdi, da jo pozna s časa, ko je imitiral Drnovška kot Serpentinšek, nihče ne trdi da je bila zaposlena na občini Kamnik, drugače pa kasneje zaposlena na občini Škofljica. Koliko mu pa kdoverjame, da ni vršil pritiska glede zaposlitve, je pa stvar KNOVS-a in raziskave. Jaz kot občan mu glede na to, da se neprestano laže (včerajšnje odgovarjanje na poslanska vprašanja) ne verjam niti toliko kolikor imam za nohti črnega. Pa imam nohte popolnoma čiste.

  Tokrat mi očitajo zunajzakonsko razmerje, kar pomeni, da so se spet spravili na osebno raven. Omenjena gospa nikoli ni bila zaposlena na občini Kamnik, niti z njo nimam nobenega razmerja. Prav tako pa nisem vršil nobenih pritiskov glede zaposlitve.

 • xtc

  Xarach in Muri ter direktor Sove so že politični mrliči.
  To ,da je Xaraxch slačil hlačke občinskim k**** je pač zadeva za njegovo ženo,Xarach prganjalec k***,ki jih nato na sporne načine preko političnih zvez in pritiskov ter mimo zahtevanih pogojev,kot PM zaposljuje v državne in varnostne organe za katere nimajo niti osnovnih kriterijev izpolnjenih je pa druga.
  Definitivno gre za velik korupcijsko , in še drugačen škandal,zaradi katerega bi moral TAKOJ ODSTOPITI še posebej ker ina na puklu še onega z Westinghusejem preko Črnčeca.
  In zelo težko se bo izmotal tudi iz tistega,kajti zelo malo verjetno je ,da Xaraxch ni vedel za Murijevo podjetje in zastopnico Westinghouseja v njem-zelo verjetno je šlo za pričakovanje provizij od Westinghouseja in še koga v višini od 3-15 % kar pomeni ob 10 miljardni investiciji lahko do 1,5 miljarde denarja na tri dele-zato je zelo malo verjetno ,da Xaraxch ni vpleten v to afero sploh zaradi govora ob obisku JEK.

  • Andrej

   No odstopiti, take se ODSTRANI.

 • FORT WORTH

  Novi obraz smrkavi Sarac spet laze.
  Zgleda, da je tudi njemu zgled lopov Jankovic…

 • Franc Šink

  Šarec ? Ne vem kdo je, od kod je , me niti ne zanima. Samo kdo ga je naučil toliko lagati in se sprenevedati, je pa zanimivo.

 • Andrej

  Včeraj so na “nacionalki” predvajali Šarčevo lajanje, da Janša ni pojasnil, od kod mu 200.000, odgovora o tem, da je to laž, pa ne. Toliko o “nacionalki”.

  • Minovak

   Da pa bi kdo od genskih lažnivcev vprašal, kje so milijoni ljubljanskega mafijca, tega pa ne boste slišali, kajti vsi, ki so tiho, so dobili nagrado za svoje molčanje. Zavedajte pa se, da je bil denar NAŠ, sedaj pa ga je potrebno iskati v davčnih oazah.

   • zokispoki

    Zoki in Serpentinsek imata veliko skupnega, ce se ne motim. Ne moreta skriti, da sta ptici iz istega gnezda. Oba se kurbata , za placilo pa rihtata drzavne sluzbe svojim prileznicam.
    Zoki, med drugim apotekarci, Serpentinsek pa Mata Hari.Muri ga pri tem seveda veselo za jajca drzi !

  • macon

   Vsak novinar, ki pokriva notranjo politiko, bi se moral takoj spomniti, da je sodišče razveljavilo poročilo KPK in dosti bi bilo, če bi povedali samo to dejstvo brez vsakega komentarja.

   Tako pa zabitim ovcam s spominom zlate ribice spet in spet lažejo in serjejo po Janši.

 • antimur

  Edino kar počne ta kučanistični nastavljenec in podrepnik Šarec in njegova banda, ki sebe imenuje vlada je, da na debelo lažejo, spletkarijo in pomagajo kriminalcem in zločincem, kot sta čefur Janković in zločinec in izdajalec Kučan in njegova rdečezvezdaška, antislovenska golazen.

 • Minovak

  Vedeti je treba, da so naše leve vlade, edini primer v svetu, ko se zlažejo še preden odprejo usta. To je genska napaka, ki je nastala takoj po 2. sv. vojni, geni pa se prenašajo z lažjo.

 • plavi-mil

  Laž je nesmrtna duša komunizma in Serpentinšek jo s pridom izkorišča.

 • Ehnaton

  Bolj po Grimsovo, ne le s vljudnostnimi frazami, kot “računal sem” ter “ni lepo lagati”, je potrebno tudi in predvsem v parlamentu obračunati s strani globoke države nastavljenim Šarcem, mogoče le brez Grimsovega običajnega pristavka, “ali vas ni ni sram”. Saj se ve, da ji ni.

 • branči

  kaj je demokracija? ko si dva leva razdelita antilopo – pol meni – pol tebi! antilopa je v tem primeru obubožana raja, brez pravice, da brani svoj prav!

 • rubec

  Ta predsedujoči ni tam, da bi opozarjal ampak zato, da bi dobro fruštkal. Kaj je fruštkal morate pa kuharco vprašat. Saj ne, da on ne bi hotel povedat.

 • Mitja Mazini

  Baje da zna tale Zvonko najhitreše (vsaj na Postojnskem koncu) izračunati kolko je 20 % od določene številke.

  • Beli Sneg

   Mitja, Mitja, mislim da se ti misli pletejo po Ljubljanskem koncu. Zdi se mi, da je tvoja ljubezen usmerjena v opankarja in kar ne more in ne more ven iz tvoje glave.

   • Mitja Mazini

    To pa ne, sam v Ljubljani je tekmovanje v računanju 10% od števila. Pa verjetno računajo od večjih številk.

  • antimur

   Zopet serješ in svinjaš na tem portalu, bolje da greš na levofašistične portale, ali pa kar na Hanzi TV, qrba kučanistična, tam boš med enako golaznijo, se boš počutil bolj domač.

  • Andrej

   Kolk časa si pa rabu, da si se nauču prepisat tole, kar so ti levaki sestavli?

 • Boy

  Kameleon opozarja, da se ni lepo sprenevedati, spreminjati barvo in se prilagajati okolju.

 • Antonius

  Šarec je sicer na višjih nogah, ampak njegov korak ni nič daljši od lažnivega Kučana.

  • xtc

   Moraš pa priznat,da vsaj miljardo pa je z pomočniki hutel ukrast.

 • francelj3

  Če hočete o šiptarskem najdenčku vedeti vse, kar je treba vedeti, se samo spomnite, da je bil član SSS (Slovenske srbske stranke).

 • dob

  Ne bodite smešni, uredništvo, od kdaj pa je to, da komunist laže, neki slabga.
  Prej je priporočilo.

 • Skrajno Desni

  Toliko dreka kot premore ta Slovenija ga ni nikjer, največja količina je pa v vladi in parlamentu.

  • Andrej

   Ja, pa vsa je na levi strani zbrana.

 • Iva

  Infantilno obnašanje narcisa Šarca kaže, da izgublja živce. Vlado je oblikoval z antijanša retoriko in koalicijo, ob podpori MSmedijev – Delo že od začetka onemogoča vsakršno Šarčevo kritiko celo v pismih bralcev (cenzura). In misli, da bo tako vladal še naprej. Toda pride čas ko …

  Požarjeve informacije o Šarčevi “tesni sodelavki” N., ki so ji na Sovi ustvarili delovno mesto in ji baje plačujejo celo začetni tečaj angleščine, pa bodo strici težko ustavili,

  čeprav skušajo ob pomoči MSmedijev zadevo čim bolj prikriti (relativizirati). Tajkunsko Delo gre celo tako daleč, da presstitutka svoj zavajajoči prispevek ob koncu preusmeri kar na stranko, ki jim je trn v peti in bi jo radi izbrisali …
  Zanimivo, da NSi ne podpira Kanglerjevega vseslovenskega protesta “Rešimo Slovenijo”. Le ZAKAJ?

  • xtc

   Šarec je politično truplo,enostavno preveč je zabredel-nizek IQ-ne ve kdaj je bolje utihnit.
   Zakaj?
   Kučanova “Žlahtno Desna” izpostava izdajalcev za par eur.

 • xtc

  Skrajno patetično od Xaracha(no ja nič presenetljivo za Kosovo IQ),je cviljenje,da ga SDS preganja zaradi kurbarije in da JJ ne zna pojasniti 200 jurjev denarja-gre za dve navadni laži in sprevračanja dejstev od njegovih nezakonitih rabot,to ,da se je kurbal po občiniin še kje je paš stvar,ki jo bosta imela na dnevnem redu z ženo,ki je sicer vedela ,da pri Šipcih tudi druga žena ni izključena, mogoče mu bo kaka ura več 2rekreacije” z taščo prineslo pobotanje ali pa tud ne upam ,da ga baba brcne v r****,ker ji je v samo sramoto od Srpentinčka napreje.
  Drugo pa je ko Xaraxch kurbirske usluge in dolgove popplačuje z korupcijo,nezakonitim zaposlovanjem,prirejanjem delovnih mest in seveda odpira v navezi s svetovalcem še podjetja v katera bi se pretakala provizijska sredstva od projektov,ki jih financira država-temu pa se reče kriminal in korupcija,ki bi v vsaki pravni državi odnesla vlado.
  Zanimivo je ,da je moralo ravno US narediti stop levim blodnjam o JJ jevem nedokazljivem premoženju,potem ko je ta predložil celotno dokumentacijo.
  Seveda Xarach zelo težko loči 200 000eur od 500 miljonov,ki bi utegnilo preliti se iz Murijevega podjetja ob uspešno zaključenem poslu na kak njegov off shore račun v kaki davčni oazii kamor bi jo nato stisnil s svojo priležnico-no z 500 miljoni na računu pa tud za kako kavo in špricar na dan ostane.

 • Iva

  Šarec: Dobro jutro. Mnogi ste se obrnili name v svojih zasebnih sporočil, nekaj pa tudi javno, zaradi zadeve odpisa dolgov podjetjem v lasti družine Janković.
  Prvo dejstvo je, da je odločilo sodišče, ki je neodvisen organ. …

  Šarca sprašujem, pod čigavo “komando” spada Durs, ki ni tožil Jankoviča zaradi večmilijonskega dolga in bi lahko preprečil prisilno poravnavo? Ne le predsedniku vlade, tudi imitatorju predsednika bi moralo to biti jasno!

 • xtc

  Pogovarjal sem se oni dan z znancem,ki dobro pozna Murija in ki je rekel tole; Muri ni posebno intiligenten in olikan,se pa neizmerno ceni in misli kako je pameten zato,pogosto dela napako na napako zaradi oholosti-kar je opazil tudi JJ zato ga je vedno držal malce ob strani in dejstvo je ,da je ravno Muri s svojimi potezami brez pameti in neumnostjo ne samo potopil sebe marveč tudi Xaraxcha,četudi se ga Xaraxch sedaj reši ima dve težavi,Muri bo spravil na dan še kaj in afera nezakonitih in koruptivnih zaposlovanj njegovih kurbic je že v javnosti,kar mu ruši ugled pri onih,ki so ga imeli z zglednega moža in očeta,ki se celo z taščo razume in berenedeljska berila pri maši pa še gasilec je,še težje pa je z drugim delom,kjer gre za korupcijo in že zadeva meji na kriminal iz takega položaja pa se je težko izviti brez čudeža.
  Milim pa da afer Xarach-Muri še ni konec in nebi presenetilo ,če bi Požarja sučajno pretepli podobni ali isti ljudje kot Petka in MB sodnico.
  Kajti bizarnosti na Vodušek Top Prasi*** Debela News,Požarja že namakajo v vode izdajalstva in kolaboriranjas z Plenkovičem in izdajanja državnih skrivnosti in objavljanja tistega kar želi Hrvaška obveščevalna služba-očitno dvojec Muri -Xaraxch ne odnehata in očitno bosta zakuhala še meddržavno škandal v svojem namenu obračunavati s tistimi ,ki ju razkrivajo.

 • sloustava

  JA, Vera, kot jo poznam jaz, 10 Bozjih zapovedi, kot jih poznam jaz, NE ucijo laganja, kraj, presustva, hlapcevanja, ves, Serpentinsek, ups, Sarec. In ti se samodeklariras za PV. Ti si toliko samostojen, kot je aksiom, da dva istospolnika lahko naredita otroka. Kapis?

 • IZBIRA

  Butasti analfabet šarec samo misli, da je politika umetnost laganja, izmišljanja in obrekovanja. Verjetno pa ne samo, da misli, prej bi rekel da to ve in mu ne preostane nič drugega.

  Od kje pa njemu znanje, da bi nadomestil to luknjo v karakterju in kompetencah za argumentirano komunikacijo? No od kje?

 • Klenoo

  Telebani prodani