fbpx

Poslanec Černač v DZ: Šarec laže o podpori opozicije noveli insolvenčne zakonodaje iz 2013, ko je bila na oblasti Jankovićeva Pozitivna Slovenija, katere član je bil tudi sam Šarec

Predsednik vlade Marjan Šarec (foto: STA)

Premier Marjan Šarec že dober mesec vztraja pri laži, da je opozicija leta 2013 podprla novelo insolvenčne zakonodaje, ki je bila podlaga za odpis milijonskih dolgov Jankoviću. Poslanec SDS je opozoril, da to ni res, pri tem pa se je obregnil tudi ob dejstvo, da premier ne spoštuje reda v DZ, predsedujoči v državnem zboru pa mu to dopušča.

“Sicer sem računal, da se boste vi odzvali v odgovoru na poslansko vprašanje kolega Rebrška, kjer je predsednik vlade polemiziral z mano,” se je poslanec SDS Zvonko Černač najprej obregnil ob kršitev poslovnika državnega zbora s strani premiera Marjana Šarca.

Premier je namesto, da bi odgovoril na poslansko vprašanje poslanca Aleksandra Reberška iz NSi, začel napadati Černača, ki pa mu po pravilih DZ ni smel odgovoriti. Na to kršitev ni opozoril niti predsedujoči v DZ.

https://twitter.com/kopacevs/status/1179063955244888070

“In druga zadeva, računal sem, predsedujoči, da boste predsednika vlade opozorili na to, da v tej hiši ni lepo lagati,” je v svojem nastopu povedal Černač.” (Premier Šarec) se je namreč zlagal, ko je govoril o tem, kdo je novembra 2013 sprejel novelo insolvenčne zakonodaje na predlog takratne vlade, ki jo je vodila gospa Alenka Bratušek, članica Pozitivne Slovenije takrat, ko je bil član Pozitivne Slovenije gospod Šarec, je opozoril Černač.

“Jankovićeva koalicija je to insolvenčno zakonodajo novembra 2013 potrdila, glasov takratne opozicije Slovenske demokratske stranke, Nove Slovenije in Slovenske ljudske stranke ni bilo zraven,” je pojasnil Černač.

Dobro jutro. Mnogi ste se obrnili name v svojih zasebnih sporočil, nekaj pa tudi javno, zaradi zadeve odpisa dolgov…

Gepostet von Marjan Šarec am Dienstag, 3. September 2019

Kljub temu pa je Šarec po trditvah Černača to laž tako v parlamentu kot drugod ponavljal vse od prve objave na njegovem Facebook profilu 4. septembra 2019. “Najmanj, kar je, sem pričakoval, da boste predsednika vlade opozorili, da ni lepo, če se v parlamentu laže,” je Černač opozoril predsedujočega v DZ.

Ivan Šokić