fbpx

Posneli smo jo: Poglejte, kako direktorica ljubljanske uprave Heglerjeva izvaja prefinjen psihološki teror

Zaposleni na Mestni občini Ljubljana so se danes na povabilo svoje direktorice zbrali na javni politični manifestaciji. Na stopnicah pred mestno hišo so na skupinskem slikanju v en glas izrazili podporo noveli Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih. 

Heglerjeva je svojim sodelavcem na občini poslala nespodobno vabilo, naj se udeležijo medijskega fototermina, če je to v skladu z njihovimi prepričanji. S tem je direktorica mestne uprave na prefinjen način izpostavila vse zaposlene na občini ne glede na to, ali so proti ali za sporno novelo ali pa jih to vprašanje sploh ne zanima.

Nekateri zaposleni so se vabilu odzvali, čeprav so se zaradi slikanja morali odreči svoji malici. Drugi so ostali v pisarnah. Med tistimi, ki so se na današnjem fotografiranju pojavili, pa so lahko tudi takšni, ki se bojijo izgube službe ali šikaniranja v prihodnosti.

Heglerjeva: To prav gotovo ni mobing
Heglerjeva v začetku sicer ni želela dati izjave, nato pa si je le premislila in povedala:”To, če se lahko nekdo prostovoljno odloči, ali med malico pride na skupno slikanje ali ne, prav gotovo ni mobing.” Zagotovila je tudi, da zaradi njenega vabila, ki zaposlene v MOL hočeš nočeš sili k izražanju njihovega svetovnega nazora, ne bodo diskriminirali nikogar. “V naši hiši ne poznamo diskriminacije,” je pristavila.

In kaj o tem pravijo strokovnjaki?
Siljenje – pa čeprav prefinjeno – k izrekanju mnenj na delovnem mestu je ena izmed oblik mobinga. Navkljub zagotovilom Heglerjeve, da diskriminiranja zaposlenih ne bo, lahko takšna dejanja vodijo v politično motivirano zaposlovalno politiko.

Ž. K.