fbpx

Potrjeno: novinar Saša Krajnc je lagal, da ne bo več vodil TV Dnevnika

Skupni PR-ovski dogodek slovenskega novinarstva in izvršilne oblasti (Foto: Twitter)

Kot smo že poročali, je ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan na svojem profilu delila domnevne besede voditelja Dnevnika RTV Saša Krajnca, ki je tisti dan opravljal delo neformalnega vladnega PR-ovca: “Saša Krajnc je danes vodil prireditev ob Dnevu pravosodja. Kot vedno – profesionalno, simpatično in z večnim toplim nasmeškom.” Zdaj je tudi Krajnc priznal, da to ni res. 

“Tik preden smo posneli skupinsko sliko z mojo ekipo kabineta, ko sem se mu zahvalila za čudovito vodenje, mi je povedal, da je izvedel, da pa očitno ne bo več vodil Dnevnika na RTV Slovenija. Vsaj ne v novembru, ko ga praktično ni več v urniku. Upam, da bomo po referendumu lahko ustavili tovrstno ustrahovanje, teptanje dostojanstva in pravic novinarjev in zaposlenih na RTV Slovenija. Da bomo še lahko preprečili uničenje javnega RTV servisa. Tudi zato bomo na referendumu glasovali ZA,” je takrat zapisala ministrica.

Hitro jo je demantiral direktor televizijskega dela RTV Slovenija Uroš Urbanija, rekoč: “Če Vam je to rekel, se je zlagal. Ampak skoraj ne bi mogel verjeti, da bi naš novinar lahko lagal. V novembru ima enako turnusov kot ostali voditelji. Zato ni lepo, če torej lažete vi.”

Kdo torej laže? Aktivistični novinar Saša Krajnc? Ministrica Dominika Švarc Pipan? Po odgovore smo se opravili na Ministrstvo za pravosodje, a smo očitno odgovor že dobili od samega novinarja Saše Krajnca.

Prepričani smo, da si ministrica podatka, da ne bo več vodil Dnevnika, ni kar izmislila in da ga je slišala od samega Krajnca. Ta pa je nato za portal Siol priznal, da ima celo več turnusov kot drugi novinarji, saj vodi županska soočenja. Lagal je torej Krajnc. Na drugi strani mu je novi urednik Siol.net, skrajni levičarski aktivist Šuštaršič, že na naslovnici napisal žalostinko o tem, kako bo utišan, čeprav v samem tekstu priznava, da bo še vodil Dnevnik TV. Skrivnosti torej ni več – laže novinar Krajnc. Če je ministrica za njegovo laž vedela in jo kljub temu delila, pa bomo izvedeli, ko dobimo odgovor ministrstva.

Andrej Žitnik