Pravniki ostro o Marjanu Šarcu: S pozivom zoper oglaševanje v medijih, ki naj bi širili sovražne vsebine, je šel predaleč. Če premier prečka ta rubikon, to ni dobro!

Pravniki Andraž Teršek, Matej Avbelj, Jurij Toplak in Jernej Letnar Černič opozarjajo na nesprejemljiv Šarčev poziv. (Foto: Matic Štojs Lomovšek)

Premier Marjan Šarec se je včeraj škandalozno odzval na razprave, ali je primerno, da podjetja, ki so delno ali večinsko v državni lasti, oglašujejo v medijih, ki domnevno širijo sovražne vsebine. Meni, da lahko njihovi bralci takšno oglaševanje razumejo tudi kot aktivno podporo zapisanemu, ter poziva k razmisleku, “ali želja po dobičku res upravičuje strpnost do nestrpnosti”Z izjavo, da “ne podpira oglaševanja v medijih, ki širijo sovražne vsebine”, premier tvega resno prestopanje meje politično sprejemljivega, če se postavi v vlogo presojevalca, kaj so to sovražne vsebine, kdo je zanje odgovoren, kako se jim zoperstavljati, opozarjajo v skupni izjavi pravniki dr. Andraž Teršek, dr. Matej Avbelj, dr. Jurij Toplak in dr. Jernej Letnar Čenič.

V nadaljevanju objavljamo celotno pismo štirih doktorjev pravnih znanosti premierju Marjanu Šarcu:

Ponovljeno vljudno pojasnilo o svobodi izražanja; posebej ko jo naslavlja strankarsko koalicijska oblast

Strankarska pripadnost, levo-desno opredeljevanje, ideološke strasti in politična navijaštva ne določajo in ne pogojujejo našega strokovnega, akademskega in javnega dela. Ne razpravljamo ad personam, ne napadamo in ne branimo nikogar – kot stranko, kot politika, ali kot nosilca javne funkcije. Zato zavračamo in se upiramo strankarskemu oglaševanju in levo-desnemu etiketiranju našega dela. Zavedamo se pragmatične dnevnopolitične uporabe, izrabe in zlorabe tega dela, ko ga posredujemo v javni prostor. A takšen odnos do našega pravoslovnega in politično-filozofskega dela (kot oseb – državljanov in političnih bitij, “političnih živali”) ne občutimo kot naš problem, ampak kot problem tistih, ki to počnejo, in tistega dela javnosti, ki to početje tudi tako sprejema.

Kot našo edino strokovno, poklicno in v tem oziru etično odgovornost, hkrati pa kot moralno zavezo v vlogi predstavnikov pravniškega poklica in akademske vloge, uresničujemo pravico, ki je hkrati dolžnost, da opozarjamo na neustavne in nedemokratične drže, stališča in ravnanja strankarskih politikov, kadar to moramo početi – zaradi svojega poklica. Pri tem ne sledimo skrbi ali zaskrbljenosti, komu bo naše javno izjavljanje v nekem trenutku politikantsko koristilo in komu se bomo zaradi tega vselej znova zamerili. Zato moramo prenesti tudi tisto, na kar nimamo neposrednega vpliva: etiketiranje, zlorabljanje in žaljivo izrekanje o našem delu, kadar se zgodi. Zaradi tega ne bomo spremenili svojega etičnega samorazumevanja, ne bomo glasni, ko bi bilo to v nasprotju z našim znanjem in akademsko odgovornostjo, in ne bomo molčali, ko smo prepričani, da ne smemo molčati.

Četudi pogosto pojasnjujemo, kaj po teoriji in doktrini ustavništva in ustavne demokracije je in kaj ni predmet ustavne zaščite svoboda izražanja, pri tem ne zagovarjamo sovražnega govora, ne žaljenja, ne ščuvanja, ne ustrahovanja, ne manipulacij, tudi ne populizma in demagogije. Temu se upiramo. A ne upiramo se tako, da bi prikrojevali razlage in pojasnila glede omenjenih ustavnopravnih konceptov, ali da bi molčali, kadar jih je treba pojasnjevati – kaj kot pravni koncepti pomenijo te besede. In s tem jih branimo: ne izjavitelje, ampak koncepte. Kdor tega ne želi razumeti, nima problema z nami, ampak s seboj in z nečim, kar nas neposredno ne zadeva.

V tem duhu in s takšnim etičnim samorazumevanjem se tokrat dobroverno odzivamo na medijsko poročanje o tem, da aktualni premier izrecno, izjavljeno “ne podpira oglaševanja v medijih, ki širijo sovražne vsebine”. Takšna izjava je najmanj neposrečena. Premier tvega resno prestopanje meje politično sprejemljivega, če se postavi v vlogo presojevalca, kaj so to sovražne vsebine, kdo je zanje odgovoren, kako se jim zoperstavljati. Posebno če močno sugerira, da prihajajo samo z ene od dveh strankarskih političnih strani. Kot razumemo, premier vsebino točno določenih medijev, ki so opozicijski, opredeljuje za sovražni govor. Kot človek ima pravico, da podaja takšne vrednostne ocene. Kot premier pa gre predaleč, če s takšno izjavo pavšalno sugerira splošni obstoj sovražnega govora kot kaznivega dejanja v teh medijih.

Ponavljamo, da tisto, kar deluje kot sovražna nastrojenost, po pravu pač še ni sovražni govor. Tisto, kar je sovražni govor in je lahko in tudi naj bo, oziroma celo mora biti preprečevano in preganjano kot sovražni govor, naj bo predmet dela pristojnih organov oblasti. Končno sodišč, ustavnega sodišča in po potrebi ESČP. Ne sme pa to biti predmet premierjevih sugestij, razumljenih kot poduk in navodila oglaševalcem, katere medije naj izbirajo kot svoje poslovne partnerje. To je nekaj povsem drugega. Med drugim je politično nelegitimni in pravno nesprejemljivi pritisk na podjetja, do katerih ima država neposredni vpliv, če je v celoti, pretežno ali delno vključena kot lastnik ali nadzornik.

Pri svobodi izražanja je dopustno vse, kar ustava, zakonodaja in sodna veja oblasti ne opredelijo kot nedopustno. Vse drugo je stvar strategij in taktik politike, njenih tehnik komuniciranja in politične etike. To pa je stvar ocene javnosti in volilnega telesa, ne premierjevega vplivanja. Če premier prečka ta rubikon, to ni dobro.

Po značaju ‘sovražna’ vsebina je lahko očitna, lahko pa je zadeva prejudiciranega subjektivnega vtisa. Takšna vsebina ni nekaj, kar bi človek, posebej pa predstavnik pravniškega učiteljskega poklica, kadarkoli – osebno – podpiral ali zagovarjal. A še vedno je del svobode izražanja. Takšno izražanje je predvsem predmet javnega odziva, kritike, medijske kritike, politične kritike, ostrih vrednostnih ocen in tudi odzivne uporabe objektivno žaljivih besed, ki so glede na kontekst sprejemljive. S poudarkom, da je vse to predmet svobode izražanja. In z njenim uresničevanjem se pogledi o tem v demokratični družbi tudi soočajo: ali vljudno, dostojno in bistro ali ostro, goreče in nespametno.

A dokler izjave ne prestopijo meja, določenih s pravno doktrino in sodniškim pravotvorjem, so še vedno del svobode izražanja. In ta, kot rečeno, vključuje tudi ostre, zelo ostre in objektivno žaljive odzive. Tudi premierjeve. To pa je vendarle nekaj povsem drugega, kot premierjevo navodilo, skomunicirano kot pričakovanje in žuganje, koga naj se izključi iz poslovnih stikov med oglaševalci in mediji. S pomembnim poudarkom, da je svoboda delovanja medijev, ki jih upravlja opozicija, še večja in pravno še bolj varovana, kot to velja sicer. Enako velja za svobodo izražanja opozicijskih politikov.

Verjamemo, da je predsednik vlade mislil dobro. Vseeno misliti dobro preide v slab predlog, če se dobro mišljenje poskuša uresničevati s pretiranim posegom v svobodo drugega: tudi, kadar ta morda misli manj dobro. S poudarjeno opredelitvijo, da je v vseh medijih, seveda tudi v opozicijskih, znatno preveč objav, ko so takšno ali drugačno ustrahovanje, ščuvanje, preslepitev, zavajajoče prepričevanje ali neresnicoljubno naslavljanje javnosti. Vsemu temu nasprotujemo. Ob oceni kogar koli, da je tega glede politike in prakse do tujcev v opozicijskih medijih preveč, to še vedno ne utemeljuje te vrste pritiska premierja, tudi ne drugačno omejevanje svobode še dovoljenega političnega izražanja.

Zato predlagamo premierju, da z držo in delovanjem, izkazanim v zgoraj omenjenem “pozivu”, ravna bolj previdno, preudarno in tako, da ne bo sam prestopal meje svobodnega delovanja in izražanja, ki pritiče predsedniku vlade.

Dr. Andraž Teršek, dr. Matej Avbelj, dr. Jurij Toplak, dr. Jernej Letnar Černič

D.Č.

 • Slovenec sem

  Za vas sem prebral tole iskrico:

  “Pregon sovražnega govora se vedno začne in konča s pregonom sovražnikovega govora:”

 • Slovenec sem

  Slovenec sem • 38 minut nazaj
  !2,6 procentni Šarec vse bolj razkriva svojo strupeno skrajno levičarsko ideološkost., ki gre v korak z vodilno sprevrženo skrajno levičarsko in anarholiberalno paradigmo.

  Kdo jih bo ustavil na pohodu za uničenje Slovenije, slovenstva, redčenje Slovencev in za odpravo vseh civilizacijskih temeljev, zaradi katerih so Slovenci sploh preživeli kot narod.?

  Sama SDS tega ne bo mogla storiti!

  Z zaostrovanjem ideoloških in političnih razmer se vse bolj kaže pravi obraz Nove Slovenije in Slovenske ljudske stranke.

  Slovenska ljudska stranka molči kot grob. Marjan Podobnik ni prava oseba za to, da bi rehabilitiral SLS in jo vrnil v izvorne okvirje nekdanje SLS. Četudi bi to želel in hotel, bi ga onemogočila množica levičarskih Bogovičev, s katerimi so ga obkrožili.

  Nova Slovenija pa se tudi pod novim vodstvom vse bolj podaja na pot kolaboracije s sprevrženim režimom. in uresničuje politično oporoko nekdanje legendarne predsednice, v kateri je določila, da NSi ne sme skreniti s poti, ki jo je začrtala v svojih škodljivih mandatih.

  Kaj lahko očitamo Novi Sloveniji v zadnjem času:

  – NSi je v porogljivem tonu zavrnila možnost, da bi podprla referendum o marakeški deklaraciji;

  – Matej Tonin, ki je pričakovano vreden naslednik Ljudmile Novak, je pozval predsednika republike, naj povpraša parlamentarne stranke, ali bi spoštovale rezultate referenduma in s tem pogojuje razpis referenduma. S tem je pokazal popolno nepoznavanje instituta referenduma. Postopek referenduma mora teči po pravni in ne po politični poti. Referendum je domena državnega zbora in drugih organov, ki v skladu z ustavo in zakonom odločajo o njem, ne pa v neformalni obliki leve politične stranke, ki vedno podpirajo vse, kar je Sloveniji v škodo, in so proti vsemu, kar bi ji koristlo. S tem “državljanskim” predlogom se je hotel le prikupiti plenilski in sleparski levici.

  – Amaterski ideolog NSi in dežurni ustanovni član raznih strank in koalicij Anton Tomažič se boji, da bo apel 12,6 procentnega Šarca škodoval demokraciji na Slovenskem in s tem dokazal, da samo v NSi še ne vedo, da v Sloveniji ni več demokracije.

  Za češnjo na kozarcu šampanjaca ali na torti pa je poskrbela Nova Slovenija še s tem, da je v Ljutomeru za župana podprla nekdanjega sprevrženega pisuna Dela Dejana Karbo, ker v NSi niso vedli, da bi lajko tudi pametno molčali.

  Če je že NSi iz zasede uživala, ko je Karba po SDS polival gnojnico, ko se je izživljal v sramotnem montiranem procesu PATRIA in če so se naslajali ob tem, da je zakonca Janša, Janeza in dr. Urško Bačovnik, obdolžil, da sta domnevno umorila svojega malega sina, ker naj bi imel Downov sindrom, pa bi v Novi Sloveniji, ki se deklarira za božjo krščansko stranko. morali zastriči z ušesi, ko je Karba skonstruiral sramotno afero na račun edinega slovenskega kardinala
  na splošno spoštovanega dr,Franceta Rodeta.

  Ne, vse to pri NSi ne šteje, zato so za župana Ljutomera podprli največjega kandidatskega gubidana v pravem in prenesenem smislu besede, pokornega in zaslužnega člana SD.

  Ne čudite se torej, da nam novi levi totalitarizem trka na velika odprta vrata!

 • večni srb

  Pridružujem se mnenju pravnikov, zelo dobro napisano in hvala, da so se potrudili.

  • sodnikisozločinci

   Zakaj niso osla raje pustili pri miru, naj riga kolikor mu paše?

 • Franc Šink

  Na žalost “novinar” Domen Savić zmaguje,ali je pa drek dobo premešal.

  • učko

   Noben še ni zmagal. Zmaga se ne kar tako kot ti misleš !

 • Zora

  Če se boji, da bi kdo na desni, slučajno napisal, da je kandidat za Mariborskega župana, gej in da je bil natakar njegov ljubimec. Zase se pa boji, da bi ga kdo ne povezal z Rokom Žavbijem in njegovim šefom MABUSOM. MBS + AU = kralj v zlatu.
  PS: “Kritični novinarji so teroristi in spadajo v kislino!” je rekel Mabus.

  • učko

   Pa hu d fak iz Rok Žaubi?!!!? ! A je tvoj intimni, da ga sajnaš pr belmu dnevu? A niso tega tipa zaprli? Ga boš moral it mal obiskat, če ga majo na Dobu lahko najameta tam noter tud sobo za čez noč !

 • Garbage man

  Ne more šiptar pametovat po Sloveniji!

  • SIMON ROZIC

   A srbini i crnogorci mogu?

 • večni srb

  Celjsko sodišče bi bilo treba dati pod nadzor, naj nekdo gleda kako rešujejo te probleme.

 • marker

  Vsi naši levi politiki govorite veliko o strpnosti. Strpni ste do vseh prišlekov, legalnih in ilegalnih, do lastnega ljudstva ste pa zelo nestrpni, če se ne strinjamo z vami. Ker imamo baje demokracijo, morate sprejeti tudi drugačno mnenje. Zato ne morete sami odločati o marakeški deklaraciji, ker je škodljiva za našo malo državo. Ni naša dolžnost preživljati ekonomske begunce z drugega konca sveta, ker nismo bogata država in imamo dovolj lastnih težav. Podjetja nam vsem, tudi vam politikom omogočajo preživetje in razvoj, za njih je dobiček zelo važen, ker ne bodo delali zastonj, zato nimate nobene pravice odločati v katerih medijih bodo oglaševali.

 • RATATA

  V kakšni funkciji je bil pa Damir Črnčec tam prisoten?

  • Sexy lady

   Oči in ušesa je bil.

 • učko

  V naslovu: če premier…blabla, to ni dobro! Kwa ni dobro?!!! Treba ga je medijsko sfukat in uničet, drek kučanovski !!!!

 • Slovenec sem

  Treba bo neprodušno zapreti mejo na Trojanah in na obvoznicah, da se ne bo mogel širiti slab zgled z ljubljanskih sodišč na štajerska sodišča.

 • Fhhhhanc Bhhhezveznik

  Politizacija drzavnih podjetij. SDS pri tem gnilobnem dejanju ne zaostaja

 • tramal

  Ta umsko prizadeti šarc ,bi govoril kaj kdo sme in kaj ne .A hoče postati še večji diktator kot morilec tito.

  • večni srb

   Najprej mora videti kako zgledajo žrtve brutalnih ukrepov njegove vlade, če ima sploh za to želodec.

  • samotoje

   Verjetno je tvoj drugi stavek vprašanje. Moj odgovor je: tako je. Imel sem ga priložnost poslušati in opazovati med njegovim županovanjem in ti rečem: ta človek bi prodal dušo hudiču za 5 minut slave in triumfa nad “podložniki”.

  • Beličič

   Šarac je izbranec! Pa če žoga na tla pade!

  • SIMON ROZIC

   Navaden bebec je, gleda se v ogledalo in onanira…usta mu od ošabnosti
   vleče v en kot, podaljša se mu nos in puranski vrat all Musoliiini)….s Popovičem
   sta kot enekojajčna klopotca , debila, le da se Popović šele uči jezika pri logopedu.

  • Beličič

   Šarac je zakon!Če ne razumeš je še slabše1

  • cesar

   Za svoj um je on hyperuspešen, njegov pojav pa pomeni bananistan.
   Upam, da se bo zgodovina čez 50 let spomnila, kdo vse je pomagal uničevati državo.

 • rubec

  Ena stvar kjer razmislek ni potreben. Je šarec majmun ali ni.

  • sodnikisozločinci

   Je pa ena stvar, ki je vredna temeljitega razmisleka. Kako mu je uspelo z drevesa priti na tla? Ga je res lubadar dol vrgel? Tako se govori, med ljudmi…

 • ĐĐ Style

  Na ta portal se je nazadnje nova24 sklicevala

  Breitbart news has been blacklisted by nearly 2,600 brands that had
  removed all their campaigns from the site since November 2016(the whole
  site of Breitbart and not only questionable pages). Not all content on
  this site is extremist, racist or false information. They removed their
  ads despite the fact they could appear close to articles from
  respectable agencies

 • Beličič

  Šarac nas tako počasi pelje,da če nekomu ne paše lahko dol stopi!Ko bo povečal hitrost to ne bo možno!

 • ŠČŽČŠČŠŽČČŠŽČŽŽŠČŠČŠ

  Ukinite obvezen mesecni RTV prispevek. Jaz bi ta denar mesecno raje dajal Novi 24 tv in Demokraciji.

 • rubec

  Še ena stvar kjer bo potreben razmislek. Je šarec normalen majmun ali the prizadet one?

 • Lisjak

  Pubeci pazite,da se nebo kateri vrezal!!!

 • Anton

  če prečka ta rubrikum, ni da ni zgolj ni dobro, temveč v nasprotju z ustavo, že 39 člen govori o svobodi izražanja. Zaradi tega bi moral dati odstopno izjavo.tam kjer ni svobode misli, tam se neha Demokracija, tam se neha pravna država, in začne se diktatura. Očitno se pubec Šarec le premalo zaveda konsekvenc svojih dejanj.

  https://zakonodaja.com/ustava/urs/39-clen-svoboda-izrazanja

  sarkazem press

 • Garbage man

  Majan zvani Šiptar……

 • Beličič

  Šarec naš veliki vodja,od Boga poslan je natanko tu,kjer ga rabimo!

  • Beličič

   Drži.Ne da drži,tudi spustiti ne sme!

 • zokispoki

  Ce bi vam katero drzavno podjetje slucajno ukinilo oglasevanje, zaradi sovraznega govora vaskega komedijanta, vam priporocam, da objavite listo teh podjetij. Da bomo takoj prenehali uporabljati njihove storitve, oziroma kupovati njihovo blago ! Taksne podle svinjarije, in hkrati rusenja osnovnih temeljev demokracije, pa se nismo doziveli ! A je ta tovaris cisto diht ???

 • garfi

  v 25. letih so šli komunajzli že vsaj 100x predaleč
  nič se ni zgodilo in še nagrajeni so
  res se nekaj premika počasi a oni nas nameravajo uničiti hitreje

  • Beličič

   Če nisi Komunist nisi vreden da si živ!

   • garfi

    Rdečićić

   • sanguis sacrum

    tako je, sine..

   • Slovenec sem

    Od tega je res le to, da ne moreš človeku primerno živeti, če nisi nagravžen komunist ali strupen levičar.

 • Cmerko

  TIŠLAR ZARUKAN

  • zokispoki

   Mr. 12%, marginalc in luzer na volitvah, ki se je prigrebel na oblast z zlorabo demokraticnih pravil igre.!

 • garfi

  zamenjajo dovolj prebivalstva in večno bodo na oblasti

  • Slovenec sem

   To so že storili in bodo zato na oblasti, dokler jih ne bodo pregnali in zamenjali prijatelji iz Afrike in bližnje Azije, ki nas bodo maščevali.

   • garfi

    tako kaže ja
    predaja ni opcija

 • Common Sense

  Levičarska definicija sovražnega govora: “Sovražni govor je vse kar me užali ali se s tem ne strinjam.”

  • Beličič

   Tudi svinja med zakolom se dere.Ni sovražni govor.

   • Dragan Krstič

    A delaš na kamniški klavnici? Zato imaš tako tehtne komentarje.

    • Beličič

     Nikoli ne smeš misliti da se z Zemjanom pogovarjaš.Oni so vsi pokvarjeni!

     • Beličič

      Mladi so Cool!

 • sanguis sacrum

  pol , ko mu bo zagustilo, bo pobegnil v Ferizaj in zaprosil za politični azil ..nje, chipsa..

 • Garbage man

  Milči je zorangutanov očuh

  • Anton

   tudi jaz sem smetar pa sem po izobrazbi matematik, vsako delo je častno, ap by the way moj iQ je visoko nadpovprečen

   sarkazem press

 • Garbage man

  Srbi so pravoslavni muslići ( po zorangutanu)

 • Antonius

  Če bi velizdajalčevi idioti znali ustvariti dobiček, jim ne bi bilo treba državo nad vodo držati s vsakoletnim najemanjem tujih kreditov.
  Šarec je zagotovo sovražen do svobodnega odločanja uprav v državnih podjetjih, ker se mu niti ne sanja, zakaj in kje oglašujejo. Očitno pritepenca v politiko skrbi, ker ima tudi Nova 24TV vse več gledalcev in bralcev.

 • Beličič

  Pač čutimo in vas vodimo kot živali. Ćlovek ni žival!Ne, še stokrat slabši je!

  • Beličič

   Ne boš iz Papeža nacista naredil ker mi je noge opral!

 • Večina normalnih prebivalcev se strinja s predsednikom vlade.
  Homofobija rasizem nacizem itd., jim ni všeč.

  • tomnidari

   Pa komunizem in multikulti tudi ne, si pozabil dodat.

  • čopkovseved

   Večina normalnih obsoja multikulturo in pederaštvo, večina se zgraža nad parado LGBT, kjer spoznaš kaj je v družbi nenormalno, tisti mavrični mesečniki, da dol padeš od smeha, izrojenost in iztirjenost, da o maskiranih muslimankah ne izgubljam besed. Človekove pravice, enakost žensk, v multikulturi ženska ne obstaja, je le zakrita služabnica, ki se boji svojega lica!

  • david23

   A si mogoče ti tisti, ki določa, kaj je normalno?

 • Beličič

  Svoboda je zajebana stranka.Zato jaz ne delam za njo!

  • Beličič

   Na točki vračanja si sam!

 • Rožle

  Lewake je treba skos sam tepst in tepst….če ne mu nič ne pomaga..
  samo tablete so premal…!

  Lep primer je tale Beličič pod mano

  • Beličič

   Sem Komunista dobil.Mu pofafal iz straha.Res.

 • plavi-mil

  Obnaša se kot en mali hitlerček, že v Kamniku je bil absolutist, so komaj čakali, da se ga znebijo.

 • 4 pravniki so 4 pravniki, večina naroda se pa strinja s predsednikom, nacizem rasizem homofobija in podobne, jim niso všeč.
  Ne vem zakaj se eni razburjajo, so se mogoč prepoznali?

  • macon

   A ti bolnik razumeš kaj pomeni beseda nacizem? Kaj pomeni rasizem?

   • Ne sodi drugih po sebi.
    #bolnik

    • čopkovseved

     In ti večine ne po sebi, osel!

    • macon

     Tvoje lahkotno opletanje s temi pojmi izraža bolnika.

     Kdo ti daje pravico, da to limaš drugim?

   • Djuro Sumar

    To veš ti najbolje, saj si nacist in rasist.

    • macon

     V življenju se nisem naslajal nad nobenim klanjem in nasiljem, nikdar ga nisem opravičeval z ničemer “višjim”.

     Levi fašist mi boš to razložil v obraz. Če ne meni pa drugim, ki nam to limaš.

   • Imperial Commando

    zanj je to isto kot nacionalizem, zato si pa za levićarje takoj rasist/fašist/nacist, če imaš rad svojo državo :)

 • Beličič

  Tragedija v filmu je ker ste vsi normalni!

 • Stajerka

  ko so prodali NLB, je predsednik uprave občutil pravo olajšanje in to tudi izjavil pred kamero……to vse pove o “strokovnjakih” iz politike, ki tolčejo svojo strokovnost da je groza in strah…..

  pa še nekaj – imam občutek, da NI problem samo Nova24, tudi to kar odkrijejo in raziščejo ostali neodvisni novinarji jim dela več škode kot koristi……pa me zanima, ali smatrajo, da je tudi objava svinjarij Koprivnikarja in BTC sovražni govor?….

 • Beličič

  Jaz te poslušam.Jaz te trpim!

  • Beličič

   TO ni Mama rekla.Nikoli!

 • Silka

  Podpis Marakeške deklaracije je veleizdaja slovenske oblasti.

  • Djuro Sumar

   Marakeško deklaracijo je seveda potrebno podpisati, kar vedo tudi voditelji naših desničarjev, ampak stvar pač izkoriščajo za napadanje svojih nasprotnikov, njihove ovce pa itak nič ne razumejo in nimajo pojma za kaj pri stvari sploh gre.

   • david23

    In zakaj je potem ZDA, Avstralija, Avstrija, Madžarska, Belgija, …, ne bodo potrdile (ne podpisale)?

 • Djuro Sumar

  Desničarji se čutijo ogrožene, pa pošiljajo svoje pravnike na prvo bojno linijo. So opazili, da Marjan Šarec ni luzer in da dobro vodi vlado, pa ga bo potrebno napadati z vsemi topovi.
  Ampak večina volivcev podpira njega in to vlado.

  • RATATA

   Koliko strank je v vladni koaliciji? Pet ali šest?

   • Djuro Sumar

    Pojdi v prvi razred, če še ne znaš šteti.

    • RATATA

     Aha šest.

   • Vera

    ŠEST , ker je Luka Mesec nadšef vlade . :(

  • čopkovseved

   Ogroženega se počuti tvoj migrantek, ki se ni sposoben soočiti s svojo preteklostjo. Psihologe naj povpraša od kje mu primankljaj!

  • david23

   No, na podlagi katerih uradnih informacij in podatkov si pa prišel do svojih zaključkov in komentarja?

   • Djuro Sumar

    Da prideš do takšnih zaključkov rabiš le malo svoje zdrave pameti.

 • RATATA

  Si niti slučajno ne smem zamislit, kaj bi rekli dostojanstveniki RKC, če bi jih kaj povprašali!
  Tudi kaj bi rekli, če bi se morali opredeliti o tem ali so res desničarji si ne smem zamislit!!

 • VERRZIFIKATOR

  Ivan Klančinšek ml.

  KONEC OGLAŠEVANJA

  Spustil se težko raz serpentine,
  se v dolino zopet je napotil,
  spotoma ga sosed je zalotil,
  se pridružil mu, da čas mu mine.

  On začel je pripovedovati,
  da odslej ne bo nikjer oglašal,
  svoja jajca sam da bo prenašal,
  dol v dolino nosil jih prodati.

  Mediji preveč so nagajivi,
  se norčujejo iz jajc njegovih,
  češ da znana so le po nosovih,
  rumenjaki da so v njih plesnivi.

  Ne, ne bo oglasa dal v objavo,
  on že ne, je klel raz serpentine,
  kar soseda misel ta prešine,
  da za bučo kmečko gre cmeravo.

  Kaj se cmeriš, sosed s Serpentine,
  pač o jajcih gre okrog resnica,
  tebi ta se le godi krivica,
  ker ne veš, da vsaka plesen mine.

  Kot da malce tega se zaveda,
  on nad jajci kot da se zamisli,
  razvedri se zdaj obraz mu kisli,
  potreplja v slovo nato soseda.

  Prav imaš, ne bom več jajc prodajal,
  vrgel se bom kar na biološko,
  razvesélil se je po otroško,
  z zelenjavo bolj jim bom ugajal.

  Le tako, prijatelj moj s planine,
  sosed opogumlja ga z besedo,
  kaj oglaševal bi jajčno bedo,
  zelenjava dvigne te v višine.

  Poslovita se nato soseda,
  sosed s Serpentine gre v gostilno,
  naroči omleto si obilno,
  tam, kjer že od nekdaj kmet poseda.

 • Foglof Tunek

  Čujte, premier je samo dal vedeti, da se zavedamo, da ko poslušamo in finančno podpiramo nekoga resno, ta lahko dobi prevelika kriiiiila, da začenja ustvarjati fsesplošno paranojo in črnogledo fsdušje, katerega žrtve smo čisto fsi državljani. O čem pa vi “doktorji” fantazirate?

  • RATATA

   Serpentinar je le ole prpelu v vlado.
   Iz Čušperka je.

   • Foglof Tunek

    Šarec ni nikomur žugal , saj ni praf nič napovedoval recipročne ukrepe ob nadaljevanju problematičnega početja. Tudi navodil ni… je neobvezujoč predlog. Ali je tem štirim voluharskim pravnikom odvetniška vloga zrasla skupaj s sodniško? To je vendar po zakonu ločeno…kapish?

    • RATATA

     To, da ni žugal je le igra vloge. Je prizor. Šarec je tudjman, ti pa bolnik.

    • čopkovseved

     Ti in tvoj Tišler ne bosta nikoli v rangu dr. prava.

  • čopkovseved

   Šarko je v celotni populaciji dobil zanemarljivi delež glasov , zato naj pamet soli le sebi!

 • Fhhhhanc Bhhhezveznik

  Ko je Ustavna ištanca okužena s politikanstvom. Je jasno, kam taco molijo mladi pravniki zeljni na “demokraticni” nacin pridobljenih drzavnih sluzb.

 • Vera

  Šarec ne bi smel niti na kandidaturo pomisliti, kaj šele, da sedaj oglaševalcem ukazuje kaj se sme in kaj ne . Vse je dovoljeno, kar ne ogroža posameznika ali skupin , medijem se pa mora iti predvsem za objektivno poročanje. Bolj bo ukazoval , manjši bo pozitiven učinek !

  • čopkovseved

   Narcisoidno kamniško trobilo se je danes pri maši spet pokorilo. Boj se človeka, ki hodi v cerkev in se udeležuje leve agende! To je pomorilo na desettisoče Slovencev! Slovenci bi se morali tega zavedati, to je človek , ki straši ljudstvo in ga vodi v razdor. Na smetišče!

 • Opozicija ki se zdaj počuti ogroženo, bi lahko udarila kontra, in javno oznanila da podpira homofobijo, nacizem rasizem.
  Kje je težava?

  • Foglof Tunek

   Točno tako !!!

  • macon

   Težava je, da si ti zabitež, ki “razmišlja” v opozicijah komunist-fašist in dobro-zlo. V praksi pa se je izkazalo, da ste komunisti edini primerljivi nacistom.

   • Zato so komunisti iz sds-a zagnali takšno paniko? …. jp, očitno.

 • Foglof Tunek

  Bravo, Šarec! Ne nasedaj in ne popuščaj sprenevedanju demagogof. Pofsem samoumevno je, da civilizirana država ne bo (finančno) podpirala medijef, ki se napajajo iz najnizkotnejših nagonof. Janšizem nima kaj iskati v mainstream medijih. Kapish?

 • Janez

  BRAVO +++++++
  gospod Antonius !
  Se absolutno strinjam.
  Tale shood tudi mlajših slovenskih pravnikov me
  VESELI IN NAVDAJA Z ŽAL BOLJ RAHLIM – UPANJEM.
  Zdi se mi namreč,
  da bo tudi Pravna fakulteta – – podobno kot FDV
  morala narediti
  “SAMOKRITIČNO REVIZIJO” SVOJEGA “OBNAŠANJA- VSE OD 1945 – 2018.
  Tudi
  SLOVENSKI PRAVNIKI – SPODOBILO BI SE
  – DA BI NAREDILI TAKO “REVIZIJO SVOJEGA OBNAŠANJA” – od leta 1945 do današnjih dni, leta 2018.
  Bodo – slovenski pravniki
  KAR MORALI SAMOKRITIČNO PRIZNATI,
  DA SO
  V VELIKI VEČINI “MOLČE UPOGIBALI SVOJE HRBTE – PRED RESDA NASILNO EX KP, ZK POLITIKO.
  S
  TEM
  MOKČEČIM SKLANJANJEM HRBTOV – BI SE SPODOBILIO
  IN
  ČAS JE ŽE, LETA 2918 SMO – DA BI SLOVENSKI PRAVNIKI – NEHALI S SVOJIM MOKĐLKOM,
  S KLANJANJEM – AKTUALNI, ŽAL ŠE VEDNO POKOMUNISTIČNI POLITIKI V R. SLOVENIJI.
  VSI
  VEMO,
  DA JE ZARADI TEGA MOLČEČEGA KLANJANJA AKTUALNIM “POLITIKAM IN POLITIKOM”
  DANAŠNJE SLOVENSKO PRAVO,
  TUDI DELOVANJE SLOVENSKIH T.I. INSTITUCIJ PRA
  V
  VELIKEM ČASOVNEM IN PRAVVNO-STROKOVNEM – Z A O S T A N K U !
  Za pozitivno pravno teorijo in prakso v EU državah in v ZDA – seveda.
  Tudi
  JE /SO PRAVO IN PRAVNE USTANOVE V NAŠI R. SLOVENIJI
  V
  VELIKEM ČASOVNENEM IN V VELIKEM PRAVNO-STROKOVNEM ZAOSTANKU
  ZA
  NEKATERIMI DRŽAVAMI EX SFRJ – NPR.
  ZA DRŽAVO
  – R. SRBIJO.
  Vsi vemo, da so v R. Srbiji
  LETA 2015 URADNO, SODNO “REHABILITIRALI” DRAŽO MIHAJLOVIĆA !
  Na osnovi prej pripravljenih in v parlamentu R. Srbije sprejetih ZAKONOV – seveda.
  Kje
  SMO NA PODROČJU “REHABILITACIJ” POLITIČNO, KPS, KPJ
  NESODNO POMORJENIH IN OŠKODOVANIH
  LJUDI, SLOVENCEV – MED 2. VOJNO IN ZLASTI LETA 1945 IN KASNEJE – V NAŠI R. SLOVENIJI ?
  Slovenske pravnike – očitno – čaka – še veliko
  – doslej neopravvljenega pravnega dela – na tem !
  In na številnih drugih področjih, ki morajo biti sodobno,
  pravno korektno – urejena.
  Tudi v naši, končno le osamosvojeni državi R. Sloveniji. L.r. Janez Kepic-Kern Komenda
  P.s.
  Več o teh temah pišem in si vi beroči lahko preberete na mojem osebne,
  ZASEBNO PODJETNIŠKEM E- PORTALU “SLOVENIANA” – NA : sloveniana.si

  https://www.google.si/search?q=sloveniana&oq=sloveniana&aqs=chrome..69i57j69i60j69i59j69i60.9085j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • Stajerka

  1. Šarec o pozivu podjetjem: To je moje mnenje, in ne navodilo
  25. november 2018 ob 13:37
  Ljubljana – MMC RTV SLO

  2. http://WWW.VLADA.SI / PREDSEDNIK VLADE / SPOROČILA ZA JAVNOST
  SPOROČILA ZA JAVNOST
  23.11.18
  Odziv predsednika vlade na oglaševanje podjetij v medijih, ki širijo sovražne vsebine
  Zlasti na družabnih omrežjih se je pred časom vnela razprava o spornosti oglaševanja (delno ali večinsko) državnih podjetij v medijih, ki širijo sovražne vsebine. Tudi v Kabinetu predsednika Vlade Republike Slovenije smo nedavno prejeli kar nekaj pozivov, naj se do tega javno opredelimo.
  Vedno sem in bom zagovarjal samostojnost in neodvisnost ……..
  ——————————-
  A lahko nekdo temu komedijantu pove, da se NEHA norčevat z naroda…..prekoračitev pooblastil – IZRAŽANJE OSEBNEGA MNENJA NA SPLETNIH STRANEH VLADE JE NEDOPUSTNO……ta se res norca dela!!!
  SPOKAJ!!!

 • Fhhhhanc Bhhhezveznik

  Ko SDS medij napise Serpetinsek. Vse desne ovce uporabljajo isto.
  Ze tu meni dokazujete, da ste ovce.

 • Foglof Tunek

  Grozljivo, ko se fplivni pravniki postavijo v bran negodovanju obsodbe sovražnega govora v prijateljskih strankarskih glasilih, hkrati pa so tiho, ko se v pravnih postopkih temeljne pravice sistemsko kršijo socialno ogroženim sodržavljanom. Sram vas bodi !!!

  • čopkovseved

   Sram naj bo levega trobila, da uteho išče v cerkvi! A da hodi redno k nedeljskemu bogoslužju, te pa levak ne moti!?????????????????????’

   • On ni L od levice.

    • čopkovseved

     Ne, on je klerolevak! Ali pa sredinski klero politik, torej tvoj!

 • Rožle

  Problem je, ker na tem portalu spammerji uživajo v polni meri demokracijo in jo celo zlorabljajo ..
  murgelski plačanci,
  ala Đej Đej Đejiđ .. Tunnek Fuknnjeni .. Cepcolog .. in Trikotna glava s kvadratno pametejo

  njihovi lewaški mediji pa kar svoje lewake banajo ..za to so sedaj tukaj in urinirajo po vsem svetem …
  “svoboda govora na višku”

  • Čuj, zakaj spemaš isti tekst?

   “svoboda govora na višku

   • Rožle

    na vrhuncu, če ti je bolj ušeč

    • zakaj pa spemaš isti tekst?

     • Rožle

      Vam lewakom je treba itaq eno in isto non stop ponavljat ..
      da sploh kej prime…no če sploh kaj prime
      po navadi bolj nč

     • Fhhhhanc Bhhhezveznik

      Budali zaleze samo šamar.

  • Stajerka

   jaz mam VSE navedene blokirane….in je prav fajn…..po času, kjer pod blokiranci ni replik, kar hitro izginejo in se pojavijo novi nick provokatorji ……pa spet blokiram in problem je spet rešen!!…..škoda časa, prostora in besed, ker potem takšni strpneži nestrpneže učijo strpnosti…..

   prebiram na MMC….90% komentatorjev ploska Šarcu in pljuva po mnenju pravnikov, istočasno pa človek ob prebiranju komentarjev lahko ugotovi, da dejansko NE razumejo sporočila……vzeli so si pravico, tako kot Šarec, in sami določili kaj je sovražni govor – seveda s svojimi vatli……

  • Fhhhhanc Bhhhezveznik

   Zato je Nova24 zanimiva za oglasevalce. Ker se pustiijo umazanije pisat na portalu. Je ogromno ogabnih komentarjev. Sprozi se umazano- nizkotno zaljenje. Dva komentatorja nagnojita 500komentarjev.
   99, 9% Slovencec ne komentira na tem portalu.
   Ko bi uvedli civilzirano cenzuro bi bilo max 20komentarjev.

   • čopkovseved

    Zakaj pa ti tukaj prebiraš komentarje, kaj ti je tako zelo všeč, da smetiš tu gori? Znaš razložiti!

    • Fhhhhanc Bhhhezveznik

     Ker sem bedak, bebo.
     Produktivnejse bi bilo pocet vse drugo, kot se s tabo ukvarjat.

     • čopkovseved

      Tu govorimo slovensko, bedak!

     • Fhhhhanc Bhhhezveznik

      Komentarje bi bilo zanimivejse pisat v narecju. Dodas jim duso.
      To bi moral bit ljubiteljem slovenske tradicije, zgodovine,…jasno in všečno.

     • Imperial Commando

      Pa pojdi kaj produktivnejšega delat, kaj visiš tu?

     • Fhhhhanc Bhhhezveznik

      Nekaj komentatorjev je vrednih branja. Zal pa kvaliteta ni bila nikol kvantiteta.

     • Imperial Commando

      Pojdi delat kaj produktivnejšega, recimo najdi si službo, si dost ožemal starše in državo.

     • Fhhhhanc Bhhhezveznik

      Ta tvoja opazka je tipicna floskula SDSarjev, zrabljena kot stara kurvetina.

    • Fhhhhanc Bhhhezveznik

     Cudim se, da v dobi interneta sele “danes” vidim pravi obraz zadrtih Slovencev. Ni cudno da vas ima JJ za ovce.
     Ocitno smo v mestih imeli ze davno pred rovtami, spletno povezavo.

   • Imperial Commando

    V ogabnih komentarjih vodite levićarji in to z velikim naskokom, že dovolj je , da vržeš uč na Tuneka in wannabe Tuneka ĐĐ :)))) Tako, da pred svojim pragom počistite.

    • Fhhhhanc Bhhhezveznik

     “ĐĐ”… se rad heca. Ti mu nisi kos po pameti. Imas se za nekaj posebnega, “ĐĐ” ti vedno, dokaze, da strlis v povprecju.

     • Imperial Commando

      Aja, a zato vedno pobegne netflix gledat, ko začne izgubljati debato :))

     • Fhhhhanc Bhhhezveznik

      Tebi egoisticnemu bedak-otrocaju se dozdeva kot poraz, ko nekdo prej odneha.

     • Fhhhhanc Bhhhezveznik

      Debato? Ti ne debatiras. Take kot ti nihce v druzbi ne mara. Non stop nerganje. Kaksen si v sluzbi, gledas za drugimi, ki “fatajo krivine” in jih ovajas šefu.

    • Fhhhhanc Bhhhezveznik

     S starostjo se nagibam na desno stran. Normalen-zdrav cloveskov miselni razvoj.

    • Fhhhhanc Bhhhezveznik

     Twbi otrocaju je ta portal otroski peskovnik. Ti nisem ze enkrat napisal, da se ze dolgo ne igram, kaj je bilo prej kura ali jajce.

 • Foglof Tunek

  Čisto pravilno je povedal Šarec. V medijih, kjer kar mrgoli lažnivih, hujskaških in nestrpnih novic ala Nora24TV, državna podjetja ne bi smela oglaševati, saj s tem direktno podpirajo in financirajo tovrstno početje !!!

  • čopkovseved

   A tvoj klero Šareac podpira tvojo sovražno agendo na 24 nova, a tvoj govor je pa pravi?????????????????????

   • Foglof Tunek

    Zgleda, da prihajamo v čase, kjer bojo eni ponosni, da delajo slabe stvari. Če kdo reče, da je treba kradljivce zapreti, se bojo pritoževali, da je to diskriminacija proti kradljivcem.

    • čopkovseved

     Tvoj zagrizen klerik govori o sovražnem govoru, ne o kradljivcih, drži se teme in ne prodajaj megle, torej moli in kradi!

  • Slovenec sem

   Po tvojih polucijah in po izlivih tvojih sobratov po krstitelju na tolerantni NOVI24TV res mrgoli pravega sovražnega govora, hujskaštva, nestrpnosti in laži.

   NOVA bo res morala nekaj ukreniti, da se vas bo znebila in si povrnila ugled medija, ki po resnici pove, kar drugi zamolčijo.

   • Foglof Tunek

    Čuj Slovenceljn, drugače pa je to fse skupaj zelo zelo svetohlinsko. Ko je bila na vladi tvoja SDS falanga niso nič pozivali podjetja, ampak so preprosto ukazali zmanjšat sredstva za oglaševanje v njim neljubih medijih. Zdaj nas pa obravnavajo, kot da imamo spomin zlate ribice… Jok brate odpade…jas dobro vem, da ste desničarji gnili do korenin. Kapish?

    • Slovenec sem

     Kot butl si se rodil in butl boš ostal. Amen!

  • Mojca pokraculja

   Hahaha Anton Peinkiher pa saj si prvi na listi, ki na tem mediju seješ sovraštvo !

   • dk

    Tudi nestrpnost in primitivizem. Ne vem, zakaj Nova24 ne blokira takšne brezmožganske idiote.

  • Rožle

   Č̶i̶s̶t̶o̶ ̶p̶r̶a̶v̶i̶l̶n̶o̶ ̶j̶e̶ ̶p̶o̶v̶e̶d̶a̶l̶ ̶Š̶a̶r̶e̶c̶.̶ ̶V̶
   ̶m̶e̶d̶i̶j̶i̶h̶,̶ ̶k̶j̶e̶r̶ ̶k̶a̶r̶ ̶m̶r̶g̶o̶l̶i̶ ̶l̶a̶ž̶n̶i̶v̶i̶h̶,̶
   ̶h̶u̶j̶s̶k̶a̶š̶k̶i̶h̶ ̶i̶n̶ ̶n̶e̶s̶t̶r̶p̶n̶i̶h̶ ̶n̶o̶v̶i̶c̶ ̶a̶l̶a̶
   ̶N̶o̶r̶a̶2̶4̶T̶V̶,̶ ̶d̶r̶ž̶a̶v̶n̶a̶ ̶p̶o̶d̶j̶e̶t̶j̶a̶ ̶n̶e̶ ̶b̶i̶
   ̶s̶m̶e̶l̶a̶ ̶o̶g̶l̶a̶š̶e̶v̶a̶t̶i̶,̶ ̶s̶a̶j̶ ̶s̶ ̶t̶e̶m̶
   ̶d̶i̶r̶e̶k̶t̶n̶o̶ ̶p̶o̶d̶p̶i̶r̶a̶j̶o̶ ̶i̶n̶ ̶f̶i̶n̶a̶n̶c̶i̶r̶a̶j̶o̶
   ̶t̶o̶v̶r̶s̶t̶n̶o̶ ̶p̶o̶č̶e̶t̶j̶e̶ ̶!̶!̶!̶

 • Beličič

  G.Šarcu smo dali platno.Za Božič še škarje dobi!

  • čopkovseved

   Ampak revež ima v roki še zarustane škarje iz časa komunizma. Ne, ne bo šlo, žal! Ha, ha!

   • Beličič

    Ni smešno.Komunizem danes je naš.Zlatko.

 • čopkovseved

  Zakaj levaki berejo 24 Novo, če pa širi laži, res ne vem zakaj. Kdo jih sili? Meni osebno NAJ MEDIJ V DRŽAVI!

  • Beličič

   Ker na mrtvi ovci so testiranja lažna!

  • Foglof Tunek

   Zato da novim bralcem predstavimo ta medij v pravi luči.

   • čopkovseved

    Ha, ha možgane ti 24 Nova razsvetjuje, pa dobivaš EPI napade, revček, Bog se te usmili bi djal Šarko!

  • Rožle

   Pa sej pravi, da uživajo tukaj ..
   njihovi lewaški mediji jih ne bi tako ujčkal .. samo noga bi priletela

  • Glede na vse popravke je res vodilni medij, glede fakenews

   • čopkovseved

    In v čem najdeš lažne novice, daj naštej jih nekaj, tisto o migrantih v Ameriki se danes izkaže za resnico, si pozabil, zate fake new.

    • Samo poguglaj : popravek Nova24

     … ogromno laži, ne točnosti, podtikanj za prebrat, ogromno

     • čopkovseved

      Napiši točno, vse povprek metati v en koš, je laž! Tvoje besede so laž!

     • Vse laži, pol resnice in Zavajanja, so zahtevale popravek.
      Popravek objavljenega Fakenews-a.

  • Stajerka

   naj…vsak post pomeni neodvisnost od oglaševalcev……lep biznis delajo, Šarec pa je Novi naredil lepo reklamo :)))
   samo prej kot bodo lewaki ugotovili da pljuvajo v lastno, bodo že na smetišču zgodovine……sesuvajo sami sebe in dobro jim uspeva!!

  • večni srb

   Ne razumejo, da je dialektika odraz splošnega stanja in razpoloženja med ljudmi, taki smo.
   Saj smo vsi dobri ljudje.

 • Brez da bi ga omenil, se je samo en(?) desni medij zelo aktiviral ob tem ko se predsednik vlade dotakne medijev ki širijo nestrpnost, zanimivo.
  #mačkazacvili ?

  • Rožle

   no, zdej pa spoki nazaj na tvoje Kure … tam ti ne bo treba tega gledat ..

   • mah, ti pa videotekar nista več aktivna, bedarija

 • Foglof Tunek

  Končno imamo premiera s hrbtenico !!!

  • čopkovseved

   Klerohrbtenico, a nje! Te ne moti?????

   • večni srb

    Pravzaprav ločimo več vrst hrbtenjač, nekatere so trde, druge upognjene, pa fleksibilne, pokončne, nasajene, izpahnjene, rogate,…

  • Beličič

   Mali je tam da dela.Hiter je!

   • Foglof Tunek

    Ima tudi jajca :)

    • Beličič

     Zlata-https://vignette.wikia.nocookie.net/clubpenguin/images/1/12/MediaWiki_Emoticons_-_illuminati_spin.gif/revision/latest?cb=20150919091251

  • Rožle

   K̶o̶n̶č̶n̶o̶ ̶i̶m̶a̶m̶o̶ ̶p̶r̶e̶m̶i̶e̶r̶a̶ ̶s̶ ̶h̶r̶b̶t̶e̶n̶i̶c̶o̶ ̶!̶!̶!̶

  • večni srb

   Ukrivljena hrbtenica je pri nas tako pomembna, da bi jo morali dati v Slovenski grb.

 • branči

  ko komedijant nima nič za povedati, kako je pognal gospodarstvo, kako je izboljšal življenski standard državljanov, začne z ukrepi, kako zaščititi rdeče ovce in svoje volilce pred resnico! nismo daleč od venezuele, a lahko rečemo le, da imamo srečo, da smo del EU,ki ne bo dopustila gnile tvorbe , kot je slovenija v svoji družbi!

 • Foglof Tunek

  Čujte, Šarec je “napadel” medije, ki širijo nestrpnost in sovraštvo. Teh medijef ni naštel. Ste se pa očitno sami spoznali na Nora24TV ??????

 • Janez

  SLOVENSKIM MLAJŠIM
  PRAVNIKOM
  SUGERIRAM,
  DA NAJ POSVETIJO DEL POZORNOSTI AKTUALNIM PRAVNIM DOGAJANJEM V R. SRBIJI !
  Del
  Srbov je – se zdi na kulturno-etičnem in pravnem – zelo visokem nivoju.

  R. SRBIJA JE OSĐD LETA 1991. DO DANES KOREKTNO PRIPRAVILA SODOBNO, PRAVNO KOREKTNO
  ZAKONODAJO, ZAKONSKO OSNOVO
  ZA PRAVNO KOREKTNO PRAVNO UREDITEV
  GROZLJIVIH POSLEDIC 2.SV. VOJNE IN NESODNO KP-TITO POLIT MORILSKEGA NASILJA IN OSTAKĐLEGA ŠKODNEGA DELOVANJA NAD PREBIVALSTVOM SRBIJE – V LETIH 1941 DO 1991.
  LETA
  2015 SO V BEOGRADU URADNO, SODNO “REHABILITIRALI ZNANEGA DRAŽO MIHAJLOVIĆA !
  S STRANI” KPJ- J.B.TITO LETA 1946 – LIKVIDIRANEGA.

  Tudi
  V R. SLOVENIJI BO TREBA NA PRAVNO KOREKTEN NAČIN – KONČNO – UREDITI TE
  GROZLJIVE, PRAVNO NEUREJENE POSLEDICE KPS, KPJ NESODNIH POLIT. MORJENJ ITD.
  NAD NAŠIMI PREDNIKI, SLOVENCI, ŽIVEČIMI V ČASU VKP/b, KPS, KPJ POLIT. NESODNEGA TERORJA, POLIT LIKVIDACIJ, RAZLAŠČANJ ITD. V letih 1941-1980.
  Slovenski pravniki – v letu 2018 smo. Zaostanek je velik. L.r. Janez Kepic -Kern, Komenda
  P. S.
  VEČ PRISPEVKOV VREDNIH BRANJA
  – NAJDETE NA MOJEM OSEBNEM, ZASEBNO PODJETNIŠKEM PORTALU “SLOVENIANA”
  NA: sloveniana.si
  https://www.google.si/search?q=sloveniana&oq=sloveniana&aqs=chrome..69i57j69i60j69i59j69i60.9085j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  • Foglof Tunek

   A prodaš sliko o Oraču s konjem? Rožle bo jo, baje, kupil.

 • Foglof Tunek

  Daj, daj, ne jokajte SDS-ofci. A če bi Šarec rekel, da naj policija preganja lopove, bi se ti tudi bunili, da posega v človekove pravice, in da je to lahko samo njegovo osebno mnenje???… A seveda bi se bunili…saj v SDS-u imate največ lopovof…seveda lopof št.1 pa je itak Princ Teme !!!

  • čopkovseved

   Osebno mnenje na spletni strani države, pa ti si res za razsvetlit. Kar beri 24 Nova, nekega dne ti bo pa le kapnilo! Komunizem je vladal 40 let, ubogi ujetnik!

  • Rožle

   D̶a̶j̶,̶ ̶d̶a̶j̶,̶ ̶n̶e̶ ̶j̶o̶k̶a̶j̶t̶e̶ ̶S̶D̶S̶-̶o̶f̶c̶i̶.̶ ̶A̶ ̶č̶e̶
   ̶b̶i̶ ̶Š̶a̶r̶e̶c̶ ̶r̶e̶k̶e̶l̶,̶ ̶d̶a̶ ̶n̶a̶j̶ ̶p̶o̶l̶i̶c̶i̶j̶a̶
   ̶p̶r̶e̶g̶a̶n̶j̶a̶ ̶l̶o̶p̶o̶v̶e̶,̶ ̶b̶i̶ ̶s̶e̶ ̶t̶i̶ ̶t̶u̶d̶i̶
   ̶b̶u̶n̶i̶l̶i̶,̶ ̶d̶a̶ ̶p̶o̶s̶e̶g̶a̶ ̶v̶ ̶č̶l̶o̶v̶e̶k̶o̶v̶e̶
   ̶p̶r̶a̶v̶i̶c̶e̶,̶ ̶i̶n̶ ̶d̶a̶ ̶j̶e̶ ̶t̶o̶ ̶l̶a̶h̶k̶o̶ ̶s̶a̶m̶o̶
   ̶n̶j̶e̶g̶o̶v̶o̶ ̶o̶s̶e̶b̶n̶o̶ ̶m̶n̶e̶n̶j̶e̶?̶?̶?̶.̶.̶.̶ ̶A̶
   ̶s̶e̶v̶e̶d̶a̶ ̶b̶i̶ ̶s̶e̶ ̶b̶u̶n̶i̶l̶i̶.̶.̶.̶s̶a̶j̶ ̶v̶ ̶S̶D̶S̶-̶u̶
   ̶i̶m̶a̶t̶e̶ ̶n̶a̶j̶v̶e̶č̶ ̶l̶o̶p̶o̶v̶o̶f̶.̶.̶.̶s̶e̶v̶e̶d̶a̶ ̶l̶o̶p̶o̶f̶
   ̶š̶t̶.̶1̶ ̶p̶a̶ ̶j̶e̶ ̶i̶t̶a̶k̶ ̶P̶r̶i̶n̶c̶ ̶T̶e̶m̶e̶ ̶!̶!̶!̶

 • Imperial Commando

  “sovražne vsebine” se pravi vse vsebine, ki so v nasprotju z levićarskim mišljenjem. Hitler in Stalin bi bila ponosna na Marjana , onedva sta se šla podobne zadeve :)).

  • Rasizem ki ga omenja, in homofobija, bi bili Adolfu všeč.

   Le zakaj se je Nova24 prepoznala?

   • Imperial Commando

    Kje vidiš rasizem in kje homofobijo, daj en primer rasističnega ali homofobnega članka iz tega portala ?

    • Saj vas ni omenjal, očitno ste se sami prepoznali.
     Drugače pa itak, medij poln ljubezni, se strinjam.

     • Imperial Commando

      Kaj se potem derete levićarji že cel dan?? Seveda misli Novo tudi vi to mislite, daj mi primer rasističnega ali homofobnega članka iz tega portala, ali spet v tri krasne lajaš?

     • Samo in edino vi lajate, pač, cvilite.
      #komačkistopišnarep

     • Imperial Commando

      In spet si brez argumentov, obračaš se tja kamor ostala čreda rdečih ovc.

     • večni srb

      Dejansko pes laja na dva načina, kadar kaj opazi laja standardno, ko pa prepozna za koga gre za vrati, laja bolj veselo, v pozdrav.

     • večni srb

      Več kot si misliš, prava ljubezen je tudi skrb do konca življenja, ko enkrat nekaj sprejmeš v srce.

   • večni srb

    Verjetno jih je strah, da jih ne bi kdo pofukal v rit.

 • Foglof Tunek

  Ja, ja, temeljna vrednota fsake demokratične družbe…po desničarsko… je širjenje nestrpnosti in sovraštva, in državno financiranje tega širjenja… Resno, klero desničarji, prišli ste do tega, da javno zagovarjate nestrpnost in sovraštvo, in da se vam to ne zdi nič narobe. To je res že skrajna faza moralnega propada. Hvalite se s tem, da ste slabi ljudje !?!?

  • branči

   res je, klerogolazen, ki ji ni všeč, da je komedijint znižal, davke, da je povečal, penzione, da je pocenil gorivo, da zastonj daje nepovratne kredite, da mlade družine izbirajo kakšna stanovanja naseliti, pa še pa še, da ni na ni! kam pripelje nezdovoljstvo! takoj podražiti internet, da si ga bodo lahko privoščili le naši pravoverni, ker samo ni znajo oznznanjati resnico!

   • Imperial Commando

    To si sproti laži izmišljuješ ali imaš plonk ceglc kot vsi levićarji?

    • branči

     a te še ni izučilo? piši po resnici, pa te prijavijo kot sovražni govor!

     • večni srb

      Baje se ti pol oprosti, če popihaš pojočo travico in ta zapoje.

  • Rožle

   J̶a̶,̶ ̶j̶a̶,̶ ̶t̶e̶m̶e̶l̶j̶n̶a̶ ̶v̶r̶e̶d̶n̶o̶t̶a̶ ̶f̶s̶a̶k̶e̶
   ̶d̶e̶m̶o̶k̶r̶a̶t̶i̶č̶n̶e̶ ̶d̶r̶u̶ž̶b̶e̶.̶.̶.̶p̶o̶
   ̶d̶e̶s̶n̶i̶č̶a̶r̶s̶k̶o̶.̶.̶.̶ ̶j̶e̶ ̶š̶i̶r̶j̶e̶n̶j̶e̶
   ̶n̶e̶s̶t̶r̶p̶n̶o̶s̶t̶i̶ ̶i̶n̶ ̶s̶o̶v̶r̶a̶š̶t̶v̶a̶,̶ ̶i̶n̶
   ̶d̶r̶ž̶a̶v̶n̶o̶ ̶f̶i̶n̶a̶n̶c̶i̶r̶a̶n̶j̶e̶ ̶t̶e̶g̶a̶
   ̶š̶i̶r̶j̶e̶n̶j̶a̶.̶.̶.̶ ̶R̶e̶s̶n̶o̶,̶ ̶k̶l̶e̶r̶o̶
   ̶d̶e̶s̶n̶i̶č̶a̶r̶j̶i̶,̶ ̶p̶r̶i̶š̶l̶i̶ ̶s̶t̶e̶ ̶d̶o̶ ̶t̶e̶g̶a̶,̶ ̶d̶a̶
   ̶j̶a̶v̶n̶o̶ ̶z̶a̶g̶o̶v̶a̶r̶j̶a̶t̶e̶ ̶n̶e̶s̶t̶r̶p̶n̶o̶s̶t̶ ̶i̶n̶
   ̶s̶o̶v̶r̶a̶š̶t̶v̶o̶,̶ ̶i̶n̶ ̶d̶a̶ ̶s̶e̶ ̶v̶a̶m̶ ̶t̶o̶ ̶n̶e̶ ̶z̶d̶i̶
   ̶n̶i̶č̶ ̶n̶a̶r̶o̶b̶e̶.̶ ̶T̶o̶ ̶j̶e̶ ̶r̶e̶s̶ ̶ž̶e̶ ̶s̶k̶r̶a̶j̶n̶a̶
   ̶f̶a̶z̶a̶ ̶m̶o̶r̶a̶l̶n̶e̶g̶a̶ ̶p̶r̶o̶p̶a̶d̶a̶.̶ ̶H̶v̶a̶l̶i̶t̶e̶ ̶s̶e̶
   ̶s̶ ̶t̶e̶m̶,̶ ̶d̶a̶ ̶s̶t̶e̶ ̶s̶l̶a̶b̶i̶ ̶l̶j̶u̶d̶j̶e̶ ̶!̶?̶!̶?̶

 • Imperial Commando

  Levičarji, najdite en rasistični in en homofobni članek iz tega portala. dajte enkrat podpreti vaše cviljenje z argumenti , VSAJ ENKRAT.

  • Že prej napisano, ni vas omenil, zakaj prizadetost?
   Ste se prepoznali? Kako le?

   • Imperial Commando

    Bejž ti , ki se obračaš tja kamor se ostala čreda , če maš kaj za pokazat daj, če ne pa daj mir.

 • Van Der Waals

  TO JE ANTI WHITE… LEVIČARJI SO FAŠISTI IN ZVAJAJO RASIEZEM NAD NAD BELO RASO!!!! TAKO DA UVAŽAJO ČRNUHE IN MUSLIMANE TER SKLEPAJO ZAVEZNIŠTVO Z NJIMII(KOALICIJA LEVIH IN MUSLIMANOV). POVEDANO SO RASISTI KI NEMAJRAJO BELE RASE!!! RAJE IMAJO ČRNUHE IN MUSLIMANE IN JIM JE PROV MALO MAR ZA NAS.MED NJIMI JE TUDI ŠAREC, MACRON, MERKEL, SOROŠ! SEM POZABI LEVI FAŠIST=MUSLIMANI IMAJO ŠE TERORISTIČNO SKUPINO ”ANTIFA”.

  • Imperial Commando

   Zakaj imaš SS logo za avatarja?

  • Merklova, CDU, je desnica.

   • Imperial Commando

    Po dejanjih ne zgleda tko , tako kot Jelinćić, kao hardcore desničar, z Titovim kipom na vrtu. BOLNIKI pod krinko.

   • Igor Kavalar

    Izdajalci so povsod tako na levi kot na desni kot vmes. Priznati samemu sebi, da gre za gnila jajca neglede na predznak, to povedati naglas, da nas ti paraziti ne predstavljajo tudi če smo politično opredeljeni in se jim nato tudi upreti pa je velik korak naprej k pravičnejši družbi!

 • Janez

  PPONAVLJAM !
  DRŽA SRBIJA JE LETA 2015 KOREKTNO, URADNO, SODNO “REHABILITIRAL” DRAŽO MIHAJLOVIĆA!
  A?
  V NAŠI, KONČNO OSAMOSVOJENI DRŽAVI R. SLOVENIJI
  BODO PA KAKRŠNEKOLI JAVNE PISNE POBUDE
  ZA PODOBNO PRAVNO KOREKTNO UREDITEV KPS, KPJ TITO KOMUNISTIČNEGA NESODNEGA TERORJA
  NAD PREBIVALSTVOM V SLOVENIJI – V LETIH 1941- 1980 – OSTALE PRAVNO NEUREJENE ?!
  In
  Bodo?
  Take pravno krejktne pobude
  TRETIRANE KOT – SOVRAŽNI GOVOR ?!
  Dajmo
  NO, SE V TEM – ZGLEDOVATI – PO PRAVNO VIŠJE UREJENI R. SRBIJI! L.r. Janez Kepic-Kern, Komenda
  P.s.
  Več na mojem e-portalu “SLOVENIANA”
  https://www.google.si/search?q=sloveniana&oq=sloveniana&aqs=chrome..69i57j69i60j69i59j69i60.9085j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • Friderik Peršič

  A vam je Šarac stopil na rep …?

  • Imperial Commando

   Neki se sili pa mu ne ratuje.

  • Rožle

   Poskus še mal za 60 ° glavo okol zavrtet …

  • branči

   s klovnovski čevlji se preje spotakne, ne pa, da kogarkoli pohodi!

 • Me ne bi motilo, če se sprejme zakon, da se medij ki 7x objavi laž, ukine in finančno kaznuje.

 • Olga2345

  Dr. Andraž Teršek, dr. Matej Avbelj, dr. Jurij Toplak, dr. Jernej Letnar Černič, hvala vam!

  Sestava vladajočega šestercka po moralni in izobrazbeni strukturi spominja na komunistične lumpenoroletarce, ki so kršili clovekove pravice in izvršili genocid nad slovenskim narodom!
  Zato se je treba jasno opredeliti in talibanom povedati, da ne bomo dovolili tega, kar delajo sami: širijo sovraštvo, izključujejo in delijo slovenski narod in nam želijo zapreti usta in vzeti svobodo govora, ki je z ustavo zajamčena! Ustava nam jamči tudi svobodo veroizpovedi in strankarske pripadnosti!

  Zato taliban Šarec, roke stran! Ne širite sovraštva, ne izključuje in ne delite slovenskega naroda!

  • večni srb

   Naši niso talibani ampak so proletaribani.

 • tarantela

  V Avstriji, ki jo predstavljate za vzor ( seveda samo, kadar vam je po godu), izvajajo precej ostre pregone sovražnega govora!!! Tudi z zapornimi kaznimi!!!

  • Slovenec sem

   Izogibaj s Avstrije!

  • Rožle

   Tut njihov mesečni dohodek bi nam prav prišlel …
   …. to nam bo Šarec spedenal …

  • večni srb

   Hja, kakor kje, če v Hitlerjevi rodni vasi hvališ svojega slavnega občana, zagotovo.

 • Slovenec sem

  Ko je abdiciral Cerar, smo mislili, da smo z njim dosegli absolutno dno.

  Pa se najde 12,6 procentni Šarec, ki ga je še poglobil.

  • večni srb

   Ne pozabi kdo je predsednik države,še vedno.

 • Rožle

  No, lepo … vsaj Sveleta so odpelal na ustrezno psihijatrično zdravljenje …

  • večni srb

   Ne veseli se prehitro, moditen drži kvečjemu mesec dni, verjetno bo čez par tednov že nazaj, in stabilen.

   • Rožle

    Pol dobi tut Akineton zraven ….če ne ga bo zategnl

    • večni srb

     V naši državi, se najbolj splača biti neprestano zadet od državnih drog, na dodatno socialno zavarovanje, ampak si jih moraš znat namešat.

     • Rožle

      No pa sej .. njega majo najbrž not zvezanga na postlo ..
      kletk več ni .. čeprav bi bila za njega

     • večni srb

      Hudič je, če še kaj spijejo na ves tisti koktejl, ker potem pa res ne veš kaj bo.

     • Rožle

      Ja .. dvojna doza je .. vse potencira .. :)

 • Janez

  APELIRAM
  NA MLAJŠE PRAVNIKE !
  VSI VEMO, DA JE VELIK DEL SLOVENSKIH PRAVNIKOV POGREZNJEN V “MOČVIRJE”
  POKOMUNISTIČNEGA PRAVA,
  V KATEREM SO BILI “VZGOJENI” – T.I. ŠOLA ” DR. J. GORIČARJA, DR. BAVCONA ITD. ”
  TUDI
  GENERACIJA PRAVNIKOV TIPA SMC DR. M. CERAR
  SE ZDI
  ŠE ČISTO “ŽIVI” V OKVIRU “OBZORIJ KOMUNISTILĐČNEGA “PRAVA”
  Kako t
  tudi – ne bi cca 50 let stari pravniki kot je dr. M. Cerar
  “ŽIVELI V OBZORJIH PO-KOMUNISTIČNEGA “PRAVA”
  V 1960. LETIH JE NAMREČ OČE DR. M. CERARJA – ZNANI TELOVADEC M. CERAR
  bil
  ZADNJI PRINAŠALEC T.I. ŠTAFETE MLADOSTI – KI JO JE IZROČIL Z BESEDAMI “VDANOSTI”
  SAMEMU
  IDENTITETNO NEZNANEMU KPJ, ZKJ DIKTATORJU – J. B. TITU..
  SMC
  DR. M. CERAR
  KAKEGA ODMIKA OD IDEOLOŠKE ORIENTACIJE NJEGOVIH PREDNIKOV – DOSLEJ
  NI POKAZAL.
  Kako naj bi torej v komunističnem “duhu” vzgojeni pravniki kot je dr. M. Cerar
  KAJ
  PRAVNO POSODABLJALI
  – SLOVENSKO PRAVO, ZAKONE,
  – INSTITUCIJE PRAVA R. SLOVENIJE ITD.
  Dajte, storite to vi, mlajši, že v EU in ZDA pravu razgledani – mladi pravniki R. Slovenije.
  Slovenci
  Vam bomo iz srca hvaležni !
  Slovensko pravo je v grozljivem zaostanku. L.r Janez Kepic-Kern, Komenda
  P.s. več tem imam na mojem osebnem, podjetniškem
  portalu “SLOVENIANA”, NA: sloveniana.si

  https://www.google.si/search?q=sloveniana&oq=sloveniana&aqs=chrome..69i57j69i60j69i59j69i60.9085j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • RATATA

  Marakeška deklaracija: “Sporazum, ki hoče zapreti usta vsaki kritiki migracij.”
  Prejšnji teden je ugledni francoski pravni zgodovinar Jean-Louis Harouel v pariškem dnevniku Le Figaro objavil polemični prispevek o t.i. marakeški deklaraciji. Po njegovem bi sprejetje tega “sporazuma” pomenilo legalizacijo načela, da bi moral vsakdo imeti možnost, da pride in se naseli kamorkoli. To bi denimo pomenilo, da bi se zaradi ogromne rasti prebivalstva v Afriki v prihodnjih desetletjih desetine ali celo stotine milijonov ljudi valilo proti Evropi. Takšen razplet pa bi bil za Evropejce samomorilski. Z migranti preplavljena Evropa bi bila neizogibno porušena Evropa.
  https://www.portalplus.si/2981/marakes-harouel/

  • večni srb

   Zkaj proti Evropi, saj se ne selijo povsod, zakaj ne na Sejšele, Mavritanske otoke in v Istro?

   • RATATA

    Seveda se. Plačevali bodo tudi oni.

    • večni srb

     Jaz si želim videti Škocjanske jame, rudnik živega srebra v Idriji, Stonehange in Machu piču. Ne vem, že od otroštva me zanimajo te atrakcije.

     • RATATA

      Marake§ ti vse to omogoča.

  • xtc

   Težava je ,da Makareš ruši tudi ustavno kategorijo zasebne lastnine,saj se bodo banditi začeli kar naseljevati po zasebni lastnini,ki je usatavna kategorija.
   Najprej se vprašajte kaj je to?To je socializem ne pa humanitarnost.

 • Peter

  571 družbenopolitičnih delavcev baje že pripravlja špec pismo Evropi, no.

  • Rožle

   Kwa je dej ..
   as zgubu voljo za nov profil skupi zmetat..? :)

  • marta

   Delo poroča, da je imitator to danes sam povedal v Bruslju in, da je zadovoljen, da je njegov poziv dvignil veliko prahu
   Je bila ta izjava iskrena, ali ……. ?
   Meni ne zveni ravno prepričljivo.

 • večni srb

  Meni je pa najbolj všeč, da so pravniki končno omenili hinavščino in spletkarjenje, skrajni čas, da nekdo tem gobezdalom zaveže gobec.

 • xtc

  Zelo dobro pravniki, kaj ko boste temu podsvojenemu balkanskemu čobanu s popravi iz hoblanja lat težko kaj dopovedali,kaj je pravno dopustno in kaj ne.
  Levaki bipač za svojo obrambo na oblasti na vsak način radi nazaj 133 člen KZ SFRJ oz. verbalni delikt-ki je vsaka zadeva,ki levakom ni bila po godu ali jih je razgalila postala kazensko pregonljiva.
  In da sovražni govor ni raztegljiv pojem kot si to domišljajo levaki za dnevno uporabo.
  Kajti zadeva bi šla lahko tako v nevarne vode,da bi lahko vsaka kritika levakov ali voljenje proti njim postalo sovražno dejanje in sovražni govor.

 • Janez

  SKLIC IZREDNE SEJE DZ
  NA TE TEME
  PREDLAGAM
  LMŠ VLADA
  NAJ RAJE UREDI – VELIKE ZAOSTANKE
  – NA PODROČJU PRAVA, ŠTUDIJA PRAVA, INSTITUCIJ PRAVA, DELA SODIŠČ, TOŽILSTEV
  – NA PODROČJU VISOKEGA ŠOLSTVA: FDV, PRAVNA FAKULTETA, EF ITD
  LMŠ VLADA
  NAJ RAJE UREDI
  S POKOMUNIZMOM POVZROČENE ZAOSTANKE NA TEH PODROČJIH V NAŠI R. SLOVENIJI
  V NAŠI R. SLOVENIJI, PROSIM:
  LMŠ ” strančice” zastopajo majhen % nas Slovencev.. L.r. Janez Kepic-Kern, Komenda
  P.s.
  Moj portal “SLOVENIANA”
  https://www.google.si/search?q=sloveniana&oq=sloveniana&aqs=chrome..69i57j69i60j69i59j69i60.9085j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • domovina mili dom

  Nič ne bo s stokanjem. To komunistov ne gane. Psi lajajo, kolona komunistov gre naprej. Kdo ima jajca in Šarca povabi na javno tribuno in se ga izpraša s konkretnimi vprašanji, v prisotnosti publike. Ampak ne pop-hanzi iali drugi murglski medij. Dvorana Stožice. To sklicati z veliko reklamo, da se ne bo mogel izgovarjati, da ne utegne. Vam povem, da se bo na takšen način sprožil plaz razkroja murglske države.

 • žogica
 • Ivan Ivanovič

  Najprej sovražne vsebine, potem sovražni novinarji, potem sovražni mediji, sovražni politiki in na koncu sovražniki ljudstva. Za začetek bodo ljudi zaradi sovražnega govora trpali morda v zapore, končalo pa se bo z gulagi in jamami. Šarec odstopi, ker si nevaren demokraciji, o ostalem pa nima smisla izgubljati besed.

  • žogica

   Začelo se je po osamosvojitvi s sovražnimi govori Janeza…., danes je sovražnost vpeta v vse pore našega življenja…

   • xtc

    In širi jo komunist Milan.

    • žogica

     Spet lažeš.

     • xtc

      Kučanje največji sejalec razdora in sovražnosti,je naslednik Matije Mačks -zločinca,ki je vedno dejal ,da je narodd treba kregati,ker poem lažje vladaš oni pa ovajajo drug drugega in jih krotiš.
      Kučan je samo to in nič več šmuglar orožja,hujskač in izdajalec Slovenije_njegove izjave in dejanja so dokumentirana tako pisno,ustno in vidseo-toraj ne se napenjat bebo.

     • žogica

      Lažeš, da sam sebi verjameš, genialno.

     • tomnidari

      Odlično! Sedaj tudi jaz razumem zakaj žogica trdi da xtc laže.

 • xtc

  Šarec je le pokazal svoj balkansko posvoeniški Iq,ko se je razglasil kar za sodnika.
  Človek je totaln butl,vsaj malo normalen politik bi se taki abotni izjavi ognil v velikem loku-pa še mednarodno sramoto si je nakopal.
  He,he verjetno je “visoka” podpora Posvojenemu Bosančku posledica fašistično abotne izjave,ki se je nebi sramovala niti Duce ne Adi.
  Bedak zahojen nima pojma niti kaj govori.

 • Black_hawk

  Počakajte da oni prečkajo še kakšen drugi rubikon, bo še bolj zanimivo ;)

  • šmentanamuha

   Se strinjam, tole je šele začetek.

 • sodnikisozločinci

  Pripadnikom morilske verske sekte ne verjamem nič.

 • sodnikisozločinci

  Ta četvorka se zaveda, da bi prepoved oglaševanja… pripeljala do bojkota, manjše potrošnje in na koncu bi se to lahko poznalo tudi pri njihovih plačah, tega lubadar s šestimi popravci seveda ne razume.

  • xtc

   Komunist razume edino jetik z lopato po buči,preje mu ne potegne.

   • tomnidari

    Po nogi, po buči ne pomaga.

 • Mitja Mazini

  Človek je izrazil svojo politično voljo inso ka kao pravičniki napadli. Bolano.

  • xtc

   Ta tvoj “človek” je umski invalid,ki ne ve do kje mu seže pristojnost-tipičen levi debil.

 • Get Smart

  Ni človek, ampak je “smrtni neprijatelj ljudi”, kot si celo sam pravi.
  Je MURGL JUGOKOMI aparatčik, je lutka, je TRANSIć, v garaži narejen SERBUSNI=hlapčevski bastard.

  • Get Smart

   Razen redkih izjem, so vsi kaviaržido kominternistični MURGL JUGOKOMUNISTIČNI nastavljenčki (narejene lutke) transići.

   VSI -izmi = KOMUNIZEM = FAŠIZEM = SOCIALIZEM = pedofilizem = pedrizem = lezbizem = MURGLJUGOKOMUNIZEM = vukojebizem = muslićkultizem = kozojebizem … so izdelki kaviaržido KOMINTERNISTIČNIH transićev. VSI.

   Ti psi (watchdogi si celo sami pravijo) so morilci, roparji, lažnivci, uničevalci vsega,
   kar je delo poštenih ČLOVEŠKIH rok.
   .
   Prosto po Pavelu:

   “Pazite se psov v službi zla, teh pohabljalcev telesa.”

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
   =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =

   transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
   kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola,
   ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji =
   fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
   ženskih bolečin in užitkov,
   fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

   pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
   potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske,

   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   =
   enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   =
   “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
   2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   oz.
   z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

   Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
   seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
   .
   Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
   so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
    = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …

    in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM = SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kozojebizem = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =

    kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =

    = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

    (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
    pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
    gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
    i tako dalje do tokija …)

    vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
    delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
    =
    “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

    1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
    2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
    psi čuvaji tekovina revolucije
    3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
    oz.
    z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

    Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
    seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
    .
    Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
    so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU ljudi.
    .
    .
    Jezus Kristus:
    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas boosvobodila.«
    .
    »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

    • Get Smart

     SOCIALIZEM=FAŠIZEM=KOMUNIZEM=KAPITALIZEM=
     FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
     so vse po vrsti onanije, drkancije nje,
     ki so vse po vrsti IZUMI kaviaržido KOMINTERNE =

     =SUŽNJELASTNIŠTVO.

     Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
     = FORUM 21
     =
     MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
     predsednik je pa MILAN KUćAN,
     ki je tudi predsednik
     PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji=
     =
     ki se je uradno preimenovala v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
     in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
     = uradno preimenovan v LDS =
     DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
     i tako dalje do tokija,
     pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
     MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

 • Andrej

  Šarec je prestopil vse meje dobrega okusa s tem, da je z manj kot 13% sprejel vladanje.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!