fbpx

Predsednik NSi Matej Tonin prepričan, da bodo te volitve za slovenski razvoj ključne

Predsednik stranke NSi Matej Tonin (foto: sta)

Prvak Nove Slovenije Matej Tonin je na volilni konvenciji izpostavil dosežke stranke v tem mandatu. Tonin je prepričan, da so steber desnosredinske vlade, ki prinaša močno gospodarstvo, Slovenija pa si zasluži dobro vlado, ki je brez Nove Slovenije ne more biti. Na volitvah pričakuje dober rezultat, ki bo šele začetek, da bodo Slovenijo obdržali na pravi poti.

Matej Tonin se je v nagovoru ozrl na kampanjo pred volitvami v DZ, v kateri so po njegovi oceni dokazali, da so blizu ljudem, to ga utrjuje tudi v prepričanju, da je bila njegova napoved pred uradnim začetkom kampanje, da bo Nova Slovenija presenečenje tokratnih volitev, pravilna.

Ključen bo boj za tretje mesto
Tonin ocenjuje, da bo ključen boj za tretje mesto, ki bo odločal o barvi končne koalicije. Zato je treba vse sile uperiti v to, da se NSi uvrsti na stopničke, saj so zagotovilo za “svetlo prihodnost Slovenije”, meni Tonin, ki je prepričan, da se ravno zaradi uspeha stranke, napadi vrstijo z vseh strani, pri čemer je navedel dogajanje, ki je vodilo v odstop ministra za kmetijstvo Jožeta Podgorška. Podgoršek, ki se konvencije ni udeležil, je po mnenju Tonina z odstopom priznal svojo napako in priznal odgovornost, kljub vsemu pa mu ni mogoče zanikati uspehov, ki jih je dosegel na področju kmetijstva. Sicer pa je Tonin v svojem govoru izpostavil tudi dosežke preostalih ministrov iz kvote NSi, med drugim infrastrukturne projekte po Sloveniji, gradnjo domov za starejše občane in uspehe na področju digitalizacije.

Te volitve bodo odločale, ali gre Slovenija naprej ali nazaj
V Novi Sloveniji so prepričani, da bodo nedeljske volitve v DZ druge najpomembnejše v zgodovini Slovenije, saj naj bi odločale med potjo razvoja ali nazadovanja. Volivci bodo tako po njegovih besedah izbirali med dvema blokoma: na eni strani levi sile, ki so zbrane okoli predsednika Gibanja Svoboda Roberta Goloba, ki stavijo na revanšizem, višje davke in nižje plače, ter NSi, ki je steber desnosredinske vlade, ki prinaša močno gospodarstvo. Podporo stranki je na konvenciji v videu nagovoru izrazil tudi vodja poslanske skupine Evropske ljudske stranke v Evropskem parlamentu Manfred Weber, ki je med drugim izpostavil dosežke, ki jih je v tem mandatu dosegla vlada na resorjih, ki pripadajo kvoti NSi. Še posebej pa je poudaril, da je v teh časih ključnega pomena za Slovenijo, da se zavzame za svobodo in demokracijo.

Tanja Brkić