fbpx

Predsednik vlade Janez Janša predlaga čimprejšnje srečanje vseh parlamentarnih strank in posvetovalne skupine na temo zaustavljanja tretjega vala epidemije koronavirusa

Foto: Vlada RS

Predsednik vlade Janez Janša je danes na predsednika republike Boruta Pahorja naslovil dopis, v katerem predlaga, da se srečanje z vsemi predsedniki parlamentarnih strank in vodij poslanskih skupin, z ministrstvom za zdravje in posvetovalno skupino opravi čimprej. Ministrstvo za zdravje je namreč na osnovi stališča posvetovalne skupine oblikovalo dodatne predloge za zaustavljanje tretjega vala epidemije koronavirusa, ki je zajel večji del Evrope in z njo tudi Slovenijo.

Kot poudarja predsednik vlade Janez Janša je glede na zaskrbljujoče hitro naraščanje okužb in obolelih s covid-19 vlada prisiljena obravnavati in sprejeti ukrepe najkasneje do konca tega tedna. Glede na dogovor, sprejet na zadnjem srečanju stroke in parlamentarne politike, premier predsednika republike Boruta Pahorja naproša, da čimprej skliče nadaljevalno srečanje, na katerem bo Ministrstvo za zdravje ob prisotnosti posvetovalne skupine predsednikom parlamentarnih strank in vodij poslanskih skupin predstavilo svoje predloge prej, preden bodo obravnavani na seji vlade.

Premier Janša je obenem tudi predlagal, da bi to srečanje potekalo v petek zvečer, ali pa v soboto oziroma nedeljo, pri čemer je v svojem dopisu poudaril, da mora vlada o predlogih oziroma ukrepih za zaustavljanje tretjega vala epidemije odločiti najkasneje v nedeljo zvečer. Kot je spomnil, so predstavniki opozicije na prvem srečanju posebej poudarjali, da bi si želeli podrobnejšo seznanitev z ukrepi prej, preden so le-ti sprejeti, vlada pa s pozivom predsedniku Pahorju o sklicu tega sestanka upošteva pozive opozicije. Janša je Pahorju obenem še predlagal, da bi se srečanje izvedlo javno, saj bi se tako lahko vsi seznanili s predlogi in dilemami, s katerimi se moramo soočiti.

Sara Bertoncelj