Predsednik zveze borcev za “vrednote” NOB Tit Turnšek želi cenzuro na javni televiziji – Resnica mu ne pusti spati, sam pa povzroča razdor in seje nemir

(Foto: STA)

Staremu udbašu gre samo na slabše. Tit Turnšek, ki je v 90-ih rovaril proti Demosu ter kasneje skakal iz ene afere v drugo, je danes znan samo še po svojih izpadih proti resnici o partizanskih povojnih pobojih.

Tita Turnška, kontroverznega predsednika Zveze združenj borcev NOB, se je zaradi njegove vloge v slovenski politiki prijel vzdevek “udbovski podtaknjenec”. Njegova funkcija v Demosovi vladi in stranki SLS v 90-ih letih prejšnjega stoletja namreč kaže, kako genialno se je infiltriral v pomladno opcijo in jo rušil od znotraj. Zaveden komunist je začel kazati svoje prave barve v zadnjih letih s svojimi radikalnimi in bizarnimi izjavami v vlogi predsednika ZZB NOB.

V mandatu Cerarjeve vlade je ZZB NOB Slovenije po poročanju portala Primorska24 prejela 1.571.095 evrov javnih proračunskih sredstev, kar je naravnost sramotno. Kljub temu pa je bilo za poveličevanje totalitarističnih simbolov komunizma in rdeče zvezde iz proračuna ministrstva za obrambo namenjenih preko milijon in pol evrov. Za primerjavo, Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve je od ministrstva v letu 2017 prejelo zgolj 95 tisoč evrov.

Zveza borcev za “vrednote” NOB dobi največ sredstev
To je še toliko bolj nezaslišano, ko izpostavimo dejstvo, da je bila zveza borcev pred leti prisiljena v menjavo imena iz Zveze združenj borcev NOB v Zvezo združenj borcev za vrednote NOB. To kaže, da je te dni v zvezi več kasnejših priseskov kot pa dejanskih ljudi, ki so se kdajkoli borili v 2. svetovni vojni. Klasičen primer je tudi sam Turnšek, ki se je rodil leta 1938, kar pomeni, da ni mogel na nikakršen način dejansko sodelovati v boju proti nemškemu okupatorju.

https://twitter.com/Bond00775328617/status/910408528946515969

Vseeno številni takšni “borci”, kot tudi njihovi potomci, pobirajo enormne vsote v obliki nezasluženih borčevskih pokojnin. Tako imamo tudi v Sloveniji cel kup posameznikov, ki prejemajo mesečno rento za prazen nič. Ti namreč izkoriščajo možnost prejemanja družinske borčevske pokojnine. Najmlajši prejemnik naj bi štel komaj 23 let. Upravičenci do družinskih pokojnin so otroci pokojnih borcev, od katerih sta dva stara med 30 in 40 let, 22 jih je starih med 40 in 50 let, preostali pa so še starejši.

Turnšek s cenzuro nad resnico
Taki hudi borci, ki so si ob koncu 2. svetovne vojne znali komaj nos obrisati, danes modrujejo o tem, kako so bili zločini jugo-komunističnih partizanov čisti. Tako Turnšek v pismu, ki ga je naslovil na RTV Slovenija zaradi nedavnega intervjuja novinarja Jožeta Možine z dr. Jožetom Dežmanom o povojnih pobojih, vztraja, da je partizanska vojska izvensodne povojne poboje izpeljala po odločitvah posebnih komisij, ki jim sam pravi sodišča.

Spomnimo, kako je Tit Turnšek novinarko zmerjal s kozo
V času svojega predsedovanja ZZB NOB bo Tit Turnšek zagotovo ostal najbolj v spominu po verbalnem napadu na novinarko Financ Petro Sovdat v času kampanje o privatizaciji državnega premoženja, v katero se je aktivno vključila tudi njegova borčevska organizacija. V medsebojnem pričkanju o (ne)smiselnosti privatizacije ji je kar direktno povedal, da ne bo nikoli dočakala penzije, saj je koza.

Dežman je take trditve označil za laž in napad na pravni sistem Republike Slovenije, saj je z zakonom o popravi krivic jasno določeno, “da so pomorjeni brez sojenja nedolžne žrtve komunističnega režima in njihovi svojci deležni odškodnine in opravičila države”

A. B.

 • pajot

  Tako imenovane vrednote partizancev so bile v glavnem bežanje pred Nemci in vojaško sodelovanje z Italijani po njihovi kapitulaciji pri napadu na Turjak. Da o vrednotah pobijanja sorojakov po končani vojni niti ne govorimo. Pezdetje,ki so se skrivali med drugo vojno po hostah in pobijali neoborožen narod si tega naziva ne zaslužijo. Naj živi Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve.

  • luckyss

   Pobijanje izključno lastnega naroda v sodelovanju z okupatorjem pa ni omembe vredno…
   Banda…
   Sicer pa imaš na voljo uradne podatke o tej moriji…
   https://www.dnevnik.si/1042535335

   • sprehajalec

    Bolgarija je svoje komuniste okarakterizirala kot prevratnike ki so izvedli protiustaven državni puč.

    • Mojca pokraculja

     Če na zameriš odgovarjam lukitu. ker ga imam blokiranega.
     Komunisti s Titom na čelu so preko Stalina sklenili pakt s Hitlerjem.
     Zdaj pa ne želijo v slovenskem parlamentu podpisati resolucije o izenačitvi vseh treh diktatur za zločinske- nacizma, fašizma in komunizma. Razloži zakaj ne, luki ?

  • francelj3

   Ne pozabimo na Velebitova pogajanja o skupni borbi z Nemci proti zaveznikom v primeru izkrcanja zaveznikov v Istri v Zagrebu leta 1943. Te rdeče zločince je držala skupaj samo kolaboracija z nacisti. Njihova “borba” proti okupatorju pa ni bila drugega kot pobijanje Slovencev, ki bi utegnili misliti malo drugače kot hostarji. In iz teh zločinov zdaj črpajo bogate pokojnine za nič dela že njihovi vnuki. Le kdaj bo Slovence srečala pamet?!

   • Steiermark

    Mislim da, če bi se nacisti zavedali, s kom paktirajo oz . kolaborirajo, bi se temu odpovedali in se sramovali takšne ideje. Drhal, ki je klala domačine, poklala cele družine, moške , ženske, otroke, klala je celo cigane z majhnimi in še nerojenimi otroki, si pa res ne zasluži, da še ugleda vzhajajoče sonce, kajšele privilegirane penzije, za klanje! Njihov predsednik norcev pa si zasluži samo, da ga “pobašejo” na raketo, ki ga bo popeljala v “večnost”, k svojemu gospodarju satanu – nagravžnost psihopatska!

    • francelj3

     Nacisti so se tega dobro zavedali. Himmler je poslal Velebita nazaj v hosto, češ da se nemška vojska z banditi ne bo pogajala.

 • Krtača 20

  Domobrančki mal se umerte. Resnice v kateri so domobrančki osvoboditelji ni. Torej, kaj sedaj?

  • učko

   Stalinovi hlapci so ipak bli največji zločinci na planetu do sedaj ! Tud v Zloveniji !

  • sprehajalec

   Če pride ta svoboda iz Srbskega Beograda, in skupaj z domačimi kolaboranti likvidira 1% slovenskega naroda pa zapleni narodno premoženje, potem se ne splača govoriti o svobodi. Pa da potem slovenski fantje služijo vojsko v tujem jeziku ljudje pa morajo najnujnejše kupovati čez mejo. lari fari pa svoboda….

   • Steiermark

    Mislim da si se pri 1 % zmotil, ker je to bilo kvečjemu 20 %, po vzoru stalina, ki je pravtako poklal vsaj 20 % svojih narodov……Stalinovi in satanovi hlapci so se pa strogo držali njihovih navodil….

    • sprehajalec

     15.000 imam v mislih po končani vojni in v mirnem času. drugače jih je bilo pa med vojno več.

  • Jaka Sraka

   da, “osvoboditelji” so bili revolucionarji, vzeli so nam svobodo in dostojanstvo

  • Mojca pokraculja

   So pa druge resnice. Naprimer ta, da so bili vsi tvoji domobranci. Da si ti domobransko dete. Da nikoli nisi bil v partiji. Da nisi špicelj, udbovec in pokvarjenec. Da nisi izdajalec lastnega naroda.
   Baza20, kaj pa zdaj?

 • Zgornji

  Dva brkota – mRoža zraven – vsi skupaj pa So Zanič !!! ! !!!

 • Antonius

  Sveta rdečezvezdna trojica na zgornji sliki je krasen primer borbenih izročil slovenske *nov*.Levega so pokojninsko prisesali na SAZUjev cucelj, srednjega na cucelj ZZB, desnega pa na cucelj ljubljanskega častnega meščanstva, da z največjo pokojnino v zavoženi državi Sloveniji, po odprodaji poceni pridobljene in drago prodane hiše zastonj živi v občinskem stanovanju.
  **Smrt fašizmu, svoboda narodu,** so jih bila polna usta, da slovenski narod pri zdravi pameti še danes zmerjajo s fašisti.

 • Franc Šink

  Na pokopališču vedno najdeš vsaj dve stvari. pokojne in ciprese.

 • bubamara

  Smrt komunizmu, svoboda narodu !

 • RATATA

  To so borci za čim višjo kalorično vrednost partizanskega golaža iz slovenskemu kmetu ukradene krave.

 • luckyss

  Le s čim boste hranili svoje ovce, ko bo te strice vzel “emšo”…;)
  Banda butasta…ne vidite pa da garate za minimalca…idioti..

  • domovina mili dom

   V Avstriji ni minimalcev ne v penzijah ne v gospodarstvu. Zakaj že? Njim niso nikoli vladali komunisti.

  • Steiermark

   vas in tvoje nebo vzel emšo ampak matilda, ki vas bo ponesla oz. popeljala k vašemu gospodu satanu! Sicer pa nič bati, drhal ima za sabo pripravljene horde, ki bodo okupirale, tako kot doslej, vse pomembne pozicije, da se jim slučajno nebi zgodilo kaj “nepredvidenega” – ampak ne z a dolgo, še par let, potem je pa vaš konec, na dlani!

 • Sonček

  Kakšne face prevarantske, saj ne veš če kažejo rit ali obraz.

 • althar

  Rit Turnšek?

 • Delta

  Ne vem točno, kaj bi si Tit Turnšek mislil, če bi danes popoldne s kolegi ustanovili eno tako komisijo in sklenili, da je on sovražni element za naše društvo in da je v bližini ena idealna luknja za kadavre. Bi še trdil, da je to pravilno, pošteno in pravno nesporno?

 • Jaka Sraka

  A se res ne najde nihče, ki bi tega bika pošteno prebutal?

 • SIMON ROZIC

  Čista človeška kreatura ta odvratnež in gnus! Sicer pa,
  “gliha vkup štriha” pravi star pregovor in če gledaš te
  kadavre na fotki, je pregovor 100% potrjen!

 • antimur

  Brez smisla se je ukvarjati s tem zabitim, primitivnim in hudobnim kretenom Turnškom, saj je večini jasno, da je shizofreni norec. Žalostno je bolj to, da ga tisti, ki ga obkrožajo ne odslovijo, ali pa mu vsaj svetujejo. Toda, če so vsi takšni monstrumi kot na zgornji fotografiji, postane jasno. Sicer pa, kdo je pa lahko normalen, če v starih letih, ko so že večina vsi v fazi razpadanja, skače naokrog našemljen v namišljene junake od ene zombi seanse do druge in zaničuje vse kar je slovenskega in se istoveti z zločinci. Grozljivo je pa to, da smrdljivi levaški politiki niso nič drugačni, držijo jim štango, se slinijo v ospredje, kot Kučan, Janković Židan, Cerar, Pahor, butara Bratušca jim pa prepeva bandiera rosa, kateri še ni jasno, da so njo in Erjavca volilci za večno odjebali.

  • SIMON ROZIC

   …ko bo tem prascem kaj jasno, bo za nas že prepozno! Oropani
   in ponižani smo od največjih krvnikov v zgodovini našega naroda!
   In kaj čakamo?, da se bojo sami poslovili s tega planeta?, kar pozabite,
   poglejte si maziljeno rit Stanovnika in ostalih sopotnih podgan in zajedavcev,
   kako se razkošno preživljajo z našimi žulji, kako nam vsak hip povedo,
   da smo drugo in tretjerazredni in – da nas je bilo še premalo likvidiranih !
   Oni so naša sramota!

  • SIMON ROZIC

   Gledam te levaške prostake, kako se rinejo v ospredje (Ruska kapelica),
   ki je 3/4 stoletja samevala in bila že skoraj obsojena na propad, ko se
   je nekdo spomnil, da bi iz nje naredil “vabo” za tako zelo želene Ruse.
   Dvotirniki, nepietetni rdečekravatarji se bodo po še kolenih plazili za
   Rusi, se kazali ob pietetni kapeli kot domoljubi (rusoljubi).
   Tisti v prvi vrsti so vsi primerni za likvidacijo po naravnem pravu
   (Brglezovo pravo), onega primitivca v rdeči majici, z rokami v žepih
   pa pospravimo čimprej za zapahe, da ne bo delal še te sramote: pieteta je
   zanj navaden “kurac”, če mu ne prinese niti ene miokinte, de?
   Osli smo pa mi, ki to gledamo in jih preživljamo!

 • Ryuk

  Tisti, ki vam preprečujejo priti do informacij (cenzurirajo), vam preprečujejo priti do resnice.

 • domovina mili dom

  Na linku so podatki, kako nas zažirajo pravljičarji, ki se bojijo resnice.

  https://www.domovina.je/slovenski-neototalitarci/

 • luka globus

  Rojen leta: 1938

  World War II: Sep 1, 1939 – Sep 2, 1945

  Borec v kratkih hlačah :)

  • SIMON ROZIC

   Kurirček Titek, zaplojen v …………..oče ………mati……….
   Podatki so zavedeni v cerkvenih bukvah…………..fare
   in so državna skrivnost!

 • totex39

  Turnšek in ostali njemu podobni zagovorniki komunizma in NOB, dajte se raje vprašati kakšni “pohabljenci” ste vi kot ljudje, da verjamete v nekaj kar sploh niste doživeli. S tem dokazujete, da vam gre samo za denar, ki ga že več desetletja dobivate, da vneto širite neresnico.

  • Steiermark

   Seveda jim gre, predvsem za denar (zakaj so pa njihovi “očetje” klali, po vojni, predvsem premožne ljudi, njihove otroke, ter se polastili njihovega premoženja), ter za dosego cilja, da za vedno zasužnjijo slovenski narod, preko svojih potomcev, kot to počnejo, v “svobodni” Sloveniji, ki nam je niso priborili oni, niti njihovi predniki, ki so klali predvsem po 45 letu, ko so brezskrbno prilezli iz svojih skrivaških brlogov ter bili željni slovenske krvi in premoženja. Vsak normalen in vsaj povprečno inteligenten človek je to že zdavnaj pogruntal, zato tudi mi , po 1991 letu, nikoli ne volimo teh smeti in zločincev, in kot izgleda, smo takšni v Sloveniji, v manjšini – žal!

 • sprehajalec

  Turnšek zapomni si tole. Pa poslušaj spoštovanega Dežmana, ki ti je lepo razložil;

  partija je maskirala naslednje pojme;

  Revolucija = Boj proti fašizmu
  Državljanska vojna = NOB
  Poboj razrednih sovražnikov in političnih nasprotnikov = Obračun z izdajalci in kolaboranti

  Dovolj si star, da začneš uporabljati končno že prave izraze.

  • SIMON ROZIC

   Bolj star bolj nor!, to velja za te “borce” ! Njihovo obnašanje me
   spominja na one v rezervatih ZOO-jev, primatov z rdečo ritjo….

   • sprehajalec

    Mlad kužek je prijazen, ljubezniv. Star pes pa tudi šavsne. Tako je to v naravi.

 • milanček

  Zavedni Slovenci, da pa imamo to kar imamo, kućanovo mafijo, ki načrtno uničuje slovenski narod, potem jugo mafijo pod jankovićem, ter na koncu še razne idiote tipa turenšek, ki bi moral biti že nekaj let stacioniran v bolnici v Polju, SMO KRIVI SAMI! KOLIKO ČASA JIH BOMO ŠE PRENAŠALI IN S SKLONJENO GLAVO POŽRLI VSO SVINJARIJO, KI NAM JO VCEPLJA V GLAVO KRIMINALEC IZ MURGEL! SLOVENCI, DVIGNIMO SE IN ODSTRANIMO TO SVINJARIJO!

  • SIMON ROZIC

   Sem ZA ! Nimam kaj zgubit: moj oče ni bil partizan, mama ni bila
   partizanska Jula, otroci smo bili šolani brez privilegijev ZK ali ZB,
   smo od pamtiveka zavedni Slovenci in s svojim garanjem prispevamo
   Slovenski družbi….torej: smo ali nismo ZA ?

 • Steiermark

  Mislim, da bi tega primerka bitij, neznanega izvora lahko mirno poimenovali, ne v predsednika borcev ampak predsednika vseh norcev, v Sloveniji, kamor spadajo tudi vse ostale horde zombijev, z rdečo oz. krvavo zvezdo!

 • Hun

  Titov Turn- sek

 • janez cepec

  Turn’šk je res kreten, tle ni debate, je pa zanimiva teza “raziskovalnega novinarja” Nove A.B. (zgleda, de je to usa abeceda, ki jo pozna), de je butasti Tit, šu u Demos in desne stranke, de jih je od znotrej rušu. uhka, nč ne rečem, ni biu pa edini. Demos so razfukal, recimo Turnšk (pa on je biu takrat sitna riba) , Petrle, Hribarjeva, Janša (predvsem on), Bavčar, Rupsi, pa še kdo. me je pa spounu novinar še na eno pomembno pod(r)obnost. tud Janša je šu u partijo za to, de jo je od znotrej razjebavu. ja, ja, malo morgen, pravlica za otroke

  • sprehajalec

   Kwaj Janez. Turnšek je šu u SLS kt udovski hrošč. Toj blo namern narjen, saj je blo daleč največ ldi, kso jh partizan likvidiral voliucev SLS pred vojno.

 • Osti jarej

  slika zgoraj razstava: mamu ti

 • Osti jarej

  …koliko časa boste pa nategovali to elastiko?..

 • Osti jarej

  …klele

 • Osti jarej

  …kako turnšek ni mogel sodelovati v boju proti nemškemu okupatorju??…..morda je pa z mamo skupaj po gmajnah hodil,al pa z atom…kaj vam ni jasno??……a vsaj 12 let bi moral biti star??

 • Olga2345

  Ukiniti zvezo norcev in murglsko kloako!

 • montyamp

  Nimam cajta za kaj več kot da prilepim seznam kozorogov .
  Kućan Milan , Zoran Janković ,Gregor Golobič , Janez Zemljarić, Branko Masleša, Zvonko Fišer,Anton Rop , Matjaž Han , Franc Trček ,Svetlana Makarović , Al Capone, Drago Kos,Mao Zedong,Tit Turnšek , Andreja Katić , Kim Džong Un , Elena Ceaucescu , Hermann-Wilhelm Göring , Spomenka Hribar , Violeta Tomić , Violeta Bulc , Tjaša Andrée Prosenc , Igor Zorčič , Bizilj Ljerka , Iztok Podbregar , …………. Kocjanćić , Miklavćić , Isajlović , so tudi že kandidati za preimenovanje v hijene .
  Drnovšek je bil tehtnica , tehtnice niso tako žilave , so diplomati in res želijo dobro ljudem , zato je revež med hijenami podlegel razdiralni politiki kurćanizma , ki nas vleče v državljansko vojno , kateri bi se lahko ognili , če bi imeli prava sodišča in ne NKVD izpostave s srbskimi podtaknjenci in škilavimi izdajalci .
  Trditi za omenjene da so demokratični človekoljubi , je laž , kot je resnica da se Slovenija še danes ukvarja z marionetarskimi mahinacijami komunističnega fašizma in udbopartijskimi atentat demokrati teroristične celice CENTRALNOG KOMITETA KOMUNISTIČKE PARTIJE SOCIALISTIČKE FEDERATIVNE MURGLOSLAVIJE F21 .

 • garfi

  sami stari komunistični prdci in zlobni obrazi
  turnšek je bil celo v stranki sls in prav je, da jih ni več v parlamentu
  Matilda kje si

 • xtc

  Samo tole;Sovdatova bi morala Titeka dobro njprej v jajca(če jih ima) nato pa še dvakrat na gofljo zaradi žalitev,pa bi bil mali Titek pos***,kot pizda,odlajal tja nekam.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!