Premier Janša bo danes slavnostni govornik na slovesni prireditvi na Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije

Janez Janša ob obisku podjetja Vial Automation kjer si je ogledal proizvodnjo.

Predsednik vlade Janez Janša se bo danes ob 18. uri, udeležil slovesne prireditve na Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, na kateri bo slavnostni govornik. Na slovesnosti bodo podeljena priznanja Obrtnik leta in Podjetnik leta 2020, Obrtnik leta in Podjetnik leta 2021 ter najstarejši obrtnik leta 2020. “Veseli nas, da bomo končno uspeli izpeljati naš osrednji dogodek, na katerem bomo podelili prestižna priznanja posameznikom za njihove poslovne dosežke, inovativnost in odličnost. Letošnja podelitev bo še posebej slavnostna, saj bomo podelili priznanja za leti 2020 in 2021,” je poudarja predsednik OZS Branko Meh.

Danes bodo znani prejemniki prestižnih priznanj Obrtnik leta in Podjetnik leta 2020, Obrtnik leta in Podjetnik leta 2021 ter najstarejši obrtnik leta 2020. Priznanja bo Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije podelila na slovesnosti, ki bo v četrtek, 17. marca, na Brdu pri Kranju. Zaradi omejitev v času epidemije, je bil dogodek večkrat prestavljen, zato pa bo tokratna izvedba še bolj slavnostna. Poleg obrtnikov in podjetnikov, se bodo slovesnosti udeležili tudi najvišji predstavniki vlade in gospodarstva.

“Veseli nas, da bomo končno uspeli izpeljati naš osrednji dogodek, na katerem bomo podelili prestižna priznanja posameznikom za njihove poslovne dosežke, inovativnost in odličnost. Letošnja podelitev bo še posebej slavnostna, saj bomo podelili priznanja za leti 2020 in 2021,” je ob tem poudarja predsednik OZS Branko Meh. Med visokimi predstavniki, ki se bodo udeležili slovesnosti, bodo tudi predsednik vlade RS Janez Janša, ki bo obenem slavnostni govorec, predsednik Državnega zbora RS Igor Zorčič, predsednik Državnega sveta RS Alojz Kovšca in ministri Zdravko Počivalšek, Janez Cigler Kralj, Janez Poklukar in številni drugi.

Priznanje Obrtnik leta OZS podeljuje že od leta 2003, zato bo letos že osemnajsti izbor, priznanje Podjetnik leta pa od leta 1991, letošnji izbor bo tako že 28. po vrsti. OZS tudi na ta način skrbi za dvig ugleda obrtnih poklicev, obrtnikov in podjetnikov ter obenem spodbuja odličnost in kakovost njihovih storitev in izdelkov. Nominirance za prestižna priznanja je izbrala strokovna komisija. Člani komisije so ob tem poudarili, da so imeli izjemno težko delo, saj so vsi nominiranci uspešni in odlični. Nominiranca za Obrtnika leta 2020 sta Matjaž Oven in Milan Župevc; nominiranci za Podjetnika leta 2020 pa so Andrej Malgaj, Damjan Žvelc, Marijan Hertiš in  Oton Filipič. Nominiranca za Obrtnika leta 2021 sta Jože Krmelj in Marko Godec, nominiranci za Podjetnika leta 2021 pa so Damjan, Miha in Domen Menard, Jožef Prosen, Karmen in Primož Kompara ter Tomaž in Metka Marovt.

Sara Bertoncelj