fbpx

Prepoved Thompsonovega koncerta je sramota za Maribor in mednarodni škandal!

Franci Donko (Foto: STA)

Zgodila se je (ne)pričakovana prepoved Thompsonovega koncerta v Mariboru. Po tednih medijskih podtikanj in blatenja Marka Perkovića sta vlogo eksekutorja prevzeli mariborska policija in upravna enota.

Marko Perković je na Hrvaškem simbol boja proti okupatorski JLA
Marko Perković – Thompson je hrvaški domoljub, ki s pesmimi širi tradicionalne družinske vrednote, vero v Boga in pomoč Matere Božje. Slovenci, ki smo Marijin narod, se z vrednotami domoljubja, vere in ljubezni, ki jih Marko Perković opeva v svojih pesmih, strinjamo in se z njimi identificiramo. Proti družinskim vrednotam, ki jih opeva Thompson, pa se zagrizeno bori slovenska Antifa. To so dokazali na družinskem referendumu decembra 2015, nadaljujejo pa s sprejemanjem proti družinskih zakonov. Včeraj pa so jim ponovno popustili živci in so, domnevno zaradi spornih Thompsonovih besedil, prepovedali koncert in tako izigrali celo ustavno zagotovljeno pravico do javnega zbiranja in združevanja.

Verzi iz nekaterih Thompsovih pesmi, kot je npr. Anica kninska kraljica, prosrbske slovenske levičarje očitno zelo motijo, saj namenoma spregledajo kontekst, v katerem so njegove zgodnje pesmi nastale. Gre za nemirni čas razpadanja Jugoslavije in nekatere njegove pesmi so nastale v času hrvaške domovinske vojne, ki se je sredi devetdesetih let na Hrvaško preselila iz Slovenije. Marko Perković, takrat še mladi fant, se je odzval na klic po obrambi domovine Hrvaške, ki jo je napadla JLA ob pomoči paravojaških srbskih milic. Zato so Thompsonove pesmi izraz domoljubnega upora proti brutalni agresiji, ki jo je JLA začela v Republiki Sloveniji kmalu po razglasitvi državnosti 25. junija 1991. V desetdnevni vojni zgodovinskega pomena se je majhna Slovenija uspešno uprla velikosrbski agresiji, ki je nato nadaljevala svoj krvavi pohod po neposlušnih republikah nekdanje Jugoslavije.

Domoljubje nima nič z ustaštvom, Antifa pa ima veliko z levim fašizmom
Medtem ko slovenska Antifa, pijana od oblasti, jaha na svoji moči, si s prepovedjo Thompsonovega koncerta sama koplje jamo z razkrivanjem svoje neverjetne dvoličnosti. S svojim ravnanjem pa izziva tudi mednarodni škandal. Thompson se je že obrnil po pomoč in zaščito dobrega imena na hrvaški politični vrh. Pričakujemo, da se bo na prepoved koncerta v Mariboru v naslednjih dneh odzvala tudi hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović, ki velja za zmerno političarko, ki Thompsona in njegov doprinos hrvaškemu domoljubju odkrito podpira ter ceni. Bo po novem slovenska skrajna levica tudi hrvaško predsednico označila za fašistko, ksenofobinjo in skrajno fanatičarko? Po eni strani slovenska izrojena levica z vsemi topovi napada Thompsona, ki je samo branil napadeno domovino in pisal glasbo, s katero je dvigal moralo braniteljem Hrvaške, po drugi pa dovoljuje, da ima tista Ceca, ki se je v vojaški obleki in z avtomatsko puško v rokah slikala s pijanimi četniškimi osvajalskimi enotami sredi porušenega osvojenega Vukovarja. Svetlana Ražnatović – Ceca je imela namreč na isti dan nemoten koncert v Ljubljani.

Politično motivirana cenzura Thompsonovega koncerta je sramoten prikaz »diktature proletariata«
Ni skrivnost, na kateri strani so bili tisti, ki danes iz ozadja prepovedujejo Thompsona, ob agresiji na Slovenijo, Hrvaško in BiH. Izrojena levica si je s prepovedjo Thompsonovega koncerta vzela pravico, da svojim državljanom določa, kakšno glasbo in kakšna družbena sporočila smejo poslušati. Mariborska policija si je nakopala sramoto z izjavami o 28 kupljenih vstopnicah v Avstriji in na Hrvaškem, ki sta po mnenju slovenske policije očitno skrajno nevarni državi in za Maribor predstavljata večje tveganje kot 500 tisoč migrantov, ki so leta 2015 preko Slovenijo trumoma drli v obljubljene dežele. Upravna enota, ki je izvedla “navodila z vrha”, pa je skupaj s policijo le orodje v rokah “diktature proletariata”, zato njuno ravnanje ne spada v leto 2017 in ju upravičeno lahko imenujemo za brezhrbtenični in neprofesionalni instituciji.

Bo treba ponoviti lekcije demokracije iz let 1988, 1989, 1990 in 1991?
Mr. Meduza, alias Brglez, se je javno opredelil za prepoved Thompsonovega koncerta s pojasnilom, da je na podlagi preteklih koncertov velika verjetnost, da bo Thompson tudi na koncertu v Mariboru širil nestrpnost in sovražni govor. Po tej logiki smo torej dokončno rešili vprašanje sprejemanja migrantov v Sloveniji, saj so novodobni teroristi praktično izključno muslimanske veroizpovedi. Se bo Brglez zavzel za prepoved vstopa muslimanskim migrantom v Slovenijo?

Ustavno pravico do svobodnega združevanja, demokracije, človekovih pravic in ne nazadnje tudi pravice do svobode glasbenega okusa je Cerarjeva moralistična koalicija že stotič gladko poteptala. Thompsonov koncert v Sloveniji prej ali slej bo. Cerarjevi vladi, Kseniji Klampfer in mariborski policiji pa bo ostal sramotni madež političnega počepanja stroke pred hujskaško politiko skrajne levice. Vstajniški aduti, Cerar, Brglez in Fištravec, pa se bodo v zgodovino vpisali kot navadni politični hujskači!

Franci Donko