fbpx

Primož Roglič izgubil 3. mesto, a zato pokazal, da se ne sramuje svoje vere in ljubi svojo domovino

Primož Roglič (Vir: Twitter)

Primož Roglič je v 31-kilometrskem gorskem kronometru med Saint-Pee-sur-Nivellejem in Espelettejem mogoče izgubil tretje mesto v skupnem seštevku dirke po Franciji, a je zato pokazal, kaj pomeni ljubiti svojo domovino in se ne sramovati svoje vere, ki je eden od temeljev slovenskega naroda.

Etapne zmage se je veselil aktualni svetovni prvak v vožnji na čas Nizozemec Tom Dumoulin. Roglič je po poročanju STA na sobotnem kronometru končal na osmem mestu.

Primož Roglič (Vir: Twitter)

“To je to, kar sem v tem trenutku zmožen. Nimamo si kaj očitati,” je povedal Primož Roglič in pokazal svoj prizemljeni karakter. “Daleč od tega, da sem razočaran. Kdo bi rekel, da bom četrti, ko sem startal letošnji Tour. Bodimo realni. To je to. Ponosni in veseli smo,” je Roglič zavrnil novinarja RTV ob vprašanju, ali je nad rezultatom razočaran.

https://twitter.com/LottoJumbo_road/status/1022180653411000322

Ponosno s križem okoli vratu
Ravno tako pa smo lahko ponosni nanj v Sloveniji, saj je Roglič pokazal, kaj pomeni ljubiti domovino, in brez sramu nosi križ okoli vratu. Roglič se za razliko od številnih v Sloveniji svoje vere ne sramuje. Navsezadnje, katoliška vera je eden od temeljev, ki so sploh omogočili nastanek slovenske nacionalne identitete.

Lepo je videti, da niso samo v tujini vrhunski športniki, ki se ne sramujejo svoje vere. Lepo je videti, da se tudi v Sloveniji prebuja domoljubje, ki je dolga leta stagniralo.

A. B.