Rabite še dodatne dokaze o povezanosti POP TV s tranzicijsko levico? Suzana Perman bolje obveščena o nadzoru Knovs kot njeni člani!

Datum:

Od kdaj je Suzana Perman članica Knovsa, je na Twitterju vprašala poslanka Anja Bah Žibert in svetovala, naj v prihodnje kar ona opravlja nenapovedane nadzore, namesto koalicijskih poslancev. Permanova naj bi namreč o zadevah vedela precej več kot oni. Kritiki se je pridružil tudi predsednik vlade Janez Janša, ki je komentiral, da so bili do sedaj POP TV, NPU in stranka LMŠ ena institucija pod pokroviteljstvom mogočnega ozadja stranke SD. 

Komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) je ponovno opravila nenapovedan nadzor, in sicer na Slovenski varnostno-obveščevalni agenciji (Sova), na Generalni policijski upravi (GPU) in na Nacionalnem preiskovalnem uradu (NPU). Rdeča nit nadzora je je bilo domnevno sporno kadrovanje v preteklih nekaj mesecih. Kar se tiče kadrovanja, je sicer opozicija sklicala tudi izredno sejo, ki je v ponedeljek potekala v Državnem zboru. Kot je znano, opozicija vladi Janeza Janše očita politično kadrovanje v represivnih organih, notranjemu ministru Alešu Hojsu pa očitajo, da je z dajanjem usmeritev in navodila generalnemu direktorju policije prekoračil svoja pooblastila. Med drugi je na nenapovedanem nadzoru Knovs zanimalo tudi, zakaj nekdanji direktor NPU Darko Muženič še ni nazaj na svojem direktorskem mestu. Ta je bil namreč marca razrešen, sodišče pa je pred nedavnim odločilo, da bi mu njegov položaj morali vrniti. NPU je sicer medtem objavil razpis za direktorsko delovno mesto, glede Muženiča pa še ni znano kako, če sploh, se bodo dogovorili.

Pooblaščena skupina, ki je opravljala včerajšnji nenapovedan nadzor, je imenovala parlamentarna skupina Knovs imenovala na včerajšnji opoldanski seji. Portal 24ur.com je tudi že kmalu za tem poročal, da je po njihovih informacijah Knovs na Generalni policijski upravi preverjal, zakaj mu ta preprečuje javno objavo zapisnika februarskega nadzora Žana Mahniča, Zvonka Černača in Branka Simonoviča pri zdaj že nekdanji generalni direktorici Policije Tatjani Bobnar.

Sodeč po zapisniku naj bi namreč Černač prekoračil pooblastila, ko je preverjal zakonitost poslov ministra za gospodarstvo, Zdravka Počivalška. NPU naj bi po neuradnih informacijah komercialne medijske hiše POP TV preverjal revizije kriminalističnih preiskav, za katere notranjemu ministru Alešu Hojsu opozicija očita, da jih je odredil nezakonito. Člani Knovsa naj bi v nadzoru ugotovili, da zaključena revizija Nacionalnega preiskovalnega urada, razen manjših nepravilnosti, ni odkrila nobenih večjih napak v delu kriminalistov. Knovs naj bi zanimala še usoda razrešenega direktorja NPU Darka Muženiča, o katerem je Upravno sodišče odločilo, da je bil razrešen nezakonito. Direktor Sove pa naj bi člane Knovsa ponovno zavrnil, ko so od njega zahtevali predajo naznanila Policiji o zadevi Farrokh oziroma Irangate. Na Sovi je bil Knovs sicer tudi že 15. oktobra.

Najbolj zanimivo pri celi zadevi je torej to, da portal 24ur.com oziroma avtorica članka Suzana Perman ve očitno več kot vsi ostali. V preteklosti smo že poročali o njeni tesni povezanosti z nekdanjim svetovalcem Marjana Šarca za nacionalno varnost Damirjem Črnčecem, prav tako je znano tesno sodelovanje policije in največje komercialne televizije POP TV. Pri tem gre seveda za iste politične strukture. Že takrat naj bi Permanova imela ekskluzivne informacije glede Knovsa, kar pa se očitno v sodelovanju z vodjo komisije Matjažem Nemcem nadaljuje še naprej.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Občina Slovenske Konjice: Rekonstrukcija za hokej ŠRC park Slovenske Konjice

Še ena pridobitev v občini Slovenske Konjice v letu...

Novoletni koncerti v Mariboru, brez domače slovenske glasbe, a zato z jugo nostalgijo

Ob županu Arsenoviču si v Mariboru ne morejo obetati...

Ali so takšni prizori razlog za skrb o prihodnosti Zahoda?

Ruski predsednik Vladimir Putin je v sredo na bliskoviti...