fbpx

Razkrit obraz mladega blazneža, ki je v Mariboru hotel razrezati vrstnico

Od genija do morilca, Luka Gašparič (foto: Maribor24)

Kmalu po poskusu umora v mariborskem parku je zaokrožilo tako ime krutega storilca, Luka Gašparič, zdaj pa tudi fotografija. Nad 20-letnico se je z nožem brutalno znesel 22-letnik, ki je bil po poročanju portala Maribor24, nekoč brihten dijak II. gimnazije Maribor in celo absolutni zmagovalec v pomnjenju števil. Po krvavem zločinu je preiskovalni sodnik zoper njega odredil pripor zaradi ponovitvene nevarnosti.

Zadnjih nekaj dni polni strani črne kronike poskus umora v Mariboru. 20-letnico je 22-letni Luka G. brutalno napadel s sekiro in nožem, pred tem je žrtvi že dlje časa pisal in oprezal za njo, poškodoval je celo njen avtomobil. Dekle je pristalo v bolnišnici zaradi hudih poškodb glave, kjer počasi okreva, vendar je njeno stanje še vedno resno.

Slovenijo pretresa okrutni poskus umora nad 20-letnim dekletom iz Maribora. Osumljeni Luka G. je dekle večkrat zabodel z nožem v trebuh, jo porezal po obrazu in ušesu, udaril v glavo in ji s kuhinjsko sekiro odsekal palec, piše Emaribor. Po dejanju je kraj dogodka zapustil, poznaje pa naj bi se vrnil po pozabljeni nahrbtnik. Razlog za zločin naj bi bilo ljubosumje, čeprav po poročanju Siola nista bila nikoli par, sta se pa poznala.

Slika je simbolična. (Foto: zajem zaslona)

Napadalec naj bi za dekletom oprezal že dlje časa, preden se je odločil za napad, za katerega policija še ne ve, ali je bilo takratno srečanje načrtovano ali je šlo za zasedo. Od julija je žrtvi vztrajno pisal in oprezal za njo, ker je 20-letnica zavračala razmerje z njim, ji je celo poškodoval avtomobil. Kaznivo dejanje poškodovanja tuje lastnine so prijavili na policijo, a 22-letnika v zvezi s tem niso obravnavali. Kot je za Večer pojasnila mati žrtve, je imel 22-letnik pri sebi večkrat nož, zato se je obrnila tudi na starše osumljenega in jih prosila, da se  z njim pogovorijo.

Nekdanji prvak v pomnjenju
Luka Gašparič iz Dogoš pa je bil po poročanju Slovenskih novic nekoč zelo bister dijak II. gimnazije Maribor in celo absolutni zmagovalec v pomnjenju števil. V petnajstih minutah si je zapomnil kar 406-mestno naključno število, a neuspeh v prvem letniku študija naj bi ga povsem spremenil. Po srednji šoli je nadaljeval študij na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, a naj bi mu študij spodletel.

Napadena 20-letnica, ki se zdravi v mariborskem kliničnem centru po operaciji in hudi poškodbi glave, je po poročanju Emaribor včeraj že govorila s svojci, vendar njeno stanje ostaja resno.

Ana Horvat