Tega od novinarjev osrednjih medijev ne boste slišali: Denar državljanov se preko družbe Pro Plus in medijev Kanal A in Pop TV preliva v davčne oaze!

Poleti lansko leto je medijsko hišo Pro Plus kupila nizozemska družba United Group v lasti ameriškega investicijskega sklada KKR in Evropske banke za obnovo in razvoj. Iz podatkov izhaja, da je imelo podjetje Pro Plus razvejano lastniško strukturo in vodi neposredno na otočje Curacao, ki velja kot davčni raj. Monopolni položaj državnega podjetja Telekom, ki določa obvezne sheme za kabelsko televizijo, pa je dovolil, da so programi podjetja znotraj paketa kabelskih operaterjev, sicer bi morali biti posebej plačljivi. Ogromni dobički podjetja Pro Plus tako romajo neposredno v davčne oaze in se izogibajo slovenskemu plačilu davka na dobiček.

Nizozemska družba United Group, v lasti ameriškega globalnega investicijskega sklada KKR in Evropske banke za obnovo in razvoj (EBRD), je poleti prek družbe Slovenia Broadband (SB) kupila PRO Plus, ki obvladuje POP TV in Kanal A, hkrati pa ima družba v lasti tudi telekomunikacijskega operaterja Telemach. Pred tem so se Američani, ki jih je vodil nekdanji direktor Cie, David Petraeus, srečali s premierjem Mirom Cerarjem in nekaterimi ministri, ki po naših informacijah niso imeli nič proti prihodu KKK v Slovenijo.

Manjša “težava” je bila le določba zakona o medijih, kjer je zapisano, da telekomunikacijski operaterji ne morejo imeti v lasti in hkrati tudi upravljati televizijsko postajo. In ravno na to so nekateri računali – da ministrstvo za kulturo ne bo odobrilo nakupa. A ministrstvo, ki ga vodi Tone Peršak, se je izreklo za nepristojnega, saj izdaja soglasja le v primerih, ko gre za pridobitev več kot petinskega deleža izdajatelja televizijskega programa. Temu prevzemu niso nasprotovali niti v agenciji za varstvo konkurence.

Prisvojili so si velik kos pogače
Medijska hiša Pro Plus, na katero ima velik vpliv nekdanji politik iz nekdanjih vrst ZSMS, LDS in Zares, Gregor Golobič, in mož urednice informativnega programa Tjaše Slokar Kos, Drago Kos, si je mimo ustaljene zakonodaje zagotovila tudi, da ogled njihovih programov POP TV in Kanal A, ko so pred letom dni ugasnile njihove pravice za oddajanje preko antene, ne bo plačljiv. Kabelski operaterji namreč za Kanal A in Pop TV niso bili pripravljeni plačevati, ker sta bila programa brezplačno na voljo “v zraku”, a kljub vsemu jim je uspelo priti v paket kabelskih operaterjev, za kar ima Inšpektorat RS za kulturo in medije pri Ministrstvu za kulturo, ki je dovolil, da so programi podjetja znotraj paketa kabelskih operaterjev, kar pa je za večino slovenskih postaj nedosegljivo. Zaradi Pop Tv in Kanal A se je podražila tudi naročnina za kabelsko televizijo. Vprašanja o znesku plačevanja kabelskih operaterjev njihovih programov, smo poslali tudi direktorju Pavlu Vrabcu, na odgovore še čakamo.

Dobički od gledanja POP TV, Kanal A in drugih programov gredo v davčne oaze
Podroben pregled lastniške strukture družbenikov Pro Plusa pa razkriva šokantno hobotnico podjetij, ki vodijo vse do davčne oaze Curacao, kjer ima sedež podjetja edini ustanovitelj nizozemske družbe CME MEDIA ENTERPRISES. To je na portalu Tax-Fin-Lex razkril davčni strokovnjak Ivan Simič, ki je podatke uradnih dokumentov dobil iz sodnega registra. Ko se je spraševal, zakaj ima družba Pro Plus takšno lastniško strukturo, je bila edina logična razlaga, da je to najverjetneje zaradi davčnega odtegljaja. Tukaj se teorije o ameriškem lastniku podrejo kot hišica iz kart. Po mnenju strokovnjaka Simiča bi morala družba Pro Plus skladno s sporazumom med Slovenijo in ZDA o izogibanju dvojnega obdavčenja in preprečevanja davčnih utaj obračunati in plačati davek od dobička po 5-odstotni stopnji.

Ima generalni direktor Pro Plusa Pavel Vrabec tudi kakšno podjetje v davčni oazi? (foto: STA)

Peter Truden

 • WatsonForus

  Hja , RDEČKARJI lahko , drugorazredni pa ne !

  • karlina

   ITAK, ampak na naš-davkoplačevalski denar, kar je ABSURD IN VELIKA SVINJARIJA !!!!!

 • Raamko Rom

  Prasci levicarski! Pol Slovencev pa lacnih! SDS in JANSA FOR PRESIDENT!

  • zokispoki

   Razkajfat in pozapret to golazen pokvarjeno !

   • Pezde

    Že če Zokiju odbijejo ta njegov hinavski friz in ga brcnejo v Ljubljanico, bomo zadovoljni!

  • Vojteh Dovč

   Če te dobijo se opravičiš in se greš naprej politiko?
   V Nemčiji bi že pospravljali poslansko pisarno

 • tarantela

  Sek je SDS tud neki poskusla preko “kredita”, pa so jih dobil s prsti u marmeladi.

  • Pezde

   Kako točno je najem kredita z obrestmi namakanje prstov v marmeladi, če ga plačuješ in si ga najel preko nekoga IZ SLOVENSKE BANKE in ga tudi porabljaš v Sloveniji, kjer plačuješ davke?

  • Olga_10

   Klobasice, vozovnice, zdravilišča…v breme davkoplačevalcev….
   Kje so pa prsti vas in vaših? V kaviarju?
   SDS bo kredit plačala, vključno z obrestmi! Kdaj boste pa vi in vaši lopovi – majski hrošč vrnili nezakonito prigrabljeno? Milijon evrov ima “veteran” v plenicah, Turnšek, na računu!

   • domovina mili dom

    Še do zdaj niso razkrili financiranje turka iz probanke.

   • karlina

    VELIK, PODČRTAN PODPIS-ODGOVOR V SVETEM NIKOLI, NE POZIMI, NE POLETI

 • bača dečki in poklane punce

  Dečkova mati je bila sama migrantka iz Srbije, ko je tam divjala vojna, zato je svoje otroke vedno učila, naj prišlekom izrazijo dobrodošlico, katere je bila deležna tudi sama. Zdaj tako vzgojo obžaluje. Še posebej jo je razjezilo, da je moški posilstvo upravičil s tem, da je imel ”preveč spolne energije”.Razložila je, da je dečku, ki rad plava, dala denar, da je lahko 2. decembra lani obiskal bazen. Nato pa je prejela njegov klic, ko ji je v solzah nekaj razlagal. Ni ga razumela, potem pa je nek odrasli pojasnil, da je bil deček posiljen.”Vem, da se bodo fizične rane zacelile, ampak rane na duši se morda nikoli ne bodo. Ne želim, da bi moškega deportirali, raje bi videla, da ga zaprejo, ker sem slišala, kaj v zaporu naredijo s takimi. Naj sam to izkusi, šele nato naj ga deportirajo,” je dejala dečkova mati.
  Kandel je majhno nemško mesto blizu meje s Francijo. Tik pred koncem leta je meščane pretresel grozljiv zločin. Najstniški migrant iz Afganistana je v trgovin DM do smrti zabodel 15-letno Mio, svoje nekdanje dekle, je poročal Deutsche Welle. Kar je sledilo prejšnji teden, pa kaže na vso pokvarjenost in sprevrženost levičarjev, še posebej njihove militantne skupine Antifa.Pred dnevi se je med 400 in 600 meščanov s svečami v rokah sprehodilo po ulicah mesta in žalovalo za mlado Mio. Ko so prišli do kraja tragičnega dogodka, je iz bližnje stavbe z barvnimi dežniki skočilo okoli 30 levičarjev, ki so fizično napadli žalovalce in vpili: “Za obarvano Nemčijo.” Policija jih je na srečo odstranila, po dogodku se je zaradi nasilja levičarjev nad žalovalci pohodu pridružilo še več mimoidočih meščanov, je poročala policija.Zdaj pa pozor! Žalovalce za 15-letnico so lokalni mediji označili za “skrajne desničarje”, a so jih lokalni policisti zavrnili, češ da gre za povsem ”običajne državljane”, ki so na ta način izrazili žalost zaradi zahrbtnega umora njihove najstniške someščanke.
  Toda to še ni vse, najhujše je, da so ga imeli njeni starši celo v reji in so ga sami spustili v svojo hišo. Zločin se je sicer zgodil v drogeriji DM. Toda ko sem gledala povezavo sem se vprašala, kako to, da je petnajstletnik videti kot da jih ima že vsaj osemnajst, če ne dvajset. http://www.breitbart.com/london/2017/12/
  31/15-year-old-stabbed-death-underage-as
  ylum-seeker-drug-store/
  Maria Ladenburger je bila prostovoljka in študentka medicine, ki so jo je ujel posilil in utopil migrant, ki se je pošteno zlagal o svoji starosti.Mlada Švedinja libanonskega porekla Alexandra Mezher je s starši in bratom živela 40 kilometrov od mesta Mölndal, kjer je v sprejemnem centru za mladoletne begunce umrla. ” Bila je moj zrak, moje vse. Zakaj ravno njo ?” se je za časopis GoteborgsPosten vprašala njena pretresena mama. ” Ni bila le moja hči, bila je moj angel. Bila je izredno poštena oseba, številni so jo imeli radi. ” Prijateljica pokojne Alexandre, Lejla Filipović, je švedskim medijem povedala, da je bila izredno dobra prijateljica, dobra oseba, ki je imela ogromno načrtov. Povedala je, da jo je opozorila na nevarnosti njene službe v sprejemnem centru za mladoletne begunce, a dodala, da Alexandre to ni vznemirjalo, rekla je, da ima tudi zelo dobre sodelavce. Sorodnica umrlega dekleta je povedala, da je med drugim načrtovala nadaljevati svoj študij, da bi zaključila magisterij iz sociologije. Tudi ona jo je opisala kot “angela”.

 • Kopti brez glav

  Egiptovski predsednik Abdel Fatah al Sisi se je zavezal, da bodo »morilci«, odgovorni za obglavljenje 21 egiptovskih kristjanov, kaznovani. Skrajna Islamska država (IS) v Libiji je namreč v nedeljo objavila video, ki prikazuje, kako so njeni pripadniki obglavili 21 egiptovskih Koptov. Obglavljenje so že obsodile tudi ZDA.

  Talce označili za »ljudi križa«

  Na posnetku je videti zamaskirane pripadnike IS, ki proti obali, domnevno v libijski provinci Tripoli, vodijo 21 vklenjenih talcev, oblečenih v oranžne kombinezone. Ti morajo nato poklekniti, nakar jih vse istočasno obglavijo.

  Posnetek so v IS naslovili »S krvjo podpisano sporočilo narodu križa«. Talci so v njem označeni kot »ljudje križa, sledilci sovražne egiptovske cerkve«, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Ugrabitev 21 kristjanov je IS v Libiji objavila januarja.

  Posnetek med drugim izrecno omenja Egipčanki Kamilio Šehata in Vafo Konstantin, ženi koptovskih duhovnikov, katerih domnevno spreobrnjenje v islam je vodilo v sektaško nasilje v Egiptu leta 2010. »Umazana kri je le del tega, kar vas čaka, iz maščevanja za Kamilio in njeno sestro,« piše v posnetku.

  Morilce označili za »odvratne«

  Al Sisi je po objavi posnetka v nedeljo zvečer sklical nujni sestanek vrha državne varnosti. Vidno jezen je na televiziji sporočil, da si Egipt »pridržuje pravico, da odgovori na primeren način in ob primernem času«. V državi je razglasil sedem dni žalovanja.

  Koptska cerkev je medtem potrdila, da so džihadisti IS res obglavili egiptovske Kopte, in obenem izrazila prepričanje, da bodo morilci privedeni pred roko pravice. Ugledno izobraževalno središče sunitskega islama, univerza Al Azar v Kairu, je obglavljenja označila kot »barbarska«.

  Z obsodbo so se že odzvali tudi v Beli hiši, kjer so morilce označili kot »odvratne«. Njihova brutalnost le še dodatno spodbuja mednarodno skupnost, da se združi proti IS, so poudarili po poročanju AFP.

  V večinoma muslimanskem Egiptu kristjani sicer predstavljajo okoli deset odstotkov 88-milijonskega prebivalstva.

 • Ni ji uspelo postati Diva grab

  ZAGREB – Maročan (22) je v hrvaški prestolnici na stranišču nakupovalnega središča Importanne v petek napadel 19-letno dekle: stisnil naj bi jo za vrat in jo poskušal sleči. Kot piše Jutarnji.hr, gre za prosilca za azil, ki je nameščen v hotelu Porin, policija pa ga je že prijela in se trenutno pa podatkih preiskovalnega sodnika nahaja v priporu.

  Mladenki, ki jo je Maročan napadel, se je nekako uspelo izviti iz njegovega primeža. Stekla je na hodnik in začela klicati na pomoč. Krvavela je iz ust, na vratu je imela modrice. Moški je nemudoma pobegnil in skočil na enega od avtobusov. A ne za dolgo. Policisti so ga izsledili in prijeli.

  Ena od prič pripoveduje, da jo je, sodeč po poškodbah, dušil, saj se je silovito upirala in se poskušala ubraniti: »Mimoidočim, ki so takoj poklicali policijo, je dejala, da jo je hotel posiliti, pred tem pa jo je vprašal, koliko je ura. Ko si je umivala roke, jo je napadel. Povedala je še, da ga ne pozna.«

  Ena od zaposlenih v tamkajšnjem centru izpostavlja, da tujci velikokrat pridejo na stranišče in se tam zadržujejo tudi po pol ure: »Ne vem, kaj delajo notri. Več jih vstopi, potem pa na hitro izstopijo in opazujejo, ali jih kdo gleda.«

  • Dragan Krstič

   Zakaj se zadržujejo v stranišču. WC školjka je zanje zanimiva naprava in želijo ugotoviti za kaj je uporabna, saj se lahko podelaš na stranišču tudi po tleh.

   • karlina

    Dober odgovor, čeprav je resnica drugačna.

    • Dragan Krstič

     To je refleksija na sranje po straniščih na vlakih, ki so migrante vozili do Avstrijske meje.

 • Alan Sirotinja Ford

  Wir sind bereit…

  11.01.2018 13:00:51

  Proplus je dužn državi ogromno miljonof
  dafkof. Tudi drugih pufof ma Proplus ogromo. Fsako leto naredi več
  miljonof zgube. Pavl Vrabec pa si direkt nat Afditorijom f Portoroži
  puvle mega vilo s vejkim bazenom (projekt IP84!)

  To je plačilo za fejk njus.

  • Krtača 20

   Zakaj pa misliš da so jih kupli? Za dobiček? Ne me smejat. Preko 24kur dnevno laufa rotchild rockefeler propaganda….cepiva, globalno segrevanje, nafta dražja itd…..

 • Novakec1

  Dober direktor poskrbi da si lastniki in on neposredno polnijo žepe mimo Fursa

 • toxico

  če bi bil rtv kaj drugačen od poptv bi tudi o tem poročal

 • neny

  http://www.24ur.com/novice/slovenija/video-sds-s-posojilom-krsila-zakonodajo.html
  ja noben v slabšalnem tonu rečeno – tudi najbolj primitiven Yugovič ne more biti tako enostransko blesav, kot je lahko politično usmerjen osel, ki gre zajebat “so – delavca” za kurčevo zdravje. TO JE PORAZ ZA LEVE.

 • karlina

  BANDA, RDEČA, POKVARJENA, ITAK, TREBA SE JE UKVARJATI Z SDS IN JANŠO, DA LAHKO PREKRIJEJO SVOJE SVINJARIJE, OBUP, sicer pa- vsi ti mediji so absurd, kajti ni nobenega pametnega sporeda, vrtijo turške nadaljevanke in nam vsiljujejo islam. V času praznikov, ni bilo čisto nobenega, ampak čisto nobenega lepega druzinskega filma , kot prejšnja leta. Vrtijo pa same nasilne filme, oz. kar naprej eno in isto, jezi me, ker moramo za takšno slabo televizijo veliko plačevati, no sedaj vidimo tudi-ZAKAJ.Pa še to, letos sem opazila, da na nobenih poročilih ob 19. uri, ni bilo kakšnega prijaznega komentarja, ko je bil SLOVENSKI BOZIČ, ko pa so imeli BOZIČ-PRAVOSLAVNI, pa so namenili najmanj 10 minut, pa ne samo to-kazali so kako praznujejo v Rusiji in njihove običaje-no ze tukaj se vidi, koliko smo vredni DOMOLJUBNI IN VERNI SLOVENCI-NIČ !!!!!!

  • Turški med

   Prvič so Turki vpadli na ozemlje današnje Slovenije 9. oktobra leta 1408 ko so vpadli v Belo krajino in izropali okolico Metlike
   Danes se vračajo v serijah.

 • Krtača 20

  Ne odkrivat tople vode. VSE tuje firme to delajo. Dobiček se vedno odliva v tujino pod tako in drugačno krinko in preko take in drugačne oaze…

  • učko

   Ta je lovska !

 • dr Janez Sveti

  Saj se ponavljam, pa vendar…
  Če želiš imeti popolno oblast, moraš pazit, da imaš popolnoma na vseh, tudi nepomembnih mestih v državi svoje ljudi. To seveda stane in uničuje državo, pa vendar to oblastiželjnim kriminalcem ni pomembno.

  DR Janez SVeti genij

  • Krtača 20

   Jaz sem ti dal plus. Drugač boš pa dobil minuse ker si pozabil vkomponirat udbo pa kučana.

   • dr Janez Sveti

    Dobro veš, kaj si mislim o kriminalcih, ki imajo v Sloveniji oblast. Če jih osebno ne imenujem in jih obkladam s primitivnimi žaljivkami še ne pomeni, da se strinjam s stanjem v moji ljubi domovini.

    DR Janez SVeti domoljub

    • Krtača 20

     Ne bom polemiziral in skakal od primera do primera a žal dokler ne gremo iz te fašistično-globalno-plutokratične EU, ne pričakujte/mo boljših časov. Prej bomo dojel, prej bo bolje. EU ja, a ne taka kot je trenutno. Trenutna je povsem izrojena.

     • učko

      Izrojena ni EU, izrojena je KučoZlovenija !

     • John Wayne

      The Alliance of Liberals and Democrats for Europe (ALDE; French: Alliance des Démocrates et des Libéraux pour l’Europe, ADLE) is a transnational alliance between two European political parties, the Alliance of Liberals and Democrats for Europe Party (formerly known as the European Liberal Democrat and Reform Party) and the European Democratic Party. It has political groups in the European Parliament, the EU Committee of the Regions, the Parliamentary Assembly of the Council of Europe and the NATO Parliamentary Assembly. There are assorted independents in these groups.

 • Na jablani rastejo jabolka

  https://youtu.be/7scQkcnw9Ng
  Lepo da so iznašli YouTube

 • domovina mili dom

  Državi so dolžni 5 mio zaradi konkurenčne klavzule. Do sedaj jo niso plačali. Torej izpeljanka je, dokler bodo služili, da ne bom omenjal priimkov, ker to nekatere komentatorje moti, svojemu in njihovemu namenu, bo tako. Tudi odlivi so cena služenja nekomu. Po “službeni dolžnosti” tukaj odpade.

 • Telefon je cool zadeva

  Zakaj na teh televizijah POP TV A kanal ….nimajo kakšne odprete telefonske linije da bi državljani in državljanke lahko kaj pokomentirali na živo in v živo ?

 • Stajerka

  zakaj takšne zmazke imenujete osrednji mediji???……..mislim, kako vam to pride sploh na misel, kaj šele pod pero…….to so režimski mediji, sovražniki demokracije in kršitve ustave na več nivojih…..
  počakte na volitve – če ne drugi, Šiško jih bo zrihtal – če ne drugače z ustavo!!!

  • DJURO SUMAR

   To je tisti veleumni Šiško, ki piše tudi knjige in se ne rokuje s Pahorjem. Ne me basat. Sem pa dobil ta hip idejo. Janšo zamenjajte s Šiškotom.

   • tohuvabohu

    Zdaj že vsak bedak misli, da je svetovalec in da lahko svetuje stranki.

 • neny

  100 milijard kraje predstavlja debilni raji enak znesek kot deset eurov. Evropski narodi so debilni in nori. Če si en uradno nezakonito prilasti deset eurov npr., tudi če samo poskusi mimo zakonite mafije , mu raja nabija moralce, ne vedoč, da so debili. Lopov, ki pa vsem na očeh ukrade par milijard zakonito, temu se pa vsi klanjajo in ga podpirajo. Tudi Lahovnik.

  • Tone

   Ker so evropski narodi debilni in nori, bi bilo najbolje, da jih zamenjamo s svežimi množicami iz Bližnjega vzhoda.

   • rdečicvet

    a podpiraš Makrona ‘

 • bubamara

  Lepo od SDS, da so vrnili posojilo. Sedaj pa po pameti naprej.

  • neny

   pa križ še priprav, da bo zadoščeno. Bebci.

   • Vroč januar

    Pa še zvezdo da bo držalo kot zabito in pribito

  • slaipowi

   Ja res. Lopov ki vrne nakradeno ni več lopov. Po tvoje si je najbrž samo začasno izposodil. Kakšna dvoličnost. Res lepo od velikega vodje. Pa še kazen je pripravljen plačati. Je pa res poštenjakar nad poštenjakarji.

   • garfi

    rdeĆkar bodi tiho 70 let kolikor nam kradete

    • slaipowi

     Jaz sem bistveno mlajši in ti ne morem krasti toliko časa. Ker pa si revež ti niti nimam kaj. Belček fašistični

     • garfi

      sem bel, ti si pa levi fašist

     • slaipowi

      Ti že veš. Saj si janšist. Vi vse veste. Le tega ne kako oprati denar tako da te ne dobijo. Kriv je pa Kučan. Nesposobneži prepotentni

     • garfi

      vi KurĆanisti veste kako lagati, da ne odgovarjate

     • slaipowi

      Nisi vreden mojega časa.

     • tramal

      Po pisanju se ti pozna da te je komunistična kobila pravkar skotila.

     • slaipowi

      No no. Pravi poštenjakarski in s krščanskimi vrednotami prežet besednjak je to. Neprecenljivo

   • Tomi

    Prosim, ti ki si tako bistrega uma, da mi zelo natančno razložiš, kaj točno je stranka SDS v tem konkretnem primeru ukradla in komu. Če ne moreš, pa te prosim, da ne trosiš neumnosti, ki jih pobiraš iz smeti.
    Hvala.

    • slaipowi

     Nisem rekel da je kradla. Lopv je prispodoba za desnicarsko razumevanje zakonitosti in poštenosti. Ce vrnes nezakonito posojilo pac po vase nisi krsil zakona. Isto kot pri llopovu ki vrne nakradeno. In nne obracaj besed.

     • Tomi

      Ker sem prepričan, da nisi tako neumen, kot je mogoče razbrati iz tvojih prispevkov in ker se očitno nisva razumela, bom vprašal drugače. Zakaj je po tvoje bilo posojilo nezakonito? Saj to pa si rekel? Ali sem te ponovno narobe razumel?

   • smiljan bertolin

    je kaj ukradel, mogoče tebi

   • smiljan bertolin

    tvoji so pa kar ukradli hišo. JJ sojo decembra odplačali.

 • Pralni stroj na roke

  Včasih se je pred volitvami pralo umazano perilo ,zdaj se bo očitno umazan denar .

  • Olga_10

   Obrnite se na levico!

   • slaipowi

    Jajo je postal expert na tem področju. Pomagate, tudi s sumljivim denarjem, pa mu tisti ki uporabljate besedo “lopovluk”. Od kod si ti?

 • Morala

  Zakaj si naročniki ne moremo sami izbrati programe, ne da nam jih vsiljujejo operaterji v raznih paketih?!

  Itak, da smo bebci, ker se jim pustimo okrasti!!! Fuj!!! Plačano dobijo, pa še posrane oglase in reklame moraš prenašati vsakih 15 min. Sedaj so že na tujih kanalih slovenski oglasi…

  • Kava z mlekom

   Zato ker oni vedo kaj je dobro za rajo in pa varno za njih

   • Johan

    Mafija iz Proplusa, Siol TV in RTV SLO, ve kaj je opij za izgubljene Slovence in jugoviče

   • Morala

    Ja, ja…Bo držalo, vedo kako oguliti…Ali ni boljša kava z smetano? :)

 • RATATA

  Čigava je pa banka toneta roparja, Evropska banka za obnovo in razvoj (EBRD)? So lastniki tudi vsi od ž. do ž., ki dirigirajo pokvarjenim podkupljivim podanikom?

 • Johan

  Torej če želi sposodit denar, ga moraš od rdeče mafije, tako ti velevajo .

  • Obresti si je izmislil zlodej

   Za visoke obresti ,katerih ne boš sposoben odplačati niti v naslednjem življenju ne.

  • Vojteh Dovč

   ma jansha si ga ni od tardečih?

   • Burek Burecki

    Je sel do zelenih in je vzel posojilo . Kolicnik je 28 se pravi 27x prevec kot predvideva zakon…

 • Sadako

  Zgodbe o punčkah tipa Maria Ladenburger, Alexandra Mezher in Mia 15 iz trgovine DM tudi ne. Pa tisto o fantku na Dunajskem bazenu tudi ne. Kako so vsi mislili, da so migranti dobri in pošteni. Potem pa plačali…

 • črnaovca

  Kako pa pridejo do denarja državljanov? Pri njih ni naročnine, če pa služijo z oglasi je druga stvarč

  • Morala

   Ti plačuješ operaterjem, operaterji pa njim!!

 • Bozz

  “Ogromni dobički podjetja Pro Plus tako romajo neposredno v davčne oaze in se izogibajo slovenskemu plačilu davka na dobiček.”

  Hahaha, komedija. Noben od komunistov/socialistov ne mara komunizma/socializma, a vseeno nam ga ne pozabijo forsirat. Seveda samo z enim namenom, da pokradejo vaš dohodek, ki ga potem dajo v svoj žep.

  “Od vsakega po njegovih sposobnostih, vsakemu po njegovih potrebah.” Ah, kako lepo se sliši to komunistično pranje možganov, praksa pa je čisto drugačna. Takale: Od vsakega po njegovih sposobnostih, vsakemu posvečenemu v njegov žep po njegovih potrebah.

 • GOTOF JE

  Da mi momentalno umaknejo iz te sheme tote programe in bek odracunajo.Necem totega niti slišati niti videt še manj pa plačat

  • Miran

   Daj prevedi svoje blebetanje.

   • GOTOF JE

    Spizdi ,to po štajersko pomeni v prevodu hitro odidi .

 • Janez

  Boli nas tole, bolj je zanimivo da je SDS najela kredit pri bejbi iz bosne, ki je najbrž povezana z islamskimi teroristi. A to pomeni da SDS po novem sodeluje narko mafijo iz bosne.

  • Burek Burecki

   Prvo plujejo po balkancih potem pa iscejo denar od njih. Sedijo na dveh stolih kar gre janezku dobro od rok…

   • Burek

    Kdaj je te pluvo gurta po bosancih?Tega nea vem

    • Burek Burecki

     Vsak dan lahko prebiras te briliantno neumne nacionalisticne clanke kako balkanci kradejo slovenijo, jemljejo dobre sluzbe itd…

     • Burek

      Daj link.

   • tramal

    A ti gre v nos ko balkanci raje trgujejo z desnimi kot z komunajzerji .Še balkanci spoznavajo da ste komunajzerji podn od podna

  • tramal

   Res si pravi debil .Živi v bosni je pa srbkinja in nima nobene veze z muslimi .Z muslimi trgujete samo vi komunajzerji.

   • smiljan bertolin

    važno da janez opravlja, nič zato če laže

  • steve

   Seveda ! Snegec je snegec ! So eni že pozabili, drugi pa nismo !

 • garfi

  vse bo razkrila anuška deliĆ
  leta 3018

  • sodnikisozločinci

   Anjuška se lepše sliši, bolj rusko.

   • garfi

    še bolje njuška

 • Rožle

  Bumerang … :)

 • DJURO SUMAR

  Ste hoteli kapitalizem in sedaj ga imate. O davčnih oazah pa nebi izgubljal besed, saj jih uporabljajo vsi na planetu. Tudi Republika Srbska je davčna oaza, kajne desničarji.

  • Menza pri koritu

   Mi smo želeli kapitalizem to je res ampak vendarle ne tovarisijskega to pa ne.

   • DJURO SUMAR

    Se boste morali bolj potruditi. Kapitalizem daje enake možnosti vsem, ampak uspe samo najboljšim.

    • Menza pri koritu

     Ah daj no .Poglej si plače v Avstriji in pri nas .Razlika je 100%.Da ne omenjamo ugodnosti in možnosti za privat busines .Ja takle imamo

     • DJURO SUMAR

      Če bi bila naša desnica sposobna, bi naredila Avstrijo pri nas, ker pa želite narediti Avstrijo samo za desničarje, pa imamo takle.

     • Schemva Miro

      Na kratko o tebi,totalni idiot.Pa to ni samo moje mnenje,ampak si tako kratke pameti,da tega še opaziš ne.

     • DJURO SUMAR

      In takšnih idiotov je v Sloveniji 70% državljanov.

     • AlternativaZaSlovenijo

      Vključno s tabo.

     • DJURO SUMAR

      Res je, sebe prištevam k tistim 70 % državljanov, tebe pa k 30% totalno glupih.

     • steve

      Pozabljate da je narava (za nekatre je to bog) “relativno enakomerno” porazdelila IQ. Ampak vsak misli da ga ima več !

     • Tone

      Niti narava niti bog nista IQ porazdelila enakomerno. Na eni strani je manjša skupina bedakov, na drugi manjša skupina genijev, vmes pa velik skupina povprečnežev.

     • montyamp

      Tako glupi ne morejo bit , lepo te prosim .

     • DJURO SUMAR

      O ja, 30% vas je še mnogo bolj glupih.

     • test

      leftardek glej, slo ni imela v zadnjih 70 l nobenega kapitalizma, kvecjemu socializem v izvorni in socializem v nadgrajeni obliki 2.0 ali t.i tovariski kapitalizem. desnica bo pa nardila red takrat, ko bo poleg 300 000 ljudi srecala pamet se vsaj 200 000 nadalnjih. problem predstaljate dejansko vi potomci divjakov z iq tople vode v skornju. tebi recimo bi clovek v neki normalni drzavi vzel volilno pravico, ter te zaprl v umobolnico, ker za druam nisi. pac potomec partizanov, ki so morili po gozdovih, ne more biti ravno nek visek intelekta, prej obratno in zato se mi tudi smilis

     • ahnenpass

      Kapitalizma res nismo imeli, je bila pa zato produkcija kapitala abnormalna, nastajale so prave gore robe, ki so jo pred propadom razdelili skoraj zastonj.

     • DJURO SUMAR

      Zanimivo, moj oče je bil nemški vojak, mati pa vzorna katoličanka.

     • montyamp

      Te si pa od plastike pohabljen retard .
      Dobro te je TEST obdelal , hahaha………….

     • steve

      Ne bo desnica delala reda ! Ne bo ga tudi levica ! Red bo naredila naslednja generacija/e ki niso polarizirane torej tretji ! Do takrat pa …. Če bodo politiki preveč zasral pa “VSTAJA” ampak ta ne bo ne leva in ne desna !!!

      Pa saj veste kako gre ne:

      Kjer se prepirata dva tretji dobiček ima !

     • ahnenpass

      Avstrija ima danes večji red na svojih mejah kot med Avstroogarsko, Slovenci smo pri njih uveljavljena blagovna znamka hlapcev in žandarjev.

    • ahnenpass

     Temu se reče pa nekaj takega kot izhodiščne primerljalne prednosti.

     • DJURO SUMAR

      Nekaj takega, da. Ko se rodimo, smo vsi ateisti, potem pa dobimo vse živo, kar danes dela sranje na planetu.

  • smiljan bertolin

   ti veš kaj je posojilo? in kaj delajo na POP? Smešiš se

  • ahnenpass

   Take, kot smo mi, ni nikjer.

 • “Poleti lansko leto je medijsko hišo Pro Plus kupila nizozemska družba United Group v lasti ameriškega investicijskega sklada KKR in Evropske banke za obnovo in razvoj.

  Ogromni dobički podjetja Pro Plus tako romajo neposredno v davčne oaze in se izogibajo slovenskemu plačilu davka na dobiček.”

  Najboljše da se toži ameriški investicijski sklad KKR in Evropsko banko za obnovo in razvoj ki sta lastnika.

  • sodnikisozločinci

   Japajade, ima naša davkarija pomembnejše delo, še malo pa se bo začela sezona regrata in bo treba poloviti kriminalce, ki brez koncesije nabirajo regrat in ga brez plačila davka prodajajo.

  • ahnenpass

   Če so ga kaj polomili, naj plačajo položnico in poravnajo dolgove.

  • alojz

   Ah , bomo pa davke dvignili na 24% pa bo.

   • to je desna izmišljotina, to, davki na 24%

 • smiljan bertolin

  komentirajte, ne lažite, in lepo se izražajte dragi Slovenci

  • montyamp

   Za komuniste sinove zazidarskih morilcev , tudi velja , al samo Slovence ????

 • ahnenpass

  SLS

 • montyamp

  DOKLER BODO HLAPCI NA OBLASTI , BO TAKO PO UDBOVSKO

 • domovina mili dom

  Če bo tako šlo naprej, bomo, kot med II WW, poslušali London. zato Nova počasi Uredništvo preselite v tujino, da vas bomo lahko gledali, poslušali, brali.

 • Grenze

  PODGANE RDEČE

 • Franc Šink

  Ima vrabec denar. Ne nosi primerne kravate.Croate pa prenaša tudi naokoli če je potreba.

 • Caetano

  Vse banke, velika ekonomija, mediji, sodstvo, itd. je pri nas vpeto v koruptivno in filo- avtoritarno udbomafijsko omrezje.

 • odzunaj

  Povejte mi, kateri operater zaračunava kanala POP TV in A kanala zgolj na osebno željo, da se preselim tja !

  • Sadako

   Hot maxi ga nima. Satelit in USB ključ sta pa moja.

 • Goran Hvala

  Ja kaj tak vik in krik…sej so amerosi lastniki…saj jih kujete v zvezde nonstop…kaj vam spet ni prav?..a zato ker vmes ni racuna janeza janse al kaj je poanta zdej tega nabijanja?..ce pa ljubite pravicne demokraticne amerikance…dej zmislte si ze enkrat kaj bi sploh radi…

  • Meho

   Ne vem ,kdo koga “kuje v zvezde”, gorane jedan? Itak vemo, zakaj ti ameri smrdijo. Jadan ja srbin, svi me tuku svi me biju. In kaj je poanta tvojega nabijanja? 24-urno kokodakanje o janezu janši in kovanje v zvezde domačih lopovov, partijskih trobil in udbaške zalege od Zokunovića, Zoknovićevega Jurčka, Vrabca in Škrabca, Kosa, Golobiča itd. itd. Itak imajo domači lopovi firme po davčnih oazah, od Ultre do ProPlusa, Tolk kot so oni pokradli od slovenskih ljudi, ni noben ameros.

   • Goran Hvala

    Itak da ni..ker ni imel sans….isto kot desnica…pocne isto kot levica..sam v manjsi meri ker niso na vrhu..to jih pa boli…zelo boli….ne pa kak bos ti zivel…sam ti tega ne dojames…

 • dob

  za novo leto si želim en tv kanal brez idiota Magnifića.

 • MEFISTO

  Vasi morajo pri tem sodelovati.

  75 miljard slovenskega premoženja ne more spraviti v tujino en sam rdečkar, četudi ga podpira Kučan.

 • rdečicvet

  – glejte Faktor / Nova24TV ….boste zvedel kar druge..v SVN ne objavijo -TRUE je first ! :)

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!