Razkrivamo! Družinsko podjetje je s proračunom ustvarilo za 235 milijonov evrov posla, največ v zdravstvu: Direktor se razkazuje na posnetkih gala zabav v tujini

Žerko in Kresalova (vir: Škandal24)

Spoštovani davkoplačevalci, dragi bolniki, ki ne dobivate zdravstvenih terapij, ker v javnem zdravstvu zmanjkuje nujno potrebnih zdravil, ali so vas v javni zdravstveni ustanovi na specialistični pregled ali poseg naročili čez mesece, leto, ali denimo trinajst let, upamo, da vas številke in vsebina tega zapisa ne bodo preveč vznemirile. Razkrivamo, koliko denarja je šlo v slovenskem zdravstvu v zadnjih letih zgolj za eno podjetje in kako se njegovi lastniki tako podmazani z državnimi posli danes zabavajo. Gala.

Podjetje SRC je ustanovilo podjetje SRC Infonet, obe podjetji skupaj pa sta po podatkih iz Erarja neposredno iz proračuna od leta 2003 doslej ustvarili neverjetnih 235 milijonov evrov prihodkov. Če smo natančni, 235.440.764,68 evrov, dokaz je spodaj.

Vir: Erar: Od leta 2003 do danes: SRC in SRC Infonet sta kupaj direktno iz proračuna ustvarila neverjetnih 235.440.764,68 evrov prihodkov.

Stoodstotni lastnik podjetja SRC Infonet je družba SRC d.o.o. Kako se lastniško družbi prepletata, pojasnjuje spodnji graf. Večinski posamezni lastnik družbe je Ivan Žerko, ki ima tretjino podjetja, nekaj več kot odstotek ima njegov sin Miha Žerko. Oče in sin Žerko imata delež še prek podjetja Z 3 d.o.o., katerega lastnika sta. Miha Žerko je tudi direktor podjetja SRC, oče pa je član poslovodstva kot prokurist, je razvidno iz Ajpesa. Oba sta v Ajpesu navedena kot prokurista podjetja SRC Infonet, kjer je direktor Vasja Rebec.

Vir: Gvin.

“SRC Infonet je podjetje s skoraj 30-letno tradicijo aktivnega sodelovanja pri informatizaciji slovenskega zdravstvenega sistema,” so se pohvalili na spletni strani. Iz Erarja je razvidno, kaj to pomeni v številkah – neverjetnih 49 milijonov evrov iz proračuna! Najvišje zneske, precej je milijonskih, najdete v spodnji grafiki, vseh 116 strani zapisov se vam izpiše na povezavi. Gre pretežno za posle v zdravstvu. Če kot uporabnik zdravstvenih storitev pomislite, koliko je informatizacija doprinesla k dobrobiti uporabnikov, si lahko sami ustvarite mnenje, ali je znesek visok.

Vir: Erar.

V poslovanju SRC s proračunom so zneski še višji, poslov oziroma državnih naročnikov je za kar 1.216 strani v Erarju, vse si lahko ogledate na povezavi.

Vir: Erar.

Miha Žerko, direktor družbe SRC, njen solastnik in sin drugega solastnika se je 29. novembra letos pojavil na gala prireditvi v Londonu. V druščini, ki jo je kot predsednik Britansko-slovenske gospodarske zbornice nagovarjal z odra, so v publiki prireditve sedeli številni podjetniki, ki bi brez poslov s slovenskim proračunom najbrž težko plačali luksuz, da hodijo v London srečevati stare prijatelje. Na Facebook strani zbornice je med njimi omenjen tudi Riko Janeza Škrabca, ki je izvajal gradbena dela v Kranju pred eksplozijo plina, v kateri so bili poškodovani tudi otroci.

180 ljudi se je v petek udeležilo naše Christmas Gale v Londonu. Kot so povedali tudi naši podporniki Law firm Miro…

Gepostet von British Slovenian Chamber of Commerce am Dienstag, 3. Dezember 2019

Da so glavni sponzor dogodka, so se na Facebooku pohvalili pri Odvetniški pisarni Miro Senica in odvetniki, katere večinska posamična lastnica je Katarina Kresal, za katero smo oktobra 2017 v članku na povezavi razkrili, da je bila državi dolžna celo davek na dodano vrednost. Tudi podjetja Kresalove so v velikih poslih z državnimi, nedavno pa smo razkrili, da je v njeni ekipi tudi razvpiti bivši slovenski arbiter Jernej Sekolec, ki je v kompaniji s slovensko agentko Simono Drenik povzročil državi mednarodno sramoto.

V petek, 29. novembra, je v Londonu potekal že tradicionalni Božični Gala večer v organizaciji British Slovenian…

Gepostet von Law firm Miro Senica and attorneys, Ltd. am Mittwoch, 11. Dezember 2019

Da je gala in del omenjene londonske druščine, se je 29. novembra na Facebooku pohvalil tudi Žiga Vavpotič – za kako velik politični up tovarne “novih” obrazov za prihodnost, ko se bo iztekel čas Marjana Šarca, gre, lahko preberete na povezavi.

Andrej Žitnik

 • Ivan Ivanovič

  Mrhovinarji z metuljčki. V pravni državi ne bi hodili po gala zabavah, ampak bi čemeli v temnici. V Butalah pa so glavni.

  • Mademoiselle

   Res je.

  • Friderik III.

   Imaš prav.
   Pozabljaš pa, da bi sedeli tudi desnosučni, ki jih je Žitnik zamolčal, da ne bi omadeževal brezmadežne desnice.

   • traktor

    Aha, ampak avtor je tele poimenoval z imeni in priimki. Če se že zajebavaš in osiraš desnosučne kar povprek, jih torej kar poimenuj. Pa srečno.

 • Andrej

  ” … obe podjetji skupaj pa sta po podatkih iz Erarja neposredno iz proračuna od leta 2003 doslej ustvarili neverjetnih 235 milijonov evrov prihodkov…”
  Ali mi lahko nekdo preprosto za telebane razloži, kako USTVARIŠ prihodke iz proračuna? Jaz razumem to kot prelaganje denarja, ki nič ne ustvari. Ali pa narobe razumem pomen besede ustvariti.

  • Ivan Ivanovič

   Ustvarili lahko zamenjaš s pretočili, kanalizirali, uplenili

   • SIMON ROZIC

    …velike pralnice denarja !

 • Van Der Waals

  V SLOVENIJI LAHKO KRADEŠ PRORAČUN KOT ŽELIŠ IN SE TI NIČ NE ZGODI!

  • to_mi_delaj

   Ce si levak

 • Ryuk

  V SRC-ju so dostikrat odgovorni za to, da vladi excel ne dela pravilno.

 • rubec

  hov hov

 • JANEZ GUS

  Grozljivka,ki se ne priporoča v branje pred spanjem.Je pa možna samo v rdečem Slovenistanu.

 • mona lisa

  Mafija po slovensko.

 • SIMON ROZIC

  Kjer je potica je Senica
  in Kresalka kot tatica….

 • Hribouc

  Kučanova intimna opcija, to pa ja!

 • mickel

  “Produkte” te firme ima tudi naš zdravstveni dom in naša zdravnica nenehno jamra, da nič ne dela, zaposleni v tem podjetju pa ne delajo nič, da bi probleme odpravili. Njihov glavni produkt vrstomat, ki naj bi skrajševal čakalne dobe, pa je popolnoma neuporaben. Za zgled bi si bilo treba vzeti Estonijo, kjer je vse informatizirano, pri nas pa zmečemo 3x več denarja, da je potem treba imeti na papirju in še elektronsko. Če ne bi dobili državnih poslov, bi bila dodana vrednost na zaposlenega v tej firmi približno enaka zaposlenemu v neki srednje veliki kmetiji.

 • Friderik III.

  Piscu članka, Andreju Žitniku, priporočam več objektivnosti.
  Poleg “levih” mrhovinarjev bi moral navesti še “desne”, zaradi objektivnosti, seveda.

  • traktor

   Kako jih bo pa imenoval. Saj desnih ne spustijo zraven.