Nov strah prebivalcev: Migrantske poti se vzpostavljajo tudi čez širše območje Gorjancev

Migranti v Sloveniji (Foto: epa)

“Strah me je.” – “Kaj naj storim, če me ponoči, ko se pred 23. uro vračam iz službe po tej samotni poti, obkoli množica migrantov?” – “Pes na dvorišču se ponoči zaletava kot nor in ne neha lajati. Tega prej ni bilo.” – “Sosed se zelo boji, da mu bodo zažgali leseno brunarico.” – “V gozd sami ne gremo več, strah nas je.”

To je le nekaj stavkov, ki so jih v preteklih dneh ob našem obisku izrekli domačini v krajih neposredno pod Gorjanci. Njihove izjave so zelo podobne tistim, ki smo jim bili priča tudi v belokranjskih vaseh. Prehodi ilegalnih migrantov čez Gorjance se namreč občutno krepijo. Poti je več. Ena od njih gre čez Trdinov vrh proti Šumečemu potoku pri Gabrju in nato naprej proti Velikim Brusnicam. Nekateri se na poti od Trdinovega vrha preusmerijo tudi na Veliki Cerovec. Poti drugih pa so usmerjene prek Šentjerneja, Kostanjevice in niže, Oštrca, vse do Gadove Peči.

Domačini opozarjajo na tihotapce
O migrantih domačini sprva zelo neradi govorijo, saj jih je strah napadov njihovih zagovornikov, odprejo pa se šele po daljšem pogovoru. Med drugim potrdijo že dlje časa znano dejstvo, da so ilegalni migranti vodeni. Tiste prek Trdinovega vrha spodbujajo italijanski tihotapci. Slednje migranti po prečkanju Gorjancev največkrat počakajo pri Šumečem potoku pri Gabrju. Neučakani gredo proti Brusnicam, vendar jih tu domačini že bolj zaznajo in pokličejo policijo. Domačini v Šentjerneju in Kostanjevici na Krki pa kot tihotapce omenjajo tudi druge, med njimi so po navedbah domačinov tudi Romi, ki zelo dobro poznajo gorjanske poti.

Na šentjernejskem in kostanjeviškem delu je gozdni teren s številnimi gozdnimi potmi idealen za skrivališča in potovanja migrantov. Domačin Martin iz Šentjerneja nam tako razkrije, da se spuščajo tudi prek Javorovice, to je najviše ležeče vasi v občini. V tej vasi so pred nedavnim po njegovem pripovedovanju ukradli avtomobil in se odpeljali z njim. Ali ga je lastnica, ki se ukvarja tudi s kmečkim turizmom, dobila nazaj, ne ve.

Vlom v zidanico, potrebna dezinfekcija prostorov
Kraj je po pripovedovanju domačina zelo pretresel tudi vlom v počitniško hišo oziroma zidanico v lasti vsem znanega Milana K., upokojenega policista iz Gornjega Vrhpolja. Ta ima zidanico na Novi gori, neposredno nad domačim krajem. Prejšnji teden so štirje migranti vlomili vanjo. Na srečo jih je opazil sosed, tako da je bil lastnik v zidanici še pred policisti. Ker gre za znanega podpornika stranke SD in poveljnika t. i. partizanske čete, ki se na različnih proslavah rad postavi v partizanski opravi, tudi s puško na ramenih, so domačini željno pričakovali njegov odziv. Naš sogovorec Martin pa pravi, da je Milan K. krajanom hitel razlagati, da gre za migrante, ki so samo lačni in žejni. Vendar pa domačinom ni ušlo, da je kot lastnik zidanice od policije zahteval dezinfekcijo svojih prostorov. Štiri migrante je policija tudi odpeljala.

Migrantska pot čez Gorjance (foto: Maric Štojs in arhiv Demokracije )

Pri skupini našli 30 kg zamrznjenega mesa
Janez, domačin s kostanjeviškega konca, pa navaja, da migranti iščejo tudi električno napeljavo za polnitev mobilnih aparatov. Povedal nam je, da so pred kratkim pri skupini ilegalnih migrantov našli kar 30 kilogramov zamrznjenega mesa. »Iz Afrike ga verjetno niso prinesli,« dodaja domačin, ki nam pokaže tudi poti, po katerih se migranti spuščajo z Gorjancev. Pove še, da ga je strah tudi za živino, ki se pase na ograjenih pašnikih. Sosed se boji, da mu bodo migranti zažgali leseno brunarico ob poti in mu nenehno naroča, naj pazi še na to. Dodaja, da nekoliko više, tik pod državno mejo na Gorjancih, v hiši sam prebiva ostareli domačin, ki ga je zelo strah. Pove, da je više v gozdovih že opaziti odvržene obleke in druge odpadke, ki ostajajo za migranti, in se temu čudi. Zaveda se sicer, da jih od tam naprej odpeljejo, navsezadnje na poteh opažajo povečano število neznanih vozil − tudi kombijev, med njimi celo takšnega, ki ima na zadnjem delu registrsko številko s krškimi oznakami, spredaj pa z ljubljanskimi. Kombiji imajo stekla, zakrita bodisi z lepenkami ali kako drugače. Drugi domačin pove, da so podobne kombije opazili tudi po poti ob izviru potoka v šentjernejskem delu pod Gorjanci. Opozorijo tudi, da so policisti pred osnovno šolo v Kostanjevici na Krki v posebni akciji prijeli več migrantov, učenci pa so to spremljali iz učilnic.

Sprašujejo se, kaj sploh lahko naredijo sami
Iz pogovora z domačini je razvidno, da pazljivo spremljajo stanje v državi, povezano z migranti. Čeprav se zavedajo, da so bile informacije, da je bila ugrabitev 79-letnika v Beli krajini izmišljena, lažne, pa vseeno s kančkom upanja iščejo potrditev, da je bilo to vendarle res. To bi jim olajšajo dnevno življenje. Ko skupaj ugotovimo, da je bila ugrabitev resnična, hitijo razlagati svoje varnostne ukrepe. Hkrati se sprašujejo, ali so ti sploh pravi in smiselni.

Uničenje, ki so ga pustili ilegalni migranti nedaleč od Zilj (vir: Facebook)

Naši sogovorci navajajo, da razumejo, da ljudje v mestih ne morejo razumeti tega, kar oni doživljajo. Hkrati se sprašujejo, kaj je rešitev. Ali naj se odselijo? Hkrati pa z vlažnimi očmi hitijo razlagati, kako kosijo, obdelujejo in ohranjajo ta košček dežele pod Gorjanci, kjer nadaljujejo tradicijo svojih prednikov.

Policija je premalo, potrebna je vojska
Domačini so nam tudi razkrili, da srečujejo policijo, da se ta večkrat pelje po glavnih poteh po Gorjancih. Tudi obmejna policija je pogosto navzoča. Ob večerih nad Gorjanci opazijo tudi kakšen prelet vojaških helikopterjev. Vendar v en glas dodajajo, da je vse to premalo. Poti čez Gorjance je ogromno, migranti se z lahkoto umaknejo, skrijejo ali gredo po vzporedni poti. Tudi ograja na meji ni smiselna. Meja čez Gorjance je preveč razgibana, bilo bi predrago, da bi postavili ograjo na celotnem območju, navsezadnje pa ograjo lahko prerežejo. Edina rešitev, ki jo vidijo, je navzočnost vojske na meji in vpoklic vojaških rezervistov, ki naj bi ji pomagali.

Demokracija

 • Franjo Trojner

  Novo Mesto, policisti v akciji uporabili tudi vodni top!!
  Policija je sporočila, da so v okviru rednih usposabljanj skupaj s policisti specialne enote vadili postopke vzdrževanja javnega reda in miru????
  TOTI VODNI TOP je namenjen nam državljanom, če bi se slučajno drznili protestirati PROTI Šarčevi LEVI vladi in PROTI vladni migrantski politiki.
  PROTI SLOVENSKA ŠARČEVA VLADA bi morala policiste uriti na naši južni meji, da bi ti bili sposobni delovati v skladu z zakonsko določenimi jim nalogami in PREPREČITI ILEGALNE MIGRACIJE!!!
  Zdaj sami vidite, da Šarec eno govori in čisto nasprotno dela in to nasprotno NI v korist države in državljanov. Ker je tako sestopljena leva Cerarjeva leva vlada, kot danes leva Šarčeva vlada z opustitvijo varovanja naše južne meje načrtno delovala nezakonito in v nasprotju z USTAVO in s tem dejansko sama vzpodbujala ilegalne migracije, je s tem nezakonitim dejanjem zavestno ogrozila varnost državljanov in premoženje vseh SLOVENCEV, kakor tudi vseh narodov EU.
  CERAR IN NJEGOVA LEVA VLADA SO SCHENGEN, totalno zamajali, ŠAREC IN NJEGOVA LEVA VLADA PA SO CHENGEN ČISTO DOTOLKLI!!!
  Upam, da vam je zdaj jasno zakaj je SCHENGEN dejansko MRTEV in zakaj je Nemčija, Avstrija, Madžarska in sedaj še Italija zaprla svoje meje in jih znova varujejo z policisti in vojsko. Cerar in Rjavec in danes Šarec in Cerar so, sta glavna krivca, da so vse meje razen južne skozi katere se množično valijo ilegalni migranti zaprte! CERAR in ŠAREC bosta tudi glavna krivca, da SLOVENIJA postaja z vsakim dnevom večji MIGRANTSKI ŽEP!
  Nam doma levi politiki na oblasti lahko nesramno lažejo v ksiht, ko trdijo, da ilegalne migracije obvladujejo in da je Slovenija varna država. TODA zaprte meje z Avstrijo, Madžarsko in Italijo jih TAKOJ postavijo na laž, mar ne? Ker, če bi bila naša južna meja za ilegalne migracije nepropustna, bi bile meje z Avstrijo, Madžarsko in Italijo ODPRTE v skladu z oravilom SCHENGEN!!! Na vse navedeno nas je v dnevnem časopisju opozarjal tudi g. Damir Črnčec strokovnjak za varnostna vprašanja, visokošolski učitelj in civilnodružbeni aktivist! Damir Črnčec sekretar v kabinetu predsednika vlade Šarca in njegov svetetovalec za varnostna vprašanja pa nas državljane pušča na cedilu??? Zakaj to počnete g. Črnčec??? Za denar??? A ni prva samostojna demokratična država vsega SLOVENSKEGA RODA, naš jezik, naša kultura, naša tradicija itd. več vredna, kot pest cekinov na bančnem kontu????

  • Slovenka

   Slovenija – varna država. Bla bla bla.

  • stane

   Smo izdani in prodani negroidom in arabcem za pest cekinov!
   Z nami lahko pocnejo kar zelijo. Nas koljejo,pretepajo,posiljujejo in vse je ok.
   Da jim jebem pokvarjeno mater! Golazen!

   • Franjo Trojner

    Res je kar ste zapisali, tudi sam sem vsak dan bolj jezen in jeznih nas je vsak dan več! Kar je glavni razlog zakaj Šarec po vzoru Macrona za nas jezne državljane pripravlja vodni top in specialne enote, namesto, da bi varoval južno mejo v skladu z veljavno zakonodajo. Izdani smo in to od samo vase in v Ljubljano zagledane centralistične Šarčeve vrinjene leve vlade/oblasti!
    Glede na vrenje med državljani, ki že javno preklinjajo Šarčevo levo vlado in njen odnos do ilegalnih migracij, se čas tej antislovenski Šarčevi levi vladi bliskovito izteka, na koncu jih bo narod požrl.

   • Zgornji

    Nesmeš jim sexati njihovo mater, ker potem bo še več te golazni !!! ! !!!

    • RATATA

     Saj ga bo pravi trenutek ven potegnu!

    • stane

     Besedno lahko,v resnici Bog ne dej. Tolk svoh mj pa ne gre.

 • Matija Mataja

  Jutri na volitvah proti vsem strankam, ki so glasovale v Bruslju za migrantske kvote in podprle politiko stricev, katera je znana že najmanj dve desetletji in katere cilj je destabilizacija Evrope..tudi to se je vedelo. Sprenevedajo se lahko samo največji ignoranti ali agenti raznih tajnih služb. Tako da vsem tem …sds, sd, sls,….samo pššš in Bog živi nas poštene Slovenke in Slovence.

  • stajerc5

   Ja ti revez, vidim, da te nihce ne smirgla. Od mene dobis vsaj en lepi: Fuck off!!!

   • Matija Mataja

    Hahaha. Cepec

  • Den456

   Prebral sem nekaj tvojih komentarjev in dokončno sem prepričan, da imaš zagotovljeno nebeško kraljestvo.

   P. S.:Blagor ubogim na duhu…

 • antimur

  Dovolj je te tolerance do smrdljivih pritepencev. Ne smemo več dovoliti, da ta golazen tanca s svojimi smrdljivimi tacami po sveti slovenski zemljici, pa naj se Šarec s svojo bando kučanističnih nastavljencev z zločincem Kučanom na čelu in njegovo drhaljo, postavljajo na glavo. Kmalu bo na kučanistične, antislovenske, rdečezvezdaške in izdajalske pizde samo še medel spomin, tako kot moraste sanje, Slovenija bo pa rešena okupacije.

 • Nata

  Pojdite se solit ubogi , prestrašeni Slovenci !! Reve trapaste !!
  Saj, ko vam sosed kakšno hruško sune, ste takoj v luftu ?? Za vsako figo letate na sodišče ???

  Tukaj pa niti za svojo bajto ne morete poskrbeti ??
  Najemite ljudi, ki nimajo službe, da bodo oboroženi s koli kodili po teh poteh.

  Nastavite pasti za zajce. Pa kakšne dobre posnetke rjovečega medveda si preskrbite . . . .

  Pa ste res čisto brez domišljije, ali pa si, zaradi politike nič ne upate ?
  Žalostno, no !!

  • totex39

   V tej državi se ne smeš dotakniti migranta, ker bodo pol tebe obravnavali in te kaznovali z denarno kaznijo, če ne z zaporom. Ne pozabi, da je to država, ki ščiti lopove.
   Smo pa res premalo složni, da bi stopili skupaj in se jim uprli.

   • Nata

    Saj se ga ne jaz dotaknila, no.
    Past, gorjača pa posnetek so indirektno sredstvo.

   • stane

    Se ne sekiram kaj si mislijo domaci izdajalci.
    Naj samo proba se me dotakniti,ali mojih domacih,bo hitro videl svojega alaha.
    Braniti se,je po ustavi in naravi dovoljeno. Nihce mi samozascite ne bo preprecil. Amen!

 • Olga101

  Koga ste volili na drzavnozborskih volitvah? Koga boste volili na evropskih volitvah? Glas za LMŠ, SMC, SAB, ZL, Desus – pomeni odprte meje za NEZAKONITE migrante, kršenje zakonov in ustave! Odločitev je vaša!

  • Waltter

   Ne pozabi da je velika vecina teh ki sedaj jamrajo pred leti zatrjevala da ograja ni potrebna, namesto da bi se v luft dvignili in zahtevali res dobro ograjo. Pa jih je motla vojska pa ograja pa policija. Sedaj ko so problemi pa tarnajo. Vidijo da slovenija laze glede svoje zaveze za število policistov ki bodo varovali Šengensko mejo. V pogodbi je 3000 policistov ki se plačujejo iz proračuna EU ne naši denar pohapsajo opremo razdelijo med vse policiste pa ajde kak bo pa bo če ne bo pač ne bo.

   • Slovenka

    Čakaj, čakaj. A nismo tedaj, ko se je Cmero le malo zmigal, poslušali tarnanja obmejnih prebivalcev, da bo trpel turizem. Kaj pa zdaj? A bodo turisti množično drli v državo, ki ni sposobna poskrbeti za varnost svojih državljanov? Razen če računajo na halal turiste in rjuharice.

  • zaton

   Pa SD tudi

  • WISKY 1000

   upam,da se bodo ljudje prav odločili

   • stane

    Ta vladajoca golazen je ljudi skregala in racunajo na bratomorno vojno in unicevanje samih sebe,tudi s pomocjo zdivjanih klavcev,ki jih vlacijo v drzavo.

    • Zgornji

     TOOOČNO TOOO !!! ! !!!

  • Slovenec

   Točno.

 • Nata

  Samo vprašanje. Kje ti živiš ?

 • holzer

  O boš ti pezde rdeči Balon še cvilil,mal še počak.
  Me zanima kaj bi ti govoril,ko bi živel ob naši južni meji in bi ti migranti nasrali tvoj vrt,tvoje dvorišče,ti vlomili v hišo,ti grozili tebi in tvojim.
  Na varnem je lahko bit pameten,postavi se v kožo teh ljudi,ko to vsakodnevno doživljajo.
  Kako že pravi pregovor,s tujim kurcem po koprivah je lohk tolčt,daj s svojim.

  • Zgornji

   p.s.: reče se “lulčkom” , ne “curcem” .

 • stajerc5

  Raketa bo kmalu odprta, si ze dal posrani tepih v cistilnico?

  • Imperial Commando

   Levićarji pa čistoča? To bo ja.

   • stajerc5

    Ta bi bila za opankarja, ker bo sigurno glavni na otvoritvi! Za palceka je ja dosti robcek…

  • Rožle

   .. A mislš res .. ta nikol ne bo dal pravega naslova tut približno ne ..

 • Imperial Commando

  Kok ste levićarji eni usrani pezdeti ej, Jajo to, Jajo ono, domobranci gor , domobranci dol…

  Beda od bede.

  Kaj ko bi enkrat za spremembo malo našteli uspehe vaših vlad, saj se imate ja za najbolj pametne in sposobne, vladate pa tudi praktično non stop od leta 91. Ziher se bo kaj najdlo no.

  • Slovenka

   ‘Ziher se bo kaj najdlo’. Le kaj?

   • AlternativaZaSlovenijo

    Migranti

    • stane

     Ja migranti-klavci uspesnk vdirajo v nase zivljenje,domove in nas ogrozajo na vse nacine.
     To je levicar-komunisticni uspeh.

 • stajerc5

  Ce nastavijo medvedja klesca, bodo imeli kmalu kaksnih sto “sloserjev” na eni nogi!
  Hehe, pase za “dan norosti”, a ne?

 • Slovenka

  Dogaja se podobno kot v obdobju turških vpadov. Vladajoče riti čepijo za varnimi zidovi in se jim sladko j….
  za slovensko rajo, ki je dobra samo za garanje za nizke plače in plačevanje davkov . Koliko vladajočih je podkupljenih od musličev, pa je tako in tako samo retorično vprašanje tako kot v turških časih, ko je bila večina plemstva prav tako pokupljena, da ni ukrepala. Stvar se je spremenila šele, ko so Turki oblegali Dunaj 1529. Tedaj je vrhuška vztrepetala in si omislila Vojno krajino, seveda ne na svojem dvorišču, ampak na Hrvaškem. Hvala Bogu in Mariji, da ne v Sloveniji, drugače Slovencev zelo verjetno ne bi bilo več.
  In Slovenci? Sami smo morali vzeti stvari v svoje roke. Naši predniki so kurili kresove in gradili obzidja okoli cerkva, vadili so se v orožju in nekako preživeli. Istočasno pa so se dvakrat uprli plemiški sodrgi, 1515 in 1572/3. Zmagali sicer niso, vendar so bandi nagnali v kosti dovolj strahu, da so bili manj objestni do svojih podložnikov.
  Vse podobnosti z današnjim časom seveda niso slučajne. Bomo znali iz že videnega in vedenega potegniti pameten sklep ali dva in vzeti stvari v svoje roke? Čakanje na ukrepanje države je enako čakanju na Godota ali po domače na Svetega Nikoli.

  • stajerc5

   Nekaj pa nisi omenila. Tisti grdi so jemali desetino, od danasnjih pa ostane desetina…, ce imas sreco!

   • Slovenka

    Zdaj sem se spomnila še na eno vzporednico med turškimi in današnjimi časi. Gozdovi so bili in so polni muslimanske sodrge. Potrebne bodo vaške straže tako kot včasih.
    Glede tistih grdih: poleg desetine so jemali še marsikaj. Ljudje so bili zelo obdavčeni, razen tega pa se jim je zelo povečala delovna obveznost, ker so morali utrjevati mesta in gradove, od česar sami niso imeli nič, v primeru vpadov so se morali znajti sami.
    Zato pa so izbruhnili kmečki upori. Še to, eden od razlogov za upore je bil tudi jemanje zemlje kmetom in samostanom, kjer so naseljevali balkanske begunce, samo tega nam v času bratstva in edinstva seveda niso razlagali.

    • Zgornji

     :-o Kaaaj ?? Pa saj takrat še niso poznali balkanskih migrantov ?? Ali pač ?

     • Slovenka

      Seveda so jih poznali, je pa res, da v šoli o tem nismo veliko slišali. Turška zasedba Balkana v petnajstem in šestnajstem stoletju je sprožila velike migracije slovanskega prebivalstva, ki ni hotelo biti pod Turki. Cesarske oblasti so jih naseljevale zlasti v Liki in tam naokoli, v pravkar ustanovljeni Vojni krajini. Imenovali so se Uskoki. Njihova naloga je bila braniti mejo pred Turki, zaradi česar so bili svobodni in so lahko obdržali pravoslavno vero. Dajali so jim tudi zemljo v Slavoniji in Istri in tudi Sloveniji, zlasti v Beli KRAJINI, pa tudi na Dolenjskem, kar je vzbujalo neizmerno jezo domačinov. Tujci so bili deležni velikih ugodnosti, pogosti so bili breme za okolico, moto jim je bil: malo radi i dosti kradi.

      Uporabljali pa so jih tudi za zatiranje uporov domačega prebivalstva. Verjetno se spomniš iz zgodovine, da je kmečke upornike 1572/3 zatrla plemiška vojska z izdatno pomočjo Uskokov, ki so bili mešanica gnusa in neverjetne okrutnosti. Enako je bilo tudi v tolminskem uporu 1713. Uskoki so bili tako pošastni, da je celo plemstvo milo prosilo cesarja, naj jih odpokliče.

      O Uskokih v Istri je veliko pisal Darko Darovec. Predlagam, da malo pobrskaš po spletu.

     • Slovenka

      Samo dopolnitev stavka: Uskoki so bili tako pošastni, da je celo plemstvo milo prosilo cesarja, naj jih odpokliče, čeprav so jih v času upora sami klicali v deželo.

     • RATATA

      Pomuslimanjeni Srbijanec iz Bosne – banjalućan Predojević Hasan Paša je bil glavni vojskovodja pri Siseku!

 • Nata

  Oho. . . Potem si pa na varnem.
  Pa še – sulec je riba roparica. . . Torej se je bodo oni izogibali.

 • Common Sense

  …je rekel, in si ga zadovoljno zmetal v udobnem naslanjaču sredu mesta….

 • Clemen J.

  Zakaj pa se levičarji tako trudite zasciti sebe in te islamske drhali?!? Dajte desničarjem odprte roke, brez sodb ali zapiranja, pa boste videli koliko časa bo potrebn da se vas stera nazaj čez mejo. Kaj vas je strah usrani strahopetni levuharji, se bojite zase in za islamiste?!? Se mi je zdelo, tako vas je strah da zato zlorabljate državne institucije. Usraneti levuharski.

 • Rožle

  .. bi si upal trditi, da letos definitivno ne bo suše ..
  .. pa ne z migranti .. , da ne bo pomote ..

  • Slovenka

   Če imaš v misli urin in drek, ki ga izloča ta sodrga, se zavedaj, da so to strupeni odpadki tipa Kemis.

  • stajerc5

   Bod no tih, ker je susa ze kr en cajt. Ravno razmisljam, ce se nebi splacalo kaksen kombi kupiti, tistega podaljsanega…

 • Morala

  Z jamranjem se nič ne doseže!!!

  • Rožle

   .. seveda se … še druge v slabo voljo spraviš :)

   • stane

    Ali pa jih predramis,da se zacnejo zavedati nevarnosti,ki prihaja v dezelico,da zacnejo razmisljati o samozasciti in,da so prepusceni sami sebi.

    • Zgornji

     Amennn !!! ! !!!

 • Anton

  edina kratkoročna rešitev, ki mi kapne na pamet je samooborožitev z strelnim orožjem, pri politiki kot jo imamo, ki je izkazano mačehovska do svojih državljanov ni smiselno pričakovati pomoč, obstaja še dopolnilna rešitev, kot pomoč, to so vaške straže,/narodna garda, na policiste, kot politični represivni organ je iluzorno dajati upov, vojska je praktično načrtno uničena s strani levičarjev, tako pač imamo, če nam vladajo multikulti globalisti, lGBT, nevladne organizacije, ki pomagajo pri šverc komerc teh nebodigatreba kozjejebcev.

  sarkazem press

 • piko8

  Imamo 22500 lovcev “zelene bratvščine”, ki ima boljšo oborožitev kot naša od socijalnih demokratov *POHABLJENA VOJSKA*!!
  Samo povabiti jih je treba, namesto zajcev in fazanov bi sreljali migrante!!

  • Zgornji

   AMENNN !!! ! !!! No, moj prijatelj to že počne , … samo , kaj , ko pa ne zmore vse sam podelati !!! ! !!! Preveč je dela, preveč je te Satanove golazni … Žaaal.

  • stane

   Dobra ideja!!!! Lovci,namesto na medvede in volke pejte na crno smrt,ki nam grozi.

 • cosmosjasnovidec

  Le kako vprašanje ter tarnanje je to “kaj naj storimo”???
  Na prvem mestu je seveda oborožitev za lastno varnost ter obrambo.
  Orožje je lahko vse kar se v trenutku najde pri roki le z malo domišlije zadeva ni težka.
  Primer kemični svinčnik muslimanski nesnagi zabiješ v oko ali kam drugam v gobec,če pravilno primeš ključ za odpiranje vrat mu lahko z njim porežeš ksiht,žilo na vratu ga parkrat udariš v gobec itd.
  Ob cesti leži vedno ogromno predmetov katere je možno uporabiti od kamenja,palic,kolov naprej.
  Seveda je pa na prvem mestu strelno orožje z katerim mu pošlješ šus v bučo zelo učinkovita je pa pumparca na šrot ali lovska šrotarca kjer se,da za lažji prenos odžagati cevi ter kopito.
  Iz navadne vodovodne cevi si v trenutku narediš orožje za en metek napolnjen z šrotom in še in še je podobnih zadev.
  Torej se pač sedaj vsi tisti prebivalci naj znajdejo kakor se vedo saj so nasprotovali postavitvam ograj takrat,ko so Madžari pod Orbanom postavljali bodeče žice in ograje.
  Takrat so bili najbolj glasni in proti kakršni koli zaščiti meja sedaj se pa pizdolinijo in stokajo.
  Pred muslimansko nesnago se naj branijo tako,da jih postrelijo ter pomečejo nekam v vodo,da jih odnese pa seveda sploh ni potrebno nikakršnih prijav policiji saj niti nihče o tem ne bo vedel.
  Čakanje na policijo,da jih odbrani muslimanske golazni je totalna zgrešena ideje,ker bodo ta čas četudi prispe policija na klic že zdavnaj mrtvi.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

 • AlternativaZaSlovenijo

  Ok, ilegalno prečkajo mejo, hodijo po gozdovih, uničujejo lastnino, kaj pa potem? Nekje morajo nadaljevati pot. Saj ne morejo npr od Trdinovega vrha ali pa od Gorjancev potovati-hodit kakih 100 km neopazno naprej? Pri toliki masi imigrantov je to skoraj nemogoče, razen če so nevidni.

 • Slovenka

  Kot je zapisal cosmojasnovidec, domačini niso brez krivde, saj so odkrito nasprotovali ograjam in podobni zaščiti, sedaj pa v jok in na drevo:

  ”Je pa tako,da se pač sedaj vsi tisti prebivalci ob mejah naj znajdejo kakor se vedo saj so nasprotovali postavitvam ograj takrat,ko so Madžari pod Orbanom postavljali bodeče žice in ograje.
  Takrat so bili največji pristaši ter zagovorniki muslimanske golazni kar se jim maščuje sedaj.
  Takrat so bili najbolj glasni in proti kakršni koli zaščiti meja sedaj se pa pizdolinijo in stokajo.”

  Upam, da si bo ta citat prebralo čimveč ljudi, v poduk naivcem in tepcem, kaj se zgodi, če ne misliš s svojo glavo. Tudi se naj vsi tile oškodovanci vprašajo, koga so volili in koga bodo volili. Če volijo levico, naj se ne derejo, da jim oblast ne pomaga. Kakršno oblast so si izvolili, to sedaj imajo. Boli pa me, da moramo posledice njihovih nespametnih volilnih potez prenašati vsi tisti pošteni in zavedni Slovenci, ki podpiramo zlasti SDS, ker se zavedamo njenih kvalitet, ki kljub vztrajnemu in sistematičnemu lajanju režimskih medijev, počasi, toda vztrajno prihajajo na dan.

  Cosmojasnovidec, dobro napisano!

  • Zgornji

   A da se vaginolinijo ?

   • Slovenka

    In slinijo.

 • šmentanamuha

  Milanu K., članu SD, so torej policisti takoj na ukaz dezinfecirali zidanico, kaj pa ostalim?

 • šmentanamuha

  Samo vprašanje, koliko domačinov je bilo na protestih v Jelšanah?

 • šmentanamuha

  Rdeči kondom Smrti: “Česa vsega je vas domobrancljev strah… rjavkastih ljudi, njihovega boga, svojega boga, župnika, očeta, matere, murgel, komunistov, partizanov, policije, vlažne cunje… vsega!

  Kupček usranih strahopetcev.

  ….. ki pa se jih levičarji tako bojite, da zahtevate prepoved desnih časopisov in televizije in portala Nova24TV, vsako izrečeno besedo, ki prileti z desno, označite za sovražni govor in kličete na pomoč predsednika vlade, ustanavljate spletno policijo in se poserjete v gate, ko vidite Janšo …

  keri patetični poscani in usrani levičarji in LGBT prismuki … sam sebe si ustrelu u koleno.

  • Den456

   Uff Šmentanamuha, dobro si mu ga vtaknila. Žal on tega ni čutil, saj so ga njegovi LGBT prijatelji že dobro pripravili in udelali.

 • AlternativaZaSlovenijo

  Kako naj vprašam, da ne bom brisan nov24? Mene samo zanima, kako to, da migranti po ilegalnem prestopu nadaljujejo svojo pot ne da bi bili neopaženi. 100Km po Slobeniji nadaljujejo pot, ne da bi bile take slupine opažene

 • Slovenka

  Policija neučinkovita, toda prosto po Tavčarju: Da se tudi drugače urediti.

 • Janez Kepic-Kern

  TOPLO VABLJENI !
  PRIDRUŽITE SE NAM.
  TUDI DRUŠTVENA OPORA
  POZITIVNIM AKTERJEM – JE DOBRODOŠLA !

  KOREKTNO ZDRUŽEVANJE
  JE
  HVALABOGU – USTAVNA PRAVICA !
  NA
  POZITIVEN NAČIN JO – UPORABIMO !

  ORGANIZIRAJMO SE TUDI – DRUŠTVENO !

  JAZ
  JANEZ KEPIC-KERN
  Z MOJIMI PRIJATELJI IN ZNANCI
  PRIPRAVLJAM
  – USTANOVITEV – ZELO POZITIVNEGA DOMOZNANSKEGA DRUŠTVA “SLOVENIANA”
  BREZ
  ZADREGE
  SE MI OGLASITE
  IN
  SE NAM PRIDRUŽITE ! L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

  Vseslovensko domoznansko in domačnostno kulturno/izobraževalno društvo “SLOVENIANA”
  V postopku registreacije je tudi Vseslovensko domoznansko in domačnostno kulturno/izobraževalno društvo “SLOVENIANA”

  VSI ZAINTERESIRANI, KI IMATE RES RADI NAŠO SLOVENIJO, KI IMATE RADI SLOVENSKE PREDNIKE, NAŠ JEZIK in KULTURO, itd, vabimo kot AKTIVNE ČLANE ali PODPORNIKE k SODELOVANJU z nami pri “SLOVENIANI”, ki te tedne uradno registriramo, ustanavljamo dve SLOVENSKI, POZITIVNI, KOREKTNI DOMAČNOSTNI DRUŠTVI:

  VSESLOVENSKO DOMOZNANSKO IN DOMAČNOSTNO KULTURNO-IZOBRAŽEVALNO DRUŠTVO “SLOVENIANA”
  DRUŠTVO »DVOJINA-SLOVENIANA« ZA KOREKTNO DRUŽABNOST POLNOLETNIH DRŽAVLJANOV R. SLOVENIJE
  Računalništvo društvo in klub “SLOVENIANA” smo uradno ustanovili in registrirali konec leta 2018.

  Ustanovni člani vseh “SLOVENIANA” društev smo zelo pozitivno aktivni. Udeležili smo se protestnega shoda, 11. 5. 19 v Črnomlju, za zaščito južne meje R. Slovenije, pred ilegalnimi prehajanji, ilegalnih Afro-Islam migrantov ter tabora SLS, 12. 5. 19, v Krškem.

  Dne 23. 5. 19 pa smo ustanovni člani društva “SLOVENIANA”, obiskali okoliš PIVKE, si ogledali graščino Kalec – domovanje slovenskega graščaka in domoljuba Miroslava Vilharja, obiskali pa smo tudi gozdarski “punkt” MAŠUN pod Snežnikom.

  V državnem svetu pa smo podprli ustanovitev t.i. demografskega pokojninskega sklada, ki ga predlaga pozitivna stranka SDS.

  Vabimo, da se nam pridružite oz. nas kontaktirate na: [email protected]

  Več info na naših straneh.

  L. R. Janez Kepic-Kern, odg. ur. in lastnik edicij SLOVENIANA

  • Janez Kepic-Kern

   POMEMBNO !

   SLOVENCI
   SE
   VRNIMO K POŠTENOSTI IN GOSPODARNOSTI NAŠIH POZITIVNH PREDNIKOV.

   ZA
   ODDIH
   OD VOLILNEGA DNEVA
   ENA
   POMEMBNA NAŠA – ZGODOVINSKA
   A
   POSODOBLJENE OBNOVITVE POTREBNA – ZVEZA DRUŠTEV “ORLI” !

   JAZ,
   JANEZ KEPIC-KERN,
   67 LET, EX OK KNJIŽNIČAR IZ LJ
   VAM PONUJAM V BRANJE IZ MOJE LEPE
   IN ZANIMIVE DOMOZNANSKE MESEČNE REVIJE – “SLOVENIANA”
   O
   PREMALO POZNANIH
   IN DOCELA POZITIVNIH – KOT ZVEZA
   DRUŠTEV
   DELUJOČIH OD 1908-1940. LETA
   T.I.
   “ORLIH” DR. J.E. KREKA. V počastitev – vrlih, krepostnih, gospodarsko sposobnih”ORLOV” !
   Potrebna je obnova politike.
   NA RESNIH; MORALNIH NAČELIH:
   Predlagamm tole.
   AMPAK !
   Slovenci se moramo najprej notranje
   prenoviti in povezati na
   osnovi naše kvalitetne tradicije,
   PONUJAM VAM NAPOL POZABLJENE
   A
   VZGLEDA – POSNEMANJA – VREDNE

   “ORLE” DR. J. E. KREKA, 1908-1940
   VEČINA VAS SPODAJ PIŠE, NEKAKO – IDEOLOŠKO,
   VERJETNO
   ZARADI NEGATIVNEGA VPLIVA EX KP, ZK STALIN, TITO KOMSOCIALIZMA.
   Življenje pa ni – ideologija
   pač pa
   realna stvar – način kako ljudje živimo.
   živijo. V praksi njih, naših osebnih -življenj !

   “ORLI” DR. J.E. KRKA – so na področju izboljševanja
   praktičnega žvljenja, življenj naših prednikov – naredli veliko.
   VREDNI SO
   VZGLEDOVANJA – PO NJIH – VRLI, GOSPODARNI, KREPOSTNI
   “QRLI” dr. J. E. KREKA, 1908-1940-

   da se pri KREPITVI SVOJE VOLILNE BAZE

   – vzgleduje – po uspešnih

   množičnih
   in kvalitetnih “ORLIH” dr. J:E; KREKA, 1908-1940,
   ki so pred 2. vojno KADROVSKO IN VOLILNO OPIRALI – predvojno LJUDSKOSTRANKO..
   MOJ
   PREDLOG JE RESEN !
   Sedanje t.i. POMLADNE STRANKE – morajo namreč VEDETI,

   DA SO BILI – ČEPRAV – FORMALNO – DRUŠTVO – OZ. ZVEZA DRUŠTEV
   D R U Š T V O
   “ORLI” DR. J. E. KREKA

   – VELIKO BOLJE IN BOLJ MNOŽIČNO
   ORGANIZIRANI

   KOT JE TO KATERAKOLI – OD SEDANJIH STRANK –
   Imeli so tudi
   realen, kvaliteten PROGRAM DELOVANJA,
   KI JE VKLJUČEVAL:
   – versko etično, družinsko – vzgojo,
   – telovadbo in rekreacijo, skrb za zdravje,
   izobraževalne praktične tečaje o kmetovanju, obrteh itd.,
   kulturne dejavnosti, zbore, ples, pevsko plesne prireditve, pustovanja,
   – zavode in zadruge za posojilništvo in gradnje domov itd.
   Osnovne info o vrlih in krepostnih
   ter gospodarsko sposobnih “ORLIH” DR. J.. E. KREKA, 1908-1940
   dobite na v mojem prispevku OŽIVIMO “ORLE” DR J,E. KREKA, NA;sloveniana.si.
   O začetni
   organizaciji “ORLOV” za časa življenja dr. J.E. KREKA
   pa najdete podatke v knjigi jeseniškega izobraženca
   Franca TERSEGLAVA: ZLATA KNJIGA “ORLOV” 1910.. L.R Janez K. KERN KOMENDA
   P.S.
   ZLATA KNJIGA “ORLOV”
   FRANC TERSEGLAV, 1910.

   https://www.slovenska-biogr
   SLOVENCI IMAMO BOGATO IN KVALITETNO LASTNO TRADICIJO, NI NAM TREBA POSNEMATI – SLABŠIH TUJIH VZGLEDOV..

   IZ MOJE “SLOVENIANE”

   BESEDILO IN NOTE
   HIMNE “ORLOV” dr. J.E. Kreka !
   Slovenski glasbeniki – toplo vabljeni
   k oživitvi in k javni dostopnosti javne izvedbe
   te povsem profesionalne in zgodovinsko pomembne,
   a nad 80 let neizvajane
   originalno slovenske – skladbe !
   “BRATOM ORLOM”
   BRATOM ORLOM !
   DVIGNITE ORLI, V JASNE VIŠINE
   KRILA PONOSNA, MLADE MOČI !
   SOVE SE SKRIVAJO V NIZKE TEMINE,
   K SONCU, K SVETLOBI OREL HITI !
   GOZDI ŠUMEČI KLANJAJO GLAVE,
   BURNI VIHARJI DIVJE BESNE !
   ZORA MLADOSTI, SILA KREPOSTI,
   V ŽILAH NAM POLJE NARODA RAST.
   V TRUDU IN ZNOJU POLNEM RADOSTI
   DOMU GRADIMO SLAVO IN ČAST !
   MATI SLOVENIJA TVOJI LJUBEZNI
   OREL JUNAŠKO KLANJA SRCE,
   NAROD SLOVENSKI, K NESMRTNI SLAVI – TVOJI !
   – SE NAŠE SILE BORE !
   OREL ZRE MIRNO V SINJE VIŠAVE,
   STRELE IN GROMI GA NE PLAŠE
   K BOŽJEMU SONCU DVIGNIMO KRILA,
   VEČNE LJUBEZNI VABI NAS ŽAR
   Z NEBA VIŠINE ORLA BO SILA !
   KRIVDO IN SUŽNOST – RAZBILA – VSEKDAR !
   Avtor: besedila Dr. Evgen Lampe,
   uglasbil Hugolin Sattner
   Tisti, ki vas tematika zanima: notno gradivo te in ostalih pesmi Orlov – dobite v
   Glasbenem oddelku NUK-a v Ljubljani. V tej reviji pa najdete poseben prispevek
   posvečen pozitivnim “Orlom” dr. J. E. Kreka.
   Kot mnoge pozitivne slovenske stvari je tudi “Orle” dr. J.E. Kreka “zatrlo”
   iracionalno politično nasilje nemškega nacizma in slovenskega stalinističnega
   KP; ZK “komunizma-socializma”, ki je bil politično sovražen do gospodarsko in
   kulturno samostojnih “Orlov”.
   S KP; ZK politično-državnim razlaščanjem je “baje – ljudska” ex KP, ZK
   totalitarna, nedemokratična “KP; ZK oblast” fizično uničila gospodarske
   temelje delovanja “Orlov” dr. J.E. Kreka !
   Ter jih s prepovedmi delovanja – “odrinilo” iz javnega političnega življenja !
   A v srcih nas
   – miru, dobremu delu in poštenemu življenju – privrženih,
   nas ljudi – s slovenskega podeželja izhajajočih Slovencev je in bo
   – duh
   krepostnih in gospodarsko sposobnih Orlov – živel – vedno !
   “Bog daj” !
   In z našo pomočjo – bodo od ran okrepljeni “Orli” – spet vzleteli !
   In nihče več – krepostnih “Orlov” – ne bo več pregnal s slovenskega neba !
   Zapisal Janez Kepic-Kern, odg. urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA”

 • Slovenec

  Danes na volitve in paket v glavo.

 • Slovenec

  Levicarje je strah se lastne sence. Nekateri so spali v svojih sobah s prizganimi lučmi.

 • Skrajno Desni

  Na mejo table z obvestilom, da bo vsak migrant ki prestopi mejo kastriran.