fbpx

Razočaranje v taboru ZA: Volje ljudstva ne sprejemajo, znova grozijo ter nasprotnike obtožujejo laži

Foto: STA

Poslanka Združene Levice Violeta Tomić po zavrnitvi novele Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih na referendumu poudarja, da to ni konec, saj da bo tak zakon slej ali prej sprejet. “Gremo naprej, treba bo vztrajati. Človekove pravice so nekaj, za kar se bo treba neprestano boriti, niso nekaj, kar se tepta,” je dejala v izjavi novinarjem.

“Človekovih pravic nam nihče ni podaril, vse so bile izborjene. Danes izgubljamo eno po eno. Tako delavske pravice kot pravice istospolnih,” je prepričana poslanka. Po njenih besedah je levo volilno telo malce zaspalo, prepričana pa je, da ljudem v kampanji ni bila povedana resnica. “Dokler pristajamo na to, da so izrečene take laži, kot so bile izrečene v tej kampanji, smo Slovenci v slabi koži,” je ocenila in dodala, da je treba spregledati in slišati resnico, biti aktiven državljan ter iti na volitve.

Na vprašanje, ali bodo vložili nov zakon, je odgovorila, da bodo najprej razmislili.

SD napoveduje nov predlog zakona
Glavni tajnik SD Dejan Levanič po padcu novele Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih na referendumu ocenjuje, da težava v družbi še vedno ostaja, zato se mora boj za pravice nadaljevati. Po njegovem mnenju je treba doseči kompromis v družbi, ki bo vsem zagotavljal enake pravice. Ob tem je napovedal nov predlog zakona.

Martina Vuk: Zmagal je velik strah
Državna sekretarka na ministrstvu za delo Martina Vuk po zavrnitvi novele zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih ocenjuje, da je zmagal velik strah, ki “je bil umetno ustvarjen”. Rezultat obžaluje in poudarja, da že to, da smo na referendumu odločali o človekovih pravicah, ni bilo primerno, zato upa, da je bilo to zadnjič.

N. K., STA