fbpx

Rezidenca ob morju: Urednica dnevnoinformativnega programa RTV Slovenija Mojca Šetinc Pašek počitnikuje z domnevnim mafijcem

Mojca Pašek Šetinc s svojim možem Miletom Šetincem. Šetinci so družinski klan, ki ima ključen vpliv na poročanje in delovanje javne RTVS. Foto: (STA)

Slovenska elito najdete na istem naslovu kot (po poročanju portala Pod črto) domnevnega člana češkega podzemlja, Bosanca Albina Afirovića. Portal je lani poročal, da je Afirović na Češkem osumljen podkupovanja policistov, povezan pa naj bi bil tudi s trgovino z drogo. Portal Pod črto je zapisal še: Obenem je z domnevnim izsiljevanjem čeških poslovnežev zaslužil okoli deset milijonov evrov. Po pričanju enega izmed obsojenih zaradi trgovanja z drogo je bil Arifovič domnevno tudi vodja združbe, ki se je ukvarjala s trgovino z drogo. Arifovič je obenem povezan s člani češke poslovne elite.” Arifović mu je očitana kazniva dejanja zanikal.

Afirović je v luksuznem stanovanjskem kompleksku v Portorožu sosed Mileta Šetinca in njegove žene Mojce Pašek Šetinc, urednice dnevnoinformativnega programa javne RTV Slovenija. Lobist Mile in novinarka Mojca sta se poročila pred desetimi leti, podjetje v Miletovi lasti Ljubljanski val pa je v zemljiško knjigo na naslovu Obala 144 vpisalo lastništvo stanovanja in garaže v garažni hiši. Gurs vrednost stanovanja na vrhu stavbe ocenjuje na več kot 178 tisoč evrov. Po podatkih Gurs gre za dvosobno stanovanje neto uporabne površine 52,7 kvadratnih metrov, ki ima deset kvadratov terase. Vrednost garaže je ocenjena na 9.887 evrov, da vozi Mile velikega mercedesa, ki ga je težko parkirati, pa smo se prepričali lani, ko ga je pustil kar na cesti na ulici, kjer je vlada.

Arifović je sosed v istem nadstropju, tudi njegovo stanovanje je dvosobno. Slovenska geodetska uprava njegovo vrednost ocenjuje na 190 tisoč evrov, gre pa za 57,8 kvadratov bivalne površine in teraso velikost 10,4 kvadratnega metra. Tudi on je najprej stanovanje kupil prek svojega podjetja Istra Glass, potem pa ga je prepisal nase osebno.

Rezidenca Park Lucija, kjer si lahko stanovanje na vrhu privošči slovenska in češka, po poročanju portala Pod črto mafijska, elita.

Naselje Rezidenca Park Lucija, kjer v istem nadstopju počitnikuje član slovenske elite s svojo ženo, ki ureja dnevnoinfriamvni program na nacionalni televiziji, ki je financirana iz javnih sredstev, je gradilo podjetje Gasspar Invest. Tudi njegov lastnik je politik Gašpar Gašpar Mišič, ki je bil velik podpornik ljubljanskega župana Zorana Jankovića in član njegove hitro propadle stranke Pozitivna Slovenija. Ko je bila predsednica vlade Alenka Bratušek, danes ministrica za infrastrukturo, je bil Gašpar Gašar Mišič državni sekretar v njenem kabinetu. Od septembra 2013 do aprila 2014 je bil predsednik uprave Luke Koper.

Gašpar Gašpar se je na Facebooku pohvalil tudi s prijateljstvom s Stojanom Petričem, lastnikom Kolektorja, ki je zaslovel po aneksih k drugemu tiru, še preden se je ta pričel graditi.

Adriatic Europa – Dušan Puh sailing team (foto: Vojko Rotar 10.9.2016)

Gepostet von Gaspar Gaspar Misic am Montag, 12. September 2016

Škandal24.si