Saga o treh ‘rdečezvezdaših’ se nadaljuje: Makarovičeva pokazala sredinec Slapšakovi in Valenčiču!

Foto: STA/Nova24TV

Saga okrog biografije Svetlane Makarovič Luciferka se nadaljuje. Potem ko je Svetlana Makarovič Svetlani Slapšak in Eriku Valenčiču v sredo sporočila, da jima odstopi svoj honorar, jima danes sporoča, da ga bo obdržala zase, saj ne podpira njune lažne humanitarnosti. “Iskreno, jaz tej Makarovičevi ne morem več logično slediti in verjamem, da je tudi slovenska javnost že precej sita vsega skupaj,” njen odziv komentira Erik Valenčič in dodaja: “Žal ni šlo, pa naj se konča, kot se je začelo – klavrno in bedno.

Tako! Zdaj sem pa prisiljena spregovoriti o resničnih dejstvih, ki sem jih doslej iz obzirnosti zamolčala,” je svoj odgovor Svetlani Slapšak in Eriku Valenčiču, ki sta bila sprva med soavtorji knjige, začela Svetlana Makarovič. Svetlana Slapšak se je, kot je zapisala pesnica in pisateljica, zavezala, da bo napisala študijo o njeni poeziji. “Ni je napisala.” Zavezala se je, da bo uredila njeno bibliografijo. “Ni je uredila. Po dolgem času je poslala krajši tekst, ki pa ni imel smiselne zveze z vsebino knjige. Od Valenčiča dolge mesece nobenega resnega teksta,” je zapisala Svetlana Makarovič. O tem, da naj bi “onadva trdo in dolgo garala“, po besedah Svetlane Makarovič “ne more biti nobenega govora“. “Edini, ki je svoje delo jemal resno in odgovorno, je bil kolega Matej Šurc. Ostala dva sta se na delovno disciplino požvižgala in sta ves čas krepko zabušavala. Z Matejem sva ostala sama in tako Luciferko tudi dokončala,” je zapisala.

Na lepem pa sta se Slapšakova in Valenčič začela pritoževati, da sta bila po krivici odrinjena iz ekipe in da sem jaz tista, ki mi gre samo za denar. Zato sem se odločila, da se v celoti odrečem svojemu honorarju v njuno korist, tem bolj, ker je vprašljivo, če jima je Beletrina plačala dogovorjeno odškodnino za njun ‘zapravljeni čas'(?),” je nadaljevala radikalna zagovornika rdeče zvezde in abortusov.

Honorar bo obdržala zase in svoje muce
Da bi obdržala lep obraz pred javnostjo, sta predlagala, naj nakažem denar v humanitarne namene, toda v njunem imenu. Res je, da že dolga leta s svojim denarjem pomagam otrokom, drugim ljudem in živalim v stiski. Ni mi prijetno naštevati svojih humanitarnih dejanj, a nekoč me bosta s svojo licemernostjo v to prisilila. Kar izdatno sem med drugim pomagala nekaterim institucijam in posameznikom, ne nazadnje tudi gospe Svetlani Slapšak – kolikokrat in koliko denarja je dobila od mene, ko je bila v stiski, pa dobro ve sama in bi se morda spodobilo, da bi se tega spomnila,” navaja Svetlana Makarovič.

Svetlana Slapšak, Erik Valenčič in Svetlana Makarovič (Foto: STA)

In svoj zapis sklene z besedami: “Toliko o dobrodelnosti, gospa in gospod. In če celo špekulirata, da imata pravico do mojega honorarja, in da hočem s to donacijo poravnati nekakšno krivico, vaju obveščam, da vama je tu krepko spodletelo in da bom svoj pošteno zasluženi honorar z veseljem obdržala zase in za svoje muce. Vidva pa zganjajta svojo lažno humanitarnost s svojim denarjem – od mojega pa odslej roke stran!

Klavrn in beden konec
Valenčič je v odziv na izjavo Svetlane Makarovič za STA zapisal: “Svetlana Makarovič me en dan razglaša za vrhunskega novinarja, drugi dan za lenobo in zabušanta, en dan mi želi dati svoj honorar, potem pa, ko želim ta honorar v dogovoru s Svetlano Slapšak nameniti v humanitarne namene, znori in naju oba obtožuje zlorabe humanitarnosti. Iskreno, jaz tej Makarovičevi ne morem več logično slediti in verjamem, da je tudi slovenska javnost že precej sita vsega skupaj.

Erik Valenčič (Foto: Twitter)

Kot je še zapisal, sta s Svetlano Slapšak v četrtek “poskušala dostojno končati afero Luciferka z nakazilom honorarja (kateremu se je Makarovičeva javno odrekla v prid naju dveh) v človekoljubne namene, s čimer bi lahko vsi skupaj pokazali, da smo sposobni preseči osebne zamere in storiti nekaj dobrega za nekoga drugega“. “Žal ni šlo, pa naj se konča, kot se je začelo – klavrno in bedno,” je dodal.

Kar zadeva halucinacije Svetlane Makarovič glede moje predanosti delu, naj povem, da sem samo v zadnjih štirih letih ustvaril štiri dokumentarne filme (trenutno delam na petem) in napisal dva romana (trenutno pišem četrto knjigo), poleg vseh ostalih obveznosti,” je še zapisal Valenčič.

Rok Kranjc

 • Šiški padobranac

  Makarovićka ima cohones.

  • rrrrr

   Ja, uboga vdova.

   • rubec

    hehe

 • pajot

  bedniki.

 • Janez Mayer
 • Ryuk

  makarovićeva dobiva pokojnino brez enega dne delovne dobe (od plačnikov prispevkov) in se hvali, kako ona prispeva “svoj” denar v humanitarne namene. Zblojenka – ko se imajo največji socialci za humanitarce.
  https://uploads.disquscdn.com/images/d7175be4451c23c31e21469bf9918e69484f50426e02c34a13f6b9ed236e7376.jpg

  • Janez Mayer

   Luciferka.

 • macon

  Drekač Valenčič se na fotki kaže s kalašnikovsko in se počuti nekako močan in upornik, ker otročki pač rabijo take izraze “moči” in pomena. Dal bi ga v JLA za eno leto, da bi par mesecev vsak dan po par uro gazil strojevski korak, vadil sklece in fazanje lete, pucal wc-je in kopal jarke, da bi ga za vse večne čase minilo poziranje z avtomatom. Nadoknadil bi zamujeno odraščanje, ker je vojska to, kar sem naštel, ne pa slikanje s puškico.

  Kar se vse bedarije tiče, so se pokvarjeni komunajzarji sprli glede denarja, ki je itak njihov primarni fokus in spiritus movens. Od kje Makarovićki ideja, da je Slapšak kot sociologinja sploh sposobna napisati študijo o njeni poeziji? Za te junake za državni denar je nasploh značilno, da so “jaki na rećima”, v dejanjih pa za en krulac.

  • tomaž muhič

   dost slabo, da ne ločite realnosti od fikcije…slika Valečiča s puško je navadna fotomontaža, ampak ker niste sposobni kritične presoje se vam zdi resnična….

 • Andrej

  Luciferka. Kar pravi naslov.

 • NoName

  Največji humanitarci in zagovorniki socializma so ravno tisti, ki v državno blagajno najmanj prispevajo in so prispevali, tako največ in redno mesečne dohodke prejema večji del ciganov in njim podobni, tem socializem odgovarja, saj radi vidijo, če se deli z njimi tisto, kar v resnici niti ne zaslužijo.
  Ne rečem, da njeno “delo” ni delo, vendar od tega njenega dela noben od nas nikoli nič ni imel, razen kakšen članek v katerem se jo predstavlja kot zagovornico komunizma, socializma in zagovornica ljudi njenega kova.
  Ženska, se obnaša kot bi bila v štali, poleg tega pa ji tudi denar diši.
  Zakaj svoje ne deli z drugimi kot prava socialistka, zakaj se zavzema, da bi ostali delili, ki nimamo.

  • Minovak

   Če ne bi bilo njenega partnerja Gregorja Strniše, ki je bil avtor vsega, kar je objavila, potem bi bila samo nepomemben podpornik levih kriminalcev, brez nezaslužene penzije in stanovanja. Nora pa bi bila še vedno…!

   • SIMON ROZIC

    …le kam je ubogi Gregor gledal? Tudi on ni bil čisto čist, a ne?

 • Antonius

  Toliko dobrote in samohvale, da človeka nekam prime.
  Politično ozadje jih rešuje, da niso vsi skupaj na sociali.
  Lahko se je Luciferjevi Pehti povzdigovati z njeno dobroto, ker ji je bogastvo šenkala politika.
  Prešernova ji je navrgla bogato pokojnino, penismankovićevo častno meščanstvo pa zastonjkarsko stanovanje.

  • NoName

   Tako si ona predstavlja državno ureditev, da nič ne daš, zahtevaš pa lahko in to tudi prejmeš, če pa ni po njeno, pa pokaže sredinskega, ki ji zaradi pomanjkanja časa že celo življenje manjka…

   • Steiermark

    Ali pa ga je imela “preveč”, morda že kot otrok…… Sicer pa nekaj groznega se je tej osebi moralo pripetiti, najbrž že začasa najnežnejšega otroštva, zato sovraži otroke, moške itd. Takih se je za bati!

  • VERZIFIKATOR

   Saj povedano bilo je vse,
   trije so peklenščki se sporekli,
   trije takšni, kakor psi so stekli,
   v peklu spet kot ponavadi vre.

   • VERZIFIKATOR

    Lucija Ferko

    SVETLA NA OGLED

    Svetla na ogled se nam postavi,
    kar opaziš, dve da tu sta svetli,
    vsaka je sicer na svoji metli,
    svetla na reprizni spet predstavi.

    Svetla na ogled se povzdiguje,
    ena svetla slabša kakor druga,
    več apokalips je, ena kuga
    se ljudem nenehno prikazuje.

    Svetla na prav črno se poblajha,
    prva, druga je puščobno siva,
    bes v obeh kopiči se, ne skriva,
    z njiju lušči se podoba frajha.

    Svetla na ogled nam vse pokaže,
    prva svetla, druga z njo takisto,
    je nazadnje vse kristalno čisto,
    ena bolj kot druga maže, laže.

    Svetla na svetlobi se razkriva,
    ob pogledu ti povsem je jasno,
    treba res povedati ni glasno,
    a povejmo, lucifer uživa.

 • Minovak

  Ali je ta imitacija človeka iz prazgodovine, spet ušla iz zaprtega oddelka…? Ker je to redek eksponat iz prazgodovine, najditelja prosijo, naj jo vrne v Polje, s priporočilom, da uporablja rokavice, zaradi kužnosti.

 • Franc Šink

  Naj se prepirajo.Toliko boljše za nas.

 • bubamara

  To je reklama za knjigo. Butalci peljejo vsako zgodbo.

 • samotoje

  Nekoč so živeli trije državni obdarovanci. Njihovo najljubše opravilo je bilo mešanje dreka. Vsak s svojo kuhalnico so pridno mešali. Pa se je zgodilo, da je bil ogenj premočan in je sranje začelo brbotati v kotlu, nazadnje pa je zavrelo in butnilo kuharicam v obraz. Tako se to pač zgodi.

  • SIMON ROZIC

   …napiši pravljico in jo izdaj v založbi “zezebe” – oni so glavni
   podporniki in založniki čarovnic na metlah z rdečimi zvezdami na
   ritih in beticah!

   • samotoje

    Pod pogojem, da je Erik v njej tisto, kar pravzaprav je- infantilna Erika.

 • Anton

  In potem grejo vsi skupaj na parado ponosa in na Nosil bom krvavo zvezdo.
  Ko jih jebe.

  • Miro Jereb

   Sodeč po dolžini prsta mi je sedaj jasno zakaj so jo v LGBT sprejeli medse……hahahahaha

 • JANEZ GUS

  Ko zmanjka bivola,se hijene požrejo med sabo.Že videno.

 • Polh Dobri

  Uboga mati, kako dog prst ima ta babnica, verjetno ga je ravnokar iz riti potegnila.
  Na jugu imajo za take izraz, ” jedi govna “.

 • Andrej

  Makarovičeva živi v domu za ostarele, ki si ga običajen kulturnik tudi pod razno ne more privoščiti.

  • KAPIBARA

   Dom starejših v Trnovem, kjer ne moreš zgrešiti njenega balkona, na katerem visi zastava s krvavo zvezdo..

  • Steiermark

   V resnici pa, vse kar ji pripada, je starost, ki ji že pošteno “kaže zobe”!

 • TINE

  Upam da te ga Matilda sreča čim prej.
  Zapolnili se te bomo kot rdećo pritepeno jalovo lucifreko.

 • ZatonMesecnikov

  Zakaj se pa gre? kdo je bolj rdeč, ali le malo reklame pred izidom knjige?

 • FORT WORTH

  Tokrat pa moram pohvaliti Makaricevo za trenutno razsvetlenje, ko je dojela, pokvarjenost Valencica in Slapsakove.
  Ko je denar v igri bi se levaki, kar med seboj pobili.
  Od tu naprej pa bo spet vse po starem.
  Zato vsi stirje radikalci, nevredni ste mojega casa in jeb. vam pas mat. vsem skupaj.
  Hehehe

 • Imperial Commando

  Važn, da levaki stalno vpijejo kolk so kulturni, napredni, zazrti v prihodnost itd itd.

 • Viktorh

  Tej možači manjka le en razvit bosanski k…

 • slosin

  ma v rit pejte vsi trije….

  • Steiermark

   Kot izgleda po slikah, jim paše “iti v r….”, to je ednini njihov način “občevanja”.kot ga poznajo…..

 • šmentanamuha

  In nato je počil lonec in pravljice je KONEC.

 • lukamiha

  Vsi omenjeni so po vrsti hudi bedniki! Škoda besed!

 • Amerikanc

  Tota nekdanja miss Jurkloštra, že 50 let ni imela kaj drugega v sebi kot sredinec.

 • milanček

  makarovićka, ti si sex simbol, jaz bi te kavsal 3h na dan! vuffffffff, kaj bi delal s teboj!

 • milanček

  madona, ljudje, a ni ta baba sexualno privlačna, pa to ni res, kaj bi ji delal!?

 • lena

  Pokazala je svojo kulturo, inteligenco, balkansko poreklo,…

 • xtc

  Komunistični šakali se trgajo med sabo.

 • Artur

  Madona kako odvratni frisi.

 • ehnaton

  Ali obstaja še najmanjši dvom v njeno norost. Če je, ni pomoči.

 • WISKY 1000

  Fuj,poden od podna

 • Mark Peterbilt

  A še ta golazen od Makarovičke živi .. Matilda kje si …??

 • Vladimir

  vse pravljice je napisal Gregor Strniša,njen ljubimec,a potpisala se je ta kreatura rdeča

 • Branko Jadran

  Da nekdo pricakuje, vec kaj zmore, je.( p

 • Branko Jadran

  Temu se rece v stevilkah, povprecje zimske temperature, vsak pokaze svoj iq

 • FRANC3

  Ko se rdečezvezdniki udarijo za denar, leti perje.

 • mginko

  Živ dokaz kučanove komunistične kulture. Še hodite na proslave rdečih s sredincem.

 • Ivo Coz

  Ko babe (prosto po Serpentišku) brez(s)tično kavsajo!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!