fbpx

SDM v boju za prihranek davkoplačevalcev: 50 poslancem izročili kuverte, ki vsebujejo položnice za 60 tisoč evrov

torek, 4. julija 2017, je potekala izredna seja Državnega zbora Republike Slovenije, na kateri so poslanci glasovali o datumu referenduma o Zakonu o izgradnji, upravljanju in gospodarjenju z drugim tirom železniške proge Divača–Koper. Na seji je bilo predlagano, da se referendum opravi skupaj s predsedniškimi volitvami in se tako prihrani približno 3 milijone evrov davkoplačevalskega denarja. Nato je 50 poslancev glasovalo proti temu predlogu in so potrdili datum referenduma, ki naj bi bil 24. septembra 2017. S tem so zavestno oškodovali državni proračun.

Glavna skrb 48.042 državljank in državljanov, ki so oddali podpis za referendum, je previsoka cena vladnega predloga drugega tira in edino primerno je, da se ta skrb spoštuje tudi pri nadaljnjih korakih njihovega legitimnega izražanja interesov. Iz tega razloga so v podmladku Slovenske demokratske stranke, SDM, izpostavili, da se ne strinjajo s tistimi, ki so izrazili mnenje, da je popolnoma vseeno, če se volitve in referendum izvedejo istočasno ali ne.

50 poslancem naložili porazdelitev škode
Predstavniki podmladka so nato včeraj v vložišče Državnega zbora RS prinesli 50 kuvert, ki vsebujejo položnice za 60 tisoč evrov in so naslovljene na vsakega izmed 50 poslank in poslancev, ki so glasovali za sklic referenduma o Zakonu o drugem tiru na dan 24. septembra. V SDM upajo, da se bodo naslovniki odzvali.

Foto: Nova24TV

N. Ž.