fbpx

SDM v sodelovanju z Mlado Slovenijo v Mariboru organizira Mladinski strateški forum: Za boljšo prihodnost mladih

Mladinski strateški forum je nastal na pobudo Slovenske demokratske mladine in Mlade Slovenije (Foto: Facebook)

“Na mladih svet stoji” so prepričani v Slovenski demokratski mladini in Mladi Sloveniji, ki bodo premierno organizirali Mladinski strateški forum 2021, na katerem bodo mladi iz vse Evrope v Mariboru izmenjali poglede na trenutno dogajanje po svetu, Evropi in v Sloveniji ter razpravljali o smereh prihodnjega razvoja. Dogodka se bodo udeležili številni znani govorci, manjkalo pa ne bo niti tujih gostov z različnih področij.

Slovenska demokratska mladina – SDM skupaj z Mlado Slovenijo – MSi in preostalimi organizirajo premierni dogodek z naslovom “Mladinski strateški forum”, ki bo namenjen promociji konservativnega razmišljanja med mladimi v Sloveniji in tujini. Gre za dogodek, kjer se bodo srečali mladi konservativni misleci, novinarji, politiki, poslovneži in voditelji. “Ko govorimo o položaju mladih, ne mislimo samo o sedanjih generacijah, ampak tudi o prihodnjih generacijah. Tega se v organizaciji SDM zelo dobro zavedamo,” je spregovoril za Radio Pohorje predsednik SDM Dominik Štrakl.

Ključni govorniki na dogodku bodo predsednik vlade Janez Janša, podpredsednik vlade in minister za obrambo Matej Tonin, minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar ter minister za digitalno transformacijo Mark Boris Andrijanič. Otvoritvene nagovore bodo imeli Dominik Štrakl (SDM), Katja Berk Bevc (MSi) in Holger Haibach (KAS). Dogodka se bodo udeležile tudi številne mladinske organizacije, mladi politiki, nevladne organizacije, podjetniki in predsedniki mednarodnih poslovnih združenj.

Foto: Facebook

V prvem panelu pod naslovom “Kako zagnati svet po pandemiji? Naloga za mlade podjetnike” bodo sogovorniki govorili, kako ponovno zagnati svet po pandemiji in kakšna je vloga mladih podjetnikov pri tem. V pogovoru bodo sodelovali podjetnik in predsednik odbora za MSP in podjetništvo pri OECD Patrik Kovács, predsednik organizacije mladih podjetnikov v EU Alberto Carvalho Neto in minister za digitalno transformacijo Mark Boris Andrijanič.

Mladinski strateški forum je odgovor na potrebo po kreiranju platforme za odprto izmenjavo idej, po spodbujanju vrednot demokracije, svobode in odgovornosti, po povezovanju interesnih organizacij na domači in mednarodni ravni ter po mreženju podobno mislečih mladih voditeljev.

Govorci na drugem panelu “Svoboda govora ali progresivni program. Sobivanje ali konflikt?” bodo infektolog Federico V. Potočnik, strokovnjakinja na področju mednarodnih odnosov Maria Fuster, vodja raziskovalno-analitičnega centra VMRO-DPMNE in član izvršnega odbora stranke Stefan Andonovski ter sodelavec podpredsednika odbora za zunanje zadeve v poljskem parlamentu Krzysztof Kubon.

Foto: Facebook

Na tretjem panelu z naslovom “Bo svet spremenil EU ali bo EU spremenila svet” pa bodo spregovorili avstrijski zgodovinar, politik in ustanovitelj ter predsednik mednarodne nevladne organizacije Pro Central Europe Initiative Philipp Depisch, raziskovalec političnih znanosti Matevž Malčič in raziskovalec Igor Kovač.

Foto: Facebook

Partnerja dogodka za leto 2021 sta Organizacija mladih podjetnikov Evropske unije (JEUNE) in nemška politična fundacija Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS). Dogodek bo potekal v soboto, 14. avgusta, v Hotelu City Maribor s pričetkom ob 9. uri. Vsi tisti, ki se bodo udeležili dogodka, morajo za vstop izpolnjevati PCT-pogoj.

Sara Rančigaj