Še en Šarčev novi obraz z Zaresovskimi referencami: Šel naj bi v odlično plačano službo

Se spomnite tega posnetka, v katerem Marjan Šarec, danes predsednik vlade in stranke LMŠ, ki je v finalu volilne kampanje obljubljal spremembe in govoril o novih obrazih? Če ni zavestno lagal, nima pojma, kdo so njegovi ljudje, ki jih prodaja kot nove obraze.

Eden takih je Klemen Vitkovič, ki je v preteklosti nastopal že za skoraj toliko političnih strank, kot Karl Erjavec, Jani Möderndorfer, Peter Vilfan ali Alenka Bratušek.

Gremo po vrsti, po letih.

2004: Klemen Vitkovič je na volitvah kandidat Stranke mladih Slovenije (SMS).

2007: Klemen Vitkovič iz podmladka stranke Aktivna Slovenija (AS) se spogleduje z Zares Gregorja Golobiča.

2008: Klemen Vitkovič iz Zares postane sekretar, torej desna roka Jožeta Podržaja, šefa zaporov, ko ta prevzame Zaresov pokrajinski odbor v Dolenjsko-belokranjski regiji.

2009: Klemen Vitkovič za kongres Zares organizira prevoze.

2019: Klemen Vitkovič agitira za LMŠ.

Prihodnost? Klemna Vitkoviča naj bi v Bruslju čakala odlično plačana služba asistenta evropskega poslanca LMŠ, še enega bivšega Zaresovca Klemna Grošlja. Tisti, ki Vitkoviča poznajo, ga opisujejo: “Radikalec, bil pa je pokrajinski sekretar v času, ko je bil Jože Podržaj predsednik pokrajinskega odbora. V stranki je bil Vitkovič neposredno podrejen sekretarju stranke Bogdanu Biščaku.”

Zanimivo, od “novih” obrazov mu očitni ni bila všeč samo vladavina SMC.

Pravite, da so vas novi obrazi razočarali?

Vem, ne poznate me vsi, nekateri mi ne zaupate, ampak ne dajem velikih obljub. Dajem samo to obljubo, da se bom potrudil, da bom dal vse od sebe, da bom v petih letih nekaj spremenil.

Gepostet von Marjan Šarec am Montag, 16. Oktober 2017

Andraž Žitnik