Še več “drugorazrednih državljanov”? Mladina ostro obsodila trgovko v Krški vasi, ki je tri Rome nadzorovala med nakupovanjem

Foto: STA

Uredništvo Nove24TV je eden izmed bralcev seznanil s poročanjem tednika Mladina, ki je pred nedavnim pisal o primeru očividca, ki je bil med nakupovanjem v Marketu Dušak v Krški vasi priča “diskriminatornemu incidentu”, v katerega so bili vpleteni romski otroci, saj jim prodajalka brez nadzora ni dovolila nakupovanja v trgovini. Vsebina članka s senzacionalističnim naslovom Trgovina za belce je bralca vidno razburila, saj Romi v Krški vasi že dlje časa ustrahujejo krajane, kraje pa so postale nekaj povsem vsakdanjega. 

Sporni članek navaja, da je bil očividec ogorčen, ko je v trgovini Market Dušak, katere lastnik ima tudi istoimensko franšizo Tuš v Cerkljah ob Krki, videl prodajalko, ki trem romskim otrokom ni dovolila vstopa v trgovino. Ti naj bi ji pokazali, da imajo denar, a jim je ta kljub temu odvrnila, da bo najprej postregla vse navzoče stranke v trgovini, nato pa jih je nadzirala med nakupovanjem. Očividca je najbolj razburilo to, da je prodajalka že ob vstopu Romov, starih od 10 do 15 let, pričela kričati, kam gredo.

Na tovrstno poročanje se je pritrdilno odzvala tudi Jerneja Turin iz Amnesty International Slovenija, ki je zavzela stališče, da ni sprejemljivo, da se otrokom prepove vstop v trgovino zaradi njihove etnične pripadnosti in dodala, da gre za enega izmed diskriminatornih primerov, s katerim se pripadniki romske manjšine srečujejo na vsakodnevni ravni. Po prepričanju Turinove bi morala država narediti več za integracijo Romov v širšo družno, ker bi s tem pokazala, da neenakost pri obravnavanju ni sprejemljiva pod nobenim pogojem.

Foto: STA

Romi terorizirajo Krško vas
Naš bralec pa trdi, da je članek napadalno usmerjen tako proti trgovki kot tudi do vseh državljanov, ki za svoje preživetje trdo delajo in ne kradejo. Pri tem razlaga, da Romi že dlje časa terorizirajo Krško vas, saj se kraje tako v trgovinah kot tudi na zasebnih zemljiščih dogajajo dnevno. “Večkrat pokličemo policijo, a imajo zvezane roke.” 

Foto: epa

Mnogi iz strahu molčijo
Kljub temu, da si marsikdo v naši državi zatiska oči in trdi, da so Romi skupnost, ki je v podrejenem položaju in je tarča nenehne diskriminacije, popolnoma zanemarja dejstvo, da so prav Slovenci tisti, ki so v veliki meri ustrahovani, saj Romi menijo, da jim v naši državi pripadajo le pravice, za dolžnosti pa jim ni mar.

Neplačevanje računov, pogosti ropi živilskih trgovin, bencinskih črpalk in neobiskovanje pouka se nekaterim ne zdijo problematični, ko gre za Rome, seveda pa je zgodba povsem drugačna, ko gre za Slovence.

Spomnimo na primer, o katerem smo poročali pred dvema mesecema, in sicer na incident, ki se je zgodil na Osnovni šoli Draga Kobala v Pobrežju pri Mariboru, v katerega je bil vpleten učenec romskega porekla, ki je tako močno udaril svojega vrstnika, da je ta padel na hrbet in obležal nezavesten.

Foto: iStock

Dogodku na šolskem igrišču so bile priča štiri učiteljice in številni drugi otroci, ravnatelj je sprva poklical rešilca, a ker je 13-letni fant nato prišel k zavesti, si je na hitro premislil in reševalno službo odpoklical. Njegovo neodgovorno ravnanje je šokiralo starše poškodovanega otroka, ki je bil še istega dne hospitaliziran zaradi poškodbe ledvenega vretenca, v kliničnem centru pa so nato v skladu s pravilnikom dogodek prijavili tudi policiji. Niti ravnatelj niti katera izmed socialnih delavk ni našla časa, da bi se z otrokom vsaj pogovorila, prav tako pa romski učenec za svoje dejanje ni bil kaznovan. Na šoli so očitno želeli stvar pomesti pod preprogo, zato so se razočarani starši odločili, da svojo zgodbo delijo javno in spregovorijo za naš medij. Veliko pa je takšnih, ki v strahu molčijo …

Slovenci, kam smo prišli? Očitno smo dobili še eno področje, kjer postajamo drugorazredni državljani kot da razlogov za to že ni dovolj.

H. M.

 • Silka

  Strah trgovke je le odziv na kraje in slabe izkušnje ki se dogajajo. Seveda nekdo more vrednost ukradenega tudi poravnati. Cigani pač od ostalih, ki živijo v bližini njih ne morejo pričakovati prijaznejšega odnosa, če si ga niso zaslužili. Že od negdaj so strašili otroke : “Če ne boš priden bomo pa te pa dali ciganom.” Očino se nekompatibilnost pri načinu življenja vleče že stoletja in se še bo. Za integracijo more biti volja tudi na ciganski strani.

  • vita

   Kdor zagovarja kraje ciganov, naj storjeno škodo, poravna oškodovancu iz lastnega žepa.
   Država teh lumparij ne krije in zavarovalnice tudi ne.

 • dr Janez Sveti

  Cigane zaradi njihovih kraj, nadzorujejo posebej v VSEH trgovinah, saj morajo trgovci ukradeno nadomestiti iz lastnih žepov. Cigani kradejo kot srake.Kdor to dejstvo skriva je presneti lažnjivec .
  Pošteno povejmo, da so Cigani nepopravljivi lenuhi in mali tatovi, zadnje čase pa tudi prodajalci in distributerji mamil. Cigani so stoletja takšni bili in očitno tudi bodo. Niso in se ne želijo spremeniti.
  Ne razumem,zakaj bi bilo prepovedano povedat dejstva in resnico.
  DR janez Sveti genij

  • vita

   O, niso le lenuhi in mali tatovi, ko ti splezajo ponoči na streho in pokradejo žlebovje.
   Če je to bakreno, se znajo še posebej potrudit, da te osušijo žlebovja.
   Prav “pridni” in “veliki tatovi” so – izjeme ne spadajo tu noter, ker sem in tja se tudi
   med cigani najdejo.

   • Steiermark

    morda res, vendar pod pogojem, da so ga vkradli neciganom……Geni so geni in jih ni mogoče spremeniti!

 • VERZIFIKATOR

  Levči Mlajdič

  PRIMITE TATU

  Znani tat v lokal nasilno vstopa,
  pa se eden končno vanj obregne,
  sokrajana pod pazdúho dregne:
  »Pazi, kaj če lopov zopet ropa.«

  Je nadzor lokala prepotreben,
  zlasti ker tatu so prepoznali,
  za lastnino svojo vsi se zbali,
  vsak krajan postal je brž priseben.

  Kar se neka oglasi mladina,
  zunaj ki dogodek opazuje,
  vedno zdrahe, maščevanja kuje,
  zmoti dobro znana jo lastnina.

  Ta lastnina da je bojda skupna,
  se mladina zopet pridušuje,
  da tatvin se pač ne raziskuje,
  tu pravica vlada da predkupna.

  Z levo roko kar da v žep se vtakne,
  kar na varno spravi si levica,
  ni tatvina, ampak zgolj krivica,
  to razlago zdaj mladina stakne.

  Kajpak, saj je tat iz njene združbe,
  ne glede na spol, število, raso,
  ker v kradljivo isto spada klaso,
  obvestiti gre pristojne službe.

  Se tatu grdo diskriminira,
  mladež na ves glas prav besno vpije,
  od organov tu takoj so trije,
  saj oblast mladino pač podpira.

  Tu potrebna skrajna je odločnost,
  naj poseg bo strog in preventiven,
  jutri ves sistem pa primitiven,
  na mladini ker sloni bodočnost.

  • vita

   Brajdičev je bil :)

   • VERZIFIKATOR

    Eni pravijo, da se je pisal Udorovac ali Vdorovac. Ali pa mu je ta samo sekundiral.

    • KIKI

     Umetniško ime!? Janković ima tudi umetniško ime “Opankar” in lepo mu
     pristoji, a njede?

     • VERZIFIKATOR

      Samo prevelike opanke je obul, se mi zdi, nje?

  • KIKI

   Moja mati so rekli, si len ko cigan…
   v šoli so rekli, si usran ko cigan…
   mi žena je rekla si zapufan cigan,
   mi je hčera dejala : moj očka cigan-
   te rada imam !

 • Franc Šink

  15 let pri romih pa otrok? On bo kmalu dedek ali babica.

 • Snorri Sturluson

  Zato je dobro da uvedemo šeriatsko pravo.Za krajo imajo prav rigirozno zakonodajo

  • Silka

   Kaj pa ostali postulati šeriata, so ti tudi pri srcu, ali vidiš samo to kako bi sekal roke za krajo.

   • vita

    Vsem lopovom posekat roke, ki so kradle pa bo hitro red.
    Ne morem si zamislit, kaj bi tedaj nastalo. Bi postala Slovenija v trenutku
    dežela “enorokih”.

    • Silka

     Tam kjer sekajo roke za krajo imajo vse prej kot red. Od tam so prišli delat v Evropo samo zgago in nered.

     • Snorri Sturluson
     • Bozz

      Kdo misliš, da jim je zgradil te stavbe, arhitekti in denar z zahoda, uvozili pa so suženjsko delovno silo iz Bangladeša in drugih revnih držav, jim pobrali pasuše in jih nagnali delat.

      To so “lepote” bogatih muslimanskih držav, kjer je blišč samo na zunaj, znotraj je pa gniloba.

      Naj ti to razloži imam iz Qatarja, če ne verjameš:
      https://www.youtube.com/watch?v=i0K7A_V7XHQ

    • KIKI

     Nič hudega, Vita; Slovenija je že tako ali tako v lasti enoumnih, pa naj bo še
     enorokih!

    • janko

     Najprej gre mezinec! Že to te spametuje, da obdržiš roko. V taki državi baje lahko nekaj nekomu dostaviš ob cesti in po dogovoru bo kupec to pobral čez nekaj dni. NIHČE se te robe ne bo dotaknil, tam bo vse počakalo.

    • pajot

     Enonogega že imamo. No,ja,njegova noga je najbrž ostala pri nas. V madžaronovi zbirki relikvij.

  • Steiermark

   ja, posekajo tace….. potem bi pri nas levaki in njihovi politiki, po Sloveniji, hodili kar vsi, brez rok…..in čudež bi se zgodil, naenkrat bi postali država, polna blagostanja in invalidov brez rok!

  • Bozz

   Bog v Svetem pismu pravi, da mora tat povrniti 2x ali pa 4x tega kar je ukradel, odvisno za kakšno krajo se gre, nobenega sekanja rok.

   Razlika med tvojim okrutnim šeriatom in zakonom, ki ga je postavil Bog v Svetem pismu, je očitna.

   Država naj samo policiji odveže roke in naj opravlja svoje delo pogumno in brezkompromisno in pošteno, pa ne bo noben šeriat potreben.

   • Snorri Sturluson
    • Bozz

     Ok, ni mi vseeno zate, da bi bil zaveden in bi ne imel priložnosti slišati oz. brati resnice vsaj enkrat v življenju od nekoga, zato si bom vzel čas in razčlenil tale tvoj zelo pristranski (kdo bi si mislil/sarkazem) video. Pa začniva z njegovimi točkami:

     #1 Bog sovraži ljudi
     Da, to je res. Ampak KATERE ljudi? Saj ti v videu pove. Zlobne, izprijene, ki kršijo njegov zakon. Torej tiste, ki morijo nedolžne ljudi, ki kradejo, ki lažejo, ki pričajo po krivem, ki varajo svoje žene ali žene svoje može, ki nečistujejo, ki malikujejo, ki goljufajo, ki ne ljubijo svojih bližnjih, itd. itd, skratka, ki povzoročajo razno gorje in grozote na tem svetu.

     Celo citira ti Psalm 11:5
     Zlobne in tiste, ki ljubijo nasilje, njegova duša sovraži.

     KAJ JE S TEM NAROBE? Imaš ti rad tiste, ki ljubijo nasilje?
     Imaš rad morilce, posiljevalce, tatove, itd. S tem mislim, odobravaš njihova dela, ali sovražiš njihova dela? Imaš rad tiste, ki bi ti recimo posilili ženo in pobili družino? Imaš rad zlo? Obstaja zate razlika med dobrim in zlim? Med ljubeznijo in sovraštvom?

     Bog je pravičen. Veš kaj to pomeni? To pomeni, da Bog sodi greh. Bog sodi zlo. Torej Bog greh in zla ne ljubi, in seveda tudi tistih ne, ki ga počnejo…RAZEN, če se resnično pokesajo zanj in se PONOVNO RODIJO V KRISTUSU in se njihovo življenje obrne za 180 stopinj. Vidiš to je kontekst, ki ga ta hinavski video ne omeni. In tu se kaže ljubezen Boga, da rešuje in odpušča grešnikom, ki se pokesajo. Grešnikom, ki si zaslužijo pekel. Grešnikom kot sva ti in jaz.

     Ta video se enostavno ustavi, kjer to paše pristranskemu avtorju, ki ima seveda agendo in ne nadaljuje v kontekstu Svetega pisma. Bog ne sovraži vseh ljudi, kot laže ta človek. Bog ljubi svoje izbrane v Kristusu in knjiga Razodetja pove, da jih bo na koncu toliko, da jih noben človek ne bo sposoben prešteti. Bog ti pove razlog zakaj ljubi Jakoba in zakaj sovraži Ezava. Ta video ti teh razlogov seveda ne pokaže, ker hoče resnico prikazati v slabi luči, ker drugače se resnice ne da diskreditirati.

     Citiral je Psalm 14, NE NADALJUJE pa recimo s pismom Rimljanom 3, ki vsebuje Psalm 14 in še druge dele, ki nas obsodijo naše zlobe in kjer nam je ljudem dana odrešitev.

     Sploh veš kaj je bistvo Psalma 14?

     Rimljanom 3
     19 Vemo pa: kar koli govori postava, govori
     tistim, ki so pod postavo, da bi vsak jezik umolknil in bi se ves svet
     priznal krivega pred Bogom.
     20 Kajti noben človek se ne bo opravičil pred njim z deli postave, kajti postava nam le omogoča, da spoznamo greh.

     21 Zdaj pa se je brez postave pokazala Božja pravičnost, o kateri pričujejo postava in preroki.
     22 Božja pravičnost se daje po veri v Jezusa Kristusa, in sicer vsem, ki verujejo. Ni namreč nobene razlike:
     23 saj so vsi grešili in so brez Božje slave,
     24 opravičeni pa so zastonj po njegovi milosti, prek odkupitve v Kristusu Jezusu.
     25-26 Njega je Bog javno določil, da bi bil sprava skozi vero v njegovo kri, da razglasi svojo pravičnost za odpuščanje grehov, ki so preteklost, skozi popuščanje Boga; 26 da razglasi ob tem času svojo pravičnost: da bi bil pravičen, in opravičevalec tistega, ki veruje v Jezusa.

     SEDAJ PA MI RESNICOLJUBNO POVEJ… po tem malem kontekstu (lahko bi ti pokazal še veliko več), ki sem ti ga predstavil. Res Bog sovraži vse ljudi, kot laže tvoj video?

     Izaija 54

     8 V malem srdu sem za hip zakril svoj obraz pred teboj,

     a z večno ljubeznijo se te usmilim, govori GOSPOD, tvoj odkupitelj.

     Jeremija 31

     3 Iz davnine se mi je prikazal GOSPOD: Z večno ljubeznijo te ljubim, zato ti tako dolgo izkazujem dobroto.

     1 Janez 4
     16 Mi smo poznali in verjeli ljubezni, ki jo ima Bog do nas, in verujemo vanjo.
     Bog je ljubezen, in tisti, ki prebiva
     v ljubezni, prebiva v Bogu in Bog prebiva v njem.

     KAKO SMO TISTI, KI VERUJEMO POZNALI LJUBEZEN? S tem ko smo videli, da smo zlobni grešniki, kakor nam pravi Bog po Svetem pismu in se nas je Bog usmilil in rešil in smo se pokesali in je nam odpustil in to zastonj, nič nam ni potrebno storiti, da si zaslužimo to odpuščanje, ker je to storil Božji Sin, Jezus Kristus na križu za tiste, ki verujemo, in Bog nam je pripisal njegovo pravičnost, ker je takšna njegova volja.

     Bog je sodnik, pravičen sodnik. Bog sodi greh. Greh, ki ga ljudje zamolčijo in skrijejo in ne sodijo.

     Psalm 82

     1 Asáfov psalm.

     Bog vstane v Božjem zboru,

     sredi bogov sodi:

     2 »Doklej boste sodili napačno,

     dajali prednost krivičnim? Sela.

     3 Sodite za slabotnega in siroto,

     odločajte prav za nesrečnega in revnega.

     4 Osvobajajte slabotnega in ubogega,

     rešujte ga iz rok krivičnih.«

     5 Ne spoznajo, ne razumejo,

     v temi tavajo,

     majejo se vsi temelji zemlje.

     6 Jaz sem rekel: »bogovi ste,

     sinovi Najvišjega vi vsi;

     7 toda kakor človek boste umrli ,

     in kakor eden izmed princev boste padli.«

     8 Vzdigni se, o Bog, sodi zemljo,

     zakaj ti boš podedoval vse narode.

     Nekdo ga mora soditi in kdo je boljši za to kot pravičen, nepristranski Bog? Ljudje ne izpolnjujejo tega kar jim ukazuje Bog v Psalmu 82 (samo poglej našo državo, kaj šele ves svet) in zato bo na koncu to storil Bog.

     Drugače pa človek, ki najprej omenja okrutno sekanje rok, potem se
     pa ven vleče, da s prstom kaže na Sveto pismo, ki kaj takega sploh ne
     omenja in ne postavlja za zakon proti tatovom, nima pravice sploh kaj pametovati, ker si očitno pristranski in zavajaš.

     Upam, da ti je jasna tvoja zmota.

     Lahko bi še nadaljeval z vsemi ostalimi točkami, in ti z lahkoto pokažem kako pristranski in zavajajoč je ta video, pa sem ti samo za prvo točko že toliko napisal. Naj bo to zadosten dokaz, da ne veš o čem govoriš, niti tvoj video. Lahko pa ti še kaj napišem, če hočeš, če pa so ti ljubše laži, potem pa pač ne.

     Pa še ena resnica za konec, če bi avtor tega videa imel ljubezen do resnice in ljudi, bi objektivno pokazal ves kontekst svojih točk. On je v resnici tisti, ki SOVRAŽI ljudi, s tem ko vam ne pokaže vse resnice, ampak manipulira z njo zaradi svoje sovražne agende. In takšni ljudje bodo odgovorni za vašo pogubitev na koncu, ker od takšnih ljudi ne boste nikoli slišali odrešujoče resnice.

 • Goran Hvala

  Ahh to ni nic tazga..jest slovenca ne spustim v hiso ker sm skor ziher da me bo okradu…niti z avtom ga ne peljem ker bom na konc zihr oskodovan…pac izkusnje…dans je treba bit previden..do zdej pa so me okradl sam slovenci…drug me zaenkrat se ni..jst tud ne zaupam nobenmu vec…

  • Nata

   ” Slovenci ” ???

   • Goran Hvala

    Jp..slovenci…sosedje…somescani…najbolj cudno mi je pa to da so ponavad prav tisti vsako nedeljo pri masi..cene se kaksen dan vmes…

    • Nata

     Aha, tukaj je kavelj ?? Celo v cerkev hodijo ?
     Tole si se pa enostavno izmislil.Saj spodaj praviš, da slovenskega jezika nihče ne razume. Torej nimaš Slovence za sosede, someščane. Pa starši menda niso – kr neki ?? A ne ?

     • Goran Hvala

      Ne hodjo vsi..hodjo pa glih tisti ta bolj glasni in pokvarjeni…to mi je res zanimivo…sm meu slovence za sosede..pa sm se pac odselu…nism reku da so starsi kr neki…kr neki je slovenscina ki jo ne rabim ma prou nic…nikjer mi ne pride prav…razen na 1mesecnem obisku tastarih..no pa za debatke na novi…

     • janko

      Ob naslednjem obisku tastarih pa odpelji nazaj s sabo eno punco naše gore list, da bomo Slovenci stali inu obstali:-)))

     • Nata

      Ja, no ?? Vprašanje pa je kdo je za koga – pokvarjen !!Morda pa tudi ti nisi ravno Perla ?

     • janko

      Kar ni nihče od nas…. ampak Goran je fejst dec, je Slovenc, je naše gore list, stavim!

     • Nata

      Nimaš prav. Malo pobrskaj, kaj pisari.Mi je vseeno, kaj je.

     • janko

      Slike tega članka lepo prikazujejo življenje ciganov….kot večni taborniki…. V bolnišnico v Slovenj Gradcu so do nekje 1975. včasih pripeljali kakega starega bolanega jamarja. Baje ga nikakor niso mogli dobro umit, živel je v koroških gozdovih.

     • Goran Hvala

      Ej sej nism…nism nek cistun….in gresim vsaki dan…;-)…sam ne na nacin da skodim drugemu…

     • janko

      Ampak o tem se večkrat debatira, vsi mi poznamo ljudi, ki hodijo v cerkev, ravnajo se pa ne po navodilih. To je površnost in velik kamen spotike, ovire za vsakogar, ki IŠČE! Nisem noben fajn človek, samo vidim, razmišljam….

     • Nata

      Jaz tudi. Prvo pogledam pri sebi. In sem čedalje bolj jezna. Kakšna norost. . . krščanska etika? Da me bodo kar naprej tepli ? Pa ja de!! Takile mešalci megle na tem portalu že ne !!

    • janko

     Taki površni ljudje so res žalost, slab vzgled.

  • KIKI

   Ne spakuj se! Povej jasno in glasno! Po slovensko!

   • Goran Hvala

    Slovenscine noben ne zastop tam kjer se jaz sucem…mal anglesko pa kitajsko..al pa nemsko…to je to…slovenscina je sam za komunikacijo z mojimi starimi…torej kaj jo pol rabim…

    • KIKI

     Kdo ve, kje se ti “sučeš” in je tudi vseeno, vem, da si
     Slovenec in da, kjerkoli si že, materinščine nisi mogel
     pozabit! Upam! Če se motim in si pozabil svoje korenine,
     si navaden sprevrženec in prodana duša!

     • Goran Hvala

      Sej pravim da me boli ta spodnji kaj si ti mislis o meni…pac nisem nek zagrizen patriot da bom sam to gonil..jaz se prilagodim…in slovenscina je men neuporabna…ja res je…nikoli jo ne bom pozabil…to je en krat ena…sam ce mi pac ni neko filanje z tem domoljubjem mi pac ni…jaz zivim danes in upam da tud jutri…kaj je blo vceraj me ne zanima…zdej v vsakem ki ne razmislja isto kot jaz iskat nekega komunista pa muslimana se mmi pa tud zdi kar precej smesno ane…pa sej vem da so med migranti tud bedaki ki so oprani in bi kar vse zaminiral…sam poznam rud take ki so dejansko sprejel krscanstvo(ceprav mene noben bog ne zanima). Je reku dec da je nasel mir s tem ko se je spreobrnil v kristjana…zivi v evropi…v belgiji…njegova najvecja zelja je da bi se vrnil domov..pa se ne mkre ker ve da ga bodo fental.ze prej so ga hotel pa je glih zato spizdil…pac niso vsi taki kot mislite vi…in men gre to najbolj na zivce…vi posplosujete vse ko pa recem da potem vsi slovenci kradejo in so prevaranti pa spet vsi na nogah…jah jaz imam take izkusnje…in to ne prek tv…ampak na svoji kozi…pa vem da niso vsi taki…sam recem..pa vas cist iz tira vrze….no a se ti to zdi fer..?..dejte mal zacet razmisljat s svojo glavo ne pa neki nabijat sam da izpadete carji…

     • janko

      Goran, do sedaj te nisem bral. Vidim da si OK, dopoldne sem te narobe razumel, ker se mi vedno mudi in na hitro tule kaj preberem in včasih pokomentiram. Se opravičujem! Prejšnji post sem popravil. Mislim da poznam precej ljudi tvojega kova iz tovarne in ste boljši od marsikaterega od nas slovencev! Res!

     • Goran Hvala

      Hvala…sej drgac mislim isto….sam jest sm se zmerej misljenja “dom je tam kjer je srce”….

     • KIKI

      Goran, Goran, kot da so te nekje, nekoč odvrgli cigani, že v pradavnini
      morda in se do danes nisi uspel pobrat in se nikoli ne boš!
      Moji bivši sošolci, ki danes živijo v EU, Avstraliji, Kanadi, so večji
      domoljubi od mene, ki celo življenje ždim tu, zvest neki nenapisani
      usodi in prav tako kot ostali “ranjeni” sodržavljani, čakam na neke
      boljše čase, ki jih, kot zgleda, nikoli ne bo; so le sanje, utvara.
      Vse svoje znanje, talente in srčnost življenja poklanjam moji domovini
      Sloveniji, a zastonj čakam, da mi je to patriotstvo, ki ga ti sovražno
      zavračaš, vsaj enkrat poplačano! Slovenija bi morala bit boljša domovina,
      a je danes je le še leglo postkomunistične mafije, ki si prisvaja zadnje
      izdihljaje lastne države, ki jo dolga leta zlorablja in pred očmi svojih ljudi
      brez sramu uničuje!

     • Goran Hvala

      No in ti bi volu bivse komuniste…
      Jah lahko tvoji prijatelji furajo domoljubje na drugi strani sveta..ocitno jim je dolgcas….jaz ga pac ne…ce sm zato cigan za slovensko logiko pa naj bom…ves da je men vseen….vazn da lohk normalno zivim.

  • slosin

   …revček, kaj sploh še delaš v SLO, pejt k svojim..

   • Goran Hvala

    Sej nism v slo…a sm reku mogoce…beri clovek beri…ne sam flancat bedarij…

  • traktor

   Cegan?

  • janko

   Malo drugače bo, se mi zdi….. S cokli s paše ovc si prišel v Slovenijo, ki ti je dala stanovanje, pa službo, pa kr neki bolniške….

  • KIKI

   Seveda, Goran, ko pa so pri nas sami Slovenci: od župana do generala…
   sami cigani!

   • Goran Hvala

    Jah tiste kot ste postavl….bi lohk sklepal pol da so slovenci cist nesposobni ce vse prevzemajo drugi…od firm dalje…

 • črnaovca

  Če koga moti da se prodjalka boji kraje ker mora manjko plačati iz svojega žepa naj sam popalča pokradeno in še liziko za tatiče. Pri nas je nekaterim popolnoma odpovedal kompas.

  • KIKI

   Lopovi z lopovi, z roko v roki, a njede? Vprašajte opankarja!

 • centurion

  Trgovka res ne bi smela tako ravnati.
  Ciganom bi morala preprečiti vstop brez spremstva policije.

 • antimur

  AI, Mladino in razno levofašistično navlako, je potrebno zakonsko prepovedati, njihove člane in novinarje pa kazensko preganjati, zaradi diskriminatornega odnosa do avtohtonega ljudstva, to je Slovencev. To kar počnejo je pa že preveč, banda kučanistična.

 • centurion

  Ali bo Mladina kaj objavila, kako so komunisti pobili v Beli krajini
  BREZ NADZORA kakega trgovca 60 Romov.
  “…Partizan Radko Polič je v svoji knjigi Belokranjski odred zapisal: “Med drugo svetovno vojno, se je na račun vrtoglavega in zmagovalnega partizanskega razpoloženja zgodil nesmiselni in kruti obračun z Romi iz Kanižarice.” Tako so partizani iz črnomaljske čete v nedeljo, 19. julija 1942 zgodaj zjutraj obkolili romsko naselje v Kanižarici pri Črnomlju. Okoli 60 otrok, žensk in moških so preko Jerneje vasi odgnali na Mavrlen, kjer so jih zaprli v opustošene kočevarske hiše, romsko naselje v Kanižarici pa so partizani zažgali. Čez nekaj dni so jih na še ne odkriti lokaciji pri Zagradcu pobili v bližnjih vrtačah…”

  MLADINA, OBJAVITE PROSIM.

  • slosin

   …eden glavnih junakov pri pobijanju romov je bil Daki…

   • centurion

    Komunisti so bili in so ostali MORILCI!
    In da se ve- lastnih narodov.
    STALIN Ruse
    MAO Kitajce
    POL POT Kambožane
    CASTRO Kubance
    JOSIP BROZ T I T O jugoslovanske narode+ SLOVENCE

    KIM JONG UN Korejce še danes

  • pajot

   To so bili zagotovo desničarji v levičarski preobleki,kenede?

 • soc

  Če bomo tiha večina tiho gledali, kako nam cigani, Legebitre in priseljenci (z Balkana in od drugod) jemljejo naš svet, tega sveta kmalu več ne bo. Kar je iskrena želja in končni cilj levakarskih ideologov.

  Manjšinam je treba postaviti jasne meje – za naše lastno preživetje.

 • vita

  Kdo te ljudi na MLADINI hujska, da se ustvarja takšno sovraštvo do domačega prebivalstva ?
  Kdo komu, kaj hoče ?
  Ali se domače prebivalstvo še braniti ne sme, če je ogroženo ?
  Kdo nam to PREPOVEDUJE ???

  Tito nam je stalno govoril: ” TUJEGA NOČEMO, SVOJEGA NE DAMO” !!!

  Od kdaj je postal domači SLOVENSKI ČLOVEK osovražen TUJEC NA LASTNI ZEMLJI ???

  • Goran Hvala

   A ni glih mladina spravla vasega vodjo ven…oziroma so bli zravn…pa tolk ma cez njih za povedat…

  • Steiermark

   od tita naprej!

  • piko8

   Odkar nam vladajo potomci MORIVCEV LASTNEGA NARODA 20 LET NA 75 PODLAGE !!!

 • učko

  Romi so samo orodje oziroma medij za obračunavanje z režimskimi nasprotniki. Tako je bilo tudi v Ambrusu. Na stotine ovadb so napisali policaji, na sodiščih in tožilstvu pa ni šel skozi noben primer. Ko pa so državljani vzeli pravico v svoje roke, pa je celo Drnovšek prišel tja in ozmerjal tamkaj živeče ljudi.

  • Steiermark

   cigani se pač morajo braniti in ščititi med seboj – sebi enakimi!

 • althar
 • Kosobrin

  V vsaki trgovini Rome malo bolj nadzorujejo, ko pridejo po nakupih! Naj potem one plačajo s 500 evri plače blago, če ga ukradejo?

 • sprehajalec

  Potem naj pa Mladina še krije manjko, ki ga bodo naprtili trgovki. Gobci demagoški.

 • Nata

  No, saj verjamem, da so imeli denar ! Poznamo pa njihovo taktiko in zmikavtsko spretnost.Vedno jih pride več, da se razkropijo in jih ne moreš nadzorovat.
  Razne ” človekoljubne ” organizacije, pa naj se raje pobrigajo za ljudi, ki res potrebujejo zaščito.
  Vse skupaj je prav neverjetno.
  Imajo komunisteki napram Ciganom slabo vest ? Ne verjamem ! Do drugih Slovencev, ki so se jih iznebili, niso pokazali nobenega sočutja.

 • Ana Job

  Mladina je postala tretjerazredni, rdeč časopis, ki ni vreden, da bi ga ošinil s pogledom. Kje so tisti časi, ko so prepovedovali posamezne številke in smo jih te naskrivaj razgrebli. Že ob devetih zjutraj ni bilo več za dobiti določenih številk. To so bili zlati časi Mladine. To, kar zdaj izhaja je Pionirski list. Popolni poden!

  • RealRevolution

   Pa je bilo v teh revijah kaj zanimivega za prebrat,je kaj razkrival?
   Sprasujem,ker je nikoli nisem bral saj so ultra rdeci komunajzarji.Ze simbol v njihovem logotipu,ki je iztegnjena rdeca pest vse pove…

   • Ana Job

    Te revije so bile dobre, razkrivale so skrivnosti. Obrnjene so bile proti komunizmu. Številke so bile pogosto cenzurirane, a so omejeno število vseeno na skrivaj natisnili in so jih ljudje razgrebli, prodale so se kar na ulici. Novinarji so bili zavedni Slovenci obrnjeni proti Beogradu. To danes je drek. Ni senca.

    • piko8

     od kar je repovž glavni ogovorni urednik, ta revija ni dobra za “RT BRISAT” kaj, da bi jo še brav!!!

     • Ana Job

      Točno!

     • Goran Hvala

      A ko bi bil janez bi jo pa bral…no zdej vem vse…

    • Goran Hvala

     Seveda so bile cenzurirane…sej so se jj pomagal iz cuze spravt….zdej pa on najbolj pljuva po njih…men so se zmeri zakon….sokol in golobica…;-)

     • Ana Job

      Je že 10 let nisem brala, ker ni več to, kar je bila.

   • samotoje

    Mladina je bila pred osamosvojitvijo zaveznik v uporu proti Beogradu. Najbolj se spomnim članka z naslovom Mamula go home. Gotovo se da najti. Marsikaj pove že to, da so bili slovenski vojaki v JLA kaznovani, če so jih zalotili pri branju Mladine. Po osamosvojitvi se je začela pot navzdol. Danes Mladine ni več. Je samo slab, bled nadomestek. Niti to ne.

  • FORT WORTH

   Mladino so ugrabili komunajzerji prav tako, kot Mag,ki so ga unicili.
   S to razliko, da se mladina ( zdaj ) napaja z opranim lopovskim denarjem…

   • Ana Job

    Ja, Mladina je samo še partijsko glasilo. Problem pa je danes tudi svoboda govora, ker partija bremza novinarje na vsakem koraku,saj so več po sodiščih, kot na terenu.

    • FORT WORTH

     Ja,madona no tud zdele ti morm + stisnt… (:-))

    • Goran Hvala

     Ja sej jih demokratska stranka slovenijee tja poriva…;-)

 • RealRevolution

  Mladina je samo zato,da naplahta mlade z komunizmom in marxizmom in sponzorira komunisticne simbole.

 • FRANC3

  Preverjena taktika Ciganov: Več jih pride v trgovino, se razkropijo in pregledujejo. S police vzamejo sladkarijo, jo pojedo, potem pa vsi skupaj pridejo na blagajno z enim paketom toaletnega papirja.

  • Goran Hvala

   Mah to je se moj sosed pocel…cisti slovenc….sam da on je cingumije vzel…

 • vita

  Ali morajo romi in migranti tudi pokazati osebni dokument, kadar nekaj plačujejo na pošti ?
  http://www.zurnal24.si/slovenija/kdaj-lahko-na-posti-zahtevajo-dokument-in-kdaj-ne-293975

  Ah, seveda, da ne, ker te potrebe niti nimajo.

 • šmentanamuha

  Tega glasila homoseksualcev že dolgo ne berem več. Povsem so zapravili svoj renome.

 • Ana Job

  Znajo pa Cigani tudi vedeževati, obvladajo vse instrumente, so nadarjeni za ples in so povezani z naravo. Naši rdeči cigani v vladi so veliko slabši od njih, kar se laganja tiče, da ne omenjam kraj.

  • KIKI

   Draga Ana, naši rdeči cigani so povezani samo z bankami ! Za delo jim nikoli ni bilo, tako kot ciganom ne!

   • Ana Job

    Kiki, tudi zanje palca raste, večno ga ne bodo takole biksali! Vse se vrača in vse se plača!

 • FUCK COMMUNISM

  Prodajalka bi morala dobit povisico, levuharskega spiclja od kupca je pa treba z deko pokrit in prefukat kot slona!

  • janko

   Prodajalka mora iz svojega žepa pokriti dnevni denarni primanjkljaj, v nekaterih trgovinah je tako!

  • KIKI

   Ideja je odlična, realizacija pa bo morala potekati podtalno…in hitro!

  • Goran Hvala

   Tko ot unga ki je plalat za rojstni dan prjavu…cisti slovenc…in potem se vprasite zakaj jaz ne premorem zivega slovenca…ker je pac budala…;-)

 • alojz

  Zaželjeno bi bilo, da eden teh novinarjev odpre samopostrežno trgovino v Krški vasi. In obesi napis “samo za rome”. Pa da vidimo koliko dni bo rentabilna.

  • FRANC3

   ++++++++++++++++++++++++
   2 največ 3 dni. Ni ga junaka med zagovorniki Ciganov, ki bi si to upal. Razen če mu da Cerar 1 M € in jih 100.000 € vloži v trgovino, ostalo pa pospravi v žep.

   • KIKI

    Tako kot pri žični antimigrantski ogtraji? Za ta denar bi lahko obdali
    še cel Piranski zaliv…

   • Goran Hvala

    Jaz grem tja kadar hoces…sam da slovenca ne vidim…srecen sedaj?

  • Friderik Peršič

   Hahahaha , dobra …

 • montyamp

  Kako se je pa nekoč nakupovalo ???
  Čez pult , najprej dnar , potem pa roba .
  Komunisti na bankah in cigani v trgovinah , to sta dve stvari potrebni za propad države .

  • Friderik Peršič

   Pa na Janšo in SDS si pozabil …

 • Aton

  Kakšna transformacija. Nekoč so komunisti pobijali Cigane. Sedaj pa kradejo namesto njih!

 • bojan

  Zagovarjam tak nadzor povsod po državi … ker kradejo kot srake

  • KAPIBARA

   Nabrcal ?
   Nagont živet z njimi.. !!

 • Stajerka

  dajte vi vso lopovščino koncentrirat na eni lokaciji v državi – okrog pa žico, lahko bodečo, pa nadzor 24/7……v izogib velikim migracijam, predlagam, da se manjšina pridruži večini v Murglah…….pol pa hitro zaklenit, ključ pa v Lublanci deponirat…….

 • radames

  Komunajzli in njihovi simpatizerji. Ste kdaj zahtevali, da se takrat še živeči heroji (po letu 1990, Maček, Avbelj, Kraigher, Šentjurčeva, Tomšičeva, zlasti pa Zdenka Kidrič) na kolenih opravičijo in prosijo odpuščanja Cigane, ker so jim pobili skoraj vse sorodnike (z dojenčki vred) v najhujšem zagonu revolucije med takoimenovano “NOB”???
  Zato nimate pravice, da obsojate ljudi, ki se hočejo braniti pred ciganskimi krajami. CIGANOV NISTE PROSILI ZA ODPUŠČANJE ZARADI STRAHOTNIH ZLOČINOV NAD NJIMI!

  • FRANC3

   1,000 X ++++++++++++++++++++

  • Friderik Peršič

   Si ti malo pomešal z naciji …? A veš , če eno neumnost ponavljaš dan za dnem , še ne pomeni da je to res …

   • radames

    Nič z naciji, nič! Ti si se v šolim učil, da so naciji pobijali tudi Cigane. V šoli pa niti pisnili niso, kako so partizani Cigane pobijali. Tiste iz Kanižarice so pobili na Mavrlenu nad Črnomljem. Druge Cigane so pobijali v Iškem Vintgarju. Tudi dojenčke. In to tako, da so jih z glavicami treskali ob drevesna debla.
    V Ljubljanski pokrajini je živelo okoli 400 Ciganov. komunisti so jih pobili 168. Skoraj polovico populacije.
    Grda, grda šola, da se tega niste učili. Grd pa si predvsem ti, da se nisi sam prav nič pobrigal, da bi zvedel resnico. Zato s svojim pisanjem izpadeš mega butl. Danes je o teh zadevah veliko napisanega. Ti se resnice bojiš, ker so te do vrha grla naphali s heroji. Le-ti pa so bili navadni morilci Slovencev in Ciganov, ne pa osvoboditelji.

    • Friderik Peršič

     Imaš kakšne dokaze za te tvoje trditve …?

     • Friderik Peršič

      Seveda , najlažje je zablokirat …

 • Olga

  Tisti, ki jih “skrbijo” (so bogato plačani za “skrb”) pravice “ubogih” Romov, naj si jih domov odpeljejo! S polno ritjo je lahko srati neumnosti!

 • Olga

  Kje so komunajzli? Pod tem člankom jih ni! So še vedno pri SDS in njenem vodji? Gradijo železnico na Triglav?

 • samotoje

  Moj prijatelj Cigan Feri je vse skupaj komentiral takole:” Romi? Oni kradejo, jaz jih niti do vrat ne bi spustil”.
  In dodal: “Tak so se v socializmu naučili”.

  • karpelec

   Eni so se že rodili kot tatovi in lažnivci.

   • samotoje

    Absolutno, ampak od Ferija, ki je vendarle čistokrven Cigan ( noče biti Rom, ker je on pošten!) vendarle ne gre pričakovati, da bo vse povedal, kot je. Pleme je le pleme.

  • Friderik Peršič

   V socializmu niso upali krast …

   • KIKI

    A res? Kdo jim je pa branil? Cigan ciganu v malho gleda? Daj no!
    So nam pa prav prišli za časa Milke Planinc; od njih smo nemške
    marke kupovali in so imeli svojo NLB in NKMB kar na domači tržnici,
    brez marmornih fasad in kaljenih, zatemnenjih okenskih šip…samo
    nikoli nisi zvedel, kdo je direktor oz. ta glavni…..še najbolj zagrizeni
    komunajzarji so od njih kupovali , pa hitro čez mejo po nakupih!
    Mislim, da današnji bankirji delajo po ciganskih receptih, samo, da
    svoje riti hladijo v leder foteljih v ohlajenih pisarnah!

    • Friderik Peršič

     Kakšne blodnje ti prodajaš pa ne vem …NLB , pa NKBM …?

   • Nata

    Kdo ?? Cigani ?? Kateri socializem pa misliš ??

    • Friderik Peršič

     Naš , Jugoslovanski socializem …ko so videli miličnika so pobrali šila in kopita , danes pa se policija izogiba ciganov …

 • Burek Burecki

  Kaksen strah. Avtobus cigicev naj prode. Prvega vsekas ostali bezijo…

 • anzek

  Pri moji sorodnici, hudo revni familiji, so lansko leto malo pospravljali. Za odvoz starega železa so poklicali cigana. Prišel je kar s celo familijo. Otroci so se takoj zapodili na ogled okrog hiše, stara dva sta nalagala v kombi. Dva dni za tem so opazili, da manjka motorna žaga. Ko so še pametovali kaj sedaj, jim je zmanjkala še ena motorna žaga, pa tudi pujsa težkega cca 150 kg ni bilo več v štali kljub temu, da je bil pes privezan v neposredni bližini.
  Lahko samo ugibate kdo bi to bil.

  • cosmosjasnovidec

   Ja ti verjamem meni se je zgodilo enako,ko so imeli otroke zraven.

  • Adolf Hitler

   Natürlich Zigeuner

 • FORT WORTH
  • Ana Job

   Hvala, krasna pesem in dober naslov si zbral! Sem dala na glas in malo zamigala! Lp :-)))

   • FORT WORTH

    To moras s slusalkami poslusati…
    Lep vecer se naprej.

    • Ana Job

     Poslušala. In še Senza una Donna. Dober je! :-)) uživaj!

 • Morala

  Kam smo prišli? Nikamor! Trgovka naj znesek manka ukradenega blaga pošlje mirovnemu inštitutu in Mladini ter ga bodo rade volje poravnali!

 • KAPIBARA

  Kljub vsem bonitetam, ki jih imajo Ćigani, od CSD občin in države.. pa še zmeraj kradejo !!
  O teh bonitetah naj se razkokodaka JERNRJA TURIN in pa od koga dobiva plačao !! in koliko ćiganom je že iz lastnega žepa pomagala..
  Osebno me pa zanima, koliko ima AKTIVNE delavne dobe ?? !!

 • Vrba

  Učenec
  “Te čudne zmési starega ostanka
  in iz novink Slovenec v Koratani,
  ne bo razúmel Štajerc, ne Ljubljanka.”

  Pisar
  “Gorjačarji, tatovi in cigani
  po svojem govoré; kogá za silo
  nam v bukvah jezik svoj imeti brani?”

 • Goran Hvala

  Men pa dej minus…ker mi grejo slovenske babe na kurac…nimas kaj..vsak ima svoj okus…;-)

  • Ana Job

   Ne bom ti dala minusa, ker imaš pravico do svojega okusa. ;-))

   • Goran Hvala

    Ehh izdajalka…

    • Ana Job

     Nikoli nisem nikogar zafrknila, tako, da bi me bilo težko primerjat z izdajalko.

     • Goran Hvala

      Aja nism vedu…sicer vsi pravjo drgac….ampak vazno da ste srecni…;-)

     • janko

      Nismo srečni, levuharji uničujejo Slovenijo, še vedno! Zaostali smo v razvoju in še slabša se, glede na Zahod. Ponovno smo v socializmu, samo vprašanje časa je, kdaj bo spet kazenska prepoved svobodnega izražanja….

     • Goran Hvala

      Najboljs da zacnete krast po svetu kot to pocne amerika….mal ustrahujes druge pa mas polno vsega…

    • janko

     Ana je ena taka vljudna, prijazna, tolerantna punca…..Da bi le bilo več takih ljudi;)

     • Goran Hvala

      Ne vem…jo ne poznam…lohk da je pa en tip z brado…nkol ne bos vedu…

  • janko

   Ej, tole je pa bolečina razočaranja…. Še poskušaj zmešati kako sorojakinjo; kot pravi Adi Smolar: če me prva in druga noče, me pa tretja bo….

   • Goran Hvala

    Zakaj bi bil omejen se pri babah sam na slovenijo ce pa imam cel svet pred nogami…

 • Taxi

  Trgovka je ravnla prav, če bi jih pa notri spustila in bi oni kaj ukradili bi pa potem vsi govorili, da si je sama kriva ker jih je notri spustila. Lahko je teoretično o pravicah razgljabljat malo težke je pa to upeljat v prakso.

 • cosmosjasnovidec

  Ne vidim nič spornega glede ravnanja trgovke.
  Cigani že v otroštvu učijo njihove otroke spretnosti kraj tako,da ti cigani ukradejo marsikaj zraven tebe.
  Se mi je parkrat zgodilo osebno,ko sem jih spustil na dvorišče,da so pobrali staro železo in neko kramo katero sem hotel vreči stran.
  Pojma nimam kako so njihovi otroci katere so starši imeli zraven pokradli še nekaj čevljev oblačil itd. čeprav sem jih imel na očeh ampak te zmedejo v dogovoru z starši kateri te motijo zraven.
  Naj imajo,če tako rabijo vendar bi jim ogromno oblačil še nametal,če bi me vprašali pa niti nisem vedel,da bi jih radi imeli.
  Nekaterim sem pa že nametal dobre batine,ko so mi čez noč skušali vdreti v zunanje prostore dokler se še nisem vselil v hišo sem pa imel alarm kateri se je sprožil preko mojega mobilnega telefona in sem jih dobil zraven,ko so si nakladali in brskali po prostorih.
  Policijo klicati je pa tako brez smisla,ker ne ukrepa nič tako,da sem jim kar sam dal vzgojno lekcijo in od takrat se na veliko izogibajo predvsem pa še zaradi psa.

  • KIKI

   Pazi na psa!

  • vita

   Pametno si ravnal MODRI MOŽ !

  • Nata

   ” Pojma nimam kako so njihovi otroci katere so starši imeli zraven
   pokradli še nekaj čevljev oblačil itd. ” hi. . . hi. . . . . mojstri so.

   Saj zato hodijo v tropih. . . . . . . pa prosijo kruha. Moja nona v Novem mestu, je velikokrat kruh, ki jim ga je dala, našla v smeteh. Potem jim je pa odklenkalo. Bila je odločna gospa !!

 • MEFISTO

  Cigani, da bi kradli!?

  To pa že ne!

  • janko

   Katero bejbo bi si ti izbral, jaz za sebe že vem….

   • MEFISTO

    Moja je že umrla, kot tudi Drnovšek, s katerim sva si jo delila.

    • janko

     A zdaj boš pa kr sam? Izberi si eno tu s slike in jo “izmiješaj”! :))

 • MEFISTO

  Naši levičarji so nagnjeni h krajam, sleparjenju in prevarantstvu.

  So morda tudi cigani?

  • janko

   Seveda so, pa še marsikaj, po premici v levo smer od ničle!

  • Samuraj1

   Lepo da si se tako iskreno in natančno opisal.

 • Adolf Hitler

  Take lopove Treba nadzorovat kod so Zigeuner !

 • Adolf Hitler

  Smrad Zigeunerski!

 • Samuraj1

  ..

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!